Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - Jak rozkleić tylne lampy :/ ??

KuchciK - 2009-02-05, 13:21
Temat postu: Jak rozkleić tylne lampy :/ ??
Witam. Mam takie brzydkie lexusy w chromie i chce je otworzyć i prysnąć w środku na czarno i tu pytanko jak to badziewie rozkleić ? Opalarką je grzać czy czym ? Tak rzeby sie lampa nie przypalila a rozkleiła... :/
Paweł J. - 2009-02-05, 13:30

A po co od wewnątrz ??

ja to robiłem od zewnątrz...oczywiście demontowałem lampy....

coś Ci nie popasuje i zmywasz zmywaczem...

od zewnątrz jest bezpieczniej i masz pewność, że nie rozszczelnisz lamp...

Buli - 2009-02-05, 14:06

no własnie takie rzeczy sie od zewnatrz robi:)
a najlepiej wez orginały i psiknij je na czarno tak jak :tygrysek: zrobił :) jezeli nie masz orginałow to ja mam na sprzedanie :)

tomek87 - 2009-02-05, 16:13

ale KuchciK, nie chce ich przyciemniać, tylko raczej zamalować chrom w srodku na czarno, a co rozklejania to polecam gorącą wodę i trochę pomoczyć ;)
EDI_DTR - 2009-02-05, 17:03

Tygrysisko, wirc mowisz zeby tylnich lapm nie rozklejac??/ bo ja mam czarne oryginalne ale jeden odblask tam gdzie zamek mam pekniety i mysle zeby kupic zwykły i pomalowac go na czarno ale mialem rozklejac ale chyba najpierw sprobuje tak jak mowisz od zewnatrz
Paweł J. - 2009-02-05, 19:58

EDI_DTR, pewnie....zawsze łatwo będzie zmyć.....
KuchciK - 2009-02-05, 22:36

probowalem to suszarka podgrzac, ale nic to nie dalo :/ Dalej trzyma... Jutro sprobuje goraca woda..

EDIT:

albo może jakoś to rozciąć po bokach... :> ?

wasil1 - 2009-02-06, 13:35

Jak masz kuchenkę z piekarnikiem elektrycznym to włącz na 60 stopni na 30 minut (rozgrzany piekarnik). Tylko się nie poparz, coby nie było na mnie :] Tak rozklejałem reflektory w Passku B5.
KuchciK - 2009-02-06, 14:39

ciekawa koncepcja, ale troche niebezpieczna dla lamp :p Jak nic nie pomoże to piekarnik będzie ostatnią opcją :]
Gavel - 2009-02-08, 21:10

Piekarnik to całkiem dobry pomysł z tego co słyszałem ale sam nie próbowałem więc nic nie poradzę oprócz tego filmiku:
http://www.youtube.com/watch?v=imIiglkq7HA

Ale i bez piekarnika dasz radę. Tylko cierpliwości.
Czajnik, garnek, gorąca woda i dajesz - trochę czasu to trwa (w zależności od lampy) ale da się odkleić :OK:

wasil1 - 2009-02-09, 13:31

Lampom nic się nie stanie, w końcu w Passkach też są z plastiku.
KuchciK - 2009-02-11, 20:34

No i dupa zbita. Próbowałem gorącą wodą i dalej trzyma. Troche tylko klej puścił. Do piekarnika racczej też nie bede wsadzał bo wydaje mi sie, ze to i tak już nic nie da. Jak by te lampy były nowe i klej jeszcze w miare swierzy to tak, ale one maja już troche czasu i ten klej twardy jest... Zostaje mi tylko opcja oklejenia ich folią...
tomek87 - 2009-02-11, 20:37

jak ci trochę puścił to mocz dłużej tylko ciągle zmieniaj wodę na gorącą i puści ;)