Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - kupilem krzywe felgi co mam robic

piotr nowok - 2009-02-05, 19:21
Temat postu: kupilem krzywe felgi co mam robic
kupilem felgi i mialy byc delikatnie przetarte na rantach od eksploatacji a okazalo sie ze 3 felgi sa krzywe i sa do prostowania i muwilem to wlascicielowi i ani nie bardzo mi chce zwrucic kaski ani dac na regeneracje a koszt tego to 180 zl prosze o pomoc bo niewiem co mam robic
krzeszak - 2009-02-05, 19:50

A gościu nie chce wogule gadać ?? a ile dałeś za te fele może tanioszka ze sie kalkuluje prostować ?? próbuj z nim sie dogadać, jeśli nie zmięknie napisz do admina forum a samego goscia opisz w temacie nieuczciwi w sieci ...jest coś takiego na vwgolf.pl chodź może pod trochę innym tytułem chyba nic więcej nie pozostaje :(
Paweł J. - 2009-02-05, 19:53

piotr nowok, najlepiej to się dogadać z gościem....na sprawach sądowych to się za bardzo nie znam...

Ale tak jak piszę krzeszak, można go obsmarowac na innych forach...

Dawaj ksywkę do niego....albo link czy cuś....zawsze możemy wystosowac do niego jakiś mail czy coś.....

piotr nowok - 2009-02-05, 19:59

tak za fele i przesylke wyslalem 410zl i mialy byc sprawne a okazalo sie ze 3 fele krzywe i koszt tego to 180zl muwil mi ze morze mi dac 40 a co do zwrotu to da mi 350 a za przesylke ja mam placic
Buli - 2009-02-05, 20:06

jezeli bys kupił na allegro to takiego problemu by nie było;;/ głupia sprawa dawaj namiary na tego typa zadzwonic mozna powiedziec cos ze policja gadane mam moge dzwonic:P
krzeszak - 2009-02-05, 20:06

rozumie że zataił ze są pokrzywione te felgi ?? ciężka sprawa ...bo to nie allegro...naprawie ciężka sprawa... wiec pozostaje albo oddać mu taniej a sprawę opisać na forum albo zainwestować po prostować i śmigać ... nic więcej nie zdziałasz :(
spyro - 2009-02-05, 20:16

po pierwsze zapewne nie masz żadnego dowodu że w ogóle kupiłeś od niego te felgi, więc nic gościowi nie zrobisz. Wcisnął Ci gów... i tyle. Jedyne co możesz zrobić to je wyprostować, bo na zwrot kasy nie liczyłbym. Skoro zataił to przed Tobą to właśnie po to żeby pozbyć się problemu.

Piotrek, błagam używaj np. Firefoxa, który ma opcje autokorekty bo robisz straszne byki...

wasil1 - 2009-02-06, 13:43

Nie ma wyjścia, trza kolegów zwołać i do gościa się udać, coby po dobroci kasę oddał. Jeden kolo, wyrośnięty i bez szyji w zupełności wystarczy :) Kiedyś pojechałem na śląsk po samochód, miał być bezwypadkowy itp. Oczywiście był po dzwonie i dachowany. A byłem z koleżką, 188cm, 110kg, gęba wredna, bo miałem ponad 40tys. ze sobą. Ja wykłócałem się z gościem, koleżka siedział w aucie. W końcu poszedł do gościa i "wynegocjował" zwrot paliwa za przejechane ponad 500km na darmo.
piotr nowok - 2009-02-06, 14:23

chlopaki sprawa wyjasniona koles daje polowe kaski na naprawe :D kumpel mi to zalatwil bo ma gadane dzieki za pomoc pozdro a co do blenduw to sie poprawie bo niekturzy tak maja ;) :P
Reth - 2009-02-06, 21:02

piotr nowok napisał/a:
blenduw

Zrob to :D

spyro - 2009-02-06, 22:37

połowa asy? Ja bym wołal całej kasy bo czemu ty masz dokładać cokolwiek, no chyba że sprzedając koleś nic nie mówił o ich super stanie.
A tak w ogóle 180 zł za prostowanie 4 felg to jakoś mało mi się wydaje...

wasil1 - 2009-02-10, 07:24

Ja do Passka kupiłem od szwagra 4 alusy za280zł, były trochę na rantach poomykane. Wyszpachlowałem, dałem podkład i lakier metalic + bezbarwny. Wyszły ślicznie, jednak do głowy mi nie przyszło, ze są krzywe. Dałem do majstra, wyprostował za 180zł. Lakier o dziwo ocalał.
100P - 2009-02-10, 08:41

jak swego czasu prostowałem moje 14stki aluminiowe to krzyknęli ode mnie od 50 do 70zł. od sztuki. w zależności od stopnia skrzywienia. jak Ci już je wyprostują oblukaj dokładnie ranty tych felg czy nie są popękane ;) bo u mnie uszczerbili kawałek felgi po czym musiałem ją spawać na własny koszt :)