|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Diesel - aku do wymiany??
Cybul - 2009-02-05, 21:02 Temat postu: aku do wymiany?? ventka stała 6 dni pod chmurką tzn dokładnie od piatku do dzisiaj czyli czwartku bo byłem chory i siedziałem w domu, dzisiaj wstaje rano do roboty i co sie okazuje ledwo mi sie centralny otwiera a o kreceniu rozrusznika nawet nie ma co rozmawiac ;/ aku padł na amen ledwo sie swiatełko w srodku świeciło, pojechałem póżniej z dziewczyną jej samo podłączylismy na kable troche sie podładował i odpalił, przejechałem sie dosłownie 300m pod blok z parkingu strzeżonego zgasiłem i odpaliłem, dziwne bo odpalił jak bym nowy aku zapodał pod maske ;/ dziwna sprawa, mozliwe ze juz aku mi nie trzyma jak jest nie uzywany tyle?? czy moze gdzieś cos mi prąd bierze tak?? patrzyłem światełko w bagażniku gaśnie a iwecej takich ukrytych światełek nie mam ;]
Paweł J. - 2009-02-05, 21:07
Cybul napisał/a: | dziwna sprawa, mozliwe ze juz aku mi nie trzyma jak jest nie uzywany tyle?? |
po prostu ...pierwsze objawy słabego akumulatora...mi tez kiedyż wystarczało 10 minut pod prostownikiem i też rewelacyjnie odpalał
spyro - 2009-02-05, 21:08
jedź do elektryka, który ma miernik akumulatora, takie urzadzonka, które prawdę powie czy aku jeszcze przetrwa. Może to być juz jego koniec choć nie koniecznie, może masz coś co ciągnie prąd na postoju, coś za radiem może?
wasil1 - 2009-02-06, 13:32
Po pierwsze: sprawdzić miernikiem napięcie na zaciskach. Po drugie po naładowaniu sprawdzić prąd rozruchowy. Po trzecie sprawdzić miernikiem, czy coś nie kradnie prądu. Często bywa, że po naładowaniu (elektrolit w porządku) prąd rozruchowy jest za mały - aku do wyrzucenia. Jeśli po kilku dniach są kłopoty z rozruchem, to znaczy, że aku nie trzyma prądu i radzę wykonać te czynności.
Cybul - 2009-02-08, 09:14
oki dzieki podjade do speca od aku
argo - 2009-02-10, 16:41
w jaki sposob sprawdzic czy cos nie kradnie pradu na postoju??
marek03 - 2009-02-10, 20:14
W książce napisane jest ; odpiąć klemę od ujemnej stopki akku, wyłączyć wszystkie odbiorniki prądu następnie zmierzyć natężenie prądu łącząc przewodami amperomierza, akku(-) z klemą(-). Pobór prądu nie powinien przekraczać 3mA.
krzeszak - 2009-09-22, 11:11
widzę temat podobny wiec zapytam tutaj
-ile powinno wynosić napięcie na zgaszonym silniku ?
-ile na włączonym silniku ?
-ile na włączonym silniku z włączonymi dodatkowymi odbiornikami(radio, swiatla itd.) ?
radobom - 2009-09-22, 11:15
na włączonym ze świtałami koło 14V a bez świateł troche więcej
bradley - 2009-09-22, 11:56
Cytat: | -ile powinno wynosić napięcie na zgaszonym silniku ? |
12.5V +/-
krzeszak napisał/a: | -ile na włączonym silniku ? |
14.4V +/-
krzeszak napisał/a: | -ile na włączonym silniku z włączonymi dodatkowymi odbiornikami(radio, swiatla itd.) ? |
do 13.8V (najnizsze) jest ok do 14.4V +/-
krzeszak - 2009-09-22, 11:59
bradley, a to +\- to tak ile i to obojętne czy disel czy benzyna??
lesny1982 - 2009-09-22, 12:17
6 dni to tak dobrze ja po 24 H juz nie odpale tak aku dowalony wczoraj aerometrem sprawdzalem to sie za glowe zlapalem zero nic nie trzyma pradu
radobom - 2009-09-22, 12:35
A w dislu musisz mieć dobre aku bo potrzebuje bardzo dużo prądu na rozruch
bradley - 2009-09-22, 12:50
krzeszak, obojetne czy diesel czy benzyna
+/- 0.1V
krzeszak - 2009-09-22, 21:48
no a jak to sprawdzić czy prąd nie ginie gdzies na postoju kolega marek03, niby napisał marek03 napisał/a: | odpiąć klemę od ujemnej stopki akku, wyłączyć wszystkie odbiorniki prądu następnie zmierzyć natężenie prądu łącząc przewodami amperomierza, akku(-) z klemą(-). Pobór prądu nie powinien przekraczać 3mA. |
ale nie jarze co i jak
bradley - 2009-09-22, 23:41
Laczysz szeregowo biegun akumulatora z klema, ktora zdjales. Patrzysz i wiesz jaki masz pobor w mA.
3mA to strasznie malo. Centralka alarmu ciagnie wiecej.
krzeszak - 2009-09-23, 11:54
bradley napisał/a: | Laczysz szeregowo biegun akumulatora z klema, ktora zdjales. |
czyli ściągam (-) klemę pod nia podpinam (+) miernika a (-) miernika pod (-) akumulatora dobrze rozumie ,jeżeli coś spaprałem proszę o poprawienie
bradley - 2009-09-23, 12:03
Obojetnie jak polaczysz kable miernika bedzie dobrze. Szereg to szereg Jedynie wartosc moze byc na - ale chyba to nie problem.
np. tak
aku ------ + miernik - ----- klema
Oczywiscie kleme musisz zdjac zeby obwod byl przerwany i dopiero tak polaczyc aby miernik byl "polaczycielem"
krzeszak - 2009-09-23, 21:23
no to teraz już jarze o co biega
wielkie dzięki bradley,
Cybul, proszę wciśnij dla kolegi bradley, pomógł
Cybul - 2009-10-08, 08:44
już poszło a swoją drogą w mojej ventce byłej, w ojca golfie i narzeczonej golfie wszystkie w dieslu miałem przypadek ze ide rano a tu zero prądu ;/ po podpięciu pod kable odpala od strzała i jeździ do tej pory ;/ nawet jak ciepło i do tej pory nie wiem jaka była przyczyna a aku wszystkie dobre ;/ wszystkie mają centralne zamki moze coś z centralnym coś sie dzieje czasami ze wyssa cały prąd z aku
|
|