Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - czy to stacyjka???

Wydym - 2009-02-07, 23:22
Temat postu: czy to stacyjka???
Witam,mam problem i potrzebuje waszej pomocy:) mianowicie wsiadam do samochodu wkładam kluczyk przekręcam kluczyk i nic....nie odpala ani nawet nie zachechła (nie wiem jak się to pisze poprawnie:P)czasem tylko załapie ale już dziś wieczorem wcale tylko z po pychu pali....proszę o pomoc...ja stawiam na stacyjkę...może to coś innego z góry dzięki za pomoc
Wydym - 2009-02-07, 23:44

dodam jeszcze że miałem immobilajser i został on wycięty gdy się zaciął i objawy wtedy były podobne....
tomek87 - 2009-02-08, 00:26

powiedziałby że kostka pod stacyjka ;) a kontrolki sie zapalaja ??
Paweł J. - 2009-02-08, 00:53

widi, a akumulator masz sprawny ??
Wydym - 2009-02-08, 08:10

No witam,tak aku jest dobry ale dla pewności go sprawdzę dziś....kontrolki się palą...wszystko sie załącza po przekręceniu stacyjki(dmuchawa,światła itp)tylko nie pali nic sie nie dzieje po przekręceniu....
Wydym - 2009-02-08, 09:41

Witam,więc tak po waszych podpowiedziach...i co się okazało (choć nie wiem czy będzie dobrze ale na razie pali bez problemu:)usztywniłem kostkę wchodzącą do złączki w stacyjce i przeczyściłem jeszcze ją no i teraz jest wszystko dobrze....zobaczymy jak będzie dalej w razie co będzie trzeba złączkę wymienić.....dzięki za podpowiedzi
tomek87 - 2009-02-08, 11:14

najlepiej wymienić i to tylko na oryginał bo podróbki potrafią się szybko rozlecieć ;)