|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Diesel - Problem z centranym zamkiem
tomi - 2009-02-19, 21:34 Temat postu: Problem z centranym zamkiem Miał z was ktoś podobnie, że podczas otwierania autka centralny się załancza otwiera szybko wszystkie drzwi ale problem tkwi w bagażniku... centralny go nie otwiera (dopiero z kluczyka można otworzyć) słychać przez około 1 minute jeszcze po otwarciu lub zamknięciu drzwi wycie centralki i syk powietrza w bagażniku. Nie wiem co to może być przewody są całe powietrze syczy po prawej stronie bagażnika gdzie jest taka mała puszka plastikowa, po lewej jest chyba cała centralka bo z stamtąd dochodzi wycie. Jak miał ktoś coś podobnego napiszcie bo nie wiem czy mam myśleć o nowej centralce czy to tylko jakaś wada która można usunąć...[/b]
tomek87 - 2009-02-19, 21:41
znając życie masz nieszczelny siłownik od klapki paliwa, to będzie to na 99%, najszybciej jest zaślepić ten przewód ale wtedy klapka będzie nie zamykana
tomi - 2009-02-21, 11:50
Właśnie o to chodziło spoko już doszedłem, interesuje mnie jeszcze cena takiego siłownika bo na allegro nie mogłem znaleźć jak ktoś wie to napiszcie albo dajcie linka jakiegoś
tomek87 - 2009-02-21, 11:57
cena to nie mam pojęcia, ale jeśli to tylko ta gumka co się dzieje najczęściej, to można to naprawić przy pomocy gumowej rękawiczki
tomi - 2009-02-23, 11:13
Gumka jest cała, ale widać że ktoś coś tam kombinował przy tym bo puszka jest sklejona silikonem i problem tkwi raczej w wewnątrz tej puszki ale spoko narazie wymontowałem działa ok, jak będę miał trochę czasu to popytam po sklepach i może zamówię
Dzięki za pomoc...
devill4 - 2009-02-26, 14:33
nie chce zakładać nowego tematu więc podłączam się tutaj...
mam następujący problem, ostatnio zepsuł mi się zamek z przodu od strony kierowcy(pękła mała głupia sprężynka) no więc wymieniłem na na inny używany od golfa III z tego co wiem to bez różnicy i do vento też pasuje...po złożeniu wszystkiego do kupy okazało się że samochód nie chce się otwierać ani zamykać od strony pasażera po prostu przekręcam zamek w jedna i w druga i nic:/od strony kierowcy wszystko jest w porządku...może ktoś wie co nie tak??może coś z elektryka przy tym zamku co zakładałem??
cinek82 - 2009-02-26, 14:56
A może nieszczęsne wiosełko wysiadło
tomek87 - 2009-02-26, 15:20
cinek82, dobrze dobrze gada
devill4 - 2009-02-26, 17:49
to zawsze jest możliwe z prawej strony wymieniałem klamkę ale to już dawno no ale przed wymiana zamka było wszystko git a po już dupa więc zeby się tak od razu zepsuło
z reszta nie problem sprawdzić więc będzie chwila to zajrzę
a może wie ktoś do czego służą te 2 kostki które do się wtyka do zamka??
MustangGT - 2009-03-29, 20:33 Temat postu: dwa kabelki od zamka [quote="devill4"]to zawsze jest możliwe z prawej strony wymieniałem klamkę ale to już dawno no ale przed wymiana zamka było wszystko git a po już dupa więc zeby się tak od razu zepsuło
z reszta nie problem sprawdzić więc będzie chwila to zajrzę
a może wie ktoś do czego służą te 2 kostki które do się wtyka do zamka??[/quote
Czesc jesli piszac 2 kostki masz namysli dwa kabelki kture podłaczasz pod zamek w drzwiach to sa to kabelki od sygnału kiedy otwierac centralny kiedy zamykac bez tego nie zamkniesz ani nie odtworzysz drzwi. Mam nadzieje ze o to ełasne ci chodziło i pomogłem pozdrawiam do klik klik
MustangGT - 2009-03-29, 20:39 Temat postu: Re: Problem z centranym zamkiem
tomi napisał/a: | Miał z was ktoś podobnie, że podczas otwierania autka centralny się załancza otwiera szybko wszystkie drzwi ale problem tkwi w bagażniku... centralny go nie otwiera (dopiero z kluczyka można otworzyć) słychać przez około 1 minute jeszcze po otwarciu lub zamknięciu drzwi wycie centralki i syk powietrza w bagażniku. Nie wiem co to może być przewody są całe powietrze syczy po prawej stronie bagażnika gdzie jest taka mała puszka plastikowa, po lewej jest chyba cała centralka bo z stamtąd dochodzi wycie. Jak miał ktoś coś podobnego napiszcie bo nie wiem czy mam myśleć o nowej centralce czy to tylko jakaś wada która można usunąć...[/b] |
Czesc jesli niemozesz znalesc inego siłownika wez tasme klejaca i szczelnie oklej do okoła siłkownik po sama gumke oczywiscie bez mijsca ruchomego pozdrawiam powodzenia:)
|
|