|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - pytanie do elektryków :)
Cybul - 2009-02-26, 17:52 Temat postu: pytanie do elektryków :) Co to jest to 55?? połączenie z plusem?? Czy co??
szwagier - 2009-02-26, 18:10
po kolorze wygląda jak uziemienie
jak możesz to wstaw linka do tego pliku pdf żeby można było oblukać ten schemacik dla pewności
jak się domyślam jest to schemacik elektryki do jetty
Cybul - 2009-02-26, 18:16
nie wiem jak dodać cały schemat w pdf ;/ troche większy kawałek dam
szwagier - 2009-02-26, 18:29
wiesz co
powiedz co potrzebujesz to szybciej dojdziemy co i jak bo po tym schemacie nic nie czaje co i jak, a ze schematami jestem za pan brat
Cybul - 2009-02-26, 18:58
na tym kabelku co dochodzi do tego 55 mam cały czas plus bez wyjątku i rozładowuje mi z tego powodu aku, poprostu cos mi nie odcina plusa na silnik i na paru wtyczkach w tym właśnie na n75 mam cały czas plus ;/ czy jest jakiś przekaźnik co odcina plus??
Paweł J. - 2009-02-26, 19:06
Cybul napisał/a: | czy jest jakiś przekaźnik co odcina plus?? |
a może o stacyjkę chodzi może to ona szwankuje i czegoś nie rozłącza do końca
szwagier - 2009-02-26, 19:17
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=192814
zobacz tutaj
chyba jest odpowiedź na twój problem
Cybul - 2009-02-26, 19:47
jak odłącze stacyjke dalej jest plus na kostce, cały czas czy jesst zapłon czy nie to jest non stop ;/ ale chodzi o to ze samochód jeździ dobrze tylko jak go zgasze to podaje cały czas plus na wtyczki i rano musze palic z kabla ;/ w innym temacie juz pisałem zeby mi ktos zobaczył u siebie w tdi czy tez cały czas jest plus na kostce, ale jak patrzyłem u kolegi w golfie 3 to nie było ;/ ale chce sie upewnic moze on miał coś zepsute potrzebuje jakiegoś łopatologicznego wytłumaczenia czy plus idący od aku przechodzi przez jakiś przekaźnik co go odłącza po zgaszeniu auta.
mam na klemie plusowej trzy kabelki jeden ten gruby i dwa cieńsze jak odłącze jeden z tych cieńszych to ten plus na kostkach ginie tylko cholera wie gdzie ten plus leci gdzieś wpada w wiazki i nie mam pojecia czy przechodzi przez jakiś przekaźnik ;/
bradley - 2009-02-26, 19:59
Cybul, wg tamtego tematu na vwgolf + jest zawsze, a masa dolaczana.
Cybul - 2009-02-26, 21:18
plus jest zawsze ale po przełączeniu zapłonu albo pracy silnika a ja mam cały czas nawet jak silnik zgaszony i bez zapłonu
Cybul - 2009-02-26, 21:24
laczek napisał/a:
Czyli nawet przed odpaleniem auta napiecie w przewodzie + laczacym z n75 powinno byc? A dopiero pozniej po odpaleniu ECU podaje na przewod - ? Wiec niby tak jak ja mam tylko ze po odpaleniu auta?
po włączeniu zapłonu ... napięcie nie jest podawane ciągle , jest tylko gdy n75 ma pracować , czyli jest uzależnione od ECU
Czy obydwa przewody od n75 prowadza do ECUbo jesli tak to moze gdybym znalazl skad wychodza to bym mogl odciac i poprowadzic nowe przewody z ECU do n75.
jeden do ECU, drugi przez bezpiecznik do głównego przekaźnika
czyli wnioskuje ze minus idzie z ECU a plus jest idzie dopiero po przekreceniu na zapłon?? Dobrze myśle??
bradley - 2009-02-26, 22:55
Racja, tez tak wnioskuje. Jak bede mial miernik to sprawdze czy na tej wtyczce jest +
Cybul - 2009-03-01, 08:22
kurcze kto wie co to jest to 55 na obrazku bo nigdzie nie ma ;/
Cybul - 2009-03-07, 14:21
problem rozwiazany przyczyna: zwarcie na przekaźniku od świec do podgrzewania wody
|
|