Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Zloty / Spoty - Pierwszy mini zlot Klubu VW Vento

spyro - 2006-07-28, 01:02
Temat postu: Pierwszy mini zlot Klubu VW Vento
Jako że długo trwa załatwianie oficjalnego zlotu, na początek chcemy zorganizować "mały zlot".
Mamy do wyboru 2 lokalizacje: Borki (nad zalewem Sulejowskim; www.borki.pl) i Mielno (nad morzem; http://www.mielno.pl/left...id=83&cat=0006)
Obydwa miejsca dysponują w pełni wyposażonym polem campingowym + w opcji pokoje (dla wymagajacych).
Czekamy na Wasz wybór, która lokalizacja Wam bardziej pasuje. Która opcja zdobędzie więcej głosów, tam się wybierzemy.
Termin:4-5-6 sierpnia (piątek , sobota, niedziela)
P.S. Spotkanie jak najbardziej w gronie rodzinnym

kovval - 2006-07-28, 01:03

ja sie pisze, gdzie ...mi tam ryba. moga byc borki - lepiej dla mnie bo blizej. moze byc mielno - lepiej dla zony - morze
Gavel - 2006-07-28, 01:25

ja też się pisze i tu i tu ale głos oddaje na Mielno bo mam bliżej :D
spyro - 2006-07-28, 01:25

Bardziej pasowałyby mi Borki
MarianG - 2006-07-28, 01:31

Ja akurat w tych dniach bede urlopowal w Mielnie tak wiec stawiam na mielno :D
marbik - 2006-07-28, 09:05

głosuję na mielno. będę tem w tym czasie na wakacjach :lol:
KOLCZYK - 2006-07-28, 09:28

He he a ja wole Borki bo akurat będe w tym czasie niedaleko
jaca - 2006-07-28, 09:52

ja chetnie pojade do mielna
rafal00 - 2006-07-28, 11:43
Temat postu: Re: Pierwszy mini zlot Klubu VW Vento
wole borki
spyro - 2006-07-28, 11:48

No wreszcie ktoś za Borkami!
Gavel - 2006-07-28, 12:03

no jak na razie wygląda że jest remis 4:4 :)
kovval - 2006-07-28, 12:17

rafal00 z katowic....to co ma wolec:) nb
marmarmarek - 2006-07-28, 14:05

ja nie moge :( wiec sie nie wypowiadam. wybieram sie w tym czasie na :
http://www.otgps.info/news.php ale zycze Wam powodzenia i udanej zabawy :)

marecki2R - 2006-07-28, 14:35

A ja przylece samolotem bo będe za granicami naszego kraju , ale jak uda mi się cosik wykąbinować to wolał bym Mielno - w Borkach też jest Fajnie a morze mam prawie na codzień , tak więc w konsekwencji Bez Różnicy ( Gdzie będzie większosć tam będe się wybierał )
sławek - 2006-07-28, 17:02

ja akurat bede nad morzem w tych dniach bo mam urlop więc stawiam na mielno
pablo23L - 2006-07-28, 20:49

Mielnoooooooooooooo bede mial blisko 30.07-10.08 jestem w ustce na urlopie wiec moge wpacs i do mielna!!!!!
kadet - 2006-07-28, 23:34

a ja jestem za Borkami. Jednak uwazam ze w ten sposob do niczego nie dojdziemy. Zlot powinien byc zaplanowany ze sie tak wyraze odgornie :) a czynnikami decydujacymi powinny byc m.in. infrastruktura, ceny etc. Bo pytac kazdego gdzie by wolal przyjechac to raczej mija sie z celem.
Gavel - 2006-07-28, 23:45

Drogi kadecie nie zgodze się z Tobą że do niczego nie dojdziemy. Jest kilka osób które przyjadą albo tu albo tu (m.in. ja) i na pewno się spotkają. Pytanie o wybór lokalizacji padło dlatego że chcemy się zorientować gdzie uda nam się spotkać w większym gronie i to miejsce właśnie wybierzemy. Warto zauważyć że nie jest to ogólnopolski zlot (który oprócz tego i tak jest przygotowywany) a jedynie spotkanie kilku bądź kilkunastu osób chcących się w koncu poznać :)
jaca - 2006-07-28, 23:51

prawda
sławek - 2006-07-29, 08:05

słuchajcie musimy cos ustalic w koncu bo juz niecaly tydzien do spotkania, a ja jestem tylko do niedzieli w domu i jesli byloby mielno to chcialbym wiedziec czy napewno bedzie.w poniedzialek wyjezdzam nad morze takzed jakby bylo mielno to oczywiscie wpadne na weekend
kovval - 2006-07-29, 12:04

no dobrze bybylo do niedzieli wieczorem ustalic miejsce. zgadam sie. tylko cos malo ludzi sie odzywa :( moze na PW wiecej, miejmy nadzieje
pablo23L - 2006-07-29, 15:23

siemanko ja dzisiaj wyjezdzam do ustki !! ! tez chcialbym wczesniej wiedziec gdzie wkacu ten zlot bedzie jak juz wczesniej napisalem mi odpowiadalo by mielno bo z ustki jest bliziutko i wtedy na 100% przyjade !! ! delikatna prozba dzisiaj wyjezdzam a napewno nie bede mial dostepu do necika wiec prosze o jaki kolwiek znak gdzie jest ten zlot ?
kovval - 2006-07-29, 17:53

pablo23L....niesadze zebysmy to dzisiaj ustalili. niestety. ale jak narazie wygrywa mielno. tylko z tego co widze to wiekszosc by tam "wpadla"....rozumiem ze tak na 3h i spowrotem do siebie. a chyba chodzi o to zeby tak razem posiedziec chociazby przy griliku i piwku. ale napisz tu swoj nr koma, to dam ci znac, jak juz cos ustalimy
pablo23L - 2006-07-29, 19:23

witam na 3 h to strasznie krotki czas zeby poznac milosnikow ventki !! ! ja myslalem o 2 dniach
pozdrawiam

kovval - 2006-07-29, 19:39

pablo23L no wlasnie ja tez tak chce. jakbym jechal do mielna to prawdopodobnie juz w czwartek rano bym sie zameldowal i do niedzieli siedzial. ale z tego co czytam wiekszosc, chce tam byc przejazdem. my o tym samym myslimy :) tylko chyba sie nie zrozumielismy. wiec dawaj ten nr tel i dam ci znac co i jak:)
pablo23L - 2006-07-29, 19:39

jak bede w ustce to postaram sie wpasc do jakiejs kafejki i sprawdzic gdzie jest ten zlot !! ! wiec mam taka malutka prozbe napiszcie mi e-maila lub na forum!!! ja uciekam ciezka noc za kulkiem !! ! pozdrawiam :)
kovval - 2006-07-29, 19:40

albo na maila mi przeslij , jak nie chcesz na forum podawac :)
KOLCZYK - 2006-07-30, 15:47

Macie problem a ja mam rozwiązanie.
Ci co będą na południu Polski w tym czasie niech się spotkają w Borkach a Ci co będą nad morzem niech spotkają się w Mielnie.
Potem każdy wrzuci swoje fotki i będzie co wspominać.
Takie jest moje zdanie na ten temat :wink:
Wrazie co to niech da ktoś znać smsem na 0-504-158-926 czy będzie coś w Borkach bo jutro wyjeżdżam i będe bez netu

sławek - 2006-07-30, 18:47

gdyby juz bylo wiadomo odnosnie Mielna gdzie i kiedy dokładnie mialby byc zlot to prosze o sms na numer 668362904, bo ja juz dzis wyjezdzam nad morze i nie bede mal dostepu do netu.
Z góry dzięki.

Polibo - 2006-07-30, 23:14

Umnie nie ma narazie możliwośći urlopu choociaż w moim przypadku najchętniej to bym się jednak wybrał do MIELNA.
pozdrowionka

spyro - 2006-07-30, 23:25

No więc chłopaki - MIELNO. Ja niestety nie dam rady ze względu na robotę. Przyjechałbym wieczorem w sobote i w niedziele po poludniu musialbym wracać, więc niestety tym razem mi się nie uda... Ale planuje coś większego, ale o tym już niedługo...
jaca - 2006-07-31, 19:33

ja juz sie zaczynam pakowac
bende na 100procent

spyro - 2006-07-31, 19:46

Wypijcie chociaz kielonka za mnie :-)
kovval - 2006-07-31, 21:26

No wiec tak. Jak już Spyro oznajmil demokratyczna większością glosow zwyciezylo MIELNO. Tak wiec Pierwszy Mini Zlocik –Spocik VW Vento odbedzie się w Mielnie na campingu „Na granicy” w dniach 4-5-6 sierpnia (piątek, sobota , niedziela). Miejmy nadzieje ze frekwencja dopisze :lol: Wszystkich niezdecydowanych zapraszamy

Sprawy organizacyjne:
Ponieważ nie jest to oficjalny Zlot z cala pompą, calą eskapade można nazwac Spontonem. Uprzedzam z gory, żeby nie było, ze ktos czuje się rozczarowany ze nie ma …..czegos tam i czegos tam. Wszystko we wlasnym zakresie sobie będziemy organizowac.
1)Wczoraj wysłaliśmy zapytanie do wlasciciela owego pola namiotowego o wolne miejsca i czy nas przyjmie. Oto odpowiedz: „Jest to trudne pytanie gdyż co będzie w weekend ile będzie ludzi,nie wiem,myśle ze damy radę mamy przed polem duży parking więc zapraszam”. Tak wiec może się zdarzyć sytuacja (bo to weekend i Mielno), ze będzie full i trzeba będzie szukac innego miejsca. Ale mysle ze damy rade. Zawsze na dzikiej plazy można się rozbic :twisted: .
P.S. My z malzonka, planujemy stawic się w Mielnie w srode wieczorem, lub czwartek rano (chyba ze sie zdarzy katastrofa i mnie moja kochana zagraniczna firma wezwie w trybie natychmiastowym). Także jakby ktos miał ochote być wczesniej to extra. Postaramy się zajac jak się da, jakies miejsce żebyśmy w kupie byli.
2) Tak jak mówiliśmy, spotkanie jak najbardziej w gronie rodzinnym.
3) Wędki, pilki siatkowe, gitary (jak ktos ma i umie grac), itp mile widziane
4) Inny szalony osprzęt i wszystkie „dziwactwa” również mile widziane. W koncu mamy się dobrze bawic
5) Z atrakcji: Przewidziane sa nocne OS’y od ogniska do namiotow :mrgreen:

Co do sugestii Kolczyka o drugim zlociku w Borkach. Nie widzimy przeszkod. Wkoncu chodzi o to żeby ventomaniacy mogli się spotkac. Tylko musi się zorganizowac ta grupa, która glosowala na ta lokalizacje.

spyro - 2006-07-31, 21:29

Kovval pięknie wszystko podsumował...

Także mam nadzieję, że frekwencja będzie duża i życzę Wam zajeb. zabawy...

kovval - 2006-07-31, 23:50

jakbyco to nr do mnie to 501 801 363
Polibo - 2006-07-31, 23:58

Jeszcze nadejdzie ten dzień że i ja się pojawię!!!!!!! :wink:
Gavel - 2006-08-01, 00:42

Nieskromnie się pochwale że swoje 3 grosze w organizacje tego spotkania włożyłem więc nie może mnie oczywiście tam zabraknąć :D Niestety prawdopodobnie dojedziemy w piątek późnym wieczorem jak nie w nocy ale będziemy na pewno :)
spyro - 2006-08-01, 05:31

Razem, nasza święta trójca wymyśliła zlocik, także chłopaki - miłej zabawy... Aż mnie ściska, że mnie nie będzie...
jaca - 2006-08-01, 07:50

ja przyjade w piatek okolo 21g i jeszcze
ja mam mala prozbe jakby ktos mogl wziasc ze soba prostownik

kovval - 2006-08-01, 17:07

Spyro......mimo ze masz szefa CH.....A i nie chce ci pomoc, wciaz na ciebie liczymy. w piatek sie spakujecie, w sobote skonczysz co masz zrobic i na spolke z kobitka dojedziecie do Mielna :) cobyscie sie nie przemeczyli. 4 - 5h powinno starczyc, to tak na 17 byscie byli. a tu juz bedzie czekala ekipa. zycie nocne jest najlepsze. a w niedzielke o 20 wszyscy wyruszymy do domkow :) i bedzie git. wiem ze to ciezka decyzja i rozumiem, ale zlocik....vento.....i to pierwszy....i to bez admina??? bleee . ludziska, popieracie mnie czy jak?
spyro - 2006-08-01, 18:21

Dzięki za miłe słowa, aż normalnie mi się smutno zrobiło :-(
Ale niestety nie dam rady tym razem. Mam nadzieje, że wrześniowy zlocik wypali i wtedy obiecuje przyjechać. Takze chłopaki - bawcie się dobrze i walnijcie kielonka za moja ciężką dolę:-)

kovval - 2006-08-02, 21:52

dzis jaca do mnie dzwonil z dojczlandow :) ale sie zdziwilem, mile zaskoczenie. stawi sie w piatek wieczorem. a ja juz sie pakuje i jutro 5 rano...do Mielna. SPYRO....ty nie siedz w domu po robocie...tylko wiesz co :>
spyro - 2006-08-03, 09:08

tym razem nie dam rady, ale następnym napewno TAK! Także miłej zabawy chłopaki...
Roman - 2006-08-03, 14:29

szkoda że mnie też ominie taka ymprezka :( , ale dopiero dwa tygodnie temu przyjechałem z darłówka i całkowicie jestem spłukany z kasiorki nawet gdybym bardzo chciał się spotkać z Wami wszystkimi niestety nie dam rady, ale nie ma tego złego - następnym razem spotkamy sie wszyscy na zlocie, chłopaki bawcie sie dobrze. czekam na zdjęcia po spocie na forum.
Gavel - 2006-08-03, 14:40

Roman napisał/a:
następnym razem spotkamy sie wszyscy na zlocie

Trzymamy za słowo :lol:

A co do fotek z Mielna to jak tylko dojade to postaram się zrobić pare na dzień dobry bo potem to stabilizacja obrazu w aparacie moze nawet nie pomóc :wink:

Polibo - 2006-08-03, 14:41

ja również żałuję że mnie nie będzie ale liczę na foty!! :x
jaca - 2006-08-03, 14:56

gdyby juz bylo wiadomo odnosnie Mielna gdzie i kiedy dokładnie mialby byc zlot to prosze o sms na numer 668362904

dalem znac
jutro albo w sobote wpadnie slawek[/list][/code][/quote]

Gavel - 2006-08-03, 15:06

o widze jaca że też się za organizacje wziąłeś :) brawo - tak trzymać :)
co prawda coś Ci nie wyszło z zacytowaniem sławka ale wiadomo o co chodzi :)

Ja co prawda wcześniej wysłałem smsa do sławka jak i do pablo23L więc wiedzą o Mielnie ale nie zaszkodziło przypomnieć :D

[ Dodano: 3 Sierpień 2006, 20:29 ]
Kolega kovval od dziś jest już na miejscu. Rozmawialiśmy telefonicznie i z warunków jest zadowolony. Co prawda nad morzem dużo ludzi ale jeszcze kilka Ventek na to pole namiotowe się zmieści więc jeśli ktoś się jeszcze wacha to serdecznie zapraszamy :D

Paweł J. - 2006-08-04, 04:09

o kurcze nie było mnie na forum kilka dni ....a tu widzę zlocić. Szkoda że nie wpadnę bo to troche daleko a w dodatku mam rodzinna imprezę :(
marmarmarek - 2006-08-04, 09:42

Panowie-ja wyjezdzam za dwie godziny-wracam cos kolo srody... :) Z Szklarskiej Poreby oczywiscie. Jakw wroce mam nadizeje, ze jakies relacje ze Spotu zobaczy w tym miejscu ;)
pozdrawiam

Roman - 2006-08-04, 11:19

Zaraz Panowie będe płakał że będziecie na mini zlocie buaaaaaaaaaaa :cry: szkoda że nie pojade a tak bardzo chcę. rozmawiałem nawet z żonka co do spotkania ale nie ma szansz szkoda. bawcie sie grzecznie :)
kovval - 2006-08-04, 13:14

oj chopoki, niech zaluje ten kogo nie ma. wrzuce zdjeciajakprzyjade.narazie.pozdowionka z Mielnaa
spyro - 2006-08-04, 13:31

ja już żałuję i to bardzo...
Polibo - 2006-08-04, 15:46

Ale zato inaczej będzie jak się prawie wszyscy innym razem spotkamy bo już pewne szlaki będą przetarte!

[ Dodano: 2006-08-06, 13:57 ]
Ciekawe czy spotowiczom pogoda dopisała u mnie wszystko mokre!!
przerąbana pogoda

Gavel - 2006-08-06, 21:00

No to jako pierwszy melduje się w domu :D
Zlocik się udał, nawet bardzo :)
Pogoda szczególnie wczoraj niezbyt była nam przychylna ale wspólnymi siłami udało nam się ją przechytrzyć :mrgreen: A jak?? Hehe - o tym coś niecoś napisze i zobaczycie na fotkach ale dajcie mi troche na ogarnięcie się :wink:

spyro - 2006-08-06, 21:08

Czekam z niecierpliwością na relację ze spotu no i wysyłajcie do mnie fotki, Gavel mówił, że jest ich masa, ale to nie problem, wrzucę na stronkę wszystkie.
pablo23L - 2006-08-06, 22:42

witam !! ! niom pogoda nam nie dopisala dlatego ja sie zmylem w sobote !! ! Mialem ichac do domciu ale taki spontan wyszedl i znalazlem sie na mazurach w mragowiei mikolajkach !! !!! ale mam nadzieje ze przy nastepnym spotkaniu klubowiczow i milosnikow wentyli bedzie pogoda w zaj......bista!!! tylko jeszcze nie wiem czy bede w posiadaniu wentyla bo smie poinformowac ze chce sprzedac i kupic cos lepszego rocznikiem !! ! kto wie moze to byc tez wentyl mlodszy i TDI:) rozwazam taka opcje po zlocie!!!!:) byla fajna zabawa!!!Fotek jest masa tylko nie wiem kiedy bede mogl je przeslac n SERWER JUTRO WYJEZDZAM DO RODZICOW POZA LUBLIN niestety tam nie mam dostepu do necika ale jak cos to istnieje kom. jak sie nie myle to pare osob ma do mnie numer :) pozdro
spyro - 2006-08-06, 22:46

to wyślij je dzisiaj na mail klubowy, zrób maile po 15 mega każdy...
klub@vwvento.org

perla04 - 2006-08-06, 23:30

ja rowniez juz dotarlem do domu....:) zlocik jak najbardziej udany.... zdjecia postaram sie jutro przeslac :lol: jeszcze raz dzieki za swietna zabawe i czekam na informacje o kolejnym zlocieeeee.........

jaca - 2006-08-06, 23:32

no ja tez sie melduje
jestem padnienty
mialem 3 korki

kovval - 2006-08-06, 23:57

no to i ja wkoncu powrocilem na chawire. kurde co za droga!!!! jaca wrocil wczesniej do domu pod Hamburgiem niz ja do Wawy. bite 7 h w deszczu!!!!!! Paranoja.

Co do SPOCIKU.....przednia impreza :) szkoda ze bylo nas malo, ale nastepnym razem..... :> . w sumie zameldowalo sie 6 sztuk pieknych aut + 6 zaje..... Klubowiczow + 6 uroczych klubowiczanek - czytaj kobitki Klubowiczow. Szkoda tylko troche ze deszczyk "kropil". z nad morza wrocilem rownie bialy, jak tam przybylem. za to mielismy okazje lepiej sie "zintegrowac" :twisted:

Narazie tyle, jak sie ogarne i gavel napisze streszczenie, naswietlimy wiecej szczegolow. zdjec jest maskarycznie duzo, mam nadzieje ze serwer nie padnie :)

Gavel - 2006-08-07, 01:32

Żałuj pablo23L że się zmyłeś bo zabawa była przednia :D

Ale po kolei :)

Małe streszczenie spotkania w Mielnie z mojego (i mojej pięknej) punktu widzenia:

Zaczęło się niezbyt obiecująco bo ponad godzinnym postojem w korku żeby móc wyjechać z Trójmiasta i w związku z tym dojechaliśmy tuż przed 22 :( Na miejscu zastaliśmy już prawie całą ekipe: kovvala pełniącego funkcje organizacyjne, pabla23L, sławka oraz niespodziewanie perla04, który akurat wypoczywał sobie w Mielnie dosłownie za płotem :) Wszyscy oczywiście ze swoimi wybrankami więc powitał nas ogromnie radosny chór: "Nareszcie ....
po czym dodali: .. grill przyjechał :mrgreen:
Mimo późnej pory nikt nie wymiękał i rozmowy przy grillu trwały

Do podtrzymania ognia wytypowano dwóch gości ubranych w czarne klubowe koszulki:

Niestety kolega sławek nie mógł zostać z nami na dłużej (ale i tak fajnie że wogule się pojawił :) ) więc nie zostało nam nic innego jak zrobić pamiątkową fotke:
(PS. Arleta gdzie byliśmy że nas nie ma :?: :wink: )

Późno w nocy dojechał wypatrywany przez nas jaca więc wieczorek zapoznawczy trwał prawie do rana :)

Ranek przywitał nas deszczem (bólu głowy nie licze :wink:). Ale jacy to nie przeszkadzało i z bagażnika swojej Ventki wyciągnął swoją maszyne:

Jako że pablo23L postanowił nas opuścić, nie pozostało nam nic innego jak ustawić Ventki w szyku:

Wzbudzając niemałe zainteresowanie ludzi wokół, właściciele dumnie pozowali przy swoich furkach:

Oczywiście ładne samochody od zawsze były prezentowane przez piękne kobiety więc u nas też nie mogło zabraknąć takiego akcentu

pablo odjechał, perla uciekł do siebie na kwaterke, a kovval, jaca i ja kombinowaliśmy przy piwku jak tu się schować przed deszczem :)
Dużo nie udało nam się wymyśleć więc staraliśmy się zaprzyjaźnić z wodą :mrgreen:
kovval nawet rybke złowił:

Tymczasem nasze panie schowały się w czarnej Ventce...

To co zobaczyliśmy jak w końcu po kilku godzinach wyszły przerosło nasze oczekiwania. Pokleiły taśmą foliowe worki na śmieci i powstał z tego ogromny namiot chroniący przed deszczem.

Dzięki temu schowaliśmy się tam wszyscy i mogliśmy rozpocząć następną imprezke :lol:

Na grillowaniu się świat nie kończy więc wyszliśmy pojeździć :)
tak tak - pojeździć :D
Piwko w głowach szumiało więc Ventki oczywiście zostawiliśmy w spokoju i zamieniliśmy je na bolidy w lunaparku - oj działo się działo :mrgreen: :mrgreen:

Po powrocie pod nasz namiocik którego nie ruszył ani deszcz ani wiatr zabraliśmy się za kontynuowanie miłego spotkania pod hasłem "Uwolnić piwo z puszek :!: ".
Wraz z upływem czasu hasło zmieniło się na: "Tym panom już dziękujemy..."

Niedzielny ranek powitał nas słoneczkiem i wielką chęcią stworzenia czegoś z niczego:

Wiatr niestety był za duży (albo nasza percepcja zbyt zaburzona :lol: ) więc ten pomysł upadł i skorzystaliśmy z wzorców podpatrzonych na VW Maniii:
(PS. Ta fotka to ukłon w strone nieoficjalnego "sponsora" naszego spotkania :mrgreen: )

Przejazd Ventkami z tak ztuningowanymi grillami wywolał wielkie zainteresowanie na polu namiotowym. A dobry humor udzielił się wszystkim :D

Jako że spotkanie było nad morzem nie mogło zabraknąć kąpieli w słonej wodzie choć ta była wyjątkowo zimna.

Potem pozostały nam już tylko pożegnania .......... :cry: :cry: :cry:

Podsumowując:
Mimo niesprzyjającej aury uważam I Nieoficjalny Spot Klubu Vento za bardzo udany - w końcu wszyscy którzy przyjechali widzieli się po raz pierwszy, ale wspólna pasja do Ventek pozwoliła nam spędzić weekend w wręcz rodzinnej atmosferze.

Na zakończene chciałbym podziękować:
kovvalowi za pomoc w organizacji spotu,
jacy głownie za polecenie tego miejsca,
sławkowi, pablo i perle za przybycie
spyro choć nie przyjechał to mieliśmy jego "błogosławieństwo" :)
i marmarmarkowi za pamięć i przesłane pozdrowienia
no i oczywiście naszym wspaniałym kobitkom, bo co my bez nich byśmy zrobili :D

sławek - 2006-08-07, 08:47

nic dodac nic ując.chociaż byliśmy krótko, ale było naprawde super. Czekamy na następny zlocik i spotkanie. Zdjęcia są zarąbiste czekamy na więcej bo aparacików było na zlocie.

P.S. wracaliśmy do domu aż 12 godzin!!!!!!!! normalnie tragedia, ale dotarliśmy.

spyro - 2006-08-07, 10:09

Zdjęcia super!!! Widać, że zabawa była przednia :-)
marecki2R - 2006-08-07, 10:24

Kurcze ale mieliscie świetną zabawe , ja nie mogłrm być bo dopiero w Niedziele z rana wruciłem z pracy a deszcz lał ze nie było sensu jechać . Ale na następny zlocik stawie się obowiązkowo . Zdjęcia super :D
kovval - 2006-08-07, 15:50

super to gavel opisales, naprade perfekcyjnie odales przebieg spotkania. szkoda ze netem nie da sie przesylac atmosferki Spociku, tak jak i smaczku kolejnych piwek :)
narazie krociutko, bo w robocie juz sie kisze, ale jak wroce na hausik to podam swoja versje wydarzen :> gavlowi % w glowie zawrocily, bo to wogole bylo inaczej :) zartuje oczywiscie. ale niech zaluja ci co nie byli. bylo jeszcze pae ciekawych atrakcji, ale o tym wieczorkiem.

P.S. a pablo23 wlasnie do mnie zadzwonil i poinformowal ze w lesie na drodze udalo mu sie ustrzelic lisa, krolika, psa albo cos w tym stylu. troszku szkod narobil, ale jakos bedzie.

pablo23L - 2006-08-07, 15:58

heheh juz po szkodach zostaly wszystkie usuniete !! ! zdezak udalo mi sie wypchnac na goraca (troszeczke sie pomeczylem ) ramke kupilem nowa i zaslepke obok kierunkowskazu z strony kierowcy !! ! troszeczke strachu sobie narobilem !! ale jest wpozo!!! Przez caly wyjazd zrobilem 18000km zwiedzilem polowe wybrzeza i zachaczylem jeszcze o mazury heheh bylko swietnie!!pozdrawiam (Ps. nastepnym razem bede wolno jechal przez las heheh:) )
Gavel - 2006-08-07, 16:20

kovval napisał/a:
bite 7 h w deszczu!!!!!!
trzebabyło z nami jechać przez Gdańsk - troche dalej ale cała droga bez kropli deszczu :D

marecki2R napisał/a:
ja nie mogłrm być bo dopiero w Niedziele z rana wruciłem z pracy a deszcz lał ze nie było sensu jechać
coś kręcisz :) Mieszkasz niedaleko a na zdjęciach widać że słoneczko w niedziele z rana świeciło :)
Poza tym to miałeś samolotem przylecieć: nawet szykowaliśmy dla Ciebie lądowisko na parkingu i pas startowy z puszek ustawialiśmy :mrgreen:

kovval napisał/a:
super to gavel opisales
kurcze chyba z 2 godziny nad tym siedziałem żeby ładnie wyszło :)
Teoretycznie mogłem opisać przynajmniej co drugie zdjęcie ale wtedy stronka odpalałaby się chyba z pół godziny :wink:

kovval napisał/a:
bylo jeszcze pae ciekawych atrakcji, ale o tym wieczorkiem.
Tylko za dużo szczegółów nie zdradzaj bo jak wszystkiego się dowiedzą to nie bedą chcieli na następne spoty przyjeżdżać skoro można wszystko w necie przeczytać i obejrzeć :wink:

A co do całej kupy zdjęć to moje łącze już się przegrzewa powoli ale ¾ fotek już poszło na adres klubowy więc jak Spyro się wyrobi to dziś będzie można część zobaczyć :)

marecki2R - 2006-08-07, 21:54

Gavel napisał/a:
coś kręcisz Mieszkasz niedaleko a na zdjęciach widać że słoneczko w niedziele z rana świeciło

No niestety u mnie padało , dopiero pod wieczór zaczeło się przecierać . Niestety byłem za granicami naszego kraju dokład miałem na zlocik 1580 km . :( Niestety taki harakter pracy.

Gavel - 2006-08-07, 22:22

Spoko rozumiem. Szkoda że nie mogłeś przyjechać bo w sumie od domu to blisko miałeś ale trudno. Ale mam nadzieje ze w koncu kiedyś zobacze Twoją Ventke bo doczekać się nie moge :lol:
perla04 - 2006-08-07, 22:36

ja swoje zdjecia juz wyslalem na adres klubu....... a gdzie one beda umieszczone??
marmarmarek - 2006-08-07, 22:40

a ja bylem w szklarskiej, mielismy pochodzic po gorach jeszcze, ale dzisiaj oglosili stan powodziowy-musialm wyjechac Ventylkiem, bo grozilo zerwaniem mostu... :( pozatym Ventylek przemukl calutki-az zal... mam andzieje, ze do zobaczenia na nastepnym spotkaniu! :)
Gavel - 2006-08-07, 22:49

perla04 napisał/a:
ja swoje zdjecia juz wyslalem na adres klubu....... a gdzie one beda umieszczone??

na stronie klubowej :)
jak bedą to Spyro na pewno linkiem zarzuci :)

spyro - 2006-08-07, 23:10

marmarmarek napisał/a:
a ja bylem w szklarskiej, mielismy pochodzic po gorach jeszcze, ale dzisiaj oglosili stan powodziowy-musialm wyjechac Ventylkiem, bo grozilo zerwaniem mostu...

Moja matula dzisiaj włąśnie wróciła ze Szklarskiej a podobno był upał od rana

[ Dodano: 2006-08-07, 23:11 ]
Gavel napisał/a:
na stronie klubowej Smile
jak bedą to Spyro na pewno linkiem zarzuci

Dokłądnie nie wiem czy darm radę dzisiaj, ale napewno jutro już będą...

jaca - 2006-08-07, 23:13

ja jobie jechalem, jechalem i jechalem :evil: :evil:

marmarmarek - 2006-08-07, 23:50

spyro napisał/a:
Moja matula dzisiaj włąśnie wróciła ze Szklarskiej a podobno był upał od rana

. z wiadomosci na onecie:
"Z powodu podmycia drogi policja zamknęła odcinek trasy krajowej nr 3 Jelenia Góra - Szklarska Poręba. Niemożliwy jest dojazd do polsko-czeskiego przejścia granicznego w Jakuszycach."

spyro - 2006-08-08, 00:36

marmarmarek napisał/a:
Z powodu podmycia drogi policja zamknęła odcinek trasy krajowej nr 3 Jelenia Góra - Szklarska Poręba. Niemożliwy jest dojazd do polsko-czeskiego przejścia granicznego w Jakuszycach."

Widziałem w wiadomościach i matula aż się za głowę złapała, że dzisiaj tamtędy jechała a teraz ewakuują ludzi...

Co do zdjeć to nie wytrzymałem i już wrzuciłem :-)

http://www.vwvento.org/1zlot.htm

W sumie 311 fotek, dzięki chłopaki za nadesłanie ich do mnie!

Gavel - 2006-08-08, 08:14

ładnie :)
zrób jeszcze na głównej stronie newsa że zlocik sie odbył i zdjęcia są do obejrzenia w galerii czy jakoś tak i wtedy to wogule bedzie gitara :)

Polibo - 2006-08-08, 08:32

Nono przednio było a i wasze Klubowiczki dopisały
oby tak dalej w dobrym kierunku idzie! :D

spyro - 2006-08-08, 10:28

Wrzuciłęm na główną stronę newsa o zlocie no i zalinkowałem do zdjęć.
Roman - 2006-08-08, 13:49

Kolega był w szkalrskiej koło jeleniej i nie przyjechał do świebodzic odwiedzić kolegi :(
szkoda Andzreju że nie dałeś znac

MAPET - 2006-08-08, 13:50

widze ze bylo calkeim calkiem... faktycxznie fajnei by bylo zrobic cos wiekszego i bardziej zorganizowanego... ale i tak widac ze bylo fajnie ;)

aha i czy ew ktos mi moze podeslac fotki z tego zlotu?

idgray - 2006-08-08, 14:34

nio zlocik maly ale jary :lol:
jak by bylo cos wiekszego to bym sie na bank pokazal 8)

spyro - 2006-08-09, 01:52

Roman napisał/a:
Kolega był w szkalrskiej koło jeleniej i nie przyjechał do świebodzic odwiedzić kolegi Sad
szkoda Andzreju że nie dałeś znac

Ale to nie ja byłem w Szklarskiej, tylko moja matula :-) Ja te wakacje w domciu spędzam (niestety).

[ Dodano: 2006-08-09, 02:17 ]
No to następny zlocik robimy, tym razem duży!!!

http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?p=6901#6901

kovval - 2006-08-09, 21:38

widze ze jaca mial ciezka przeprawe. ale zastanawia mnie jak to sie stalo ze zasiadl na forum wczesniej odemnie. ja dymalem 7h spowrotem, prez zaje..... deszcz i koleinki + oczywiscie koreczki i sznury tirow.

ciagle sie zbieram zeby swoja wersje wydarzen SPOCIKU przedstawic, ale mi nie idze :( moze sie wkoncu zbiore.

[ Dodano: 2006-08-09, 21:49 ]
JACA......zrob zdjatka twojej furki i przyslij do klubu. Bo jest naprawde zajefajna. I od razu bylo widac ze ......ze tu "normalni" nie przyjechali. Zeby nie twoja furka to by sie nikt nie skapowal, ze cos jest grane :) NO i oczywiscie twoje kable gavel :)

jaca - 2006-08-09, 22:20

koval trzeba bylo sie nigdzie nie" szlajac " tylko wciskac pedal gazu i cisnac nikt nie wie jaka bedzie droga wyjezdzajac na nia ....... ja jak sie dalo to sypalem 200 i to dla tego
Gavel - 2006-08-10, 00:39

kovval napisał/a:
NO i oczywiscie twoje kable gavel :)
He he nawet o tym zapomniałem że tak rozchwytywany byłem - znaczy sie moje kable :D
Tak sobie myśle czy na następny raz nie zrobić tabliczki: "wypożyczalnia kabli rozruchowych". Może na browarek bym zarobił :mrgreen:

a co do Ventki jacy to nie ma co - fajna furka :)
miałem okazje przejechać się dosłownie kawałek ale było czuć że to nie moje tdi....
no i ta sztywna zawiecha....

jaca napisał/a:
koval trzeba bylo sie nigdzie nie" szlajac " tylko wciskac pedal gazu i cisnac nikt nie wie jaka bedzie droga wyjezdzajac na nia
kovval to w drodze powrotnej miał mało do powiedzenia :lol: :lol: :lol:
kovval - 2006-08-10, 08:52

ano nie mialem, jakos dziwnie sie czulem :) kobitka jechala, ja bylem pilotem....... i co sie stalo, taki helikopter mialem ze oczywiscie zabladzilismy :) ale tylko 20 km musielismy nadrabiac. A kobitka to cisnie bardziej niz ja :evil: . Ja mialem tego dnia maksymalnego stracha, chyba mnie te tyskie ostro trzymalo :mrgreen: Ciemno, waska droga, koleiny, desze ze ch.... , a ona redukcja i dawaj...... az mi sie pasy wytarly od kurczowego trzymania :roll:
idgray - 2006-08-10, 08:57

kovval napisał/a:
az mi sie pasy wytarly od kurczowego trzymania

dobre :lol:

sławek - 2006-08-10, 15:47

KOVAL twoje tekety są the best. Normalnie popłakałem się ze śmiechu.

[ Dodano: 2006-08-10, 15:48 ]
KOVAL twoje teksty są the best. Normalnie popłakałem się ze śmiechu.

marmarmarek - 2006-08-10, 15:50

hehe-no to ciekawa droge mailes kovval :)
kovval - 2006-08-10, 16:16

no staram sie jak moge, licze na posade Klubowego blazna :)
a to tylko dowodzi ze na zlocikach bedzie naprawde zaje....

[ Dodano: 2006-08-11, 13:23 ]
kurde ja chyba nie powinienem jezdzic na zloty, bez kitu, ciagle jakies dziwne akcje mi sie przyprawiaja.
Wczoraj postanowilem obiad zrobic dla zonki. Mialby byc ziemniaczki, kielbaska z patelni podsmazana, jajaeczka z patelni, mizeria. Ale jakies fatum nademna ciazy.
1. Wyciagnalem kielbase z zamrazarnika, dawaj ja na patelnie bo jak kostka lodu to sie jej pokroic nie dalo. Ale nie ma oleju....kit bedzie bez oleju. Odmrozila sie troche, zostala pokrojona.....smazy sie smazy, patrze na nia, jakis dziwny kolor....wacham.....kurde nie dosc ze zielona sie zrobila to jeszcze wali straszliwie. No to kielbaski nie bedzie
2. To moze chociaz ziemniaczki. Gotuje , gotuje......zapomnialo mi sie o soli. No to szybko do szafki po solniczke.....a mamy takie pudelko w ksztalcie tuby:15cm wyskocie, 5cm srednicy. sole , sole , nic nie chce leciec, to mocniej trzacham solniczka. Nagle pomyslalme sobie ze otworze wieczko i zobacze co sie dzieje.......ale w tym samym momencie wieczko samo sie otworzylo i wielki slup soli 15x5 cm wlecial do garnka z kartoflami. ALARM. no to ja szynko chcialem to wyjac, a woda parzy......i dupa w oczach sie to rozpuszczalo......to se mysle bedzie jak z bildoardow......Bo Zupa Byla Za Slona :oops: . Patrze sie na nieszczesne opakowanie .........$%%^$%^$^$%^......a to sie okazalo ze to nie sol byla w tym opakowaniu. Praktycznie identyczne opakowanie mamy do.........cukru pudru. Wiec mielsimy ziemniaki na slodko :(

Az nie chce myslec co bedzie po 10 wrzesnia................

arlosza - 2006-08-11, 13:45

kovval napisał/a:
kurde ja chyba nie powinienem jezdzic na zloty, bez kitu, ciagle jakies dziwne akcje mi sie przyprawiaja.

:lol: ....zapomniałeś o mojej spalonej koszuli.... :wink:

spyro - 2006-08-11, 13:59

Kovval, miałeś wczoraj niezłego pecha :-) oże lepiej gotowanie zostaw innym, bo jeszcze spalisz się w domu :-) A tak napoważnie tez mam czasami takie dni, że nic się nie udaje...
kovval - 2006-08-11, 14:28

eeech no tak o koszuli zapomnialem, dopiero co prasowac zaczalem, dotknalem pierwszej koszuli i sie rozlazla doslowanie. ....i to jeszcze ciuszek mojej zonki, dobrze ze miala dobry dzien
spyro - 2006-08-11, 14:33

No to miałeś farta, bo Magda jak jej czasami coś rozwale z ciuchów to mnie prawie z siekiera gania:-)
nelcia - 2006-08-11, 14:35

alosza ty to masz dobrze maz ci prasuje :wink: bo muj to chyba w zyciu jeszcze nic nie wyprasowal pewnie nawet nie wie jak zelazko dziala :lol: no ale jak by mnial tak prasowac jak to u ciebie bylo ostatnio to juz wole sama se radzic :?
spyro - 2006-08-11, 14:41

Ja też się nie dotykam żelazka, Magda się wiecznie piekli na mnie, że ciągle mam koszulki pogniecione, ale ja wolę nie dotykać takich skomplikowanych urządzeń ja żelazko :-) Jeszcze chałupe spalę:-)
kovval - 2006-08-11, 14:46

no reguralnie prasuje.....raz na 3 m-ce. i tez poprostu sciagam z suszarki na dupe ciagam ciuchy :)
nelcia - 2006-08-11, 14:50

to u was facetow to chyba normalka co nie? :( a moglo by byc nam troche lzej
spyro - 2006-08-11, 15:17

Eno ja tam staram się w domciu robić ile moge, np gotujemy zazwyczaj razem, sprzątać musze sam :-( ale żelazko to nadal czarna magia dla mnie.
Gavel - 2006-08-11, 15:33

kovval wiesz co?? Nie dość że spadlem z krzesła to prawie sie posikałem ze śmiechu :lol: Dawaj więcej takich opowiadań to będziesz mi musiał jakieś odszkodowanie wypłacić jak sobie coś zrobie :mrgreen:
a no i gg napraw w końcu :)

nelcia napisał/a:
bo mój to chyba w zyciu jeszcze nic nie wyprasowal pewnie nawet nie wie jak zelazko dziala
spyro napisał/a:
Ja też się nie dotykam żelazka
Kurcze jaka ładna rodzinka Ventomaniaków - ja też nie wiem jak działa żelazko oprócz tego że widze wtyczke więc pewnie do prądu trzebaby podłączyć :D
nelcia - 2006-08-11, 15:45

jak milo ze sie bez bicia dotego przyznajecie :shock: + dla was
Madzia - 2006-08-12, 00:01

Za to mój Andrzejk jest naprawdę pod tym względem OK. Wszystko robimy razem. Swietnie gotuje ( to on mnie nauczył gotować!!!!!!! :D ) i piecze ciasta. Co prawda nie umie prasować, ale to się da przeżyć. Nie umiałabym być z facetem , który nic nie robi w domu.)
marecki2R - 2006-08-12, 00:46

Gavel napisał/a:
kovval wiesz co?? Nie dość że spadlem z krzesła to prawie sie posikałem ze śmiechu :lol: Dawaj więcej takich opowiadań to będziesz mi musiał jakieś odszkodowanie wypłacić jak sobie coś zrobie :mrgreen:
a no i gg napraw w końcu :)

nelcia napisał/a:
bo mój to chyba w zyciu jeszcze nic nie wyprasowal pewnie nawet nie wie jak zelazko dziala
spyro napisał/a:
Ja też się nie dotykam żelazka
Kurcze jaka ładna rodzinka Ventomaniaków - ja też nie wiem jak działa żelazko oprócz tego że widze wtyczke więc pewnie do prądu trzebaby podłączyć :D

O kurcze o czym wy tu mówicie , A coto jest wogóle żelazko :?: :?: :?: :mrgreen:

kovval - 2006-08-12, 01:54

kurde chcailem wkleic wszystko piknie ale cos mi nie wychodzi :(
spyro - 2006-08-12, 10:24

Co chciałes wkleić Kovval?
marmarmarek - 2006-08-12, 11:32

kovval-juz sie tak nie doluj-przeciez Ty zloty chlopak jestes ;) i prasuje i gotuje...-nie mam pytan ;) hehe a jezeli chodzi o zelazko hmmm-kiedys dotykalem tego urzadzenia :D
Gavel - 2006-08-12, 11:54

marmarmarek napisał/a:
zelazko hmmm-kiedys dotykalem tego urzadzenia :D

A było podłączone do prądu :?: Bo jak tak to mogeś się oparzyć, wiesz :?: :wink: :mrgreen:

spyro - 2006-08-12, 14:17

Nastąpiły pewne zmiany w dziale ze zdjęciami ze zlotu w Mielnie, serdecznie zaraszam do odwiedzin:
http://www.vwvento.org/1zlot.htm

Andzia - 2006-08-12, 18:40

kovval i spyro nauczcie Gavl'a gotowac i sprzatac to mu zelazko podaruje, bo biedak moglby krzywde sobie zrobic :lol:
kovval - 2006-08-12, 19:38

No więc tak, długo się zbierałem ale w końcu spłodziłem dzieło swego życia. Jako że gavel, przedstawił swoją wizję SPOCIKU, ja postanowiłem przedstawić to z mojego punktu widzenia. Zaczynamy.

Wyruszyliśmy w czwartek o 4.30 rano, a że do Mielna mam 450km i i tak nikogo jeszcze z klubowiczów miało tam nie być, postanowiłem jechać 90km/h aby się przekonać ile minimalnie spali moje autko. Niestety nerwowa żona pozwoliła mi jechać taką prędkością tylko przez 30 km. Następnie wyżej wspominana prędkość podróżna wzrosła z „I-szej glonowej” do „I-worpowej” czytaj 110-180km/h non stop. Prędkości takie trudno nazwą dozwolonymi, więc w całej swej znakomitości posiadam w autku, czapkę żeglugi śródlądowej , która do złudzenia przypomina czapkę policyjną. Umieściłem ją na desce rozdzielczej, w sposób dość widoczny, a jak nie trudno się domyślić większość aut pokornie zjeżdżała naszemu bolidowi z drogi :) . Spalnako wyniosło 5,7l/100 km więc nawet porządeczku :)

Po zalogowaniu się na polu namiotowym uderzyliśmy na plaże. Generalnie ludzi było masakrycznie dużo, że nie było gdzie się nawet rozłożyć. Za to widoki PIĘKNEGO MORSKIEGO KRAJOBRAZU (.)(.) :mrgreen: rekompensowały wszystkie niedogodności. Niestety był to jedyny dzień słoneczny. Po plażowaniu , na obiadzik i piwko oczywiście….

A potem na miasto. Lubej zachciało się karykatury, więc nam się dostało…..

Przy tej okazji chcialbym zwrócić uwagę na niewybredne oko artysty malarza, który nie umie ukryć niektórych cech charakterystycznych :) Ale wiecie od czego sie robią zakola.... :twisted: trzy litery...U....D.....A ....przynajmniej ja tak sobie to tlumacze żeby mi weselej bylo :cry:

Wieczorkiem obchód po Mielnie, piwko. Trzeba zaznaczyć że życie w Mielnie rozpoczyna się po 20.00. Pełno knajpek, restauracji, barów, automatów do gry, 2 wesołe miasteczka, gruchy do sprawdzania siły, karaoke na każdym kroku. Atmosfera szampańska, wszyscy z browarkiem w dłoni maszerują po zatłoczonych uliczkach i ani jednej scysji nie widziałem. Żadnego chamstwa itp.

Pisałem na forum żeby przyjeżdżać czym prędzej to atrakcji na pewno nie zabraknie. Za całe 20 zł uderzyliśmy na samochodowe pokazy kaskaderskie – FLOTT CASCADERS TEAM. www.volny.cz/flott . W programie były pokazy Monster Truck’ ow, skoki motocyklowe, pokazy jazdy autami na precyzję i wiele innych. Na stronce Klubowej, można obejrzeć filmiki wraz z nieudolnymi opisami tricków by kovval. Niech żałują ci co nie byli. A może podziała to na ich samozaparcie i na następnych Zlotach się pojawią.

Z rańca żonka na plaże chciała popędzić….całe szczęście były chmury, to Pan i Władca mógł jeszcze się poprzewracać z boku na bok. Następnie udaliśmy się na molo, piwko, bilarda, piwko, kafejki internetowej (co by zobaczyć co na forum się dzieje), piwko. Następnie zmieniliśmy miejsce obozowiska, tak aby być tuż nad brzegiem jeziorka. Piwko. Przy okazji na parkingu został zwerbowany do klubu przypadkowy veciarz. Ku mojemu zdziwieniu kolejne vento przyjechało na pole namiotowe, ale nie wydawało mi się by był to ktoś od nas, wiec chciałem ich zaprosić do wspólnej zabawy. Ale kiedy przechodzili kolo naszej furki i usłyszeliśmy…..”ty to jest chyba passat”, byłem pewny że to nie może być nasza krew, wiec dałem sobie z nimi spokój.

Dojechał pierwszy klubowicz. No w końcu, Sławek ze swoja lubą. Pogadalim pogadalim i udał się na miasto, na jakąś przekąskę.
Moje wprawne oko z 200 m ,przez ogrodzenie + przez krzaki, dostrzegło sylwetkę kolejnego ventyla. Stał on tuż obok pola namiotowego. Coś mi świtało w głowie, gdzieś go już widziałem. Poszedłem do szeryfa tego parkingu i tłumaczę że ja z Klubu i że zlot i że to chyba nasz kolega i czy mi może powiedzieć czy u niego mieszka. Koleś był rozgarnięty jak g…. patykiem, poszedł do drugiego takiego i mówi : „Stefan, jakiś kolega z pracy przyjechał do tego z „kwiatkami z boku”, u ciebie on mieszka?”……no comment, tylko nie skapowałem o co chodzi z tymi kwiatkami. Okazało się że chodzi im o winyle na boku autka!!!!! Szybki telefon do naszego detektywa formowego – gavla, i już mi podaje kto to jest…..perla04.

No wiec idę żeby mu zostawić karteczkę za wycieraczką, a tu już widzę jak mu się gęba śmieje. Okazało się że z rodzinki ktoś mu sms’ a przysłał że w Mielnie jest zlot Vento, a on szukał i szukał i znaleźć nie mógł……a to było „przez płot”. Ważne że w końcu do nas dołączył :)

W tym samym czasie dojechał pablo23L. Nie miał namiotu, śpiworów, nic oprócz szczerych chęci zabawienia się. Szybko zostało mu to zorganizowanie no i został z nami. Ale nie ma tak lekko. Najzabawniej było w recepcji. „Jest ktoś z Panem? To dowód osobisty poproszę”. No jest, ale w samochodzie. „No dobra to już nie idź, podaj dane ”…..Justyna. ……..cisza się zrobiła, i koleś z recepcji….”ja jasnowidzem nie jestem, nazwisko?!”……a pablo23L powalił wtedy wszystkich z nóg ……yyyyyy yyyyyy yyyyy a ja to jestem?!!!!nie mam pojęcia. !! !!!!!!!! i od razu atmosfera się rozluźniła i posypały się stosowne komentarze…….no tak, z drogi ja zgarnął, boski dżolo :mrgreen: . Przy tej okazji serdecznie pozdrawiamy Justynę, na pewno pablo23L miał chwilowy zanik pamięci.
W sile już paru ładnych osób, trzeba było zacząć coś robić. Więc KO’ wiec kovval, zarządził tyskie w dłoń! A potem się zaczęło. Do alkoholu doszedł hazard. Naumianą się w Vegas grą zaraził innych. Wyciągnął żetony do pokerka i zaczęliśmy giercować w Teksas Hold’em Poker’a. Piwo, kobiety, samochody, hazard……czego chcieć więcej…… :twisted:

Okazało się że można chcieć czegoś więcej. Grill przyjechał !! !!! Wiec idę na spotkanie z „przyszłą kiełbaską”. Widzę go, stoi wyprostowany, pierś do przodu wypięta, uśmiech od ucha do ucha….w koszulce klubowej. Nie to żebym ja w niej cały dzień nie mykał :) Gavel z Andzią zajechali, więc rozpoczął się nowy rozdział w naszym pikniku….grilowanie :lol:
Niestety musiał nas opuścić Sławek, więc zrobiliśmy sobie fotkę przy jego autku….przy okazji pojawił się znaczek rozpoznawczy Ventomaniaków :)

……i tak do 2.00 am, aż tu nagle, jak po diable, wynurza się jakaś postać z ciemności……pewnym krokiem zmierza w naszym kierunku……kurde JACA w końcu dotarł…. I drugiego grilla przywiózł :lol: Tak jak przypuszczałem ze zdjęć które przysyłał z Mielna, ……ma wrodzony skurcz prawej dłoni….. zawsze trzyma tam „leszka”. Ledwo do nas dojechał , już miał czym popijać :wink: .

Niby kultura, niby „inteligenci”…..ale atmosferka zaczęła gęstnieć

Boskie trunki zamieniały się w stos bezużytecznego aluminium

Niektórym nawet wydawało się że są Statuą Wolności

Nagle, nie wiadomo skąd , nie wiadomo jak....zaciązyła mi żona...

Aż osiągnęliśmy klimat ze Strasznego Filmu….a na pewno perla i jaca :)

A dalej to już wiecie co się działo…..gavel dosyć szczegółowo to przedstawiał :)

spyro - 2006-08-12, 20:06

Opisik bomba... Uśnmiałem się nieźle, szczególnie przy skurczu prawej ręki u Jacy polegającym na trzymaniu "Leszka" :-)
Gavel - 2006-08-13, 00:01

no ładny opis się pojawił - w końcu się dowiedziałem co i jak się działo zanim "przyszła kiełbaska" dojechała :D

mam tylko jedno zastrzeżenie:
kovval napisał/a:
Boskie trunki zamieniały się w stos bezużytecznego aluminium
Taki bezużyteczny to nie był bo nowe grilliki do naszych Ventek całkiem fajne nam powychodziły. A że kulturalnie na końcu zostawiliśmy stosik tam gdzie należy to i jakiś pan z wózkiem bardzo pewnie się ucieszył z takiego znaleziska :D
BANDERAS_RR - 2006-08-13, 11:37

dzieki tym opisom poczulem sie jak bym byl tam z wami normalnie zaje...!
kovval - 2006-08-13, 12:59

BANDERAS_RR to sie nie ma co "czuc"........to trzeba sie stawic we wrzesniu!!!! :mrgreen:
spyro - 2006-08-13, 13:12

Dokładnie, trzeba zrobić wszystko, żeby być...
BANDERAS_RR - 2006-08-13, 17:13

a myslicie ze co robie tylko jak mi lakiernik zaspiewal 2000pln za usluge to sie tylko po glowie podrapalem a fure juz mam porozbierana i nie mam zamiaru ja skladac dwa razy i teraz pracuje na okraglo swiatek piatek i niedziela zeby kasy nazbierac a dziecko nie pyta sie czy masz tylko trzeba mu kupic co potrzebne wiec sami rozumiecie ze mam MALY problem ale jak juz go rozwiaze to bedzie ok i na nastepny zlocik to musowo zawitam
Madzia - 2006-08-17, 16:32

Banderas ale następny zlocik to prawdopodobnie dopiero w następną wiosnę. To kupa czasu. Wszystko się może zdarzyć. Możesz w tym czasie np. sprzedać ventyla, albo klub przestanie istnieć... :lol: Dlatego trzeba się sprężyć i przyjechać choćby na jednen dzień :)
spyro - 2006-08-17, 19:08

Madzia napisał/a:
klub przestanie istnieć...

Żeby moja własna kobieta takie rzeczy pisała... Wstydź się!!!

Gavel - 2006-08-17, 19:13

ja to już się nad ostrzeżeniem zastanawiam :wink:
marmarmarek - 2006-08-18, 01:49

Cytat:
Madzia napisał/a:
klub przestanie istnieć...

Żeby moja własna kobieta takie rzeczy pisała... Wstydź się!!!

hehe :) no niezle

Madzia - 2006-08-18, 16:09

Wszystko się może zdarzyć panowie, łącznie z końcem świata :D Dlatego trzeba stanąć na głowie i stawić się na zlot w Krzeczowie :!: Ale mi się zrymowało :lol: