|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - Tragediaaaaa
Buli - 2009-03-05, 19:42 Temat postu: Tragediaaaaa Panowie
Dzisiaj wymieniajac klocki na podnosniku zauwazyłem ze jakims cudem mam pekniete dwie sprezyny od tylnich amortyzatorow;/ nie mam pojecia jak ja tego nie wyczułem wczesniej;/ poszukuje teraz takich sprezyn sa one jakies cienkie nie takie szerokie jak wszystkie od gwintu chyba sa takie cienki i na 12 lub 13 ogniw ma ktos cos takiego pomocyyyy doda ze zawieszenie to Koni Gwintowane+regulacja twardsci
cos takiego tylko ze tutaj jezeli sie nie myle sa dwie sprezyny a ja mam jednolita;/
http://moto.allegro.pl/it...nto_toledo.html
Buli - 2009-03-05, 19:58
Panowie niech ktos cos doradziii
Respect - 2009-03-05, 20:04
raczej nie znajdziesz takich spręzyn samych szukaj uszkodzonego gwintu całego i przełozysz sprężyny wtedy ale tez musisz mieć farta że znajdziesz taki sam
Buli - 2009-03-05, 20:07
wiec co nowy zawias mam kupowac??
Respect - 2009-03-05, 20:22
gwint koni jest jak pewne sam wiesz żadko spotykany, więc chyba nie masz wyjścia albo szukać samych sprężyn do niego co pewnie będzie najtrudniejsze, albo szukać całego tyłu z lipnymi wkładami już to będzie taniej, lub całosć dobrą, ja innej opcji nie widze
Buli - 2009-03-05, 20:27
jutro dokładnie to obejze i zrobie jakas fotke bo dzisiaj jak to zobaczyłem to az łza w oku sie zakreciła
Buli - 2009-03-05, 20:35
no wiec dzisiaj zaczełem sie ostro zastanawiac nad sprzedaniem auta brak mi juz sił do tego w tej chwili gdyby mi ktos dał 4500 to bym chyba oddał bo juz sam nie wiem co mam robic
Paweł J. - 2009-03-05, 20:46
W szoku jestem że zawias KONI tak się sypnął
Albo to jest przereklamowana firma albo spręzyny dostały ostro po
zawsze mozesz tylko dokupić KIT tylko na tył
pablomed - 2009-03-05, 20:47
Buli, a nie wystarczy ci seria? Przecież zwykłe spręzyny i amortyzatory cię nie zeżrą finansowo, jeśli jeździsz autem to musisz czasem dołożyć.
Buli - 2009-03-05, 21:00
Tygrysisko napisał/a: | zawsze mozesz tylko dokupić KIT tylko na tył |
co to znaczy?? pablomed napisał/a: | Buli, a nie wystarczy ci seria? Przecież zwykłe spręzyny i amortyzatory cię nie zeżrą finansowo, jeśli jeździsz autem to musisz czasem dołożyć. |
zadnej seri nie chcem
Paweł J. - 2009-03-06, 07:54
Buli napisał/a: | co to znaczy?? |
2 sportowe amory i sprężyny tylko na tył.
|
|