|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Nasze Ventki - Vento by zlotykamil..
zlotykamil - 2009-03-11, 15:21 Temat postu: Vento by zlotykamil.. No więc podczas kąpieli autka zrobiłem kilka fotek i postanowiłem przedstawić wreszcie swojego przeciętnego Ventylka
Auto posiadam od 3 lat no i podoba mi sie tak samo jak na początku Służy mi do dalekich codziennych dojazdów do pracy, oraz wożenia dupy po różnych dziurach w okolicy i po kraju - jednym słowem "CAFEVENTO DAJE RADE" Samochód w pełni użytkowy który nadaje sie do wielu czasami najdziwniejszych celów
VW Vento ( od chrztu VENTOCAFE ) rok produkcji 1992, silnik 1.8 benzyna 90KM + podtlenek LPG Tomasetto.
Seryjne dodatkowe wyposażenie takie jak:
- wspomaganie kierownicy,
- elektryczne, podgrzewane lusterka,
- centralny zamek otwierany z pilota,
- ciemne, welurowe fotele (regulowany fotel kierowcy) i dzielona, welurowa kanapa,
- światełka nad tylnymi drzwiami,
- termotronic,
- elektryczny szyberdach ( z pękniętą prowadnicą ).
Sam niewiele przy nim zrobiłem
- przyciemnione tylne szyby w drzwiach na 90%,
- zamontowałem CB,
- obiłem tylne nadkole
Modów nie przewiduje - chcę go tylko do porządku wreszcie doprowadzić tzn.
- priorytet to zakup nowego radia - bo mi niedawno stare zdechło i jeżdze bez muzyczki
- sprawa kolejna to naprawy lakiernicze bo jest kilka miejsc na aucie które trzeba podrobic
- wymiana parownika na nowy,
- jak sie uda to na lato jakieś alu... bo teraz mam dwa komplety blaszaków - zimowe z opnkami PIRELLI 185/70 R14, lato to FIRESTONE 185/60 R14
- wymiana głośników w drzwiach do której już podchodziłem 3 razy i zawsze coś wypadło innego
- przyciemnić tylną szybę,
- jak kaski bedzie zbywało to jakiś subufer albo cuś do bagażnika
no i kilka fotek zwykłego starego ale jarego Ventyla
i kilka ze środka
kabina pilota
miejsce nawigatora
pokój zwierzeń
cinek82 - 2009-03-11, 15:30
No i fajny golasek (ale mój jeszcze gorszy, bo nawet nie mam el. lusterek ) i oczywiście najlepszy grill z dostępnych. Fajna fela na lato i będzie good Ja tez się przymierzam do alu.
A jaki to kolorek, bo albo mnie daltonizm dopadł albo tak jakby jakiś fiolet
Michcik - 2009-03-11, 15:35
No No kolejny spoko Ventyl sie pojawil na forum ;]
Z zewnatrz podobny do mojego brakuje tylko koncowki wydechu i halogenow z przodu, no i delikatnego przeswitu niebieskich pzrednich lamp ;] w srodku juz sie troszke rozni. Naprawde ladnie utrzymana seria <
zlotykamil - 2009-03-11, 16:30
cinek82 napisał/a: | mnie daltonizm dopadł |
po za tym że foty w słabej jakości to - jak na niego patrze to też mnie dopada - powiem ci szczerze że nie wiem jak go nazwać bo pod słońce to niebieski ze słońcem fioletowy a przeważnie w brąz wpada wszystko - ale widziałem dużo takich, na forum również
- ale podobno facet to tylko kilka podstawowych kolorów ma znać więc nie przejmuje sie zbytnio mi sie podoba
cinek82 - 2009-03-11, 16:34
No tak facetowi wystarcza podstawa kolorystyki Ja bym nie wpadł na określenie "paryski błękit"
No to się ciesz że tyle kolorów, Ty wiesz ile kosztuje zrobienie lakieru tzw kameleon
krzeszak - 2009-03-11, 16:42
ładne zadbane vento a kolorek przecudny grafit górą
seria też może być piękna jak tak patrze to jak bym swego potwora widział
Paweł J. - 2009-03-11, 16:43
Dobry ventolot...praktycznie identyczna jak Krzeszaka...
Miło że jakies w miarę znajome blachy z okolic moich tu zawitały....
zlotykamil napisał/a: | 195/50 R14 |
na pewno R14
zlotykamil - 2009-03-11, 16:43
cinek82 napisał/a: | Ty wiesz ile kosztuje zrobienie lakieru tzw kameleon |
nie no nie przesadzaj - to nie taki efekt
cinek82 napisał/a: | Ja bym nie wpadł na określenie "paryski błękit" |
nam wystarczy rozróżniać lody włoskie o francuskich....
zlotykamil - 2009-03-11, 16:52
krzeszak napisał/a: | grafit górą | no to niech bedzie że grafit
Tygrysisko napisał/a: | na pewno R14 | hahahaha - tak napewno - tylko teraz stoi na zimowych 185/70 - wiem że wyglądają jak koła do busa ale jak sie na nich cudnie jeżdzi
wszyscy mówią że za wysokie ale ja innych nie chce na zimę po pierwsze - te dziurska pod wodą i szlapą mi nie straszne a po drugie czasmi mam problem z dojazdem pod dom a na 70 Ventyl idzie jak czołg przez śniegi i błota
cinek82 - 2009-03-11, 16:56
zlotykamil napisał/a: | nam wystarczy rozróżniać lody włoskie o francuskich.... |
Amen
Paweł J. - 2009-03-11, 17:02
zlotykamil napisał/a: | 185/70 - wiem że wyglądają jak koła do busa ale jak sie na nich cudnie jeżdzi |
pewnie....na zimę super zestaw....na naszych drogach w zimie balon musi być-takie realia
zlotykamil napisał/a: | 195/50 R14 |
zlotykamil napisał/a: | hahahaha - tak napewno |
jestem ciekaw jak taki zestaw wyglada na venciaczku muszę przyznać ze jeszce nie widziałem takiego rozmiaru na vento.
krzeszak - 2009-03-11, 17:08
zlotykamil, -pozwoliłem sobie wrzucić kilka fot mojej maskotki chyba taka sama jak Twoja ulubienica
Ty pewnie znasz każdy jej zakamarek
szwagier - 2009-03-11, 17:10
no no widać że właściciel dba o ventylka
to się chwali
cinek82 - 2009-03-11, 17:11
No ba, kamil Ci powie co tam masz za silnik
zlotykamil - 2009-03-11, 17:18
Tygrysisko napisał/a: | muszę przyznać ze jeszce nie widziałem takiego rozmiaru na vento. | nie mam fot z wakacji bo musiałem sformatować razem z dyskiem ale jak przerzuce koła to coś napstrykam
krzeszak napisał/a: | mojej maskotki |
krzeszak, z kad ty masz takie cudo? to jest idealnie ten sam model na którym ja pracuje - 4CX na równych kołach - ten gadżet jest boski!!! -załatw mi takie cuś
krzeszak - 2009-03-11, 17:38
zlotykamil napisał/a: | krzeszak, z kad ty masz takie cudo? to jest idealnie ten sam model na którym ja pracuje - 4CX na równych kołach |
to zabawka mojego synka
zlotykamil napisał/a: | ten gadżet jest boski!!! -załatw mi takie cuś |
nic prostszego musisz odwiedzić dobry sklep z zabawkami zapytać o firmę BRUDER i gadżet jest Twój
zlotykamil - 2009-03-11, 17:43
szwagier napisał/a: | no no widać że właściciel dba o ventylka |
dzięki ale wierz mi że jak patrze na inne to mam wyrzuty sumienia za moje zaniedbania...
cinek82 napisał/a: | kamil Ci powie co tam masz za silnik |
hahaha na tych sprzętach wierz mi ze nie wiele osób sie zna dokładnie
a silnik to sie zdziwisz jaki ma - bo to czterocylindrowy PERKINS z turbiną o mocy 92KM czyli ciut więcej niż mój Ventyl
A co mi tam - pokaże i "kruszynkę",
porównaj krzeszak,
krzeszak - 2009-03-11, 18:31
zlotykamil napisał/a: | porównaj krzeszak, |
jest kilka różnic ale trzeba mieć obie fotki przed oczami inaczej nic sie nie wypatrzy
zlotykamil - 2009-03-11, 22:03
Tygrysisko napisał/a: | muszę przyznać ze jeszce nie widziałem takiego rozmiaru na vento. |
Tygrysisko, czujny jesteś odrazu zaczaiłeś że coś nie tak i miałeś racje - letnie mam 185/60 R14 - sory za wprowadzanie w błąd
w niedziele ogladałem alu na których brakowało dwóch gum właśnie 195/50 R15 - tak mi te cyfry w głowe zaszły że plote durnoty - nie zastanowiłem sie nawet nad tym co przecież mam i klepie tu bzdury
sory jeszcze chłopaki i Tygrysisko, popraw to jak możesz przy moim opisie
Paweł J. - 2009-03-12, 06:53
zlotykamil napisał/a: | sory jeszcze chłopaki |
nie ma sprawy...każdy może sie pomylic
zlotykamil napisał/a: | Tygrysisko, popraw to jak możesz przy moim opisie |
już poprawione
Rafik - 2009-03-19, 18:16
Bardzo ładny Ventylek Pozdrawiam
zlotykamil - 2009-04-11, 18:23
no i wreszcie radyjko w ventylku znowu wymiata
nawet na seryjnych głośnikach daje rade - teraz słychać prawdziwe dźwięki - stary soniak sie nie umywał nawet
no i taka fotka po przedświątecznym myciu
cinek82 - 2009-04-11, 18:26
Na fotce ładne radyjko ale jeszcze by się posłuchać chciało....
A tak z ciekawości to jakiego miałeś soniacza Bo ja też mam ale właśnie rewelki nie ma w słuchaniu.
piotr nowok - 2009-04-11, 18:29
fajne radyjko a jak gra???
zlotykamil - 2009-04-11, 18:50
powiem wam że jak podłączyłem to mi dech zaparło - nie wiedziałem ze z seryjnymi głośnikami taki efekt może być ale znawcą co prawda nie jestem
na wszystkich forach tylko alpine i alpine - teraz wiem dlaczego
cinek82 napisał/a: | to jakiego miałeś soniacza | to był stary SONY na minidyski dokładnie taki ja ten
http://www.allegro.pl/ite..._mini_disc.html
mi sie wydawało ze grał ok - ale okazało sie że jednak nie
dodam że mój nabytek to sama jednostka sterująca - bez mechamiznu CD - narazie gra z penem ale zmieniarke też mu podłącze
spyro - 2009-04-11, 20:55
zlotykamil napisał/a: | na minidyski | WOW!
Pamiętam jaki eto drogie było w 2000 roku kiedy to kupiłem Ventyla i od razu założyłem nagłośnienie. Pamiętam, zę cena tego na minidiscs była parokrotnie droższa od kaseciaka o tych samych parametrach...
piotr nowok - 2009-04-11, 22:21
bo tez chce alpina ale cde-9882ri
zlotykamil - 2009-04-11, 23:12
spyro napisał/a: | Pamiętam jaki eto drogie było w 2000 roku |
rozwiązanie nie najgorsze bo sporo muzyki wchodzi na taki minidosc i to w bardzo dobrej jakości - ale nie przyjoł sie ten tryb zapisu przynajmiej u nas - ja też z tego nie kożystałem - działało ze zmieniarką na 10 CD - szkoda tyłko że nie chce ona teraż działać z Alpinem
piotr nowok napisał/a: | bo tez chce alpina ale cde-9882ri |
no mnie nie stać na taki bajerek - ale w tych granicach cenowych to już kupisz coś z serii CDA - podobno ma lepsze podstawy do rozbudowy audio w furce - tak gdzieś wyczytałem a dla mnie osobiście to są o wiele ładniejsze
piotr nowok, - ja przewertowałem mnóstwo stron o tematyce caraudio i nigdzie złego słowa o alpinie nie znalazłem (poza jego wyglądem ) - więc śmiało kupuj ALPINA - napewno sie nie zawiedziesz
piotr nowok - 2009-04-12, 10:14
spoksik dzieki za dobre slowo
Paweł J. - 2009-04-12, 19:00
Dobre radyjko
kAtS - 2009-05-01, 00:11
Ślicznotka!!! Doskonale wygląda!!!
U nas w klubie przedtem była takiego-ż kolory...
Jej sprzedały i kupiły Opel
zlotykamil - 2009-05-01, 11:49
identyczny kolor jak mój
zamienić Vento na Opla - barbarzyńca!!!
zlotykamil - 2009-05-05, 22:06
dzisiaj grzebałem troche w Ventylu i w sumie nic konkretnego nie zrobiłem oprócz ogarnięcia go troche - chciłem zlikwidowac ten brzęk po prawej stronie deski ale też nie wyszło juz jestem głupi co to może brzeczeć - myślałem ze to dmuchawa - a jednak nie - ta akutat działa bez zarzutu - odłączyłem ją nawet i dalej brzęczy coś:
- odgłos jest jak by jakiś wiatrak sie przycierał, pojawia sie nawet na postoju jak obroty wskoczą na 2, 3 tyś brżeczy coś niesamowicie i to w miejscu gdzie jest dmuchawa -ale powtarzam nawiew sprawdzałem na wszystkie sposoby, jak sie jedzie szybciej to ten odgłos mnie do k... doprowadza pomóżcie - co tam może jeszcze być takiego co by mogło tak brzęczec?
- znalazłem cos takiego - to jakieś cięgiełko na układzie wentylacyjnym - ale jak kręce pokrętłami to nie reaguje wogle na nic ( wszystkie pokrętła i i ch funkcje dziłają prawidłowo)
to własnie to tajemnicze niedziałające cięgiełko
i co to jest pod filtrem pyłkowym? gumowe badziewie z dziwnym białym końcem
no i jeszcze kilka mam pytań co do "tajemniczych" rzeczy w moim aucie
np: co to jest to pod szybą i do czego służy?
no i mam taką dziwną kostkę nie podłączoną do niczego pod tym trójnikiem płynu chłodzącego?
sory za jakość zdjęc -ale chwilowo wypożyczyłem aparat i telefon tylko pozostał
spyro - 2009-05-05, 22:20
zlotykamil napisał/a: | np: co to jest to pod szybą i do czego służy? | to jest komputer silnika, dzięki niemu autko w ogóle jedzie Dawkuje paliwo itp.
zlotykamil napisał/a: | nalazłem cos takiego - to jakieś cięgiełko na układzie wentylacyjnym | tym sterujesz ciepłe.zimne powietrze pokrętłami. Pokrętło jest podłączone cięgnami właśnie do tego miejsca.
A reszta, bardzo nie wyraźne foto więc ciężko mi coś powiedzieć.
zlotykamil - 2009-05-05, 22:22
i jeszcze jedno pytanie bo ja sie w tym wszystkim juz gubie który z czujników jest odpowiedzialny za wskazania na zegarze w środku? bo dziś sie tym troche bawiłem i sam juz nie wiem co mnie oszkuje w tym samochodzie
czujnik na chłodnicy?
czy ten na tym trójniku? dodam że ten wydaje mi sie podejrzany - bo jak go wypinam to widać w nim jakąś ciecz a jak odpinam go na odpalonym silniku to oboty spadją z ok 900 do 700 - czy tak ma być?
muszę wreszcie zrobić porządek z tą temperatura bo wskazówka przewżnie mi sie nie podnosi ale wiatrak działa jak najbardziej tylko że przy 71 stopniach .... i musze od czegoś zacząc a wydaje mi sie że własnie od czujnika trzeba
zlotykamil - 2009-05-05, 22:30
spyro napisał/a: | dzięki niemu autko w ogóle jedzie |
no i tajemnica "skrzynki rozwiązana
spyro napisał/a: | Pokrętło jest podłączone cięgnami właśnie do tego miejsca. |
no właśnie pokrętło zimne ciepłe działa w sumie bo jak przekręce na ciepłe to jest ciepłe jak na zimne to jest zimne - tylko mizerna ta ciepła temperatura - tak sobie pomyślałem ze to to mi może tak brzęczec bo jest lużne i jak silnik na większe obroty to troche naprężenia plastkików sie robią i napierdziela..... tylko jak tam sie dostac do środka...?
Paweł J. - 2009-05-06, 14:15
Czujnik w trójniku (tym przy głowicy) jest odpowiedzialny za to co widzisz na zegarze w aucie i dostarcza komputerowi informacji temperaturze cieczy chłodzącej.
zlotykamil napisał/a: | tylko jak tam sie dostac do środka...? |
tzn gdzie
zlotykamil - 2009-05-06, 15:58
Tygrysisko napisał/a: | tzn gdzie |
no do tego tunelu co idzie od dmuchawy do pokręteł - widziałem że to jest na jakies zatrzaski ale trzeba całą konsole pewnie rozpierdzielać.....
tylko sie tak zastanawiam skoro to cięgiełko jest od regulacji zimna ciepłe
http://www.fotosik.pl/pok...ea8b390fb4.html
to dlaczego regulacja działa - choc powiem że kręci sie liżniutko
a czy ten czujnik temperatury może mnieć takie objawy jak pisałem wcześniej czy jednak jak sie psuje to na amen? bo na ten temat ciągła dyskusja trwa i gubie sie w tym po mału
Paweł J. - 2009-05-06, 16:17
zlotykamil napisał/a: | może mnieć takie objawy jak pisałem wcześniej czy jednak jak sie psuje to na amen? bo na ten temat ciągła dyskusja trwa i gubie sie w tym po mału |
Z tym czujnikiem to różnie bywa....czasami silnik nieprawidłowo chodzi a czasami możesz go nawet nie odpalić ale to ta złośliwsza awaria.
Odnośnie płynu który wydobywa się spod czujnika to zapewne wina oringa który jest pod tym czujnikiem.....kupujesz dobrany oring i go wymieniasz, tylko broń Boże przy ciepłym silniku gdyż Ci może poparzyć ręce i twarz z uwagi na lekkie ciśnienie które słabnie po wystygnięciu motoru.
zlotykamil napisał/a: | no do tego tunelu co idzie od dmuchawy do pokręteł - widziałem że to jest na jakies zatrzaski ale trzeba całą konsole pewnie rozpierdzielać.... |
Kiedyś wywalałem schowek...nie wiem po co to robiłem....ale to było dawno dawno temu....jeśi dobrze pamiętam to po wyjęciu schowka było to chyba ładnie widoczne....ale tak jak pisałem wcześniej nie pamiętam dokładnie jak to rozbebeszałem.
zlotykamil - 2009-05-06, 16:35
Tygrysisko napisał/a: | czasami silnik nieprawidłowo chodzi |
no właśnie jak wyjmuje wtyczkę od czujnika to tak chodzi dziwnie - więc wychodzi na to że niby ok ale dziwne też jest to ze wentylator załańcza sie równiutko i za każdym razem po przekroczeniu 70 st - czyli niby wszystko ok ale jak by mnie zegar okłamywał
opisze bliżej może zachowanie ukł chłodzenia w moim przypadku:
odpalam - przewody zimne, na początek zaczynaja sie grzac te od małego obiegu jak już sa dosyc ciepłe czuć ze górny przewód (zaczynając od tego trójnika z czujnikiem) też robi sie ciepły (temp na zegarze nie rusza) ale dolny pozostaje zimny
po dłuższej chwili przewód górny chłodnicy gorący dolny też łapie temper (zegar nie rusza)
jak juz wszystkie przewody sa gorące na tyle że nie można ich dłużej trzymac w rekach temp na zegarze rusza na jakieś 65 st
kilka przygazówek i 70 st i włańcza sie wetylator....
dodam ze jeżeli jade samochodem to żadko mi sie zdarza przekr 70 st a nawet 65
czyli mi sie wydaje że wszystko ok tylko zegar kłamie???
Paweł J. - 2009-05-06, 16:40
U mnie gdy odłaczałem czujnik temperatury to odpalało się ssanie i obroty z 800 wskakiwały na 1000 (takie jak przy ssaniu).
zlotykamil napisał/a: | czyli mi sie wydaje że wszystko ok tylko zegar kłamie??? |
Zegar albo któryś czujnik
zlotykamil, a jakie masz ciepłe powietrze gdy już się silnik nagrzeje....takie super ciepłe że aż razi w oczy
zlotykamil - 2009-05-06, 16:50
Tygrysisko napisał/a: | a jakie masz ciepłe powietrze gdy już się silnik nagrzeje....takie super ciepłe że aż razi w oczy |
no własnie zastanawiam sie kiedy on jest nagrzany......i czy jest wogle.....
ale po przejechaniu 10 km nie ma rewelacji i w trasie też nie zbyt, wogle nie jest zbyt dobrze... ale to może być wina jeszcze tego ciegiełka o którym pisałem wczesniej a które ide zaraz rozkminiac co to i dlaczego nie działa
ale zaraz zaraz jak by zepsuty czujnik dawał do kompa takie dane jak do zegara to co na to komp? tzn na poniżej 60 st w czaasie jazdy? i ciekawe czy moze dobrze dawac do kompa a zle na zegar?
zlotykamil - 2009-05-07, 20:44
jeden choc problem rozwiązany tzn - to przerażliwe buczenie które doprowadzało mnie do szału...
po rozebraniu praktycznie na części prawej strony kokpitu okazało się ze przyczyną wszystkiego był uwaga...... parownik...
zamontowany jest na ścianie komory silnika i okazało się ze opierał sie na śrubce która jest przymocowany tunel od nawiewu i która przechodzi na wylot.... przy wyższych obrotach parownik drgał i przenosiło sie wszystko na tunel którego echo robiło swoje w całym samochodzie... ale wreszcie jako taka cisza
jeszcze tylko ten cholerny termotronik musze jakoś wyciszyc bo też brzęczy niesamowicie
spójrzcie gdzie mi zamocowali parownik.., jak by nie było miejsca...
do czego może byc ten czujnik? siedzi miedzy filtrem a dmuchawą
teraz musze sie wziąśc jakoś za ten wskażnik temperatury płynu....
Paweł J. - 2009-05-07, 21:07
zlotykamil napisał/a: | parownik |
No tak....jak mogłem o tym zapomnieć przecież kiedyś miałem tak samo...ale szybko rozwiązałem ten problem i pewne dlatego nie pamiętam. U mnie to parownik dotykał przewód paliwowy (ten metalowy ) i też buczało.
Rafik - 2009-05-07, 21:22
zlotykamil napisał/a: | jeden choc problem rozwiązany tzn - to przerażliwe buczenie które doprowadzało mnie do szału... |
Kamil pytanie czy zawsze Ci buczało czy tylko na niskich obrotach znaczy sie u mnie tez buczy ale to tak do 80 km/h no czasem jest tak ze 100 musze przekroczyc i wtedy nie buczy a strasznie mnie to denerwuje
zlotykamil - 2009-05-07, 22:04
Rafik napisał/a: | czy zawsze Ci buczało czy tylko na niskich obrotach znaczy |
Rafik, u mnie buczało na wyższych jak silnik zaczynał drgac mocniej i u Ciebie to raczej nie parownik
stare furki i wszysko brzęczy - nie ma sie co dziwić
moja furka w maju 92r wyjechała z Wolsburga, czyli ma tyle lat co TY - wtedy nie brzęczała
Rafik - 2009-05-07, 22:09
Ej Ej nie tyle lat co ja !!!! ja jestem starszy !!! ale z maja moj to 93 rok niewiem musze to rozkminic jak bedzie robiona blachara niech obadaja to wkoncu bo to mnie denerwuje Ale Dzieki Kamil
zlotykamil - 2009-05-09, 18:19
no to zamontowałem dziś nowy czujnik płynu - no i spostrzeżenia...
wentylator włacza sie przy 90st.....ale w czasie jazdy wskazówka przekracza niewiele ponad 60st... teraz chyba pora na termostat... kiedy Wam sie robi ciepły dolny przewód od chłodnicy? powinien chyba chyba przy 80 kilku st tak?
no i małe zakpy dzisiejsze czyli czujnik (już wymieniony), klapka do malowania i nowa klamka... bo w poniedziałek ventek wreszcie doczeka sie blacharza...
a to właśnie dlatego:
Paweł J. - 2009-05-09, 19:18
zlotykamil napisał/a: | kiedy Wam sie robi ciepły dolny przewód od chłodnicy? powinien chyba chyba przy 80 kilku st tak? |
Niestety nic Ci nie podpowiem gdyż jakoś tego u siebie nie sprawdzałem.
zlotykamil napisał/a: | teraz chyba pora na termostat... |
Niestety na to wygląda
zlotykamil napisał/a: | w poniedziałek ventek wreszcie doczeka sie blacharza...
|
Z tego co widzę to rudy rzucił się tylko z powodu otarć itp,...
zlotykamil - 2009-05-09, 20:07
Tygrysisko napisał/a: | z powodu otarć itp,... |
nadkole ja załatwiłem kiedyś - reszta była... boje sie ze po czyszczeniu dziury mogą wyjśc bo troche długo z tym czekałem ale zobaczymy co to z tego wyjdzie
Paweł J. - 2009-05-09, 20:18
zlotykamil napisał/a: | dziury mogą wyjśc |
Migomat załatwi sprawę
Lwomati - 2009-05-09, 21:59
Nieprzyjemne wgniecenia. Ale wypadałoby to zrobić. Migomat i szlifierka kątowa się wyrówna, zamaluje, podmucha, pochucha i gotowe
zlotykamil - 2009-05-10, 01:10
lwomati napisał/a: | Migomat i szlifierka kątowa | - jak dla mnie to STAR _ TREK...
nadkole to ja kiedyś piętą od środka prostowałem...
zlotykamil - 2009-05-10, 17:35
Panowie jest sprawa bede niezmiernie wdzięczny
jutro jade do lakiernika i tak sobie pomyślałem że może i grilek w kolor prysnąc skoro juz bede - no i tu moja prośba do Tych którzy czają trochę obróbke zdjęć itd... żeby mi zrobili go na początek w wirtualu bo gril mam ładny i nie chciał bym go zespuc..
oto foty: jak by ktoś sie podjoł to gril w kolor auta i ze znaczkiem w kolorze i bez
Paweł J. - 2009-05-10, 17:39
Niestety ja się nie podejmę...zielony jestem w dziedzinie VT.....z resztą niedawno też o VT prosiłem i Przemas szybko mi to zrobił
zlotykamil napisał/a: | grilek w kolor |
Najstarszy grill w kolor...hmmmm.....raczej nie...może czarny mat
Lwomati - 2009-05-10, 17:52
Nie maluj w kolor zostaw ten seryjny grafit, albo jak już bardzo chcesz to czarny mat tak jak Tygrysisko wspominał.
zlotykamil - 2009-05-10, 20:56
lwomati napisał/a: | jak już bardzo chcesz |
ja nie jestem napalony na malowanie - bo ten sie bardzo podoba i na 99% go zostawie i wole go niż czarny mat - tylko chciał bym zobaczyć jak by ventka wyglądała z kolorowym bo
może akurat miał by smaka - a szybko mi sie okazja do pomalowania znowu nie trafi
widze że kilku konserwatystów oprócz mnie też sie tu znajdzie
Wąski 2 - 2009-05-11, 21:28
A ja też powiem to co chłopaki pisali grill tej generacji STANOWCZO NIE W KOLOR
Jak już albo zostaw jak jest albo jedyna opcja czarny mat .
zlotykamil - 2009-05-25, 19:52
niedawno wrócił ventyl po wizycie w warsztacie no i teraz tak pięknie wygląda że nie mogłem sie oprzeć żeby go nie pokazać
przy okazji poznałem kolor swego auta wg wlepy symbol lakieru to
LC5P czyli DUSTY MAUVE PERLEFFECT
http://www.doppel-wobber....Golf-Lacke.html
- translator to przetłumaczył jako ZAKURZONA FIOłKOWORÓŻOWA PERŁA oto ona :
Paweł J. - 2009-05-25, 20:22
Piękny...jakby wyjechał prosto z salonu
spyro - 2009-05-25, 20:28
pięknie się świeci jak psu... Cudownie
piotr nowok - 2009-05-25, 20:33
ale sie swieci az oczy bola
Morfeusz142 - 2009-05-25, 20:34
Ładnie sie teraz prezentuje. Lakiernik dobrze wykonał swoją robotę.
Lwomati - 2009-05-25, 21:43
Elegancko wymyty. 3 zdjęcie the best of. Tak groźnie wygląda.
czarnysauber - 2009-05-25, 22:09
Ladnie się świeci czy w słońcu lakier wpada w fiolet? Chyba mamy ten sam kolor
zlotykamil - 2009-05-25, 22:56
Tygrysisko napisał/a: | jakby wyjechał prosto z salonu |
no co Ty Tygrysisko, przecież to nowy samochód jest
spyro napisał/a: | pięknie się świeci jak psu... |
takimi też słowami skomentował mój ojciec tylko ciekawe jak długo...
Morfeusz142 napisał/a: | Lakiernik dobrze wykonał swoją robotę. |
powiem szczerze że mam zastrzerzenia ale za takie pieniądze które wzioł to jestem w pełni usatysfakcjonowany
lwomati napisał/a: | Tak groźnie wygląda. | aż rwie sie do walki z calibrami i starymi BMW..hahahahah
czarnysauber napisał/a: | czy w słońcu lakier wpada w fiolet? |
tak wpada w fiolet - cięzko uchwycić na focie ten kolor ale oglądałem twoje foty i to chyba ten sam kolor - spójrz na symbol lakieru na wlepie to bedziesz pewny -
FIOŁKOWORÓŻOWA PERŁA rządzi!!! ta nazwa jest pięknal
zlotykamil - 2009-06-04, 22:46
pobawiłem sie w mechaniora i wymieniłem łaczniki stabiliztora bo tłukło już okrutnie na dołkach...
choć nie obeszło sie bez przygód jak to u mnie.... skręciłem chyba gwint bo nakrętka doszła do końca i ani rusz ani w jedną ani w drugą ...ale zabezpieczyłem drugą i jest ok
choć nadal czasami coś słychać - dżwiek meliczny - coś sie obija - ale nie bardzo wiem co... ale to akurat mnie nie martwi.. - ale kłopot w tym że od kilku dni mam dziwne uczucie ze mi troche kuprem rzuca... tzn przy dużej prędkości na zakrętach, nierównościach i dołkach jakby tył sie delikatnie przestawiał....... amorki wporządku na gołe oko wszystko gra - tylko jak wszedłem pod samochód to sa tam takie wyszczypane gumy na tylniej belce po przy na kazdym kole - czy to może być powód? macie panowie jakieś sugestie?
Wąski 2 - 2009-06-04, 23:50
kolego najprawdopodobniej poszły ci tuleje tylnej belki ,najprostszy sposób sprawdzenia ich to postawić auto na równym i poszarpać koło przód tył ręką i zobaczysz czy ci się koło z belką rusza ,ostatnio u siebie to robiłem bo to samo się działo co u ciebie
zlotykamil - 2009-06-04, 23:59
Wąski 2 napisał/a: | poszarpać koło przód tył ręką i zobaczysz czy ci się koło z belką rusza |
czyli rozumiem przód tył czyli poczaczac auto przód tył? te tuleje to są pewnie zaraz za kołem czyli te gumki o których wcześniej pisałem? jutro bede szarpał
Lwomati - 2009-06-05, 05:03
zlotykamil za koło masz szarpać a nie za budę
Wąski 2 - 2009-06-05, 10:29
lwomati napisał/a: | za koło masz szarpać a nie za budę |
dokładnie
zlotykamil napisał/a: | te tuleje to są pewnie zaraz za kołem |
tak jest na tych tulejach się trzyma całe zawieszenie,a skoro guma ci się postrzępiła to na 100 procent ci się to posypało
zlotykamil - 2009-06-05, 19:48
lwomati napisał/a: | zlotykamil za koło masz szarpać a nie za budę |
nie no nie o to mi chodziło.. po naprawie "szarpnołem' co nie co i tak sie niefortunnie wysłowiłem
lwomati czuwa widze od 5 rano ....
dzisiaj tym kołem szarpałem w każdą stronę i nieby ok - ale te gumy postrzępione jednak - jutro na kanał chyba pojade to obejrze dokładnie to wszystko
a podwórkowy mechanik taki jak ja da rade to zrobic? tzn wymienic te tuleje?
Paweł J. - 2009-06-05, 19:55
zlotykamil napisał/a: | a podwórkowy mechanik taki jak ja da rade to zrobic? tzn wymienic te tuleje? |
Da radę ale "trochę" trzeba się namęczyć...tuleje lepiej wchodzą na prasie.
zlotykamil - 2009-06-06, 00:06
Tygrysisko napisał/a: | "trochę" trzeba się namęczyć | ....
to chyba trzeba do "Pana Tadzika" jak tak - niech "prasuje"....:)
akurat tuleje to chyba nie drogi interes? mam racje?
z obu stron to sie zmienia na raz? czy nie koniecznie?
levis521 - 2009-06-06, 20:42
zlotykamil, i jak wymieniales te tuleje??a moze lozyska masz nie dociagniete??u mnie tez tak kola lataja i w poniedzialek zobacze czy wlasnie te lozyska sie nie poluzowaly.
Wąski 2 - 2009-06-06, 21:29
zlotykamil napisał/a: | tuleje to chyba nie drogi interes? |
mnie wyszły obie tuleje wraz z wciśnięciem ich na prasie 200 zł lepszej firmy
co do wymiany to tylko obie na raz bo to nie ma sensu jednej wymieniać a za 3 miesiące będziesz musiał drugą wymienić .
zlotykamil - 2009-06-06, 22:37
Wąski 2 napisał/a: | obie tuleje wraz z wciśnięciem ich na prasie 200 zł lepszej firmy |
o fuck!!! może u mnie na wiosce taniej bedzie... mam nadzieje....
Wąski 2, ale Ty to pewnie sam wymieniałeś?
levis521 napisał/a: | a moze lozyska masz nie dociagniete??u mnie tez tak kola lataja |
nie jeszcze nie wymieniłem - nie mam czasu pojechać na ścieżkę zeby mi na szarpakach dokładnie stwierdzili.... ale u mnie koła nie latają tylko czasami jakby tył zarzucało.... ale czy by łożyska tak same z siebie sie mogły poluzowac?
Wąski 2 - 2009-06-06, 22:46
tak ja sam to robiłem ,podjechałem tylko do znajomego co ma prasę i wcisnoł mi tuleje ,ale ja całą belkę wyciągałem i włożyłem i tak że wybiłem stare tuleje
zlotykamil - 2009-06-06, 23:08
no nic jak pojade na ściżkę to bede sie martwił dopiero...narazie jeszcze da sie jezdzić
Wąski 2 napisał/a: | tak ja sam to robiłem | ....zazdroszcze talentu.... zamiast na studia mogłem iść na praktyki doWąskigo 2, ...
Wąski 2 - 2009-06-06, 23:26
zlotykamil napisał/a: | mogłem iść na praktyki doWąskigo 2, |
ale nigdy nie jest za pużno
zlotykamil - 2009-06-06, 23:52
Wąski 2 napisał/a: | ale nigdy nie jest za pużno |
to ja sie rozglądam za kluczami a ty trzymaj dla mnie miejsce... bedzie
Wąski 2 - 2009-06-06, 23:55
ok nima problema ale obawiam się że po piwku to my nic dobrego nie zwojujemy
zlotykamil - 2009-06-07, 00:02
no co Ty Wąski 2, bezalkoholowe bedziemy pili....
zlotykamil - 2009-06-10, 17:56
i tuleje wymienione autko sztywniejsze o wiele i jak by troche wyżej kuperek... takie odczucie - ale kolejny wydatek za pasem bo z amorka coś sie kiedys saczyło a dziś na podnośniku okazało sie że juz zdechł;/
fot niestety nie mam bo jak by "Pan Tadzik" zobaczył że ja z aparatem na jego warsztat wchodze to leżał bym pewnie już w najgłębszym kanale...
Paweł J. - 2009-06-10, 18:20
Widzę że u Ciebie wydatek goni wydatek....ale tak to niestety jest...zrobisz co trzeba i będziesz miał spokój na lata.
zlotykamil - 2009-06-21, 17:39
wczorajsze zakupy.... może jutro zabiore sie do roboty
Paweł J. - 2009-06-21, 18:10
zlotykamil, mam te same amory.....nie wiem jak u Ciebie ale w moim przypadku to gazówki....
A to błyszczące to co to jest...jakiś dystans
zlotykamil - 2009-06-21, 18:25
Tygrysisko napisał/a: | nie wiem jak u Ciebie ale w moim przypadku to gazówki.... |
nie no olejówki... kaski troche zbrakło na gazowe..
Tygrysisko napisał/a: | A to błyszczące to co to jest. |
posrebrzane końcówki takie... hihii
tak Tygrysisko, twój patent wypróbuje tylko nie wiem czy przyłapac je to kielichów tych? ty swoje spawałeś?
cinek82 - 2009-06-21, 18:27
No ładne końcówki, tylko szkoda że ich nie widać po zamontowaniu Też mam takie amory.
Paweł J. - 2009-06-21, 19:19
zlotykamil napisał/a: | tak Tygrysisko, twój patent wypróbuje tylko nie wiem czy przyłapac je to kielichów tych? ty swoje spawałeś? |
ja mam nie tyle spawane co po prostu w dwóch czy trzech miejscach jedynie przyłapane migomatem....z tego co się dowiadywałem to spawanie nie jest konieczne gdyz przecież to wszystko naciska na siebie i o stukaniu nie powinno być mowy, ale mój majster woli dmuchać na zimne i mi to przyłapał....
zlotykamil, tylko nie spawaj na amortyzatorze Ponoć przez spawanie można go uszkodzić.....u mnie było to robione poza amorkiem....jest to dobre gdyż przy wymianie amorków zbijasz sobie kielich młoteczkiem i dystans Ci ładnie schodzi a bez przyłapania migomatem to nie wiem jak by to było....owy zabieg miałem przeprowadzony na Monroe (olejówki)....przy wymianie na KYB (gazówkę) wystarczy kilka ruchów młotkiem i wszystko ładnie schodzi i można zapodować na nowy amorek
Lwomati - 2009-06-21, 19:36
dobry zakup, bezpieczeństwo przede wszystkim. U mnie też by się przydała wymiana, tylko, że jakieś bilsteiny raczej http://allegro.pl/item644...i_vento_vw.html
Paweł J. - 2009-06-21, 19:48
O ja pierdziu...co za cena...masakra
Lwomati - 2009-06-21, 20:10
tam są tańsze, pierwsze z brzegu wybrałem. Gazowe na aukcji są za 250zł, to normalna cena.
zlotykamil - 2009-06-21, 20:13
Tygrysisko napisał/a: |
zlotykamil, tylko nie spawaj na amortyzatorze |
nie no bez przesady chodziło mi o to własnie przyłapanie migomatem tylko
Tygrysisko napisał/a: | wystarczy kilka ruchów młotkiem i wszystko ładnie schodz |
no własnie nie wiem czy to dobrze wytoczyłem bo u mnie ręką się ściąga.......
lwomati napisał/a: | Mój majster liczył mi po 80zł/szt na tył i 140 czy 160zł/szt na przód....oczywiście ceny po zniżkach
|
za co za amorki czy za wymianę ??????????
Paweł J. - 2009-06-21, 20:20
Cytat: | za co za amorki czy za wymianę ????????
_________________ |
Po prostu odpisałęm na post lwomati-ego....ale nie wiem czemu wwaliło mi to do jego postu...już nim to na gg wyjasniłem....
Mój majster wziął ode mnie 80zł/szt na tył i 140czy160zł/szt na przód za gazówki KYB...tzn chodzi o cene za amortyzator...
zlotykamil - 2009-06-21, 20:56
Tygrysisko napisał/a: | Gazowe na aukcji są za 250zł, to normalna cena. |
moge sie mylić ale pytałem w intercarsie to za blisteiny chcieli chyba 190 zł/szt...
dlatego sie chciałem już ciąc czytając posta że za 80zl
Tygrysisko napisał/a: | Mój majster wziął ode mnie 80zł/szt na tył i 140czy160zł/szt na przód za gazówki KYB |
to tanio naprawde .... ja w tamtym roku zmieniałem przód na olejowe kyb to wynisły mnie 250 za dwa te obecne na tył kupiłem w komplecie z odbojami za 225 zeta... czyli twoje gazowe wyszły w cenie moich olejowych ...fuck..
Lwomati - 2009-06-21, 21:11
dokładnie. 250zł za komplet na tył. Czyli moim zdaniem cena jest dobra. Bo 190zł za sztukę w intercarsie to lekka przedada.
zlotykamil - 2009-06-23, 21:34
no więc własnoręcznie podkreślam wymieniłem tylne amorki no i kuper w górze - prawie zaczepia o chmury teraz - foty zrobie jak stane gdzieś na rownym podłozu bo na podworku nie widac nic dokladnie
a po wymianie pojechałem do lasu na test no i niewiem w jaki sposob ale narobiłem bałaganu na bagaju szybie i dachu
Paweł J. - 2009-06-23, 21:36
Niezły brudas
Ciężko stwierdzić jak zawiecha teraz wygląda ale wydaje mi sie że jest coś podobnie jak u mnie....
zlotykamil, ile dystans miał długości
Lwomati - 2009-06-23, 21:37
gratuluję jak na filologa to mechanior z Ciebie niezły
zlotykamil - 2009-06-23, 21:50
Tygrysisko napisał/a: | wydaje mi sie że jest coś podobnie jak u mnie....
|
chyba własnie tak wrażenia z jazdy niesamowite teraz
Tygrysisko napisał/a: | ile dystans miał długości |
40mm tak jak i u Ciebie i zwykla stara sprężyna- ale chyba deczko przesadziłem... może sie jeszcze ułoży troszeke jak nie to chyba obniże pare milimetrów
lwomati napisał/a: | jak na filologa to mechanior z Ciebie niezły |
musze sie szkolic - bo mnie Wąski 2, na wspólnika nie weźmie
Lwomati - 2009-06-23, 21:57
narazie to ja jestem wspólnikiem Wąskiego, pomyślimy nad przyjęciem Cię do ekipy
Wąski 2 - 2009-06-23, 22:25
no nad przyjmowaniem to nie jest tak łatwo
trza praktyki skończyć u mnie ,testy ,egzaminy,no i conajmniej ze dwa zdjęcia z podanie
potem zarząd uni europejskiej musi to zaakceptować i może ciś się da zrobić
ale jak chcesz to możesz kupić flaszkę na zlocie się ją obali i będzie wsio git
zlotykamil - 2009-06-23, 22:30
oooooo fuck........ Wąski 2, to ja wybieram moze tą drugą opcje
ale jest jeden warunek!! ..................lwomati, przynosi ogórki!!
Lwomati - 2009-06-23, 22:32
spoko... ogóry będą i tak stoimy koło siebie na zlocie to Wąski będzie sobie patrzył na nas z daleka jak popijamy
zlotykamil - 2009-06-24, 20:51
lwomati napisał/a: | i tak stoimy koło siebie na zlocie |
trzeba wszystkie fiołkowe ustawić razem
lwomati napisał/a: | to Wąski będzie sobie patrzył na nas z daleka jak popijamy |
przejdzie sie napewno do nas wodeczka.... ogórki... no firma porządna z nas bedzie... nie ma co.... hahahaha
fota na parkingu - chyba sie jednak deczko ułożył zawiasik
zostawiam zadarty kuperek jak jest jednak teraz jakieś falunie 15 aż sie prosza....
tomek87 - 2009-06-24, 20:56
No tyłek ładnie stoi, chyba musze u siebie taki zabieg zrobic
Na zlocie musza stać koniecznie obok siebie Narazie 4 naliczyłem które będą ;P
Paweł J. - 2009-06-24, 21:30
zlotykamil napisał/a: | fota na parkingu |
Tak jak myślałem...mniej-więcej to co u mnie.
zlotykamil - 2009-06-24, 21:37
tomek87 napisał/a: | Narazie 4 naliczyłem które będą ;P |
może sie jakoś dotoczę
Tygrysisko napisał/a: | mniej-więcej to co u mnie. |
ile cm masz do nadkola? aż jutro zmierze u siebie
Lwomati - 2009-06-24, 21:40
stoi prawidłowo. Tył przynajmniej jest lekko wyżej niż przód tak jak trzeba.
Czyli jednak mechanik z Ciebie dobry
Paweł J. - 2009-06-26, 20:08
zlotykamil napisał/a: | ile cm masz do nadkola? |
Coś koło 65 czy 66cm....juz nie pamiętam dokładnie...ale na zimowym obuwiu to mało co do 70cm brakuje
zlotykamil - 2009-06-29, 22:13
sobotnia akcja burza...
po ostatnich ulewach zaczeło mi chlupac pod nogami więc ta akcja była nieunikniona..
cinek82 - 2009-06-29, 22:16
Konkretna robota, a podłogę masz jak w nówce
Paweł J. - 2009-06-29, 23:45
zlotykamil napisał/a: | zaczeło mi chlupac pod nogami |
Skąd ja to znam...tzn znałem....u mnie też zarąbanie tych zaślepek pomogło
Te zaślepki to ewidentny bład producenta.....każdemu prawie puszczają wodę ale tedo nie widac...jak już sie obczai przeciek to blacha przegnita....
Lwomati - 2009-06-30, 03:04
no i dobrze podłoga to rzeczywiście elegancka.
spyro - 2009-06-30, 14:03
hehe, u mnie nie ma już zaślepek, zostały jakieś na tyle, tatko wszystka wycięte i zaspawane. Więcej z nimi problemów niż są warte.
zlotykamil - 2009-06-30, 23:31
cinek82 napisał/a: | a podłogę masz jak w nówce |
bo to nowy samochod jest
Tygrysisko napisał/a: | u mnie też zarąbanie tych zaślepek pomogło |
dzisiaj wpadłem w ogroma ulewe - jakieś 8km uranie chmury - i raczej jest sucho i mam nadzieje ze pozostanie...
Cytat: | ak już sie obczai przeciek to blacha przegnita....
_________________ |
Tygrysisko, wierz mi na słowo - nawet plamki rdzy na podłodze nie znalazłem - te pierd*****ne korki poprostu były jakieś lużne... dla pewności to co sie porysowało troszki popryskałem BITGUMEM w spreju
spyro napisał/a: | u mnie nie ma już zaślepek |
podobno to najlepszey sposób -ale migomatu to ja narazie do rąk nie biore narazie...
teraz pora na porządnego baranka na podłodze ale to w najbliższych tygodniach jakoś może - jak znajde jelenia co mi wytłumaczy i pomoże
Paweł J. - 2009-07-01, 07:41
zlotykamil napisał/a: | orki poprostu były jakieś lużne... |
Dokładnie....są luźne...puszczją wodę a jak się ruszają to obcieraja zabezpieczenie do gołej blachy a potem rudy gwarantowany
zlotykamil - 2009-08-29, 15:55
no to pora troche przypomniec temat
wszystko było w sumie podszykowane na zlot na ktory niestety nie dotarłem
ale dopiero jako sie udalo pare fotencji zrobic więc ...
czarne blendy i czarne kierunki zawitały no i białe kierunkowskazy boczne
no i wreszcie koło sie pokazało moze nie najnowszy wzór ale mi sie podoba
felga 15 J7 et 35 oponka 195/50 barum przednie z rantem ochronnym - tylnia zwykla
no i kilka fotek jak ventek spendzał upalne dni.....
Paweł J. - 2009-08-29, 16:03
zlotykamil napisał/a: | no i wreszcie koło sie pokazało moze nie najnowszy wzór ale mi sie podoba |
Mi też sie podoba....tez bym brał taki wzór bez wahania
zlotykamil napisał/a: | czarne blendy i czarne kierunki zawitały |
To oryginały czy dymione
zlotykamil napisał/a: | no i kilka fotek jak ventek spendzał upalne dni..... |
A tamto bordowe vento to czyje
zlotykamil napisał/a: | 15 J7 et 35 oponka 195/50 |
Dobry rozmiar no i w czasie jazdy powinno by bezproblemowo
piotr nowok - 2009-08-29, 18:27
no ladne zmiany i 2 venciak na fote sie zalapal
cinek82 - 2009-08-29, 20:29
No i superancko się prezenci z nowym kołem Przód tez zacnie wyszedł. Reflektorów nie będziesz "dymił"
Lwomati - 2009-08-30, 07:59
Fajnie. Felga ładna, przodzik też dobrze wygląda
krzeszak - 2009-08-30, 09:40
zlotykamil napisał/a: | wszystko było w sumie podszykowane na zlot na który niestety nie dotarłem |
no to akurat wielka szkoda z chęcią bym oblukał w realu
fajnie sie teraz prezentuje vento... a felga jak najbardziej trafiony wybór
zlotykamil - 2009-08-30, 15:57
Tygrysisko napisał/a: | To oryginały czy dymione |
allegrowe - - fajnie wygladaja - ale jakość plastików pozostawia dużo do życzenia .... moje juz były popękana czyli tak czy inaczej trzeba było wymienic na nowe
Tygrysisko napisał/a: | A tamto bordowe vento to czyje
|
mojego szefa - napatrzył sie na moje i też sobie kupił ale naklejki łachudra niechce przykleic na szybę
plakać sie chce jak widze jak on je molestuje.... nawet nie macie pojecia ile potrafi wytrzymac venciak - robi prawie za busa towarowego - i daje rade
cinek82 napisał/a: | Reflektorów nie będziesz "dymił" | - jak dla mnie to jednak zbyt skomplikowana robota
piotr nowok - 2009-08-30, 16:44
ja bym mu psikusa zrobil i bym naklejil naklejki
a co do lamp to naprawde latwizna dobre pivo i godzinka czasu
spyro - 2009-08-30, 17:06
zlotykamil napisał/a: | fajnie wygladaja - ale jakość plastików pozostawia dużo do życzenia . | kovval zaraz po kupnie rozkleił je i do nowa zakleił porządnie. Do tej pory nie ma problemów.
zlotykamil - 2009-09-18, 19:49
zabrałem sie za odmulenie gazowni w ventku - byłem u gazownika - rzeczy elektrycz niby ok , parametry ładne - a muł jak nic zaczelismy od wymiany krokowca na śróbę i powiem Wam coś pomogło - auto odpala normalnie na cieplo - nie tak jak wcześniej...
i wreszcie sie nie dusi - ale nie jest to jeszcze ideał.... za tydzien jade na rozkrecanie parownika i wtedy zobaczymy
no i taka tam fota z przed kilku dni
cinek82 - 2009-09-18, 19:54
I tak w ogóle......
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI ĆWIERĆWIECZA KAMIL
cinek82 - 2009-09-18, 19:57
I na fotce 2x90km
zlotykamil - 2009-09-18, 20:02
cinek82 napisał/a: | I na fotce 2x90km |
no racja i sam nie wiem ktore bardziej lubie
dzieki cinek82, ćwiara mnie dopadla nie ma co a już za chwilkę
cinek82 - 2009-09-18, 20:04
Już ja wiem które Ty bardziej lubisz....
Rafik - 2009-09-18, 20:05
No nie ma to jak ventyl w towarzystwie masywnej Kopary
Aha Najlepszego wtedy z okazji urodzin Nie szalej za mocno
Paweł J. - 2009-09-18, 20:09
zlotykamil, mój rocznik jestes wszystkiego najlepszego
Dobrze że dochodzisz do ładu za gazownią....byc moze membranki w parowniku beda do wymiany.
zlotykamil, podpinali CI gaz do kompa, czy masz na śrubie
Arcaj - 2009-09-18, 20:53
zlotykamil najlepszego  
Lwomati - 2009-09-18, 20:54
STO LAT
Kopara lepsza ventkę na łychę i razem 180KM
Nie spij się za bardzo też zaraz ruszam.
Arcaj, widzę jakieś fajne nowe emotki
Arcaj - 2009-09-18, 21:00
Lwomati napisał/a: | Arcaj, widzę jakieś fajne nowe emotki |
chcesz mogę Ci podać link do stronki gdzie jest tego mnóstwo
P.S "Ci" było napisane z małej
Lwomati - 2009-09-18, 21:03
kulturka musi być
Paweł J. - 2009-09-19, 07:43
zlotykamil, ile ta kopara pali na godzinę pracy....mieści się w 5 L ropy
zlotykamil - 2009-09-19, 09:26
DZIEKI OGROMNE PANOWIE ZA ŻYCZENIA
Wczoraj ja a dzisiaj ventek
Tygrysisko napisał/a: | podpinali CI gaz do kompa, czy masz na śrubie |
podpinali ale parametry niby ładne i co z tego.... i teraz mam juz na śróbie - wywalili krokowca i git
Lwomati napisał/a: | ventkę na łychę i razem 180KM |
i wreszcie bym miał klime w samochodzie
Tygrysisko napisał/a: | ile ta kopara pali na godzinę pracy....mieści się w 5 L ropy |
zależy przy jakiej robocie - jak "przynieś wynieś pozamiataj" to nawet w 3ce sie mieści, jak idzie w teren to i 15 łyknie - ale suma symarum - nigdy mniej niż norme (ok7 litra) nie pali ale tak jak mówisz ok 5 litrów srednio wychodzi realnie
brave - 2009-09-19, 18:39
kolego ja widziałem twoje ventko w Parczewie na stacji LOTOS faktycznie niezła maszynka moja to jeszcze w 100% oryginał ale muszę zacząć od jakichś ładnych alu...
a co do tych koni to razem pewnie jest ze 190
zlotykamil - 2009-09-19, 19:24
brave napisał/a: | kolego ja widziałem twoje ventko w Parczewie na stacji LOTOS |
to byłes TY??? to co Ty nie zagadasz nawet ze z forum itd.. a ja ci sie jeszcze w kolejke pod dystrybutor wepchałem.... ja sie spieszyłem do domu ale gdybym wiedzial ze to Ty to bym chwile zotał gdyby były foty twego ventka to napewno bym poznał
fajna twoja furka - bo fiołkowo różowa - kolejne vento na forum LC5P
wiec do następnego razu
Arcaj - 2009-09-19, 19:58
Najlepszego złoty
zlotykamil - 2009-12-02, 22:12
cisza tu ze uchu uchu...
ale dzisiaj dzieki koledze miki9a, pojawiły sie w koncu 4 pozycje i 4stopy jeszcze raz dzieki
piotr nowok - 2009-12-02, 22:15
no ladnie
miki9a - 2009-12-02, 22:40
spoko nie ma sprawy. jakby cos to pisz . i fajnie to z tyłu wygląda tak z daleka . bo swojej ventki to z tyłu w jeździe nie widziałem jeszcze po zrobieniu tych świateł
Rafik - 2009-12-03, 08:24
4 stopy no ładnie to wygląda jakas nowa moda czy jak bo coraz wiecej osób ma to
Michcik - 2009-12-03, 19:29
no ladne 4x stop i postoje :p ja u siebi mialem 2x postoje i 4x stop a teraz zrobilem odwrotnie :p bo mi sie jzuz nudzilo
Respect - 2009-12-03, 20:31
no to w nocy odrazu można poznać teraz że klubowicz jedzie
swoją droga może udam się do Ciebie kiedyś po porade z tymi światłami
zlotykamil - 2009-12-03, 21:32
Respect, ze klubowicz to napewno bo w pełni oznakowany chetnie sie spotkam ale po porade to do miki9a, bo to on mi to zadzialal
piechu43 - 2009-12-03, 23:25
już nie długo każdy klubowicz będzie mmiał takie światełka, no ale komuś się to może nie podobać do końca
Michcik - 2009-12-04, 08:52
piechu43 napisał/a: | już nie długo każdy klubowicz będzie mmiał takie światełka, |
i wtedy latwo bedzie mozna poznac VWVENTO.ORG
mgbak - 2009-12-04, 09:22
no a nie koliduje to z światłami przeciwmgielnymi
miki9a - 2009-12-04, 19:17
nie kolego bo są założone tam diody półprzewodnikowe. wiec jeżeli włączysz przeciwmgielne to tylko one się świecą. no i wtedy stop jest tylko x2. ale przeciwmgielnych rzadko się używa
zlotykamil - 2009-12-14, 21:00
no i ĆWIARA
przez ostatnie 2 miesiace 10 tyś walnołem - juz nie długo bede w niej spał
miki9a - 2009-12-14, 21:06
kurde u mnie tez dzisiaj tyle wybiło tylko nie zdążyłem uchwycić bo już przeskoczyło i tak patrze ze nawet o tej samej godzinie prawie
Lwomati - 2009-12-14, 21:11
jeszcze 50 000 i finish
miki9a - 2009-12-14, 21:16
u Kamila możne i tak o ile się nie mylę to mój dalej leci
zlotykamil - 2009-12-14, 21:17
miki9a, wstyd przegapic taki moment
Lwomati napisał/a: | jeszcze 50 000 i finish |
zlotykamil - 2009-12-14, 21:17
miki9a napisał/a: | o ile się nie mylę to mój dalej leci |
a dlaczego dalej?
miki9a - 2009-12-14, 21:20
bo 92 rok do 300tys i od nowa licznik idzie i znika napis Total a u mnie chyba tego już nie ma i po 300tys nie idzie od nowa
brave - 2009-12-14, 21:28
no to pogratulowac ładny przebieg... ale pewnie bedzie jeszcze co najmniej z jedna ćwiartka
Przemek - 2009-12-14, 21:30
ja mam 120 pare tys na swoim i dalej total sie swieci
zlotykamil - 2009-12-14, 21:31
brave napisał/a: | ale pewnie bedzie jeszcze co najmniej z jedna ćwiartka |
widzisz tak to juz jest ze raczej człowiek na jednej nigdy nie kończy
ventylek86, jak ja mialem 120 kilka to tez se swiecił tylko ze gasnie podobno po 300 tys a ja jakos nie moge tego strawic
miki9a - 2009-12-14, 21:36
ventylek86 napisał/a: | ja mam 120 pare tys na swoim i dalej total sie swieci |
ale minęło 300tyś czy masz oryginalny przebieg taki. bo gdzieś wyczytałem ze w roczniku 92 licznik liczy do 300tys i od nowa http://www.youtube.com/wa...feature=related
brave - 2009-12-14, 21:39
zlotykamil napisał/a: | widzisz tak to juz jest ze raczej człowiek na jednej nigdy nie kończy |
no nie wypada skonczyć na jednej.... to jakoś tak nie po polsku
Przemek - 2009-12-14, 21:41
przeleciał 300 tys i goni dalej
Paweł J. - 2009-12-15, 13:14
Gratuluję....ładna ćwiarteczka....życzę jeszcze kilka innych ćwiarteczek
krzeszak - 2009-12-15, 14:51
no ładny wynik ... u mnie tylko patrzyć jak będzie 150tys.
zlotykamil - 2009-12-18, 18:27
dziś po ponad 3 latach użytkowania i prawie 80 tyś kozystajac z chwili czasu wreszcie wymieniłem parownik autko jakos lepiej obroty łapie i puszcza i pali jak ta lala za kazdym razem i nie smierdzi a ostatnio przez kilka dni to waliło w aucie gazem z rana wylało sie z niego ok szklanki syfu i farfocli a w środku kupa jakiegos dziwbniego nagaru.. i
lecz....
problem z duszeniem niezniknoł nadal.... co prawda nie bardzo jest teraz gdzie sprawdzic jak autko ciagnie na gazie ale wciskajac pedał w podłoge nadal dusi sie i nie jedzie... juz nie wiem co z tym robic
zlotykamil - 2010-01-06, 17:55
po wielu miesiacach poszukiwań i cieżko wybacylowanym sianku wreszcie pojawił sie na mojej furce obiekt moich jescze niedawnych westchnień
szym29 - 2010-01-06, 17:57
ladnie sie prezentuje
Paweł J. - 2010-01-06, 18:01
O niebo lepiej
krzeszak - 2010-01-06, 18:03
zlotykamil napisał/a: | po wielu miesiacach poszukiwań i cieżko wybacylowanym sianku wreszcie pojawił sie na mojej furce obiekt moich jeszcze niedawnych westchnień |
orzesz Ty ... wspominałeś ze mnie wyprzedzisz z montażem i tak się stało
kiepska fotka ale efekt przedni... teraz to mi slinka cieknie kiedy i moje autko doczeka się takich lampionkow.
PS. jeśli nie tajemnica za ile wyrwałeś lampki
piotr nowok - 2010-01-06, 18:05
ladnie
miki9a - 2010-01-06, 18:09
no widzę w końcu się doczekała Ventka lampek. teraz fajnie wygląda
zlotykamil - 2010-01-06, 18:26
krzeszak napisał/a: | wspominałeś ze mnie wyprzedzisz z montażem i tak się stało
kiepska fotka ale efekt przedni... teraz to mi slinka cieknie kiedy i moje autko doczeka się takich lampionkow.
PS. jeśli nie tajemnica za ile wyrwałeś lampki |
wiem co czujesz - do niedawna to uczucie mnie tez meczyło nie tajemnica - 240 łacznie przesyłka mnie kosztowały - niby nie najtaniej ale w super stanie z auta z 97r i nie mogłem sie juz doczekac u mnie pada dziś okrutnie jak sie uspokoji to zrobie lepsze foty
na dniach jeszcze jeden grat dotrze ktory spedzał mi sen z oczu ale o tym pozniej
miki9a - 2010-01-06, 18:39
zlotykamil napisał/a: | u mnie pada dziś okrutnie |
nie tylko u Ciebie. jak tak jeszcze trochę popada to jutro z domu nie wyjadę
krzeszak - 2010-01-06, 18:44
zlotykamil napisał/a: | na dniach jeszcze jeden grat dotrze ktory spedzał mi sen z oczu |
co tam za rarytasik kolega wypatrzył ...
miki9a - 2010-01-06, 18:49
krzeszak napisał/a: | co tam za rarytasik kolega wypatrzył ... |
a ja chyba wiem ale nie powiem
zlotykamil - 2010-01-06, 18:52
krzeszak, doposażam auto troszke
miki9a napisał/a: | jak tak jeszcze trochę popada to jutro z domu nie wyjadę |
a widzisz gdybyś miał dokładke to mały płużek mogł bys z furki zrobic
ale fakt faktem wesoło nie jest
miki9a - 2010-01-06, 18:55
przez ten Snieg zamiast Ventką od jutra poruszam się innym dieslem z napędem na 4koła
Rafik - 2010-01-06, 21:05
no no czekam teraz tylko na jakąś sesyjke z tymi czarnylkami
miki9a - 2010-01-06, 21:21
Rafik napisał/a: | czekam teraz tylko na jakąś sesyjke z tymi czarnulkami |
ja myślę że w najbliższym czasie to na żywo je zobaczę
Rafik - 2010-01-06, 21:22
miki9a, no jak jestes sąsiad to sobie obejrzysz ja mam za daleko najszybciej to na zlocie oblukam
miki9a - 2010-01-06, 21:24
nie taki odrazu sąsiad ale za daleko to nie mam tylko czasu brak
Rafik - 2010-01-06, 21:29
czas odwieczny problem który i mnie dosięgnie za pare miesiecy no juz czasami brakuje czasu a jak zacznie sie praca to juz wogole
miki9a - 2010-01-06, 21:36
praca. to chyba i mnie czeka niedługo zresztą chyba jak każdego. dobra ale koniec OT bo zlotykamil, jeszcze się pogniewa ze mu zaśmiecamy
zlotykamil - 2010-01-07, 19:57
zrobilem kilka fotek po wieczór mojej venciny i powiem Wam ze kilka latek mlodsza od razu
a tak było tamtej zimy
no i doszła paczuszka z gratem którego poszukiwałem od dawna
dedykowany do golfa ale w ventylku też daje rade
WAFEL - 2010-01-07, 19:59
na glebe z nim i gratki za podlokiec
Arcaj - 2010-01-07, 20:01
odrazu inaczej ventylek wygląda jeszcze lempionki przednie przyciemnij i będzie
Podłokietnik świetna sprawa w trasie i ogólnie w jeździe
krzeszak - 2010-01-07, 20:03
zlotykamil napisał/a: | a tak było tamtej zimy |
aż mis ie łeską kreci toż to brat bliźniak mojego ventyla
zlotykamil napisał/a: | powiem Wam ze kilka latek mlodsza od razu |
to fakt dodają uroku...
zlotykamil- skórkę na lewarku przydało by sie zmienić
czarnysauber - 2010-01-07, 20:11
Pieknie sie prezenci ventylek z nowymi lampionami
zlotykamil - 2010-01-07, 20:19
WAFEL napisał/a: | na glebe z nim |
to model do wysokich lotów
Arcaj napisał/a: | jeszcze lempionki przednie przyciemnij i będzie |
jakos sie przybiore w koncu kupił bym coś starego i nimi sie pobawil...
krzeszak napisał/a: | zlotykamil- skórkę na lewarku przydało by sie zmienić |
szukam węża jeszcze a tak serio to ciezko cos normalnego znależć - musze chyba raczej uszyc cos zeby mi sie podobalo
krzeszak - 2010-01-07, 20:21
zlotykamil napisał/a: | tak serio to ciezko cos normalnego znależć |
no jak coś ze skóry i z czerwona nicią to zaraz 100zl kosztuje
Lwomati - 2010-01-07, 20:29
heheh a ja tak sobie lookam i się dziwię co tu moja ventka robi a tu zlotykamil zmienił lampiony. Brawo brawo dużo lepiej
piotr nowok - 2010-01-07, 21:07
ladnie wyglada furka
Paweł J. - 2010-01-07, 21:38
Jest super....
Ale kurcze -chyba wyżej niż u mnie
Rafik - 2010-01-07, 21:47
super
a jesli chodzi mieszki
ja na takie cos bede u siebie wymienial może Tobie tez sie bedzie widziec
http://moto.allegro.pl/it...t_b4_vento.html
Vento-Łukasz - 2010-01-07, 22:23
Elegancko wygląda z tymi lampionami
miki9a - 2010-01-07, 22:31
no teraz to Ventylek o wiele ładniej się wygląda . i do tego jeszcze podłokietnik (mi też by się przydał )
zlotykamil - 2010-01-08, 00:03
Rafik napisał/a: | to zaraz 100zl kosztuje | dokładnie - dlatego szukam czegoś w racjonalnej cenie
Rafik napisał/a: | ja na takie cos bede u siebie wymienia |
to masz zadanie sprawdzenia i wystawienia opini mi sie coś zdaje ze to kiszka może być wolał bym skórke
Paweł J. napisał/a: | chyba wyżej niż u mnie |
Paweł J., pora w końcu sie "zmierzyc"
dzieki Panowie mała rzecz a cieszy niesamowicie
miki9a napisał/a: | mi też by się przydał | nastepny bedzie Twoj juz załatwione
Rafik - 2010-01-08, 06:14
zlotykamil napisał/a: | Rafik napisał/a:
to zaraz 100zl kosztuje |
to nie mój cytat Kamil ile browarków juz było
zlotykamil napisał/a: | to masz zadanie sprawdzenia i wystawienia opini mi sie coś zdaje ze to kiszka może być wolał bym skórke |
dobra sprawdze to i dam znac niewiem czy lipka na zdjeciu nie umiem oceniac
a co do furaka troche nizej dziada
zlotykamil - 2010-01-08, 13:03
Rafik napisał/a: | to nie mój cytat Kamil ile browarków juz było |
akurat wczoraj nie było czasami taki dziwactwa wychodza al miejsza o to
Rafik napisał/a: | a co do furaka troche nizej dziada |
póki pracuje gdzie pracuje i dojazd do domku mam jaki mam nie bedzie nizej bo ja lubie skakac po przeszkodach a nie na nich zostawac jak zaloże letnie fele to sie ciut opuści ale i teraz moj "monster" mi sie podoba
a pozatym to na pierwszym miejscu to ja w swoim slowniku mam "praktycznie"
Wvojtek - 2010-01-08, 15:37
ładnie się prezenci furak
piechu43 - 2010-01-08, 16:42
nooooo mi też sie podoba z ciemnymi lampami i to jeszcze 4xpostój
a podłokietnik seryjny??? bo chciałem też zamówić z allegro, ale kicha straszna
miki9a - 2010-01-08, 17:19
zlotykamil napisał/a: | nastepny bedzie Twoj juz załatwione |
no to fajnie będzie w końcu położyć sobie wygodnie rękę w trakcie jazdy
Rafik - 2010-01-08, 17:23
zlotykamil napisał/a: | akurat wczoraj nie było czasami taki dziwactwa wychodza al miejsza o to
|
jasne ze mniejsza oto ja tylko tak powiedzialem zeby nie było że się czepiam
zlotykamil napisał/a: | dojazd do domku mam jaki mam |
rozumiem to sam mam podobnie też u mnie gleba była by nie praktyczna juz teraz czasami jest za nisko i robi się gorąco
zlotykamil napisał/a: | ja lubie skakac po przeszkodach a nie na nich zostawac |
tak to zdecydowanie ta opcja jest lepsza
zlotykamil napisał/a: | a pozatym to na pierwszym miejscu to ja w swoim slowniku mam "praktycznie" |
nasze venciaki są praktyczne wejdzie do nich prawie wszystko duzo i czasami za duzo ale dają rade
zlotykamil - 2010-01-08, 17:32
piechu43 napisał/a: | a podłokietnik seryjny??? |
dedykowany do golfa III troszke musialem pokombinowac ale wszedł eleg dlugo go szukałem bo allegrowe to jednak ble a ten na forum golfa wyrwalem
tak sie zastanawiam czy w golfach też były wysokie tunele? bo ja sie chyba nie spotkałem
piechu43 - 2010-01-08, 17:37
też chyba będę musiał tak zrobić, wyhaczyć od golfiny bo ten Twój mi się naprawdę podoba
zlotykamil - 2010-01-08, 17:52
piechu43 napisał/a: | wyhaczyć od golfiny |
podobna sa też dedykowane do Vento ale ja sie nie spotkałem... w sumie wszystko miodzio pasuje tylko tunel delikadnie przeszkadza w montazu - ale od czego mamy młotek
zlotykamil - 2010-01-09, 15:51
Panowie dzisiaj przeżyłem traumę - bo mi sie eskort na zderzaku zatrzymał
Myślałem ze z siebie wyjde.... aczkolwiek po wyjsciu z auta okazalo sie ze nie widac na nim dosłownie nic... koleś wjechał swoim niskim przodem w moj wysoooki kuper i wbił sie w ucho do holowania plastik na uchu sie poobdzierał i niewielka zadra na dole zderzaka - ale lerzał i trzyma sie tak jak leżał - u niego straty były nieco wieksze
obejrzałem auto dokladnie i niby wszystko ok
Żeby nie robić rabanu wziolem od niego 100 za straty moralne i sie rozjechalismy sie w zgodzie
tylko teraz boje sie zeby coś nei wyszlo na wiosne? czy to ucho jest przymontowane do podłużnicy? i czy mogło sie coś tam narobić?
miki9a - 2010-01-09, 17:34
to dobrze że nic poważniejszego sie nie stało. Ja natomiast dzisiaj to ogóle wyjechać nie mogę takie zaspy u mnie.a na dodatek żaden pług nie przyjechał . a jak to jest zamocowane to nie wiem nigdy się nie przyglądałem
piotr nowok - 2010-01-09, 20:14
miales szczescie ja bym zdes zdiol i zobaczyl co i jak
piechu43 - 2010-01-10, 11:59
dobrze że masz dupkę w górze, bo straty by były pewnie większe.
Paweł J. - 2010-01-10, 12:03
zlotykamil napisał/a: | tylko teraz boje sie zeby coś nei wyszlo na wiosne? czy to ucho jest przymontowane do podłużnicy? i czy mogło sie coś tam narobić? |
Jest takie wzmocnienie...cos podobnego jak z przodu...jest to pod zderzakiem...skoro straty są tak małe to jedynie co mogło się stać to skrzywić właśnie to wzmocnienie, ale raczej to mało prawdopodobne.
Heh...zadarty kuferek jednak się przydaje
piechu43 - 2010-01-10, 12:57
szkoda że zlotykamil, nie masz haku
miki9a - 2010-01-10, 13:36
jakby miał hak to by ten co w niego przywalił miałby większe straty.
piechu43 - 2010-01-10, 13:42
no wiadomo, ale może zlotykamil, miał by 0 % straty w swoim aucie
zlotykamil - 2010-01-10, 17:09
Paweł J. napisał/a: | Heh...zadarty kuferek jednak się przydaje |
i po tym zdarzeniu napewno zostanie
piechu43 napisał/a: | szkoda że zlotykamil, nie masz haku |
wlasnei sie zastanawiam nad nim teraz
piechu43 napisał/a: | ale może zlotykamil, miał by 0 % straty w swoim aucie |
nie wiem czy jak sie wszystko rozmarznie to bedzie ok ale poki co to oprucz porysowanego plastiku na uchu wszustko ok
piechu43 - 2010-01-10, 18:30
no i oby tak bylo
Paweł J. - 2010-01-10, 19:34
Kurcze...a ja cały czas myślałem że masz hak a Ty tylko o tym uchu mówisz/piszesz.
Muszę powiedzieć ze duuuuuużo szczęścia miałeś że ten ktoś tak fartownie trafił
marasbilewski - 2010-02-12, 16:58
zlotykamil, powiem ci że masz identycznego furaka i większość te same mody co ja w swojej furze, podłokietnik zamontowany, blendy i kierunki przyciemnione ( u mnie handmade ;P ), alu są podobne ps. te twoje moim zdaniem lepsze, ja u siebie jeszcze znaczki na czarno zrobiłem, lekka gleba u mnie jest a teraz na zime przydałby się wyższy ;P Zastanawiałem się nad pprzyciemnieniem przednich lamp ale też wydaje mi się troche problem. Ciemne lampy do tyłu teraz kupuje. Kolor u mnie podobny tylko mój zmienia kolory z niebieskiego na granatowy ;P tak moja bejb mowi bo ja tam nie potrafie ich nazywać ;P pozdrówki
zlotykamil - 2010-02-22, 12:21
a tu temat zawiany - trzeba troche "odśnieżyć" bo wiosna nadchodzi
w sumie nic sie nie dzieje konkretniego tylko korozja aktywna
ale....
marasbilewski napisał/a: | ja u siebie jeszcze znaczki na czarno zrobiłem |
ja też i bardzo mi sie podobają
marasbilewski napisał/a: | Kolor u mnie podobny | sprawdz wlepe w bagazniku i wszystko bedzie jasne
furak przez zime dostał troche po dupie - coś mi z tyłu zaczeło stukać w prawym kole dotego ogniska rudego sie pokazały - kolejny punkt robot to jak snieg juz zniknie trzeba bedzie to wszystko zabezpieczyć - oblukać co to tam wali a i jeszcze hamulce zrobić bo juz ciezko sie jezdzi - klocki przodu do wymiany na poczatek i chyba płyn i cylinderki bede musial wymienic...
Paweł J. - 2010-02-22, 13:03
zlotykamil napisał/a: | ogniska rudego |
Co Ty mówisz....przecież furka niedawno była w rękach lakiernika
zlotykamil napisał/a: | furak przez zime dostał troche po dupie |
Jak kazde autko, które codziennie hula po naszych wertepach. Utrzymanie codziennego dupoVWozu w stanie idealnym w PL realiach graniczy z cudem Tak naprawdę na nasze drogi i to co się dzieje na parkingach powinno się kupowac nowe furki i po 3-4 latach na złom i od nowa-ale kogo na to stać
A ze znaczkami dobra mysl też tak sobie zrobię
zlotykamil - 2010-02-22, 13:11
Paweł J. napisał/a: | .przecież furka niedawno była w rękach lakiernika |
ale był robiony błotnik wgniot na drzwiach i jakies tam centki - wszystko obszurki i wgnioty - i to w sumie "po kosztach"
a tamten sezon mialem konserwacje zrobic i mi czasu zbrakło i zemscilo sie bo jak umylem w auto to pokazalo sie coś na nadklach i progach a najwiecej na tych łączeniach ktore i u ciebie sie sypneły - ni jest to jeszcze straszne bo to tylko centki ale zrobić to musze koniecznie a no i klapa na dole coś żółkinie - i jak zmienialem lampy to zauważylem ze tam gdzie sa wkrety od oswietl tablicy teżjuz ciekawie jest - znajomy mowi ze dramatyzuje ale przeraza mnie swiadomosc rdzy na aucie
Paweł J. - 2010-02-22, 13:18
zlotykamil napisał/a: | najwiecej na tych łączeniach ktore i u ciebie sie sypneły |
Yyyyy...chyba Ci chodzi o przednie błotniki tu u dołu....wiesz...nie chcę Cię martwic ale skoro już Ci centki wyszło to gniło od wewnątrz i jak zaczniesz to czyścić to porobisz dziury...też to mam...rudzielec tak się mocno zagnieździł że aby go dobrze wyczyścić to błotnika nie starczy-smutne to ale prawdziwe Seryjnie błotnik od wewnątrz nie ma zabezpieczenia i takie są tego skutki
zlotykamil - 2010-02-22, 13:30
wiem ze nie ma co sie łudzić ale furka ma juz 18 lat i jak by było wszystko ok to tez bym sie bał mi sie jeszcze wydaje ze dużo zrobiły szersze felgi opony na alu - waliło błotem po całym samochodzie poki mialem blaszaki i waskie opony tego nie było ale cos za coś - auto trzeba doinwestować taki juz los posiadacza starego vw
zlotykamil - 2010-02-22, 13:37
hmmm nie wiem o co chodzi ale znikł mi obrazek pod podpisem w moim profilu a wczoraj jeszcze był....
Paweł J. - 2010-02-22, 13:44
zlotykamil napisał/a: | hmmm nie wiem o co chodzi ale znikł mi obrazek pod podpisem w moim profilu a wczoraj jeszcze był.... |
jest ok....moze jakiś zastój na łaczach
zlotykamil napisał/a: | mi sie jeszcze wydaje ze dużo zrobiły szersze felgi opony na alu - waliło błotem po całym samochodzie poki mialem blaszaki i waskie opony tego nie było ale cos za coś |
pewnie tak....a nie myślałem o chlapaczach Wygląda jak wygląda ale coś fajnego...trzyma cały syf który idzie na progi i błotnik. Chodź ja chyba wiosną potuninguje nadkola tak aby nie puszczały syfu i wywine tak aby przysłaniały błotnik i spróbuję czy da się tym po wiochach latać
zlotykamil napisał/a: | mialem blaszaki i waskie opony tego nie było ale cos za coś |
Jednak taki Niemiec po coś ładował do furki felgi które się tak chowają w błotnik
zlotykamil - 2010-02-22, 13:54
Paweł J. napisał/a: | a nie myślałem o chlapaczach | myślałem ale jezdzac poki co po budowach to nie wiem jak długo by sie to trzymało...a na zime trzeba by było sciagać bo sam wiesz jak wiejskie drogi wygladaja
miki9a - 2010-02-22, 15:48
fajnie to wygląda teraz . ale do mojego chyba ładniej pasują srebrne znaczki
czarnysauber - 2010-02-22, 17:14
no czarne znaczki i bandyta
miki9a - 2010-02-22, 17:56
czarnysauber napisał/a: | no czarne znaczki i bandyta |
jeszcze do tego lampy przyciemnić i będzie niezłe wyglądać
zlotykamil - 2010-02-22, 18:25
miki9a napisał/a: | jeszcze do tego lampy przyciemnić |
dziś troszkę już lukałem co i jak moze sie wezmę za to niedługo bo mam na nie smaka
miki9a - 2010-02-22, 18:42
zlotykamil napisał/a: | moze sie wezmę za to niedługo bo mam na nie smaka |
ja tez mam ten pomysł w głowie tylko narazie jakoś brak weny. może poczekam aż ty zrobisz swoje i wtedy mi pomożesz co bym nic nie zepsuł swoich
czarnysauber - 2010-02-23, 00:41
zlotykamil napisał/a: | ziś troszkę już lukałem co i jak moze sie wezmę za to niedługo bo mam na nie smaka |
tylko pedzelkiem maluj i w razie problemu pisz to pomoge
miki9a - 2010-02-23, 07:24
czarnysauber napisał/a: | tylko pedzelkiem maluj |
a sprayem nie idzie malować
piechu43 - 2010-02-23, 07:47
pewnie że idzie, ale pendzelkiem kokładniej zrobisz i mniejsze prawdopodobieństwo zacieków
czarnysauber - 2010-02-23, 09:55
miki9a napisał/a: |
a sprayem nie idzie malować |
idzie ,ale lepiej by odblasku nie oklejac zadną tasma bo szybko odchodzi
zlotykamil - 2010-02-25, 23:04
nie wiem co mnie podkusilo do malowania tych lamp - kiedys mialem piekne błyszczace a teraz takie sobie to jednak nie dla mnie robota - za duzo grzebania
przy okazji oczywiście coś popsułem - tzn jeden z tych plastikowych regulatorów wypadł mi ze śróby i nie wiem tera co robić ? gwintować to?
pozatym chyba rozpieprz silniczek od podnoszenia swiateł - jutro zobacze podłącze a najbardziej przeraza mnie to jak ja je teraz ustawie zeby swieciły jak przedtem...
drugi raz chyba bym sie nie wzioł za taka robote... modów sie zachciało i jeszcze nie wiadomo jak to swiecic teraz bedzie och zobaczymy jutro na efekt koncowy
czarnysauber - 2010-02-25, 23:09
zlotykamil napisał/a: | kiedys mialem piekne błyszczace a teraz takie sobie |
a Ty nie malowałeś odblasku
w tym zaczepie zerwał sie gwint
zlotykamil - 2010-02-25, 23:13
czarnysauber napisał/a: | a Ty nie malowałeś odblasku |
chodzi co o ten wokół? no nie chialem napoczatek zobaczyc tak pozatym jakoś bałem sie go zaczepiac
w zaczepie ale nie gwint to kołko do regulacji mi odlecialo od reszty
czarnysauber - 2010-02-25, 23:17
zlotykamil napisał/a: | w zaczepie ale nie gwint to kołko do regulacji mi odlecialo od reszty |
to Cie nie pociesze ja miałem to samo i klejenie nic nie da trzeba szukac drugiego zaczepu
miki9a - 2010-02-26, 00:36
czekam na efekt końcowy. ja też za swoje się zabiorę tylko muszę kopic farbę. może mi pomożesz masz już trochę wprawy
zlotykamil - 2010-02-26, 11:40
miki9a napisał/a: | może mi pomożesz masz już trochę wprawy |
nie ma sprawy z pierwsza sie pierdzieliłem jak matka z łobuzem a druga poszła migusiem - jak cos to oczywiscie pomoge
miki9a - 2010-02-26, 11:44
a czym malowałes
zlotykamil - 2010-02-26, 11:47
miki9a napisał/a: | a czym malowałes |
pędzelkiem i sprayem do zacisków pedzelek to chyba najwlasciwsze rozwiazanie - bo odbłyskinik naprawde delikatny jest i jak sie zrobia zacieki to przy scieraniu schodzi wszystko
miki9a - 2010-02-26, 11:54
a gdzie fotki jak to wygląda na aucie
zlotykamil - 2010-02-26, 11:56
jeszcze nie włozylem wlasnie sie wybieram musze jeszcze naprawic to co zepsułem
miki9a - 2010-02-26, 11:58
to poczekam jak skończysz u siebie i zobaczę jak to wygląda i wtedy się zabiorę za swoje
Lwomati - 2010-02-26, 14:14
każdy ma na to swój patent ale powiedz dlaczego nie pomalowałeś ramki od zewnętrznej strony. Tak to widać ładnie
zlotykamil - 2010-02-26, 19:13
pytali koledzy dlaczego nie pomalowalem w kolo - bo myslałem ze bedzie fajnie i inaczej - ale załozyłem i jednak nie było fajnie wiec rozebrałem lampki jeszce raz i pomalowałem wszystko a tak to wyglada
teraz mam problem bo musze jakoś ustawić swiatła - trzeba chyba na oko na scianie - tylko mam pytanie jak ktoś to robił jakieś wskazówki?
jednak jeden silniczek od podnoszenia nie dziala
krzeszak - 2010-02-26, 19:30
zlotykamil napisał/a: | teraz mam problem bo musze jakoś ustawić swiatła - trzeba chyba na oko na scianie |
zlotykamil, -ta porada może sie przydać:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=65210
dżodżo1986 - 2010-02-26, 22:17
zlotykamil napisał/a: | jednak jeden silniczek od podnoszenia nie dziala |
ja mam silniczek ale nie wiem która strona, pewnie to nie ma różnicy, szkoda, że dopiero teraz przeczytałem, bo wróciłem z domu a dopiero będę na święta, więc pewnie znajdziesz szybciej
miki9a - 2010-02-27, 08:27
teraz jak są całe pomalowane to lepiej wyglądają
a co do silniczka to ja chyba mam jeden.
zlotykamil - 2010-02-27, 19:02
miki9a, serio? - sprawdz jak możesz - bede bardzo wdzieczny a moze masz lampe jakas pobita? bo mi jeszcze regulatorek potrzebny - i mecze innych kolegów narazie
światła ustawilem tak na odpier - musze wszystko zmontowac i pojechac na stacje zeby mi to porzadnie zrobili
miki9a - 2010-02-27, 19:13
sprawdze i napisze ci esa bo on jest chyba w lampie w aucie a ja nie mam regulacji to mi nie potrzebny. kurcze a lampy nie mam moja pobita została u mechaniora. a światła to ja ci mogę ustawić jak się zgłosisz po odbiór silniczka o ile go mam. u siebie ustawiałem sam i na badaniu były oki
miki9a - 2010-02-28, 00:42
mam ten silniczek. tylko nie wiem do której lampy ty chcesz. ja mam od prawej tej od pasażera. wie ktoś czy jest jakaś różnica prawy a lewy silniczek
czarnysauber - 2010-02-28, 00:49
miki9a napisał/a: | wie ktoś czy jest jakaś różnica |
90 % ze nie ma różnicy
piechu43 - 2010-02-28, 07:27
100 % że nie ma różnicy
Paweł J. - 2010-02-28, 07:50
zlotykamil, daj foto jak lampki na furce wyglądają
krzeszak - 2010-03-02, 11:35
Paweł J. napisał/a: | zlotykamil, daj foto jak lampki na furce wyglądają |
nie zwlekaj kolego...i jak powiodło sie ustawianie światełek
zlotykamil - 2010-03-02, 18:14
troszki czasu brak - wiosna....
a co do lampek to tak szczerze to średnio jestem zadowolony.. chybą bardziej jednak mi sie podobały wcześniej
krzeszak napisał/a: | .i jak powiodło sie ustawianie światełek |
na oko na scianie i tak na szybciocha zeby nikomu nie raziło i widno było - niedługo mam badania to mi to zrobia porzadnie tylko musze ten nieszczesny regulator włożyć
chyba bedzie kolejna poprawka bo mam jeszcze pewien plan w zwiazku z nimi
czarnysauber - 2010-03-02, 18:31
Eee nie no super ventylek smoked jest
zlotykamil napisał/a: | troszki czasu brak - wiosna.... |
nie martw sie ja tez z woda walcze ,a jeszcze 2 tygodnie temu było: zima
krzeszak - 2010-03-02, 18:48
zlotykamil, - ładnie ciemno sie zrobiło na autku... tak jak mówiłeś wyprzedziłeś mnie ze wszystkim, ale ja nie odpuszczę mój tez będzie czarny
zlotykamil - 2010-03-02, 19:37
krzeszak napisał/a: | wyprzedziłeś mnie ze wszystkim | hehehe - nadmiar wolnego czasu z ktorego wcale sie nie ciesze ale robi swoje pamietam jak jeszcze rok temu zarzekałem sie ze nic nie bede modził a jednak zazdrość robi swoje napatrze sie tu na fajne furki i taka przyczyna
krzeszak napisał/a: | ale ja nie odpuszczę mój tez będzie czarny |
trzymam kciuki i jak trzeba podziele sie doświadczeniami
czarnysauber napisał/a: | a jeszcze 2 tygodnie temu było: zima |
dała sie we znaki i nadal daje....
Lwomati - 2010-03-02, 21:08
o jakie piękne lampy
cinek82 - 2010-03-02, 22:13
Zajebiaszczo wygląda
Wvojtek - 2010-03-03, 17:49
zlotykamil, zmiany na plus oby więcej takich zmian
miki9a - 2010-03-03, 17:58
fajnie wyglądają te lampki musisz mi takie zrobić
krzeszak - 2010-03-03, 18:05
miki9a napisał/a: | fajnie wyglądają te lampki musisz mi takie zrobić |
i mi tez
miki9a - 2010-03-03, 18:11
krzeszak napisał/a: | i mi tez |
ja jestem pierwszy w kolejce
zlotykamil - 2010-03-03, 18:22
miki9a napisał/a: | musisz mi takie zrobić |
a może z zewnątrz chcecie?
jak rozbiore swoje trzeci raz i zrobie to w koncu jak należy to nie ma problemu Wam też pomaluje
slaw71 - 2010-03-03, 18:22
miki9a napisał/a: | musisz mi takie zrobić |
i browarki same się pchają za przysługę
zlotykamil - 2010-03-10, 14:38
problem z hamulcami byl od dawna - znaczy slabe bardzo - dzis zaprowadzilem na warsztat na wymiane klockow i plynu - bo sam jakoś bałem sie wymieniac plyn - po wymianie jeszcze gorzej - pedał w podloge i ledwo hamuje - wogle płyn idzie jak krew z nosa - czyżby pompa?
cinek82 - 2010-03-10, 15:18
A odpowietrzane było A odpowietrzniki dobrze są dokręcone
zlotykamil - 2010-03-10, 15:53
tak odpowietrzone - ale płyn to powinien sikac przez te zaworki a on ledwo szedł - czy moze przewody pozapychane jakies? jest taka mozliwosc?
cinek82 - 2010-03-10, 15:57
Jak był mocno zasyfiony stary płyn to możliwe. Ja w swoim to miałem płyn czarny jak zużyty olej. Musiałem zrobić płukankę układu.
zlotykamil - 2010-03-10, 16:33
cinek82 napisał/a: | Musiałem zrobić płukankę układu. |
a czym go sie płucze?
cinek82 - 2010-03-10, 16:40
Heh, płynem hamulcowym Kupiłem trochę więcej i jeszcze miałem jakiś stary w garażu i zrobiłem najpierw płukanie a potem jak przestał syf zlatywać tylko czysty płyn to uzupełniłem.
miki9a - 2010-03-10, 16:51
a ile na warsztacie biorą za zmianę płynu
zlotykamil - 2010-03-10, 16:57
miki9a napisał/a: | a ile na warsztacie biorą za zmianę płynu | nie wiem bo zostawilem go tam do jutra - do tego wymiana tarcz i jak cos to tylnich klocków
widzisz jak sie nie ma porzadnego kanału dobrych kluczy i skłonność do łamania wszystkiego to sie prowadza na warsztat - przedstawie kosztorys jak coś
miki9a - 2010-03-10, 17:03
trzeba było do mnie walić jeden wieczór i miałbyś autko zrobione. ja sam u siebie takie rzeczy robiłem i hamulce eleganckie mam. tylko płyn murze tez chyba wymienić bo już kolor swój traci i pytam temu ile bo mi sie nie chce za bardzo tego robić ale chyba sam wymienię bo szkoda kasy jak można samemu
zlotykamil - 2010-03-11, 17:19
nowe klocki przód i tył, nowe tarcze, niestety też nowa pompa i płyn = 405zł + robocizna = 520zł z kieszeni...
ale szczerze mowiac dopiero zobaczyłem ze ventek może mieć hamulce hebel i stoi w miejscu pozatym reczny żyleta i nie wiem co bo nie było czasu rozmawiac ale coś mi zrobili z biegami przy okazji że chodzą jak w masełku
miki9a - 2010-03-11, 22:20
zlotykamil napisał/a: | niestety też nowa pompa |
a za pompę to dużo dałeś.
zlotykamil - 2010-03-11, 22:33
miki9a napisał/a: | a za pompę to dużo dałeś. | 135zł - nie wiem co za firma - ale majster porzadne czesci wklada tu jestem pewny i kupuje je sam rabatu na nie mam ale za to za robote grosze bierze
Wvojtek - 2010-03-13, 11:43
no to ładnie teraz heble są
Paweł J. - 2010-03-13, 12:44
Dobre heble to podstawa.
zlotykamil - 2010-03-15, 22:34

miki9a - 2010-03-15, 22:52
mój nie lepiej wyglądał
Paweł J. - 2010-03-16, 07:35
Ech....a mnie takie solne party ominęło
zlotykamil, jak masz przednie nadkole Tak jak w oryginale czy wypuściłeś sobie na dolna część błotnika
zlotykamil - 2010-03-16, 11:52
Paweł J. napisał/a: | czy wypuściłeś sobie na dolna część błotnika |
nie no normalnie - a jak je wypuścic?
Paweł J. - 2010-03-16, 13:35
zlotykamil napisał/a: | a jak je wypuścic? |
Odkręcasz dolną śrube mocująca nadkole i wypuszczasz nadkole na zewnatrz. Ale to tylko tu na dole będzie wypuszczone gdyż u góry nie da rady ta zrobić. Widziałem ten patent u Darka z Lublina na spocie. Dobry myk....u dołu masz zasłonięty błotnik i zaden syf się na tym ranciku nie osadza tylko spływa po nadkolu. Jak będe swoja furkę składał to tak zrobie.
zlotykamil - 2010-05-08, 22:44
hohoho wiosna w pełni a w mojej furce żadnego progresu ... oprócz rdzy
wiec choć chociaż kilka fotek
czarnysauber - 2010-05-08, 22:49
ładne zdjęcia
vezet22 - 2010-05-08, 23:01
ładny ogarniaj rudą jak najszybciej bo szkoda furaka
Paweł J. - 2010-05-09, 09:08
Ładny okaz.
Widzę że śmigamy na tym samym poziomie
Przemek - 2010-05-09, 10:42
Ktoś ci korek od gazu gwiznął.
piechu43 - 2010-05-09, 11:17
zdjęcia fajowe
cinek82 - 2010-05-09, 11:21
ładne foty
krzeszak - 2010-05-09, 12:00
zlotykamil, - ładne to Twoje moje vento... ile razy patrze na nie to od razu o swoim myślę ... widzę będzie brat bliźniak w GL
zlotykamil - 2010-05-09, 12:50
vezet22 napisał/a: | ogarniaj rudą jak najszybciej bo szkoda furaka |
jak troche kaski wpadnie to sie zabiore - musi niestety poczekać
Paweł J. napisał/a: | na tym samym poziomie |
musimy w końcu zmierzyć
krzeszak napisał/a: | ładne to Twoje moje vento. |
z deka przesadzasz - ujecie było dobre tylko
zlotykamil - 2010-06-24, 20:31
z moim ventkiem nic sie nie dzieje ciekawego nadal cisz i zadnego progresu ale........
moje VENTOCAFE jutro kończy 18-stke
od jutra można legalnie bzzzz.....
a ja jade na urodziny
Paweł J. - 2010-06-24, 21:05
Zazdroszczę daty
U mnie za rok osiemnastka
Czyżby to pierwsza osiemnastka na forum
vwkrzysio - 2010-06-24, 21:14
najlepszego
levis521 - 2010-06-24, 21:16
e no teraz to już będzie pełnoletni,mój tez za rok w październiku
zlotykamil - 2010-06-25, 17:29
Paweł J. napisał/a: | Czyżby to pierwsza osiemnastka na forum |
oj chyba nie - ale żadkościa na forum jest szrot z 92r
WAFEL - 2010-09-18, 07:47
100 lat kolego
vwkrzysio - 2010-09-18, 07:48
1oo lat kolego
czarnysauber - 2010-09-18, 08:51
100 lat
arek07 - 2010-09-18, 10:34
100lat
pawelvw - 2010-09-18, 11:10
100 lat kolego i najlepszego a to już wiem na początku ogniska postawiłeś flachę to pewnie była urodzinowa tylko nic nie mówiłeś
Rafik - 2010-09-18, 11:21
100 Lat Kamilku Spełnienia Wszystkich Marzeń
Mlody~ - 2010-09-18, 12:14
Wszystkiego Najlepszego
MANIEK - 2010-09-18, 14:53
100 lat i Wszystkiego Najlepszego
zlotykamil - 2010-09-18, 17:17
Dziękuje Wszystkim serdecznie za życzenia
miki9a - 2010-09-18, 17:22
WSZYSTKIEGO NAJEPSZEGO ! 100 LAT !!
brave - 2010-09-18, 17:23
100 Kamil dla Ciebie i dla Vento najlepszego
piotr nowok - 2010-09-18, 18:08
100 latek
vezet22 - 2010-09-18, 19:33
Najlepszego
Vento-Łukasz - 2010-09-18, 21:56
sto lat sto lat niech zyje zyje nam stóka kolego
MANIEK - 2010-09-19, 17:34
zlotykamil,napisał:
- żadkościa na forum jest szrot z 92r
ja z ciekawosci zobaczylem w papiery a tam 16.09.1992 wiec nie jestes sam
zlotykamil - 2010-09-19, 20:20
MANIEK napisał/a: | ja z ciekawosci zobaczylem w papiery a tam 16.09.1992 wiec nie jestes sam |
no to urodzinki na dniach były
MANIEK, bo nie ma to jak konkretna osiemnastka
MANIEK - 2010-09-19, 20:39
spoznione ale beda urodzinki mysle ze dostanie jakis dobry swiezy olej i komplet filtrow no ale jezdzic pełnoletnim autem to jest klasa co nie
zlotykamil - 2010-11-30, 20:05
zrobie odkopa bo temat niedlugo na ostatniej stronie bedzie no to tak - zeby nie bylo ze nic sie nie dzieje przez ostatnie pol roku to w skrocie powiem ze eksploatacja idzie pelna para...
od kilku miesiecy ventek wiecej stoi jak jezdzi i zaczely sie problemy niestety.... zaczelo sie pod koniec wrzesnia w drodze rozleciala mi sie jedna z opon ze staroci... no i przszla pora na zimowki czyli jeszcze wyzej jak na zlocie
pozniej przyla pora na łozyska - dwie sztuki oba z lewej strony - wstawilem SKF, w miedzyczasie problemy z aku - szkoda gadac....
na dniach wspawana nowa zlaczka elastyczna i wymienione świece - do lakiernika sie zbiram i zebrac nie moge ale postaram sie przed nowym rokiem
w miedzyczasie bylo chyba 2 powodzie (przez szyberdach) a w tamtym tygodniu kolejna - zapierdzielala mi woda przez rozszczelnienie pod lampa..
tak czy inaczej ostatnio wiecej ventka robie jak jezdze a koszty takie same...
i takie foteczki ktore zrobilempo drodze ze zlotu w Kazimierzu pod zamkiem i bardzo mi sie podobaja

vwkrzysio - 2010-11-30, 20:56
no odkop konkretny
jeżeli nic przy nim nie modzisz (inwestujesz) to auto samo się upomina o inwestycje
no to na następny zlot na zaimówkach dawaj pierwszse miejsce mórowane, chyba że czarny tuz coś planuje
zlotykamil - 2010-12-01, 19:16
vwkrzysio napisał/a: | no to na następny zlot | oby sie dotoczyl tylko
vwkrzysio napisał/a: | czarny tuz coś planuje | - latwo sie nie podda - mysle ze juz pracuje nad tym
Paweł J. - 2010-12-02, 18:31
zlotykamil, widać ze z furką różnie bywa, ale jeszcze mocno nie psoci
zlotykamil napisał/a: | zapierdzielala mi woda przez rozszczelnienie pod lampa.. |
Znam z autopsji
Powodzonka życzę no i mam nadzieję że w końcu się spotkamy jakoś....
zlotykamil - 2011-01-20, 15:55
odkopy znowu prawie po 2 miechach troche mi sie w pozmienialo w zyciu ale furka daje w kosc jak nigdy
Paweł J. napisał/a: | ale jeszcze mocno nie psoci |
oj napsocilo...
przed swietami jeszcze bylem u lakiernika - kilka zaprawek pod rejestracja i na nadkolach z jednej strony mimo ze tylko maly prach był przy laczeniu z drzwiami to trzeba bylo jednak spawac - ale ruda ogarnieta i konserwacja jest
po swietach czekala mnie dluga trasa i niestety furka zawiodla - 150 km od domu wydmuch mi uszczelke pod glowica (zgnila ze starosci) sam zalatwilem nagrzewnice i bylo juz pozmiatane.... ale jakos sczesliwie dotoczylem sie do domu... szybki remont i z powrotem na trase - okazalo sie ze za szyko - co prawda dojechalem na miejsce ale cos mi tluko w silniku... zaprowadzilem na warsztat okazalo sie ze przy wymianie uszczelki nie zadbali o szklanki i trzeba bylo to wszystko wymienic i zalac nowym olejem ale w koncu motorek cichutki...
aa w miedzyczasie wymienialem jescze klocki bo jakims cudem wytal mi sie jeden wewnetrzny tylko do glolej blachy...
fot nie mam zadnych bo wierzcie mi mialem ochote podpalic auto .. zjadlo mi kupe nerwow o finansach juz nie mowiac - mam nadzieje ze to juz koniec bo na wiecej nie mam juz ani nerwow ani sianka
to by bylo na tyle moich zali
czarnysauber - 2011-01-20, 16:41
zlotykamil napisał/a: | mialem ochote podpalic auto |
zlotykamil napisał/a: | w koncu motorek cichutki... |
no i znow kochamy ventylka
kAtS - 2011-09-18, 15:51
Gratuluję Z Dniem Urodzenia! Zdrowia i wszystkiego samego lepszego!!!
pawelvw - 2011-11-06, 20:26
co to ma być znudził się wózek http://moto.allegro.pl/vw-vento-i1913386368.html
zlotykamil - 2012-04-15, 21:14
nie znudził - był plan ale dobrze ze nie wyszedł
ventek ma sie niezle jak na 20 latka na swieta Polske w szerz przejechał i co najwarzniejsze wrócił
pisac nie ma o nim za bardzo sensu bo eksploatuje zmieniam olej itd. moja kobitka go uzywa bo ja w sumie ciagle na piechotke i tak sie strzeje w spokoju
odswierzyłem temat bo mam mały problem ze wspomaganiem - cus mi popiskiwac zaczelo - piszczało zawsze przy skrecie do oporu wiec tak nie kreciłem ostatnio zaczeło piszczec mocniej a nawet przy delikatnym ruchu na postoju.... dolałem ciut oleju bo brakowało ale nie pomogło - dzis zauwazyłem ze kierownica chyba sie przekreciło odrobine tj. przy jezdzie na wprost jest delikatnie skrecona w prawo.... co tam sie narobiło? czy to konic maglownicy? jak tak to co sie z tym robi i ile to kosztuje? - takie dwa podstawowe pytania
pawelvw - 2012-04-15, 21:29
to ty jeszcze żyjesz a ja już o tobie zapomniałem
zlotykamil - 2012-04-15, 21:39
no tak - Ty pamietasz tylko jak fajki nad ranem potrzebujesz zyje zyje
pawelvw - 2012-04-15, 21:43
to było bardzo dawno
zlotykamil - 2014-02-03, 13:01
ale w tym temacie ruch...... ;p hehehe
co ja moge napisac.. psociło psociło i sie doczekało... dzis moj VENTYL znalazł nowego nabywce... prawie 8 lat razem przyszła pora ! Poki co to czuje sie jak bez nogi a mineło raptem kilka godzin
Głowa nie żałuje bo szwankował troszke ostatnio i nie mogłem na nim polegac jak kiedyś, od dawna sie zbierałem no i dzis koles bez zająkniecia po 2 minutach go zabral. Ale żal dupe ściska za to ! Cuż niech sie fajnie prowadzi służy i psoci komu innemu.. Ja chyba dzis zapije smutki bo do tego to dąży... Tematu poki co nie zamykajmy bo koles moze sie odezwie hehehe
kowal323 - 2014-02-03, 13:37
Za ile poszedł jeśli można wiedzieć? Myślisz jakiegoś następce kupić czy piechotka?
|
|