Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - Pytanko co do G³o¶niczków

Gulwaj2 - 2009-03-16, 02:29
Temat postu: Pytanko co do G³o¶niczków
Mam pytanko jaka jest srednica g³osniczków w desce rozdzielczej? Drugie pytanko chce sobie za³orzycz g³osniczki do tylnych drzwi bo niestety brak ich, czy seryjnie montowali okablowanie do nich czy musze sie liczyc z kupnem nowych i rozkrecania drzwi bo to troszke robotki.Dodam ze po zdjeciu maskownicy w otworze na g³osnik nie wyczu³em zadnych kabli.
Pawe³ J. - 2009-03-16, 08:02

Gulwaj2 napisa³/a:
Drugie pytanko chce sobie za³orzycz g³osniczki do tylnych drzwi bo niestety brak ich, czy seryjnie montowali okablowanie do nich czy musze sie liczyc z kupnem nowych i rozkrecania drzwi bo to troszke robotki.Dodam ze po zdjeciu maskownicy w otworze na g³osnik nie wyczu³em zadnych kabli.

ja np nie mam poprowadzonych kabli do ty³u....zdaje siê ¿e to by³o uzale¿nione od wersji wyposa¿enia.

Gulwaj2 napisa³/a:
Mam pytanko jaka jest srednica g³osniczków w desce rozdzielczej?

mariuz1_2006 - 2009-03-16, 08:08
Temat postu: Re: Pytanko co do G³o¶niczków
[quote="Gulwaj2"]Mam pytanko jaka jest srednica g³osniczków w desce rozdzielczej?
135 mm

FWD350 - 2009-03-16, 18:49

hej hej panowie w desce sa glosniki wysoko tonowe czyli tak zwane syczki a w dzwiach nisko tonowe lub odwrotnie nie pamietam dok³adnie którento ktore
szwagier - 2009-03-16, 22:16

w desce jak ju¿ to masz albo wysoko tonowe albo ¶rednio tonowe
nisko tonowe nigdy nie montuje siê z przodu
przewa¿nie jest taka zasada ¿e wysoko tonowe (gwizdki) montuje siê z przodu, ¶rednio tonowe w drzwiach a nisko tonowe z ty³u