Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - Kierunkowskazy przednie mocowanie.

giewuzet - 2009-03-19, 15:53
Temat postu: Kierunkowskazy przednie mocowanie.
Siema, wczoraj ktos ukradl mi przednie kierunki z blenda;/ juz zamowilem nowe na allegro. Moje pytanie dotyczy tego, czy mozna cos zrobic z tymi kierunkowskazami,zeby zabezpieczyc je przed kradzieza? Z gory dzieki za pomoc. (sory, ze pisze bez polskich znakow, ale jestem w pracy i nie mam tutaj polskiego windowsa)
spyro - 2009-03-19, 21:36

giewuzet napisał/a:
Moje pytanie dotyczy tego, czy mozna cos zrobic z tymi kierunkowskazami,zeby zabezpieczyc je przed kradzieza?
tak, nie montować ich... ;)

Nawet jak je przykleisz to jak chcą to i tak wyrwą.

Lwomati - 2009-03-20, 04:29
Temat postu: Re: Kierunkowskazy przednie mocowanie.
giewuzet napisał/a:
Siema, wczoraj ktos ukradl mi przednie kierunki z blenda;/

Nosz kurde a ja myślałem, że tylko w stolicy tak kradną...

Gavel - 2009-03-23, 10:40

jest pewna metoda którą gdzieś kiedyś wyczytałem - chyba na forum golfa ale nie dam głowy

Krótko mówiąc - przykleić cienką blaszkę na zderzaku w miejscu gdzie wchodzi kierunek i podobną blaszkę na spód kierunkowskazu tak, żeby po włożeniu lampki w zderzak blaszki się stykały. Obie blaszki podłączyć kabelkami pod syrenę alarmu w taki sposób żeby przy ich rozłączeniu (czyli próbie wyjęcia kierunku) zaczęło wyć.
Taki sposób nie gwarantuje 100% bezpieczeństwa ale niejeden gamoń w momencie wyjmowania strasznie się przestraszy i może zostawi auto w spokoju.

Respect - 2009-03-23, 12:54

ja mam kierunki i blendy druta związane do zderzaka i wyjać sie nie da, z resztą grila tez mam przywiązanego i to mi go uratowało już raz :)