|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Benzyna - Przep³ywomierz 2.0 2E
Spike - 2009-03-19, 17:50 Temat postu: Przep³ywomierz 2.0 2E Witam mam pytanko odno¶nie ustawienia przep³ywomierza, a ¶ci¶lej si³y napiêcia klapki.
Pytam poniewa¿ w przep³ywce by³o grzebane ( nie wim po co, nie przezemnie).
Jedyne do czego mo¿na siê odnie¶æ to cyfra "2" na kó³ku napinacza i powtarzaj±ce siê 030 na osi.
Czy móg³ by mi kto¶ podaæ jak to by³o fabrycznie ustawione?
Pozdrawiam
pablomed - 2009-03-19, 20:58
Trochê ju¿ szuka³em o tym bo sam by³em zainteresowany ale nie znalaz³em. Na forum elektrody by³a wzmianka o przestaweniu tego naprê¿enia sprê¿yny w celu przystosowania przep³ywki z MK2 do MK3 (czyli równie¿ Vento). Inny powód grzebania to mo¿e byæ chêæ wzbogacenia mieszanki - czyli taki pseudotuning, albo kto¶ grzeba³ niewiedz±c sam po co.
Gdybym mia³ taki problem to wzi±³bym z drugiego auta sprawn± przep³ywkê, zmajstrowa³ jak±¶ wagê sprê¿ynow± i przyk³ada³ j± do klapki staraj±c siê ustawiæ tak si³ê sprê¿yny ¿eby przy tym samym naci±gu klapka uchyla³a siê tak samo. Ale gotowego opisu nie spotka³em.
Spike - 2009-03-19, 21:13
jednym s³owem lipa.
Mo¿e kto¶ kto ma takowy poprostu luknie jak to wygl±da i okre¶li za pomoc± odno¶ników czyli tej cyfry 2 i cyfr na osi?
pablomed - 2009-03-19, 21:27
Mogê ci machn±æ fotkê ale dopiero w sobotê , ale w±tpiê czy co¶ na podstawie tego wywnioskujesz, podejrzewam ¿e te przep³ywki s± jako¶ fabrycznie kalibrowane.
Spike - 2009-03-19, 21:39
Jak by¶ móg³ by³ bym wdziêczny.
Zawsze to co¶.
Spike - 2009-03-19, 21:49
I jeszcze jedzno, czy po odpaleniu suwad³o potencjometru stoi sztywno w miejsu czy drga .
jaca - 2009-03-19, 21:50
Lekko drga
pablomed - 2009-03-28, 18:10
U mnie te¿ drga na wolnych obrotach, po dodaniu gazu przestaje. Sorki za tygodniowe opó¼nienie.
|
|