|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Tuning - ksenony ??
adam-358 - 2009-03-21, 17:46 Temat postu: ksenony ?? Witam wszystkich mam pytanie : Co Wy sądzicie o ksenonach montowanych samodzielnie w autach chodzi o zmiane samych palników nie całych lamp ( a konkretnie chodzi o taki zestaw)
http://www.allegro.pl/ite..._gwarancja.html
Czy ktoś miał z czymś takim do czynienia czy to naprawde będzie działać dobrze w normalnych lampach bo szczerze myślę o tym a sie naprawde nie znam i nie wiem czy czasami nie wystąpi jakiś problem z prawidłowym ustawieniem lamp póżniej.
Paweł J. - 2009-03-21, 18:00
Zdaje się ze jest to niezgodne z prawem i będziesz oślepiał innych
Lwomati - 2009-03-21, 18:11
wszystkie takie samoróbki są niezgodne z prawem.. ale kto to musi wiedzieć. Jak Cię policja zatrzyma, to raczej zabiorą dowód rejestracyjny. A jeżeli chodzi o seryjne lampy to straszna lipa. Xenonu nie da się ustawić żebyś nie oślepiał na seryjnych lampach. Najlepiej jakbyś miał gładkie szkło.
Jendker - 2009-03-21, 18:15
Znajomy miał w aucie (Opel Tigra) sam montował pare dni temu miał przegląd był w trzech stacjach kontroli i w każdej kazali mu ściągnąć bo nie podbiją ! i teraz jeździ na złotych
Lwomati - 2009-03-21, 18:20
u mnie też znajomy miał w almerze żarniki na H4 tak dawały ostro że nie dało się przed nim jechać
adam-358 - 2009-03-21, 19:57
tak też myślałem ale wolałem się spytać . Choć znajomy kilka mies temu kupił od niemca na e bayu lagune z 99r i ona miała takie coś zamontowane , tylko dodatkowo miała jeszcze zamontowane (samo róby) takie nazwijmy to "kapturki" i te lampy niby nie oślepiały .
coś takiego jak na foto 1-sza żarówka ma.
Ale skoro piszecie ze jest to zabronione to chyba lepiej zainwestowac w drogie dobre żarówki h4
przemolas4 - 2009-03-21, 20:02
robie miesiecznie 12000 kilometrw i uwiezcie mi ....... nic tak nie wqurwia i oslepia jak samoroby ksenony i halusie ........
Wąski 2 - 2009-03-21, 23:41
adam-358 napisał/a: | chyba lepiej zainwestowac w drogie dobre żarówki h4 |
Ja osobiście kupiłem sobie żaróweczki Philipsa ,fakt że sztuka kosztowała mnie 100zł ale różnica jest ogromna bynajmniej dla mnie.
Lwomati - 2009-03-22, 00:19
adam-358 napisał/a: | tak też myślałem ale wolałem się spytać . Choć znajomy kilka mies temu kupił od niemca na e bayu lagune z 99r i ona miała takie coś zamontowane , tylko dodatkowo miała jeszcze zamontowane (samo róby) takie nazwijmy to "kapturki" i te lampy niby nie oślepiały .
coś takiego jak na foto 1-sza żarówka ma.
Ale skoro piszecie ze jest to zabronione to chyba lepiej zainwestowac w drogie dobre żarówki h4
|
Na fotce ten żarnik co jest osłonięty "kapturniem" to jest samoróbka a'la soczewka, właśnie po to żeby nie oślepiać. Niby takie samopoziomowanie lampy.
Michał_Świdnik - 2009-03-22, 03:43
Ksenony raczej to do lamp soczewkowych. Inaczej jak wyzej koledzy pisza zaj**** Ci dowod rejestracyjny.
adam-358 - 2009-03-22, 09:54
Cytat: | Ja osobiście kupiłem sobie żaróweczki Philipsa ,fakt że sztuka kosztowała mnie 100zł ale różnica jest ogromna bynajmniej dla mnie. |
Zgadza się dobre żarówki to podstawa ale ta cena za szt (wydaje mi się ze troszkę przepłaciłeś)
Szukałem na allegro zarówek h4 (tych droższych ) i w takiej kosmicznej (jak dla mnie ) cenie nie znalazłem.
Ja kupiłem za 80zł 2szt i sprzedający polecił mi osram a philips był o 5 zł droższy ,ale świecą rewelacyjnie wszyscy znajomi zwrają na te światła uwagę . I co najwazniesze świecą na biało ,dość mocno (śiedząc w aucie ) a patrząc na auto od przodu to widać jakby świeciły na bardziej błekitny kolor.
Ale różnica jest ogromna jesli chodzi o te zwykłe żarówki z biedronki
Respect - 2009-03-22, 11:18
Michał_Świdnik, w soczewkach też wczoraj mi dokładnie sprawdzali również soczewki czy ksenonu nie mam, a i tak dowód za co innego straciłem
Bartek - 2009-03-23, 08:12
Szyby czy wydech
Respect - 2009-03-23, 09:35
brak świateł
Lwomati - 2009-03-23, 09:36
co?? dowód straciłeś za brak świateł?
Respect - 2009-03-23, 09:44
dokładnie, brak lewej postojówki z przodu, lewej pozycji z tyłu, hamulcowego z tyłu, mijania lewego tyłu i świateł cofania
Lwomati - 2009-03-23, 10:05
o ja pierdziu to co Ty jakieś zwarcie miałeś, czy żarówki poprzepalane?
Respect - 2009-03-23, 10:32
własnie tego nie wiem, światła cofania to pewnie czujnik, ale jeśli chodzi o reszte to wszystko z lewej strony oprócz przedniego mijania i kierunkowskazu nie działa, więc cos gdzies jest w instalacji nie tak bo żarówki są zmieniane i wtyczki też sprawdzane, musze sie za to zabrac bo inteligent dał mi tymczasowy dowód na jeden dzień tylko
|
|