Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Sprawy FORUM, WWW, Download, Gadżety klubowe - Do FAQ

bradley - 2009-03-23, 19:09
Temat postu: Do FAQ
Nie wiem gdzie to napisac, ale szukajac informacji jak rozebrac moj licznik TRW bo chcialem zrobic negatyw a pozniej musialem wykalibrowac wskazowke temperatury wody i wachy w nowym liczniku VDO trafilem na taka oto strone:

http://www.ck222.de/

Jest na niej multum informacji wszystkiego co dotyczy podswietlenia w golfie 3 / vento. Czyli poprzez rozbiorke licznika i jego udoskonalenie podswietlenia a takze jak zmienic podswietlenie w przelacznikach swiatel, ogrzewania, klimatyzacji, guzikach itp. itd.

Jak chcecie to dodajcie strone do FAQ ;)

sebastian - 2009-03-23, 20:01

Zobaczcie, ile kontrolek prześwituje :)

Fable - 2009-03-23, 20:03

dobra stronka :brawa:
bradley - 2009-03-23, 20:11

Mam zrobione telefonem zdjecia wszystkich kontrolek licznika VDO z Ibizy GT EVO1 Cupra (na prawde wyszedl taki model :D ) ktorego teraz mam, ale popsulem czytnik kart pamieci mmc i nie mam jak przegrac.

Patrzac od lewej:
kontrolka wody, swiatel przeciwmgielnych, swiatel mijania (dziala plug and play z vento;) ), olej, ladowanie, swiece zarowe, hamulec reczny, (w moim mam abs i abs a powinno byc abs i kontrolka okladzin hamulcowych), sygnalizacja zapietych pasow, zydek.

Tu jest jeszcze inaczej ale podobnie:

sebastian - 2009-03-23, 20:37

bradley napisał/a:
swiatel mijania (dziala plug and play z vento;) )

to znaczy?
Rozumiem, że to dotyczy tylko i wyłącznie tych zegarów bez piktogramów?

szwagier - 2009-03-23, 20:53

podświetlenia tych zegarów są naprawde niezłe, trzeba by samemu teraz pokombinować :D
bradley - 2009-03-23, 21:37

sebastian, tzn, ze zmieniam licznik, podlaczam kostke do licznika i w momencie kiedy przekrece swiatla w pozycje postojowek lub mijania to wyswietla sie ten zielony piktogram. Takie samo mialem w digitalu kadecie;) Sadze, ze takie rzeczy byly tylko w zegarach od seata.
No i seat ma podswietlenie na czerwono. Zgodnijcie jak? Folia :P

tomek87 - 2009-03-23, 21:52

z takich fajnych linków to polecam jeszcze ta stronkę http://www.blauertacho.de/doc/
bo jest nie tylko o VW :D