|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Sprawy FORUM, WWW, Download, Gadżety klubowe - Do FAQ
bradley - 2009-03-23, 19:09 Temat postu: Do FAQ Nie wiem gdzie to napisac, ale szukajac informacji jak rozebrac moj licznik TRW bo chcialem zrobic negatyw a pozniej musialem wykalibrowac wskazowke temperatury wody i wachy w nowym liczniku VDO trafilem na taka oto strone:
http://www.ck222.de/
Jest na niej multum informacji wszystkiego co dotyczy podswietlenia w golfie 3 / vento. Czyli poprzez rozbiorke licznika i jego udoskonalenie podswietlenia a takze jak zmienic podswietlenie w przelacznikach swiatel, ogrzewania, klimatyzacji, guzikach itp. itd.
Jak chcecie to dodajcie strone do FAQ
sebastian - 2009-03-23, 20:01
Zobaczcie, ile kontrolek prześwituje
Fable - 2009-03-23, 20:03
dobra stronka
bradley - 2009-03-23, 20:11
Mam zrobione telefonem zdjecia wszystkich kontrolek licznika VDO z Ibizy GT EVO1 Cupra (na prawde wyszedl taki model ) ktorego teraz mam, ale popsulem czytnik kart pamieci mmc i nie mam jak przegrac.
Patrzac od lewej:
kontrolka wody, swiatel przeciwmgielnych, swiatel mijania (dziala plug and play z vento;) ), olej, ladowanie, swiece zarowe, hamulec reczny, (w moim mam abs i abs a powinno byc abs i kontrolka okladzin hamulcowych), sygnalizacja zapietych pasow, zydek.
Tu jest jeszcze inaczej ale podobnie:
sebastian - 2009-03-23, 20:37
bradley napisał/a: | swiatel mijania (dziala plug and play z vento;) ) |
to znaczy?
Rozumiem, że to dotyczy tylko i wyłącznie tych zegarów bez piktogramów?
szwagier - 2009-03-23, 20:53
podświetlenia tych zegarów są naprawde niezłe, trzeba by samemu teraz pokombinować
bradley - 2009-03-23, 21:37
sebastian, tzn, ze zmieniam licznik, podlaczam kostke do licznika i w momencie kiedy przekrece swiatla w pozycje postojowek lub mijania to wyswietla sie ten zielony piktogram. Takie samo mialem w digitalu kadecie;) Sadze, ze takie rzeczy byly tylko w zegarach od seata.
No i seat ma podswietlenie na czerwono. Zgodnijcie jak? Folia
tomek87 - 2009-03-23, 21:52
z takich fajnych linków to polecam jeszcze ta stronkę http://www.blauertacho.de/doc/
bo jest nie tylko o VW
|
|