Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - elektryczne szyby

JACEK.W - 2006-08-01, 16:35
Temat postu: elektryczne szyby
pomocy nie działa mi lewa szyba. co jest dziwne podczas sprawdzania różnych wariantów(odpinałem i podpinałem wtyki, zamykałem i otwierałem centralny na zapłonie i bez) raz zadziałały ale tylko na chwile. co to może być? wiem że zamek od centralnego jest połączony ze sterowaniem szyb ale czy to ma coś wspólnego z moim problemem?
spyro - 2006-08-01, 16:40

Był już na forum opisywany podobny przypadek, musisz poszukać.
VW VENTO 2.0 GL - 2006-08-01, 23:19

Miałem podobnie, padł mi sterownik od szyby przy silniczku. Odepnij na chwilę akumulator i zobacz ponownie.
spyro - 2006-08-02, 08:28

No włąśnie to kolega VW VENTO 2.0 GL miał podobny problem.
Pozdrawiam.

JACEK.W - 2006-08-03, 12:48

i ja doszedłem że to sterownik, ale chyba jest gdziś przerwa na lucie na płytce bo jak ją lekko zegne to przekażniki działają - to musi być któryś z tych 100 lutów - tylko że to jest zalakierowane i nawet pod lupą nie widać który

[ Dodano: 2006-08-03, 12:51 ]
tak czy siak dzięki za pomoc :D

spyro - 2008-08-13, 11:46

bolcio30 napisał/a:
dżwieki jakie udalo mi się nagrac są w załaczniku

a gdzie te załącznik?

sebastian - 2008-08-13, 11:46

bolcio30 napisał/a:
dżwieki jakie udalo mi się nagrac są w załaczniku

w któym, co, gdzie?

sebastian - 2008-08-13, 12:03

Jeśli przyciskiem od owierania szyb otwierasz czy zamykasz szyber, toalbo masz gdzieś zwarcie winstalacji, albo nie tak coś podłączone... Gdzieś mże luźny kabelek masz w dzwiach, a jak pisałeś, ze ten wichajster w dzwiach wyłączyłeś, tą blokadę na dzieci, to wtecy coś się moze wzruszyło, i jakiś kabelek się odpiął... Musisz zdjąc tapicerkę z drzwi i zobaczyć, bo na sucho ciężko coś powiedzieć... doradzić...
A co do tych dźwięków - niestety odsłuchać ich nie mogę, bo nie mam takiego programu, ale jeśli piszesz o jakiś jękach, to być moze gdzieś napotyka przy otwieraniu na opór i dlatego jęczy...