Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - mam problem z abf

sajmonmuwi - 2009-03-30, 19:51
Temat postu: mam problem z abf
chłopaki pomocy mam mału problem miałem silnik 2e i montuje abf
chodzi o to ze mam instalacje gazowa i paliwo odcinane byloprzy listwie wtryskiwaczy
w poprzednim byly tylko dwa kable plus i minus a w abfie jest piec i nie wiem ktury odłaczyc według schematu przewody sa połaczone osobno na kazdy wtryskiwacz no i jeden masowy na wszystkie
czy jak go odłacze to paliwo przestanie podawac?

pablomed - 2009-03-30, 21:44

W zasadzie to chyba powinineś wymienić komputerek od LPG na taki obsługujący 4 osobno zasilane wtryskiwcze jak ma ABF , czyli jeśli np. miałeś Bingo M to zmienić na Bingo S.
Po drugie kabel lusowy jest jeden, a masa podawana jest z ECU osobno na każdy wtryskiwacz.
Jednakże być może starczyłoby odciąć przekaźnikiem właśnie kabel plusowy i zostawić elektronikę tą co masz, ale tu jest -potrzeba fachowej wiedzy czy ECU nie nałapie błędów przy takim podłączeniu, chodzi o emulację wtryskiwaczy czy jest potrzebna czy zbędna do tego silnika.. Proponuję ci się zwrócić z tym pytaniem na forum golfa, bo jak wiadomo ABF w Vento chyba nie występuje lub bardzo rzadko i tu możesz konkretnego info nie dostać. A najlepiej to byłoby jednak wykosztwać się na sekwencję, choć nie jest to konieczne

sajmonmuwi - 2009-03-31, 19:01

no tak to bede prubował a błedy to juz sprawdze sam
dzieki za pomoc juz wiem co i jak :oklaski: