Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Benzyna - VENTKA JAK GRZECHOTKA

REX28 - 2009-04-01, 14:13
Temat postu: VENTKA JAK GRZECHOTKA
WITAM SERDECZNIE
MOŻE JUŻ TO KTOŚ PRZERABIAŁ?:
-ZIMA JUŻ CHYBA NIE WRÓCI JAZDA SAMOCHODEM ZACZYNA ZNOWU SPRAWIAĆ PRZYJEMNOŚĆ,ALE NIE DO KOŃCA PONIEWAŻ WSZYSTKIE PLASTIKI W DRZWIACH STUKAJĄ TRZESZCZĄ JAK TYLKO MOGĄ,SŁYCHAĆ JAK LINKI OD SZYB TŁUKĄ,RYGIELKI OD CENTRALNEGO.itp.JAK MOGĘ TO ZNIWELOWAĆ ŻEBY WSZYSTKO DZIAŁAŁO JAK NALEŻY???

pablomed - 2009-04-02, 09:03

Zdjąć tapicerkę i zadbać o to żeby wzzystko co sie tłucze było umocowane: cięgna mają swoje uchwyty, często zapomina się o nich po jakims demontażu. Rygielki można "pogrubić" żeby się nie tłukły owijając je w dolnej częsic taśmą samoprzylepna. Linki od szyb przednich powinny być umocowane w plastykowy uchwycie do blachy wewnętrznej. jeśli tych uchwytów brak - trzeba pokombinować i mocować wszystko tak żeby nie latało.
REX28 - 2009-04-05, 11:12

WIELKI DZIĘKI.A CO ZROBIĆ ŻEBY TYLNE KOŁA PRZY PRZEJEŻDŻANIU NAWET PRZEZ NAJMNIEJSZĄ NIERUWNOŚĆ NA DRODZE NIE WALIŁY JAKBY SIĘ JECHAŁO NA DREWNIANYCH KOŁACH -DODAM ŻE AMORKI TYLNE BYŁY WYMIENIANE WE WRZEŚNIU 2008.A JESZCZE PRZED ICH WYMIANĄ ZAUWARZYŁEM ŻE CAŁY "TYŁ" MI SIADŁ,CZYŻBY SPRĘŻYNY????
POZDROWIONKA

Paweł J. - 2009-04-05, 11:26

REX28 napisał/a:
CO ZROBIĆ ŻEBY TYLNE KOŁA PRZY PRZEJEŻDŻANIU NAWET PRZEZ NAJMNIEJSZĄ NIERUWNOŚĆ NA DRODZE NIE WALIŁY JAKBY SIĘ JECHAŁO NA DREWNIANYCH KOŁACH

Musisz zawiechę sprawdzić....pewnie coś tam jest nie tak....co prawda zawsze będzie coś spod kół dochodziło przy jeździe na nierównościach, ale owe dżwięki powinny być całkiem nieźle tłumione....Być moze wina opadniętego tyłu to powwoduje gdyż amor już na gumie ograniczającej siedzi.

REX28 napisał/a:
DODAM ŻE AMORKI TYLNE BYŁY WYMIENIANE WE WRZEŚNIU 2008

Jakiej firmy te amorki ??
Jeśłi masz bardzo tył opadnięty to będziesz miał tak jak na glebie...czyli coś w rodzaju obniżonej spręzyny z seryjnym amortyzatorem-a takie coś nie wpływa korzystnie na amortyzator....

REX28 napisał/a:
"TYŁ" MI SIADŁ,CZYŻBY SPRĘŻYNY????

Raczej-nie inaczej ;)

REX28 - 2009-04-05, 11:39

AMORKI- MONROE,OLEJÓWKI BO GAZÓWEK NIE CHCIAŁEM WEDŁUG MNIE SĄ TROCHĘZA TWARDE NA NASZE DROGI. ALE KAŻDY MA TO CO CHCE...
Paweł J. - 2009-04-05, 11:41

Jeśli trzymają to jest ok.

REX28 napisał/a:
GAZÓWEK NIE CHCIAŁEM WEDŁUG MNIE SĄ TROCHĘZA TWARDE NA NASZE DROGI.

Fakt...jest sztywniej.

Cytat:
ALE KAŻDY MA TO CO CHCE...

Dokładnie.