|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - podłączenie alarmu
PrusaX - 2009-04-11, 20:27 Temat postu: podłączenie alarmu podłączyłem alarm, jedynie nie mogę sobie poradzić z komfortem ( otwiera mi drzwi i zamyka, pneumat ale nie domyka szyb, alarm ma taka mozliwość)oraz z kąd wziąść sygnał otwarcia drzwi, ma ktoś jakiś schemat?
tomek87 - 2009-04-11, 21:00
Jeśli chodzi o domykanie to powinienes miec dodatkowy sygnal z alarmu, no i trzeba go podłaczyc pod przewod zamykajacy. Tylko zazwyczaj wyjście z alarmu jest (-) a w samochodzie jest (+) wiec trzeba sygnał zamienić przekaźnikiem. Co do krańcówek to można się podpiąć pod lampę lub za skrzynką jest przewód ( o ile sie nie mylę to cienki brazowy z żółtym paskiem)
pablomed - 2009-04-11, 21:07
PrusaX, zależy jaki alarm, albo jak kolega wyżej pisze, albo ustawiasz w opcjach alarmu żeby na kablu który masz teraz podpięty do zamykania centrala był dłuższy sygnał, koło 20 sekund.
Chodzi o to że zamykaniem centrala i domykaniem szyb i szybra steruje ten sam kabel, tylko do domykania musi być długi sygnał, tak długi ile trwa to domykanie lub nieco dłuższy (20-30 s)
PrusaX - 2009-04-11, 21:26
mój alarm ma tą opcję + sterowanie +em, może mam za krótki sygnał ustawiony, jutro sprawdzę
PrusaX - 2009-04-12, 08:59
jak ustawiam dłuższy sygnał to mi domyka ale też jak zamykam otwiera, mam dodatkowy kabel w alarmie do domykania może dodatkowo ten kabel podłączyć do zamykania w aucie?
pablomed - 2009-04-12, 11:18
PrusaX, daj skan schematu, albo jakiś link do opisu . Impuls na otwieranie ma być jak najkrótszy, pół sekundy najlepiej.
tomek87 - 2009-04-12, 11:20
PrusaX, no raczej, przeciez napisałem wczesniej ze domykanie to dodatkowy sygnal a zamki ustaw na jak najkrótszy
|
|