|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Pozostałe - A co kiedy VENTO będzie musiało odejść?!!
Teon - 2009-04-19, 15:16 Temat postu: A co kiedy VENTO będzie musiało odejść?!! Czy ktoś już zadawał to pytanie, co będzie kiedy nasze VW odejdą od nas? kiedy nasze ukochane Vento będzie czekało w kolejce do prasy? co z nami? co z tą ładną stroną? Przecież venciaki w stanie jaka nasze to niestety już rzadkość a czas goni i zapewne niektórzy z nas wkrótce przesiądą się np do OPLA?
bradley - 2009-04-19, 15:26
Teon napisał/a: | niektórzy z nas wkrótce przesiądą się np do OPLA? |
Ja sie przesiadlem z... Opla
Mial 23 lata, ale w prasie nie skonczyl (tzn. jak go sprzedawalem to jeszcze nie - nie wiem co sie z nim teraz stanie).
Wąski 2 - 2009-04-19, 15:30
no miejmy nadzieje że jest kilka osób którzy są zapalonymi eanami vento i lubią ten samochód nie tylko jako dupowóz ale także za jego duszę jak np wielu posiadaczy rzadko spotykanych teraz Polonezów , ja np nie wyobrażam sobie rostać się z moim ventem zrobiłem go od podstaw i wiem co mam i żal by mi było oddać go w inne ręce bo wiem że nie każdy doceni włożoną pracę w to auto itd.
Teon - 2009-04-19, 15:54
Trzymam kciuki za wszystkie ventki, oby ich właściciele byli dla nich tak dobrzy jak Vento dla nich
Paweł J. - 2009-04-19, 16:25
A ja tam nie myślę o zmianie autka.....Vento już dawno kupiłem i trochę grosza za nie dałem...do tego rejestracja....instalacja LPG.....felgi opony....bieżące, drobne naprawy (wszystko robione na czas) itp-więc trochę się tego nazbierało....a teraz moje vento według katalogu to stary szrot z 93r warty grosze....na dzień dzisiejszy wole dołożyć do ventyla (tfu tfu) niż go opychać.
Rafik - 2009-04-19, 16:30
Ja co najwyzej jak bedzie mnie stac w przyszłosci to sobie dokupie drugi wozik ale Vento pozostanie na zawsze ze mną bo to samochód z duszą który sie prowadzi za*ebiscie który rzadko sie psuje no i oczywiscie Ventyle ładnie wyglądają
Teon - 2009-04-19, 16:31
Tak trzymać! Chciałbym na zlocik trochę swojego venciaka ulepszyć ( choć w porównaniu z innymi cacuszkami będzie to szaraczek ). W życiu nie zrezygnuję z 2 rzeczy:
- z piwa
- z ventki
spyro - 2009-04-19, 18:07
nie wiem co zrobiłbym jak będzie ten podatek, że musiałbym 3 tysie co roku oddawać, ale w niedalekiej przyszłości widzę to tak: ventek na Zloty, Spoty, niedzielne przejażdżki po mieście a na codzień inne autko, dużo młodsze. Ale wierzcie mi, że znalezienie zadbanego i fajnego autka paroletniego nie jest łatwe...
bradley - 2009-04-19, 18:08
spyro, to bedzie podatek od sprowadzanych i salonowek, wiec wychodzi na to, ze Vento bede jezdzil az dziury w nim wypadna
spyro - 2009-04-19, 18:11
cholera ich wie co w końcu wymyślą... Na tą chwile chciałbym miec ventylka do specjalnych okazji, ale to za jakiś czas bo narazie musi dzielnie służyć jako codzienny środek lokomocji.
Paweł J. - 2009-04-19, 18:25
spyro napisał/a: | inne autko |
Spyro...tylko szukaj czegoś co ma proste i niealuminiowe zawieszenie...takie żeby były gumy wymienne a nie całe wahacze itp....wiadomo jakie w PL dziury
tomek87 - 2009-04-19, 19:08
Ja tam nie mam zamiaru nigdy się z ventką rozstawać Mam wizję, coupe, syncro, TDI
Teon - 2009-04-19, 22:56
pół godzinki temu skończyłem woskować podwójnie ventkę. plastiki zewnętrzne też delikatnie plus oponki, nie za dużo, nie plakiem. Jutro będzie lalunia. Perła chmielowa z Lublina do konserwacji jest o.k. Pozdrawiam; jak się w końcu nauczę jak te fotki konwertować do tych rozmiarów?....?
Paweł J. - 2009-04-20, 16:38
Teon napisał/a: | Perła chmielowa z Lublina |
Mmmmm....mój ulubiony browarek.
Teon napisał/a: | jak się w końcu nauczę jak te fotki konwertować do tych rozmiarów?....? |
www.fotosik.pl i zrób jakiś rozmiar żeby nie trzeba było przewijać.
Bucus - 2009-04-20, 20:05
bradley napisał/a: | to bedzie podatek od sprowadzanych i salonowek | tego nie wiadomo, dzisiaj będąc na stacji diagnostycznej gadałem z gościem, on mówił że czyta na bieżąco te informacje i możliwe że takiego coś to będzie dla wszystkich, a nie tylko dla sprowadzonych i nowych, ale na szczęście jeszcze nic nie wiadomo.
bradley - 2009-04-20, 20:40
Bucus, to w takim razie co? Zwroca nam za zaplacona akcyze? Mam sprowadzone auto, gosc zaplacil za to akcyze. Zwroca mu za to kase? Oczywiscie, ze nie!
W cenie paliwa jest akcyza. Czy to oznacza, ze paliwo stanieje? Oczywiscie, ze nie! Wymysla jakis fikcyjny podatek pod inna nazwa niz akcyza i paliwo bedzie kosztowalo tyle ile kosztuje albo i zdrozeje.
Mowie Wam, ze jesli taka ustawa wejdzie i bedzie dotyczyla ona wszystkich bez wyjatku to ludzie zaczna
Teon - 2009-04-21, 18:35 Temat postu: 4ever Proponuję utworzenie certyfikatu Volkswagen Vento Klub Polska, w którym oprócz punktów dotyczących obowiązku utrzymywania autka w należytym stanie, oraz obowiązku w miarę możliwości ulepszania wizualnego jak i technicznego dołączyć punkt znany większości facetów z tzw. dżipiesem t.j. - nie opuszczę cię aż do śmierci.
spyro - 2009-04-21, 19:14
Teon napisał/a: | nie opuszczę cię aż do śmierci. | dobre!
zlotykamil - 2009-04-22, 12:54
a ja myśle że to nie przejdzie - bo jak taki podatek wprowadzą to nie tylko ventyle wyjadą na ulice pozatym połowa aut znikneła by z dróg....
Ja jak narazie nie mam zamiaru rezygnować z ventylka - i myśle że jeszcze dłuuugie lata pobawimy sie na forum
Cybul - 2009-04-22, 15:01
koledzy jak ventki będą miały po 25-30 lat to sie przesiądziemy na nową JETTE i zmieni sie forum na forum Jetty tzn nazwe sie zmieni forum i będzie jetta klub polska
Rafik - 2009-04-22, 17:37
Cybul, a wiesz jakie nazwy były rozwazane jak miała wychodzic nowa Jetta Mialo to sie nazywac Vento Bora lub Jetta no i wyszlo jak wyszlo czyli nazwali Jetta
Buli - 2009-04-22, 18:19
Vento przestanie jezdzic w tym momecie kiedy ja przestane chodzic:D a gdy ja bede jeszcze chodził vento bedzie latało razem ze mna
Teon - 2009-04-23, 20:52
Mam pusty garaż; jak sobie kupię inną bryczkę to obiecuję, iż zakonserwuję i nawoskuję 3 razy ventkę, na kołeczki, zamknę garaż i za 10 lat moja córka otwierając garaż z chłopakiem ( choć w naszych czasach może z dziewczyną ) powie: Tato, zabierz tą kupę złomu, a ja powiem: słuchaj córeczko w naszych czasach .............. i tak dalej.
spyro - 2009-04-25, 08:40
Teon napisał/a: | choć w naszych czasach może z dziewczyną |
padłem
Rafik - 2009-04-25, 09:48
Teon, Nie zycze Ci tego aby Twoja córka miała dziewczyne ale dobre tak jak spyro, padłem ze smiechu
|
|