Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - Lampy

rav - 2006-08-09, 12:15
Temat postu: Lampy
Jeden z moich reflektorów przednich jest matowy. Zdjąłem kiedyś klosz i chciałem trochę wypolerować odbłyśnik, ale jak zacząłem to robić, to zaczął pokazywać się plastyk spod spodu. Lampa jest oryginalna Hella. Zastanawiam się czy jest jakiś lakier czy farba, która przywróci mojej lampie blask :idea: . Pozdrowienia.
spyro - 2006-08-09, 12:33

powiem ci , że widziałem kiedyś chyba w feuvercie coś takiego, ale nie wyobrażam sobie jak to zrobić...
marmarmarek - 2006-08-09, 14:09

musi byc gdzies niesczelan i dostala sie woda... mialem tak kiedys przy simsonie (za mlodych pieknych lat ;) ) i tez myslalem czyms to pomalowac-ale nic mi w rece nie wpadlo...
jaca - 2006-08-09, 15:15

ja probowalem pomalowac specjalna farba ale to juz niebylo to co orginal
kupilem nowe lampy

spyro - 2006-08-09, 15:28

Tak własnie podejżewałem, że jednak to za dużo nie da... Spróbuj poszukac jakiś używek na giełdzie albo na Allegro... Tak chyba będzie najbezpieczniej dla CIebie, bo jednak lampy to bardzo ważna rzecz w aucie...
Gavel - 2006-08-09, 15:35

spyro napisał/a:
Tak chyba będzie najbezpieczniej dla CIebie
Ja bym jeszcze dodał że też dla innych bo samemu po drogach się nie jeździ :)
marecki2R - 2006-08-09, 17:45

Gavel napisał/a:
spyro napisał/a:
Tak chyba będzie najbezpieczniej dla CIebie
Ja bym jeszcze dodał że też dla innych bo samemu po drogach się nie jeździ

A ja bym jeszcze dodał ,że dla auta też by było bezpieczniej :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ogólnie za Kiepską firme jaką jest DEPO wołają u nas 83zł / za lampe bez rególacji elektrycznej ozywiscie .

MAPET - 2006-08-09, 18:04

nie ma takeigo srodka co ci odnowi lampe.. kup kolejna nei ma sensu..
spyro - 2006-08-09, 22:40

DEPO to straszna lipa... Hella z kolei to zarąbista firma ale za to droga, także najlepiej moim zdaniem poszukać używki Helli...
rav - 2006-08-10, 00:27

Też potwierdzam, że DEPO to lipa. Widziałem nową lampę DEPO, która po każdym deszczu łapała wodę. No cóż, jak tylko będzie jakiś dopływ gotóweczki to będę musiał sprawić sobie lampę. Dzięki za rady. PZDR
BANDERAS_RR - 2006-08-13, 14:19

jak masz tylko kiepski odblysnik to moze dostaniesz taki i przelozysz ja mam prawa lampe uszkodzone sa uchwyty i obudowa cale jest szklo i odblysnik ale nie wiem w jakim stanie musialbym sprawdzic napisz ktura strona to zobacze czy cos jest wart ten moj ale z racji ze nie ma mnie tak czesto na forum jak bym chcial to wysli PW.pozdrawiam