|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Pozostałe - przekladka szyb z korbki na elektryczne
EDI_DTR - 2009-05-01, 22:07 Temat postu: przekladka szyb z korbki na elektryczne Mam pytanie... przekladał ktos otwieranie szyb z korbki na elektryke?? bo udało mi sie kupic tylne drzwi z elektryka załozyłem lewe podpielem kostki i nic sie nie dzieje nawet nie slychac czy silniczek chodzi... było juz ciemno i nie szukalem przyczyny.. moze bezpiecznika jakiegos nie ma?? jak ktos sie w to bawił to prosze o dare....
tomek87 - 2009-05-02, 03:07
A wiązkę z wnętrza zmieniłeś
bradley - 2009-05-02, 11:16
Silniczek sprawdzasz trywialnie. Do jednego pinu podpinasz + do drugiego minus. W zaleznosci od polaryzacji szyba bedzie szla w gore lub w dol. Jesli silniczek jest sprawny to lecisz po przewodach czy jest przejscie oraz czy w ogole prad pojawia sie na tych kablach
piotr nowok - 2009-05-02, 12:36
a morzecie dokladniejszo pois zrobic bo w krutce ja tez bede wymienial manualne sztbki na ele
spyro - 2009-05-02, 21:03
po pierwsze trzeba kupić wiązkę elektryczna od furka, w którym była elektryka szyb. Bez tego ani rusz.
EDI_DTR - 2009-05-02, 21:39
tak wziazke tez przełozylem bo w swoim pozaginałem te blaszki i wezyk plastikowy od cisnienia centralnego
tomek87 - 2009-05-03, 04:02
EDI_DTR, nie wiem czy się dobrze zrozumieliśmy Mi chodzi o to czy zamieniłeś swoją wiązkę z wnętrza auta na taką na 4 el szyby
Dokładnie taką
EDI_DTR - 2009-05-03, 11:35
tak dałem te wiazki ale na tył i prawy przod, narazie musze cos wymyslec co zrobic zeby ten wezyk od cisnienia dobrze wchodził do tego co wychodzi ze słupka co mi centralny nie samyka
piotr nowok - 2009-05-03, 11:59
edi a posiadasz foty z prac
EDI_DTR - 2009-05-03, 18:35
nie mam fot ale to nic trudnego
sciagasz boczek drzwi kostki wypinasz zaczynajace sie od zamka i wezyka od centralnego a pozniej wyjmujesz kostke co wchodzi w słupek...
co do szyn na elektryczne szyby to tez nie ma tragedi... opuszczasz szybe odkrecasz sruby ktore trzymaja szybe pozniej odrecasz te sruby ktore trzymaja szyny wyciagasz wkladasz tak samo ...
naprawde nic trudnego tylko trzeba sie przyłozyc
|
|