|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Tuning - Ładne przednie lampki na soczewkach
Marcin_ko7 - 2009-05-06, 17:31 Temat postu: Ładne przednie lampki na soczewkach Witam
Chciałbym w swoim mk3 zmienic przód na vento front. Mam teraz lampki in pro z xenonem i chciałbym pozostac przy xenonie. Autko jest srebne wiec czarne odpadają
Widziałem na allegro na dwóch soczewkach ale nie za bardzo mi sie one widzą.
Pokazcie jakies ładne
EDI_DTR - 2009-05-06, 20:26
Moim zdaniem Vento ma ładne lampy, wystarczy przeciemnic samemu i bedzie git
piotr nowok - 2009-05-06, 20:37
ja jestem takiego zdania co edi
Paweł J. - 2009-05-06, 21:07
Marcin_ko7 napisał/a: | Mam teraz lampki in pro z xenonem |
A czy xenon w in-pro jest legalny no ale mniejsza z tym-kto dziś patrzy na legalność
Marcin_ko7 napisał/a: | Autko jest srebne wiec czarne odpadają |
Spyro ma srebrne in-pro
Po Lublinie lata taki golf-jak dla mnie kozak
http://img225.imageshack....79714783um6.jpg
http://img225.imageshack....68238283xx4.jpg
http://img229.imageshack....50760394uo5.jpg
kosmi - 2009-05-06, 21:11
sory ze sie podczepiam ale chce właśnie miec takie światła mijania i mam pytanie jakie żarówki musze kypić zeby takie miec
Paweł J. - 2009-05-06, 21:13
kosmi napisał/a: | ale chce właśnie miec takie światła mijania |
Tzn jakie....takie jak na golfie
Marcin_ko7 - 2009-05-06, 21:15
Do srebnego zadymione
Popatrznie na foto mojego golfika
http://img80.imageshack.u...ge=dsc03833.jpg
Paweł J. - 2009-05-06, 21:22
Właśnie idealnie pasowałoby do felg...czarnych listw....czarnych osłon na błotniki-dałoby radę zrobić.
Marcin_ko7 - 2009-05-06, 21:25
ale halogeny i kierunki tez musiał bym chyba zmienic ?
spyro - 2009-05-06, 22:10
Srebrne soczewki wyglądają tak:
kosmi - 2009-05-07, 11:37
tak taki wlasnie kolor
adam-358 - 2009-05-07, 21:23
EDI_DTR napisał/a: | Moim zdaniem Vento ma ładne lampy, wystarczy przeciemnic samemu i bedzie git |
co znaczy przyciemnić mozna jaśniej.
Lwomati - 2009-05-08, 04:38
rozkleić lampy i pomalować na czarno ramki, odbłyśniki jak kto woli.
adam-358 - 2009-05-09, 08:04
a ma ktoś zdjecia jak te lampy wyglądają po takim malowaniu
piru - 2009-05-09, 08:59
adam-358 napisał/a: | a ma ktoś zdjecia jak te lampy wyglądają po takim malowaniu |
Ja mam u siebie takie coś zrobione
adam-358 - 2009-05-09, 10:00
piękne autko
Wielkie dzięki
piru - 2009-05-09, 11:29
adam-358 napisał/a: | :oklaski: piękne autko
Wielkie dzięki |
Dzięki za miłe słowo
A jak takie lampki wykonać masz tu linka :
http://www.vwvento-fans.com/porady/smoked.php
adam-358 - 2009-05-09, 11:47
dzieki za linka , na pewno się przyda.
Mam jednak pytanie , czy te malowanie nie wpływu jednak na świecenie lampy ( w halogenach raczej nie ,bynajmniej nie zauważyłem różnicy) ale uważam, że światła to podstawa (nie na darmo inwestowałem w drogie zarówki h4) by teraz robić coś co sprawi, że będa kiepsko świecić .
Pytam bo martwi mnie ten pomalowany "trójkąt" na dole lampy . Czy to nie wpływa na jakość światła ?
PS: Jasne autka się zdecydowanie lepiej "pasą" niż te ciemne niestety z takimi dodatkami.
Paweł J. - 2009-05-09, 11:56
adam-358, o dymieniu przednich lamp było wspominane między innymi w tym temacie:
http://forum.vwvento.org/...?t=3998&start=0
piru - 2009-05-09, 12:16
Wiedziałem że Pan moderator w tym miejscu zareaguje
Lwomati - 2009-05-09, 12:26
piru daj spokój
pablo170 - 2009-05-19, 21:31
Tygrysisko napisał/a: | Po Lublinie lata taki golf |
To już nie golf - to vento hatchback
bradley - 2009-05-19, 22:10
adam-358, powiem wkrotce o moich odczuciach bo jestem po przyciemnieniu lamp. Lampa swieci, swiatlo jest, jak sie spisuje w nocy jeszcze nie mialem okazji sprawdzic. Popatrzylem sie na lampy, ktore sprzedaja jako smoked i one maja zamalowany ten trojkacik, na gorze i dwa na dole (jeden taki duzy drugi malutki).
Jesli sie boisz przyciemniac tych trojkacikow to przyciemnij tylko boki, one absolutnie nie maja zadnego wplywu na swiecenie.
O moich odczuciach niebawem. Narazie wzrosl respekt na dzielni hahahahaha.
spyro - 2009-05-19, 22:13
piru napisał/a: | Wiedziałem że Pan moderator w tym miejscu zareaguje | oj piru, znowu kombinujesz jak widzę... Nie widzę nic zdrożnego w tym że Tygrys pilnuje porządku...
co so przyciemniania lamp to podziwiam Was Panowie, że chcecie miec jeszcze gorsze światło niż standardowe w Vento, które oryginalnie kiepsko świeci...
Dodam, że za bodajże 5 stówek można kupić komplet nowych lamp IN-PRo, które są ciemne oryginalnie...
tomek87 - 2009-05-19, 22:56
spyro napisał/a: |
co so przyciemniania lamp to podziwiam Was Panowie, że chcecie miec jeszcze gorsze światło niż standardowe w Vento, które oryginalnie kiepsko świeci...
Dodam, że za bodajże 5 stówek można kupić komplet nowych lamp IN-PRo, które są ciemne oryginalnie... |
ja tam nie wiem, chyba mam inne lampy mam przyciemniane jeszcze wiecej niz większość na forum, a naprawdę nie zauważyłem różnicy w świeceniu, moja rada to dobre żarówki i porządne ustawienie świateł i wtedy swiatła w vento są naprawdę OK i wypadają znacznie lepiej niż wiele nowszych aut
piru - 2009-05-20, 09:06
spyro napisał/a: | oj piru, znowu kombinujesz jak widzę... Nie widzę nic zdrożnego w tym że Tygrys pilnuje porządku...
Dodam, że za bodajże 5 stówek można kupić komplet nowych lamp IN-PRo, które są ciemne oryginalnie... |
ech spyro nie kombinuje, bo jako mod na innym forum zrobiłbym dokładnie to samo co tygrys i nie dlatego że link jest do zaprzyjaźnionego forum
Co do gorszego światła po przyciemnieniu to już pisałem o tym na forum i nie zgadzam się podobnie jak większość posiadaczy tak zmodzonych świateł z Twoim zdaniem, ciekawy jestem czy miałeś tak zrobione światła że wiesz że gorzej świecą ?
Bo jeśli się czegoś na użytkowało to po co zniechęcać resztę przed przyciemnieniem
Lwomati - 2009-05-20, 09:18
W tym przypadku również się zgodzę z tomek87 i piru. Sam miałem zrobione tak lampy w poprzednim vento. Malowanie na czarno nie pogarsza jakości świecenia. Wystarczy zainwestować w lepsze żarówki i mamy całkiem przyzwoite światło. Oczywiście nie ma co porównywać np. z soczewką, ale takie zabiegi są przynajmniej tanie i nie oddziałują szkodliwie na bezpieczeństwo jazdy. Co do żarówek to polecam dwie firmy OSRAM i PHILIPS. Te drugie ja miałem night guard i były bardzo dobre.
Paweł J. - 2009-05-20, 10:25
Co do linku to ja go tylko wkleiłem....po prostu wiedziałem ze temat był poruszany na forum więc nie było sensu wałkować go drugi raz w oddzielnym wątku. Sam czasami szukam ważnych informacji na różnych forach i lubię gdy wszystko jest opisane w jak najmniejszej ilości tematów lub chociaż są w nich linki do innych o tej samej tematyce-w tedy tworzy się niezła baza danych, która może się przydać każdemu. Zawsze można zrobić tzw odkop (na tym forum jest dozwolony) i kontynuować wątek. Osobiście trochę mnie dołuję gdy wpiszę słowa kluczowe i wyskakuje mi 30 stron ze spisem tematów, które mnie interesują. Po prostu, to wszystko w trosce o to aby opcja szukaj była prosta w użyciu i nigdy wklejając link w tym temacie nie przyświecał mi jakiś inny cel niż ten który opisałem powyżej. To nie pierwszy i nie ostatni link jaki wkleiłem i wkleję więc sprawa wyjaśniona
To tyle jeśli chodzi o OT
____________________________________________________________________________________________________________________________
Co do smoke to nie wiem jak jest gdyż nie mam. Wiem tylko że jeśli reflektor jest OK (tzn nie koroduje od środka, nie jest zabrudzony itp) i jeśli dołożymy do tego dobra żarówkę to jest naprawdę ok....ogólnie to porównywałem światła między innymi z BMW 730, Opel Omega MV6, Seat Cordoba, Ford Mondeo, Volvo V80 i jeszcze kila innych aut to muszę powiedzieć że w Vencie są lepsze światła. Oczywiście nie jest to co ksenon czy konkretna soczewka
piru - 2009-05-20, 13:34
Odpowiedź moderatora zasługuje na
spyro - 2009-05-20, 16:53
piru napisał/a: | ciekawy jestem czy miałeś tak zrobione światła że wiesz że gorzej świecą ? | porównamy na Zlocie, staniemy w tym samym miejscu i zobaczysz różnicę. Z przyjemnością stanę obok i włączę swoje lampki, zobaczymy które będą świecić lepiej
adam-358 - 2009-05-20, 18:22
Soczewki ponoć lepiej świecą Ponoć bo mam porównanie moje orginalne lampy + żarówki firmy osram (piękna nazwa) i audi a6 99r orginały soczewki + zarówki firmy philips .
To sa w zasadzie te same zarówki (tak mi w sklepie powiedzieli) cena ta sama (róznica 4zł więcej philips) Ja wziąłem osram kolega philipsa.
Jeżdzimy razem dośc sporo bardzo czesto zdarza się że ja kieruję i to czesto w nocy uważam że światła w vento są co najmniej 50% lepsze niż w tej audi zresztą kolega też tak myśli
A dlaczego tak jest
Naprawde światła w vento są bardzo dobre nie mówcie że jest inaczej
Dobre żarówki i po kłopocie.!!
spyro - 2009-05-20, 20:42
No widzisz ja mam odmienne zdanie. Na żarówkach nigdy nie oszczędzałem ale standardowe reflektory w vento kiepsko świecą. Nie raz zresztą ta opinia przewala się na forum u osób, które jeżdżą zawodowo i mają porównanie w innych autkach. Ja osobiście po zmianie świateł widze ogromną różnicę.
adam-358 - 2009-05-20, 21:24
Ja też jestem tego zdania że soczewki Swieca lepiej (bynajmniej powinny)
Co do mnie to mam do czynienia z róznymi samochodami osobowymi jak i busami , więc myślę ze tez mam jako takie porównanie Orginalne lampy vento nie sa złe
Jednak jak bym miał zbędną kase na pewno kupił bym takie lampy jak Ty masz, chociażby dlatego że sa ładne i zdecydowanie odmładzają wyglad auta. No i na pewno nie świecą gorzej
piru - 2009-05-20, 22:15
spyro napisał/a: | porównamy na Zlocie, staniemy w tym samym miejscu i zobaczysz różnicę. Z przyjemnością stanę obok i włączę swoje lampki, zobaczymy które będą świecić lepiej |
Spyro chłopie co Ty chcesz swoje lampy porównywać z moimi standardowymi lampami ?
To tak jakby Twoje lampy porównywać z żela bixenonem
Jak już to postawimy na zlocie Ventyla ze standardowymi lampami i z moimi przyciemnionymi i wtedy rozwiąże się zagadka na temat pogorszenia świecenia lamp po ich przyciemnieniu
spyro - 2009-05-20, 22:18
Cytat: | Spyro chłopie co Ty chcesz swoje lampy porównywać z moimi standardowymi lampami ? | oj chyba mnie nie rozumiesz. To miało być na dodatek do porównania. Powiedziałem, ze postawimy Wasze przyciemniane metodą domową + obok zwykłe lampy oryginalne i zobaczymy czy różnicy nie ma.
P.S. Co do soczewek, gdyby nie cena, w której je wyrwałem pewnie byłoby co innego
cinek82 - 2009-05-20, 22:37
spyro napisał/a: | Co do soczewek, gdyby nie cena, w której je wyrwałem pewnie byłoby co innego |
Standardowe dymione
spyro - 2009-05-20, 22:56
jeśli już to inpro ciemne Chodź sam przechodziłem przez przyciemnianie świateł to teraz mam trochę inny na to pogląd
bradley - 2009-05-21, 01:07
Wlasnie wrocilem z nocnego kursu i powiem tak: bez roznicy a nawet roznica na +
Swiatlo jednakowe, plama swiatla na drodze rowna, jest ok. Na pewno nie jest tak, ze g widac. Moze to tez efekt ze klosze przyciemnialem sprayem blyszczacym a obudowe matowym
Zbleś - 2009-06-07, 22:30
Panowie nie kłucie się które lampy lepiej świecą bo jak byście chcieli porównywać to by musiały być to nowe lampy bo może się tak zdarzyć że nawet nowe zamalowane lampy na smołę lepiej będą świecić od starych lamp wypalonych. A po drugie światła to jedno a umiejętność jazdy w nocy to drugie sam jeżdżę zawodowo i dużo widzę jak koleś ma ksenony a do tego wspomaga się się halogenami.
I tak nic nie widzi w nocy!
|
|