|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - Jak zdemontowac lusterko wew?
rem3dy - 2009-05-06, 18:19 Temat postu: Jak zdemontowac lusterko wew? Czesc
Mam problem z lusterkiem wewnetrznym tym na szybie. Wpada w rezonans i niezle irytuje.
Czy ktos juz je kiedys u siebie demontowal i poradzi jak to zrobic?
Mial ktos juz podobny problem z tym lusterkiem??
Jesli to juz bylo na forum to sorki chlopaki i dziewczyny(jak sa tu jakies), ale nie znalazlem nic o tym
Pozdrawiam
Paweł J. - 2009-05-06, 18:22
rem3dy napisał/a: | Wpada w rezonans i niezle irytuje. |
Moje też wpadało w rezonans, ale jak woziłem na nim okulary
rem3dy, próbowałeś zniżać lusterko przyciskiem który jest za nim-jeśli to zrobisz to też drga
adam-358 - 2009-05-06, 19:13
jeśli chodzi o samo lusterko to jest wkładane na zaciski (ja mam 3 z 4 połamane) a i tak nic nie drży nawet jak jade po bruku o dziwo .
a u mnie wygląda to tak :
Jedyna"wada" tych połamanych zatrzasków to to że mozna lekko przestawić te lusterko (same się nie przestawi ) ale czy to jest wada...??
A jak sie nie mylę powinno powinien gdzieś tam być jakiś pierścień metolowy , chyba by trzymać (usztywnić) te zatrzaski.. ale tego już na 100% nie wiem.
bradley - 2009-05-06, 19:30
Drgajace lusterko mozna naprawic w sposob druciarski ale skuteczny. Zdejmuje sie lusterko z tej kuleczki, kuleczke oblepia sie jakims klejem ktory rownomiernie zwiekszy nam srednice kuleczki. Jak juz wyschnie, montujemy lusterko i ani drgnie.
EDI_DTR - 2009-05-06, 20:17
przy demontarzy trzeba uwazac... znajomy chcial siagnac owe lusterko w polo i szyba poszła
slaw71 - 2009-05-07, 08:01
bo lusterka się tak nie demontuje. Jak chcesz zdemontować to chwytasz za trzpień przy szybie i obkręcasz w lewo i wyskoczy ci całość, a zostanie tylko na szybie uchwyt zalany fabrycznie na gorąco. Tej części na kulce się nie zdejmuje,takim sposobem to zawsze coś się połamie.
spyro - 2009-05-11, 12:55
Nie wpadłbym na to żeby tej kulki demontować Ale żeście nakombinowali chłopaki...
|
|