Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - pilot

agata13 - 2009-05-22, 14:32
Temat postu: pilot
witam mam problem z pilotem nie otwiera ani nie zamyka jak naciskam na pilota to go słychać ale nie reaguje
Lwomati - 2009-05-22, 14:46

1) bateryjka w pilocie
2) bezpieczniki w samochodzie
3) możliwe że się rozprogramował (nie wiem jak się programuje - coś tam trzeba trzymać ileś czasu, ale to może ktoś Ci powie)

u mnie np. jest podobny problem, ale... odłączam kabel plusowy od syrenki alarmu, czekam długo nawet kilka dni ;) i podłączam go ponownie. Działa. Nie wiem też o co z tym biega, ale tak robię. Jak odłączę np. akumulator to tak się dzieje. Potem naciskam przycisk na pilocie i nic...

agata13 - 2009-05-22, 15:09
Temat postu: pilot
dzięki jutro jade odebrać auto z warsztatu to sprawdze jeszcze raz go podłącze bo w tej chwili jest odłączony skoro nie działa to lepiej niech jest odłączony zapomne sie i zostawie auto otwarte
pablomed - 2009-05-22, 16:29

Nie rozumiem co słychać jak naciskasz. Pewnie ci kierunki migmną i syrenka piknie a cantral nie działa. To sprawdź czy działa z kluczyka. Jeśli tak to uszkodziła sie centralka urzadzenia do ktorego masz pilota czyli sterownika centrala lub alarmu, albo jej połaczenie do pomki centrala. jeśli z kluczyka też nie działa z żadnej strony to sprawdż bezpieczniki (chyba 21) a potem diagnoza samej pompki.
Lwomati - 2009-05-22, 17:49

pablomed a co sądzisz o moim przypadku. Jak odłączam aku i podłączę ponownie, to potem nie działa mi central z kluczyka, tylko jest jakie cichutkie pomrukiwanie z syrenki. Drzwi mogę zamknąć z kluczyka. Wtedy odczepiam + na syrence zamykam z kluczyka. Przychodzę po kilku godzinach i podłączam kabelek, wtedy już nic nie mruczy. Zamykam z pilota i jest gites. Może to właśnie coś ze skrzynką bezpieczników?
tomek87 - 2009-05-22, 18:31

lwomati, ja bym bardziej obstawiał wadę centralki ;)
Lwomati - 2009-05-22, 18:41

dlaczego wadę centralki - rozwiń myśl. Raczej nie... bo normalnie działa elegancko, tylko jak odpinam aku to wtedy są problemy. Czekam jakiś czas, aby to "zresetować" i dalej już jest ok.
tomek87 - 2009-05-22, 22:24

lwomati, No czyli albo ten typ tak ma albo coś z nia jest nie tak, mi tam wszystkie alarmy i sterowniki centralnego zamka od razu bez problemu działały ;) a paredziesiąt ich już montowałem :D Ale jak później jest wszystko ok to nie wnikaj i jeździj dalej :P
Lwomati - 2009-05-23, 00:00

tak właśnie robię :D jak już padnie na stałe to się tym zajmę. Narazie nie sprawia mi to żadnego problemu.

No dobra to teraz czekamy jak koleżanka agata13 sprawdzi u siebie.

agata13 - 2009-05-29, 10:07

sprawdzałam nie bateria nie rozprogramowanie nie bezpiecznik tylko pompka gdzie dostane pompke w każdym sklepie samochodowym