Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - nawiew srodkowy gdzie to podlaczyc?

MAPET - 2006-08-12, 14:38
Temat postu: nawiew srodkowy gdzie to podlaczyc?
nie mialem przeslony tych wlotow srodkowych - nawiwwu i pozyczylem od kolegi zeby przymiezyc od golfa 3 i ok ta przesloan pasuej ale co dziwne w golfie jest normalnei pokretlo na zabki i sie przeslon aobraca a u mnei to z pokretla jakeis kabelki i kostak wylazi i nie jest nigdzie wpieta.. w pokretle widze ze sa blaszki czyli cos moze el sie przelancza tylko gdzie co jak ?? ??? :(

golf 3 ma tak:

a ja ma tak

i na koncu taka kostka...

spyro - 2006-08-12, 14:49

Ale jajo... Ja mam jak w tym gofie, może przez to że ty masz VR6 to masz więcej elektroniki w środku... Mówiąc szczerze nie mam zielonego pojęcia gdzie to idzie...
jaca - 2006-08-12, 15:27

to jest prawa strona???
jak tak to
ja mam tam podswietlenie

MAPET - 2006-08-12, 18:19

ja mam wszystkei podswuetlone i ta biala kostak do podswietleni.. a od pokretla zamykania/otwierania nawiewu ida kanelki z ta czarna kostka...
BANDERAS_RR - 2006-08-13, 13:46

sluchaj MAPET a nie masz czasami klimatronik albo klima zwykla moze ktos cos tam kabinowal
MAPET - 2006-08-13, 18:35

no ponoc to do termotronika moze byc ale ja tego nie mam.. jak mi sie uda wsatwie zwykle pokretlo to od golfa zobaczymy.. bo ja mmam zwykla AC ;)
BANDERAS_RR - 2006-08-13, 19:49

tak wlasnie myslalem no przy zwyklej klimie nie ma sterowanych przyslon elektronicznie musisz pokabinowac niestety.pozdrawiam
kminas - 2006-08-14, 01:34

jeśli chodzi o elektronike to niestety nie pomoge !! ! jak nie wiem jak coś naprawić to po prostu tego nie ruszam. Moja rada aby udać się do specjalisty może podsunie ci jakąś podpowiedz lub naprawi za stosunkowo niewielkie pieniądze. :D pozdrawiam
MAPET - 2006-08-15, 23:06

kminas napisał/a:
Moja rada aby udać się do specjalisty może podsunie ci jakąś podpowiedz lub naprawi za stosunkowo niewielkie pieniądze

wg mne inei bezie widzial jak i my i skroi grube pieniadze ;)

BANDERAS_RR - 2006-08-15, 23:21

tu masz kolego swieta racje jak widza kogos kto nie ma pojecia a jeszcze udaje ze sie zna to wtedy cennik idzie 100% do gory
spyro - 2006-08-15, 23:54

No chyba że isę ma jakiegoś zaufanego speca
Mapet mogę CI w Łodzi polecicć kolesia co ma VW w jednym palcu i nigdy mnie nie nacioł

MAPET - 2006-08-16, 16:10

nie no elektryka to dobrego mam :) i to bardzo! koles naprawil mi w 5 min usterke ktora w lodzi 3 warsztay w sumei probowaly kilka dni naprawic.. zrestza nie jechalbym 20km ponad w obei strony do lodzi do elektryka z taka rzecza ;)

tu z czego sie dowiedzialem brakuje silniczka bo przy termotroniku silniczek zamyka i odmyka nawiew.. wiec albo byl termotronik w nim w co watpie .. albo poprstu kos wsadzil taki nawiew.. wiec jak co chcetnie odkupei zwykly mechaniczny czyli pokretlo z zabkami ;) bo mam taki ale do golfa :(

spyro - 2006-08-16, 18:51

Szkoda, że wcześniej nie wiedziałem, bo kupiłem na Allegro jakiś czas temu prawie cała deskę rozdzielczą, ale niestety nie pasowały do mnie i dopiero niedawno sprzedałem...
BANDERAS_RR - 2006-08-17, 14:17

niestety golfa w klapkach nie mam i ci nie pomoge