Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Pozostałe - wyposażenie

przemekrks - 2009-05-28, 21:53
Temat postu: wyposażenie
Witam
mam pytanie
mam dosyć uboga wersję vento, diesel 1,9 1996
brak centralnego, brak klimy, brak elektrycznych lusterek, szyb,abs, poduch
czy coś mozna zrobić nie najwiekszym kosztem, dla poprawy komfortu jazdy a nie dla "picu"? czy nie ma to sensu?

spyro - 2009-05-28, 22:57

przemekrks napisał/a:
czy nie ma to sensu?
zalezy ile masz na to kasy.
przemekrks - 2009-05-28, 23:08

to zależy ;-), najbardziej zależałoby mi na centralnym-przydatna rzecz i klimie, ale to chyba drogo by wyszło. 800-1000 zł
tomek87 - 2009-05-28, 23:17

centralny to nie jest wielki koszt, jakbyś sam zamontował to w 100 razem ze sterowaniem z pilota byś się zmieścił ;)

np takie coś http://allegro.pl/item637...tem_tuning.html

przemekrks - 2009-05-28, 23:19

centralny to wiem ze mały koszt, i tak myślałem ze większy ebdzie,a le klima to fajna sprawa by była
Paweł J. - 2009-05-29, 07:52

przemekrks, Witam kolegę z Lublina :hejka:

Też mam takiego golasa...jakoś się kuleje.

Klima ostatnio byłą do wyrwania na szrocie u Morfeusza za 800zł ale dużo roboty jest z podłączeniem.

A centralny to nie są duże koszta.

piru - 2009-05-29, 09:28

przemekrks co do doposażenia samochodu to centralny jak chłopaki piszą sam założysz bez problemu, elektrykę szyb jak będziesz miał kompletną również :]
Poduchy też dasz radę jak Ci bardzo zależy ;)
Klima to już większa walka. Jak dorwiesz klimę z całkowita i sprawną instalacją i to jeszcze taką która była założona w Vento/MK 3 z takim samym silnikiem o takim samym oznaczeniu to już jest to realne :D tyle że Ci napiszę że ja szukam już od pewnego czasu do siebie takich gratów i nie spotkałem jeszcze Vento z silnikiem 64 konnym o oznaczeniu 1Y które by miało klimę, więc na razie pozostaje to w strefie moich planów :evil:
Możesz również zaadoptować klimę z innego silnika, ale po rozmowach z żelem wiem że to już jest wyzwanie dla prawdziwego fanatyka-mechanika-elektryka :faja:

przemekrks - 2009-05-30, 23:37

jak tak Was czytam to chyba centralny sie zrobi i mozę jakieś dokłądniejsze informacje o szyby to moze i to bym sie pokusił
Wąski 2 - 2009-05-30, 23:42

co do szyb to najlepiej jak byś trafił kompl silniczków w drzwi-wiązka kompletna i przełączniki w drzwi i konsolę to wsio ładnie montujesz w drzwiach i kable w słupkach i podłączasz się pod skrzynkę bezpieczników i masz wsio gotowe , ja swój kompl wyrwałem za400 zł jeszcze za 150 wyrwałem lustra podgrzewane i wraz z wiązką.
tomek87 - 2009-05-30, 23:42

przemekrks napisał/a:
jak tak Was czytam to chyba centralny sie zrobi i mozę jakieś dokłądniejsze informacje o szyby to moze i to bym sie pokusił

Co do szyb to musisz kupić komplet z oryginała, czyli wiazki z drzwi, wiazka z wnetrza, mechanizmy, przelaczniki i raczki lub cale boczki ;)

przemekrks - 2009-05-31, 11:46

zdjecia swojego bolida wkleiłem w nasze klubowe dupowozy ;-)