Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Tuning - tłumik

vwkrzysio - 2009-06-03, 21:52
Temat postu: tłumik
Witam vento maniaków :hejka:
Jak pisze w temacie post dotyczy tłumika, a mianowicie czy ktoś już zakładał coś podobnego do ventki? czy były jakieś problemy?
Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam

vwkrzysio - 2009-06-03, 21:53

ajjjjjjj...... zapomniałem podać link :D

oto on:
http://moto.allegro.pl/it...y_promocja.html

Paweł J. - 2009-06-04, 07:00

Normalnie to nie założysz takiego wydechu-jest po prostu za krótki.....ale dospawasz kawałek rury, jakoś go wyprofilujesz-łatwe to nie będzie, ale wykonalne. Oczywiście trzeba też pomyśleć o wieszakach.
Sadzik - 2009-06-04, 09:06

Przedłurzenie rury tak jak pisze Tygrysisko, dospawac wieszaki tak zeby pasowaly i gites ... ale mnie sie widzi jakies dwie rureczki zamiast jednej szerokiej ;)
vwkrzysio - 2009-06-04, 09:51

nad końcówką to się jeszcze zastanawiam:) myślę że kupie gdzieś stary oryginalny tłumik i go upitole żeby mieć już odpowiednio wyprofilowaną rure.
czarnysauber - 2009-06-04, 10:48

ja mam założony taki tłumiczek i po pierwsze pamietaj by rura która do niego będzie dochodzić nie była w żadnym punkcie niżej niż tłumik jutro jak chcesz to wrzucę Ci fotki jak to jest u mnie bo dzis juz lece do roboty i nie mam czasu a co tłumika to ja mam taki http://moto.allegro.pl/it...zewka_2x75.html
i fajnie wygląda. Szukaj całego z nierdzewki to bedziesz miał spokoj na kilka lat ja mam juz 4 lata i zero rdzy

Paweł J. - 2009-06-04, 11:52

vwkrzysio5213, widzę że jesteśmy z bliskich okolic....mam stary oryginalny wydech jak by co mogę Ci oddać....za darmo oddać. :]
vwkrzysio - 2009-06-04, 12:41

czarnysauber - no ja bym prosił o te fotki:)

Tygrysisko- no może i był bym zainteresowany tym tłumikiem, po co ma u ciebie miejsce zajmować, mogę ci troche posprzątać:) :D :D :D

Zbleś - 2009-06-04, 17:24

ja zakładałem ultre do swojego i udało mi sie dostać dwururkę gdzie wylot miał jakieś ok70 cm więc nie musiałem nic przerabiać w wylocie tylko zostało naspawać wieszaki i kolanko żeby połączyć ze to w całość z resztą (też próbowałem coś wykorzystać ze starego ale nic niechciało pasować )
czarnysauber - 2009-06-06, 03:08

vwkrzysio5213, obiecane fotki dla Ciebie

jak masz jakieś pytania to pisz ;)