|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Tuning - tłumik
vwkrzysio - 2009-06-03, 21:52 Temat postu: tłumik Witam vento maniaków
Jak pisze w temacie post dotyczy tłumika, a mianowicie czy ktoś już zakładał coś podobnego do ventki? czy były jakieś problemy?
Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam
vwkrzysio - 2009-06-03, 21:53
ajjjjjjj...... zapomniałem podać link
oto on:
http://moto.allegro.pl/it...y_promocja.html
Paweł J. - 2009-06-04, 07:00
Normalnie to nie założysz takiego wydechu-jest po prostu za krótki.....ale dospawasz kawałek rury, jakoś go wyprofilujesz-łatwe to nie będzie, ale wykonalne. Oczywiście trzeba też pomyśleć o wieszakach.
Sadzik - 2009-06-04, 09:06
Przedłurzenie rury tak jak pisze Tygrysisko, dospawac wieszaki tak zeby pasowaly i gites ... ale mnie sie widzi jakies dwie rureczki zamiast jednej szerokiej
vwkrzysio - 2009-06-04, 09:51
nad końcówką to się jeszcze zastanawiam:) myślę że kupie gdzieś stary oryginalny tłumik i go upitole żeby mieć już odpowiednio wyprofilowaną rure.
czarnysauber - 2009-06-04, 10:48
ja mam założony taki tłumiczek i po pierwsze pamietaj by rura która do niego będzie dochodzić nie była w żadnym punkcie niżej niż tłumik jutro jak chcesz to wrzucę Ci fotki jak to jest u mnie bo dzis juz lece do roboty i nie mam czasu a co tłumika to ja mam taki http://moto.allegro.pl/it...zewka_2x75.html
i fajnie wygląda. Szukaj całego z nierdzewki to bedziesz miał spokoj na kilka lat ja mam juz 4 lata i zero rdzy
Paweł J. - 2009-06-04, 11:52
vwkrzysio5213, widzę że jesteśmy z bliskich okolic....mam stary oryginalny wydech jak by co mogę Ci oddać....za darmo oddać.
vwkrzysio - 2009-06-04, 12:41
czarnysauber - no ja bym prosił o te fotki:)
Tygrysisko- no może i był bym zainteresowany tym tłumikiem, po co ma u ciebie miejsce zajmować, mogę ci troche posprzątać:)
Zbleś - 2009-06-04, 17:24
ja zakładałem ultre do swojego i udało mi sie dostać dwururkę gdzie wylot miał jakieś ok70 cm więc nie musiałem nic przerabiać w wylocie tylko zostało naspawać wieszaki i kolanko żeby połączyć ze to w całość z resztą (też próbowałem coś wykorzystać ze starego ale nic niechciało pasować )
czarnysauber - 2009-06-06, 03:08
vwkrzysio5213, obiecane fotki dla Ciebie
jak masz jakieś pytania to pisz
|
|