Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Gaz/Benzyna - problem z obrotami

szymko200 - 2006-08-16, 18:27
Temat postu: problem z obrotami
jak w temacie mam ventka 1.8 55kw jest zagazowany chodzi o to że na jałowych obrotach trochę rzuca silnikiem tak jak by nie palił na jakis gar wyżej opisane objawy zauważalne są tylko jak auto jest już rozgrzane do ok 90 przy niższej temp. silnika na jałowych obr. (900obr/min) auto zachowuje się normalnie
jak myślicie co to może być?
prosze o pomoc

spyro - 2006-08-16, 18:47

Świece, kable, kopułka i palec - to sprawdż najpierw (przy LPG trzeba bardzo dbać o "elektrykę"). Jak nie to to może być silniczek krokowy...
kminas - 2006-08-16, 19:20

spyro napisał/a:
Świece, kable, kopułka i palec - to sprawdż najpierw (przy LPG trzeba bardzo dbać o "elektrykę"). Jak nie to to może być silniczek krokowy...

spyro ma racje sprawdź są to najczęstrze przyczyny skakania obrotów lub poradź się jakiegoś znajomego mechaniora :D

BANDERAS_RR - 2006-08-17, 14:15

objawy na palec z kopolka moze jest zasnbiedziala w miejscu przewodzenia
szymko200 - 2006-08-17, 16:01

BANDERAS_RR napisał/a:
objawy na palec z kopolka moze jest zasnbiedziala w miejscu przewodzenia

jest w tym chyba trochę racji bo dziś to troch poczyściłem i jest trochę lepiej jednak nie idealnie przeczyszcze to jeszcze raz porządnie jak nie osiągne ideału to wymienie tą kopułkę i palec .

spyro - 2006-08-17, 19:07

Od razu wymień, kopułka i palec są bardzo tanie, tylko musisz wiedzieć , jakiej firmy było w oryginale: Bosch czy Valkeo, bo miałem z tym prolrem i musiałam latać do slepu 2 razy :-)
szymko200 - 2006-08-17, 19:20

spyro napisał/a:
Od razu wymień, kopułka i palec są bardzo tanie, tylko musisz wiedzieć , jakiej firmy było w oryginale: Bosch czy Valkeo, bo miałem z tym prolrem i musiałam latać do slepu 2 razy :-)

jakie koszta w nas w łodzi ?

spyro - 2006-08-17, 21:51

Myślę, że więcej jak 20-30 zł za wszystko nie powinieneś zapłacić. Oczywiście nie mówię o ASO Volkswagen :-)