Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Hyde Park - wyjazd do polski

Fable - 2009-06-20, 11:44
Temat postu: wyjazd do polski
no mam taki problemik. czyli teraz bardzo duzo litwinow jedzie w pobliskie miasta do polski po zakupy do Bialystoku lub Suwalek. no i ja mam zamiar podjechac ale tylko nie wiem czy na swoim samochodzie czy na ojca. moze poradzilibyscie dokad moge podjechac po zakup telewizora, monitora, troche materialow budowniczych popatrzec oraz jakies sklepy sporzywcze itd. czyli do jakiego miasta gdzie duzo wszystkiego jest ale w jednym iejscu i dobrze by bylo zeby niedaleko od granicy :D duzo chcem prawde? :D no ale moze ktos os poradzi. dziekuje!
sebastian - 2009-06-20, 11:52

Fable napisał/a:
czyli do jakiego miasta gdzie duzo wszystkiego jest ale w jednym iejscu

najlepiej to do sklepu nie dla idiotów :P

Fable - 2009-06-20, 11:56

a jezeli na serio?
piotrek_inf - 2009-06-20, 11:59

Jeżeli chodzi o media martk to nie polecam, ze sprzętem elektronicznym mogę śmiało polecić euro rtv agd, albo media expert, są naprawdę tańsze od media markt(chyba że jest promocja na jakiś produkt to może być taniej)
Paweł J. - 2009-06-20, 15:15

Ja też słyszałem o Media Markt niejlepsze opnie....chodź sam kupiłem tam radio do samochodu i telewizor i kilka pierdół AGD do kuchni....ponoć sa tam problemy z reklamacją-mi osobiście nic się nie psuło....ale ogólnie w Media MArkt nie jest tak tanio....

Widziałem że w Saturnie są niezłe promocje....

Fable, a czemu walisz do Polski na zakupy...taniej jest niz na Litwie ??

piotrek_inf - 2009-06-20, 15:30

Ja kupiłem radio do samochodu Kenwood w media i przepłaciłem ponad 50zł identyczne w rtv euro agd było 50zł tańsze bez żadnej promocji, tam wszystko jest droższe,

Saturn i Media Markt to jedno i to samo, ten sam właściciel, sztucznie nakręcana kampania reklamowa o wojnie tych dwóch sklepów miała na celu tylko zwrócenie uwagi na te sklepy.

sebastian - 2009-06-20, 15:32

Ja u głupoli jedynie trafiłem okazjona, jak kupowałem telefon. Zapłaciłem nieco ponad 300 zł, a za parę dni kosztował już ponad 500. Mowa oczywiście o czarnej N 6300 Teraz może już potaniało, ale pół roku temu to nie lada okazja
piotrek_inf - 2009-06-20, 15:37

Fakt faktem że jak są promocję to można wyhaczyć coś fajnego i taniego, ale pozatym to bardzo drogi sklep, ostatnio w Rzeszowie była taka akcja, otwarcie media expert i była jakieś LCD-ki za 999zł nie pamiętam jakiej wielkości, i tuż po otwarciu podjechał bus Media marktu i wykupił wszystkie trochę nieczyste zagranie
Fable - 2009-06-20, 17:32

Tygrysisko, kurs pomiedzy zlotowko i litem jest dobry i w polsce kupowac sprzet i produkty sporzywcze oraz budowlane jest o wiele taniej teraz np w bialymstoku pelno litwinow chyba wiecej niz polakow i wszyscy zakupuja sie w polsce :D podtrzymujemy panstwo poslkie a nie litewskie :faja:
Lwomati - 2009-06-20, 17:43

Wam się opłaca. Za jednego lita coś około 1,30zł chyba teraz jest. Jak trzy lata temu byłem na pielgrzymce w Wilnie to za lita było 1,10.
spyro - 2009-06-20, 18:01

MediaMarkt jest drogi jak cholera, w EURO jest taniej, ale też nie najtaniej. Najlepiej robić zakupy przez internet, w dużych sklepach internetowych. Zakup w sieciach handlowych są i tak zazwyczaj 20-30% droższe.
Wąski 2 - 2009-06-21, 21:31

Najlepiej jak byś namierzył jakieś duże centrum handlowe np,,tak jak u nas w wawie M1,jest chyba największe w wawie i można powiedziać że jest to małe miasteczko składające się z sieci sklepów ,zaczynając od praktiker,leroy merlin,castorama,carefour,euro agd itp czyli jest wsio w jedny miejscu i możliwe żę bliżej granicy też coś chłopaki mają.
Lwomati - 2009-06-21, 21:34

w Suwałkach to jest Kaufland... moja szefowa mieszka niedaleko i zawsze narzeka, że w piątek i sobotę o 11:00 nie można już nic kupić z warzyw i innych artukułów promocyjnych. To wszystko sprawka naszych sąsiadów zza granicy.
zlotykamil - 2009-06-21, 21:45

Fable, ja myśle ze najtaniej kupisz wlasnie przy granicy... sam mieszkam w strefie przygranicznej i wiem ze im bliżej granicy tym taniej - sam często przy okazji jak jestem w Terespolu - to obładuje sie kosmetykami i chemią...różnica często siega 1/3 ceny - choć wiem ze to nie ta granica i może być inaczej..
a najlepsze jest to że jak zachodzisz do sklepu i zaczynasz nawijać po rosyjsku to odrazu lepsze zniżki możesz dostac...anomalia... :D

Fable - 2009-06-21, 21:49

a jakie miasta w poblizu granicy byscie poradzili? w poblizu od litwy. wiem ze bialystok oraz suvalki, a moze cos oprocz ich?
Gavel - 2009-06-25, 09:29

wczoraj w TV słyszałem że gdzieś tam na Suwalszczyźnie w kilku miastach mają wprowadzić tablice z dwujęzycznymi (polski i litewski) nazwami miast i chyba ulic więc jak już przyjedziesz na te zakupy to będziesz się czuł prawie jak na Litwie tylko że będzie taniej :diabełek:
krzeszak - 2009-06-25, 17:34

Fable napisał/a:
a jakie miasta w poblizu granicy byscie poradzili? w poblizu od litwy. wiem ze bialystok oraz suvalki, a moze cos oprocz ich?

polecam Wiśniowa Górę 14-16 sierpnia duża impreza a po drodze z LIT. będziesz mijał dużo miast i sklepów na pewno coś Ci podpasuje oprócz niezłej zabawy na Zlocie :D

spyro - 2009-06-26, 09:18

krzeszak, pięknie napisane ;)
Fable - 2009-06-30, 20:44

jeszcze malutka prosba. co poradzilibyscie kupic takie "polskiego" czyli polski produkt? nie wiem moga to byc aretykuly sporzywcze itd. prosze o wasze propozycje. we czwartek bede w bialystoku :) i pytanko na granicy sie sprzedaja mapki polski? :D
Fable - 2009-06-30, 22:07

i jeszcze jakie najwieksze centrum handlowe w Bialystoku?