|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - problem z otwieraniem klapy bagaznika
lukasz17 - 2009-06-20, 19:27 Temat postu: problem z otwieraniem klapy bagaznika Witam mam problem z tylnia klapa bo gdy zamkne samochod i pozneij chce go otworzyc to wszsytskie drzwi sie otwieraja ale tylna klapa nie czasmi sie otworzy a czasami po jakims czasie sie otwiera.:/ nie wiem co jej dolega moze ktos cos doradzi??
wasil1 - 2009-06-20, 20:24
Zamek centralny masz pneumatyczny, szukaj więc nieszczelności w siłowniku pokrywy bagażnika, może przewód obluzowany lub tp?.
lukasz17 - 2009-06-20, 20:25
tak pneumatyczny...ale dlaczego czasmi sie otworzy??:/ a mozna wiedziec z ktorej strony bagaznika jest umieszczona pompka??
tomek87 - 2009-06-20, 20:33
Pompka jest po prawej stronie, i ja bym bardziej szukał przyczyny przy silowniku klapki bo to czesta usterka Jak otwierasz i zamykasz samochód to posłuchaj jak dlugo ci pompka jeszcze pracuje
lukasz17 - 2009-06-20, 20:35
a jak powinna pracowac dlugo czy krotko?? to czyli co silownik moze byc juz do wymiany??
tomek87 - 2009-06-20, 20:36
W zasadzie tylko tyle ile sie zamki otwieraja czyli chwilke Jak chodzi dluzej to jest gdzies nieszczelnosc;)
sebastian - 2009-06-20, 20:58
tomek87 napisał/a: | Pompka jest po prawej stronie |
a nie przypadkiem po lewej?
Zależy oczywiście, od której strony patrząc, bo jak od tyłu, to od lewej, ale jakbys był w środku bagażnika, to może i po prawej. lukasz17 napisał/a: | a jak powinna pracowac dlugo czy krotko? |
W moim przypadku centralny zamyka na dwa razy. Raz zabuczy i zamikaja się zamki, i po około 15 sek. ponownie słychać, jak zamyka.
Jeżeli nie słychać, jak powietrze ucieka, to problem leży w samym zamku, a dokładniej to w takim rygielku, co znajduje się z drugiej strony zamka. Wygląda on jak mały haczyk, który przesuwa się jak się otwiera, bądź zamyka zamek.
lukasz17 - 2009-06-20, 21:03
właśnie tez mi sie wydaje ze pompka jest stojac z tylu samochodu po lewej bo slychac ja w poniedzialek siade i popatrze przy tym co jest grane:/
tomek87 - 2009-06-20, 21:05
sebastian, fakt po lewej, ale gafa, pomylilo mi sie z golfem w ktorym się ostatnio bawilem
KAISER - 2009-06-20, 21:25
sebastian napisał/a: | jakbys był w środku bagażnika, to może i po prawej. |
No tak... Ja też zawsze tuż po zamknięciu auta wskakuję jeszcze szybko na chwilę do bagażnika i sprawdzam na słuch (po prawej) czy siłownik klapki też zrobił swoje.
He he... Seba - Ty to masz cięty język!
delus - 2009-06-23, 00:31
ja sie przypne do tematu.
mam problem z centralnym, dzis rano kiedy probowalem otworzyc samochod z pilota skumalem ze oba przyciski (do zamykania i otwierania) zamykaja samochod. pozniej okazalo sie ze samochod juz w ogole sie nie zamyka. pilot nie dziala, z kluczyka moge tylko otworzyc, ale juz sie nie zamyka. co to moze byc?
|
|