|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - Klosz tylnej lampy !!!
Jendker - 2009-06-27, 20:42 Temat postu: Klosz tylnej lampy !!! Siemanko mam problem gdy zakręcałem klosz to urwała się śrubkę można ją wymienić czy trzeba nowy klosz??
Morfeusz142 - 2009-06-27, 21:03
Jak nie da się przykleić to raczej pozostaje kupno nowej lampy.
Paweł J. - 2009-06-27, 21:06
Jendker napisał/a: | Siemanko mam problem gdy zakręcałem klosz to urwała się śrubkę |
Heh...sam nie jesteś....ostatnio wchodziła mi woda po myciu do bagola i wykręcałem lampy żeby je na nowo złożyć....uwaliłem jedną z trzech śrub mocujących prawą lampę w błotnik....ale lampa siedzi na dwóch i nie cieknie...złożyłem ją tylko na towot (taki smar) i jest ok.
A co do lamp w blendzie to przez kilka miesięcy jeździłem bez jednaj nakrętki (czyli tak jakby śruby nie było) i też było ok
Jendker - 2009-06-27, 21:15
Po tych ulewach miałem wode w bagażniku więc wyczyściłem uszczelki i teraz nie powinno się wlewać....Jak się na dwuch będzie trzymało to luzik. Wielkie dzięki za pomoc Może najbliszym czasie wymienie na jakieś nowe
Paweł J. - 2009-06-27, 21:19
Jendker napisał/a: | wyczyściłem |
To jest podstawa...uszczelka musi być czysta....miejsce gdzie przylega też....
Jendker napisał/a: | .Jak się na dwuch będzie trzymało to luzik |
Mi to się trzyma....ale jakby u Ciebie nie chciało to przesmaruj uszczelkę silikonem albo jakimś uszczelniaczem a w tedy na bank będzie ok.
Jendker - 2009-06-27, 21:21
Pojeżdze zobacze jak coś się będzie działo to skorzystam z rady
Paweł J. - 2009-06-27, 21:27
Jendker napisał/a: | Po tych ulewach miałem wode w bagażniku |
Kolego....u mnie tędy ciekło....
Trochę poxiliny i powinno być po problemie
Jendker - 2009-06-27, 21:31
A nawet nie zwróciłem na to uwagi u siebie jutro popatrze i jak coś to zakleje.
Paweł J. - 2009-06-27, 21:39
Jendker napisał/a: | A nawet nie zwróciłem na to uwagi |
Ja też nie wiedziałem o co chodzi....z lampy niby nic nie ciekło...było sucho...ale pod lampą była już wilgoć.... jak patrzyłem z wnętrza bagażnika to na takiej niby półeczce pod lampą było wilgotno....jak się okazało ciekło nie zupełnie z tego miejsca co pokazałem...ale z tego spojenie tylko nisko....już prawie pod zderzakiem....przed pewnym myciem przykleiłem w jednym miejscu gumę do żucia na próbę...jak się okazało nic nie ciekło....więc teraz zamiast gumy idzie poxilina i jadymy do przodu
Jendker - 2009-06-27, 21:45
Dzięki za pomoc jutro będę sprawdzał i kleił o ile będą jakieś dziurki.
Paweł J. - 2009-06-27, 21:49
Jendker napisał/a: | dziurki. |
Dziurek nie zobaczysz....są prawie mikroskopijne....musisz polewać woda i sprawdzać czy cieknie z lampy czy ze spojenia.
Jeśli to już obczaisz to zapodaj fotę z którego miejsca cieknie dokładnie...fota z wnętrza bagażnika...może coś podpowiem.
Jendker - 2009-06-27, 21:51
ok nie ma sprawy jutro obadam sprawe i wkleje pare fot gdzie co i jak
Jendker - 2009-06-29, 13:58
nic koło klosza nie leje ani przez to łączenie
[img]http://www.plikus.pl...="0" alt="" /> [/img] [img]http://www.plikus.pl...="0" alt="" /> [/img]
wydaje mi się że przesto może lać
[img] [/img]
Jendker - 2009-06-29, 14:00
nic koło klosza nie leje ani przez to łączenie
wydaje mi się że przesto może lać
Hormon - 2009-06-29, 15:38
A ja dzięki temu tematowi doszedłem w końcu gdzie mi się leje do auta .
Paweł J. - 2009-06-29, 18:02
Hormon napisał/a: | A ja dzięki temu tematowi doszedłem w końcu gdzie mi się leje do auta |
i którędy się lało
Jendker, a ja tutaj widzę pęknięcia....
Hormon - 2009-06-29, 18:05
Tam gdzie pokazałeś na swoich fotkach.
Jendker - 2009-06-29, 18:18
są pęknięcia ale polewałem wodą i sucho było
Paweł J. - 2009-06-29, 18:35
Hormon napisał/a: | Tam gdzie pokazałeś na swoich fotkach. |
A widzisz....opłaca się siedzieć na tym forum
u mnie to dokładnie zaciekało tędy:
na zdjęciu przedstawiającym prawą stronę perfidnie widać to pęknięcie....
a tutaj mniej więcej wilgoć sie pojawiała....pisze wilgoć gdyż nie moge powiedzieć że woda ciekła....po prosto to miejsce "dobrze sie pociło"
Jendker, ja to Ci polecam poxilinę....kosztuję ok 10 zł....wymieszaj te dwa składniki a potem ulep taki cieniuteńki wałeczek o średnicy wykałaczki lub cieńszy i przy pomocy np końcówki pilniczka do paznokci delikatnie wepchnij to w szparę....jak dobrze to zrobisz to efekt będzie niewidoczny poza tym nie nie będzie ciekło.
Jendker - 2009-06-29, 19:25
wielkie dzięki za pomoc jutro będę zaklejał a mam jeszcze jedno pytanie do czego są te przewody są one koło filtru powietrza
Lwomati - 2009-06-29, 19:30
coś jakby do filtra węglowego, ale za duże foto.
Jendker - 2009-06-30, 17:18
wrzucić z bliższa te przewody
Lwomati - 2009-06-30, 18:00
nie no to są przewody do filtra węglowego. Ewidentnie go brakuje. Ale nie martw się ja też go nie posiadam.
zeniTh - 2009-10-24, 19:16
omg, też będę musiał przesuszyć autko i pozaklejać dziury, bo też wilgotno bywa, szczególnie ostatnio ...
a czym najlepiej to zaklejać ? silikon bezbarwny ?
Jendker - 2009-10-24, 19:46
ja zakleiłem klejem nazwy nie pamiętam ale podobny w konsystencji do sylikonu
Paweł J. - 2009-10-25, 00:01
Ja używałem poxiliny....a przy okazji da się zabarwic na kolor lakieru używając wosku koloryzującego
Jutro zrobię foty jak to pokleiłem...dużo tego było widać dobrze po podniesieniu klapy
|
|