|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - Luzy w przednich fotelach
eros662 - 2009-07-11, 14:59 Temat postu: Luzy w przednich fotelach No mam problem z przednimi fotelami w mojej Ventce a mianowicie maja luzy na prowadnicach jak to usunąć by znów były stabilne itp.
cinek82 - 2009-07-11, 15:02
http://forum.vwvento.org/...ht=luzy++fotelu
przestudiuj sobie ten temat
Wąski 2 - 2009-07-11, 21:33
Dokładnie nic tylko ślizgi do wymiany ja miałem to samo do niedawna w RECARO i dziewczyna się wnerwiała bo to jej fotel miał luzy ,ale wczoraj się zlitowałem i powynieniałem ślizgi i jest git.
eros662 - 2009-07-23, 14:38
A zatem koledzy kupiłem dziś ślizgi łącznie z tymi silikonowymi wyniemiłem i nic lipa ciągle fotele lataja tak jak były. Widac że w szynach maja luz i dlatego pewnie sie ruszaja. Macie pomysł co zrobic dalej by to wyeliminować a poza tym same oparcia również latają jakaś rada i na to??? POMOCY
spyro - 2009-07-23, 14:43
eros662 napisał/a: | Macie pomysł co zrobic dalej by to wyeliminować | wyjmij fotel, zdejmij tapicerkę u dołu fotela i zobacz czy nie masz pękniętego fotela - u mnie tak było już dwa razy.
cinek82 - 2009-07-23, 14:48
U mnie też tak było. Konieczne było spawanie
eros662 - 2009-07-24, 09:11
spyro napisał/a: | zdejmij tapicerkę u dołu fotela |
Mozesz troche bardziej to wyjaśnić bo niezbyt to rozumiem??
No i czy masz rade na dalsze luzy nawet po wymianie slizgaczy??
cinek82 - 2009-07-24, 09:37
Jak jest ta rura która właśnie jest zakończona ślizgiem, sprawdź ją wyżej, bardziej pod siedziskiem. Dolna tapicerka to jest ta właśnie na tych rurach na dole
spyro - 2009-07-24, 09:53
eros662 napisał/a: | No i czy masz rade na dalsze luzy nawet po wymianie slizgaczy?? |
spyro napisał/a: | wyjmij fotel, zdejmij tapicerkę u dołu fotela i zobacz czy nie masz pękniętego fotela |
eros662 napisał/a: | Możesz trochę bardziej to wyjaśnić bo niezbyt to rozumiem?? |
Tapicerka u dołu fotela jest na takich zaczepach, które należy odgiąć. Ale wystarczy, że wyciągniesz fotel i go odwrócisz to od razu zobaczysz czy jest pęknięty stelaż bądź któraś z rurek.
Powodów bujania fotela może być wiele, kolejny, jest np przerdzewiała podłoga, przez co szyny fotela nie trzymają się już mocno i ruszają się. Po wyjęcia fotele zobacz jak wyglada podłoga i jak jest z szynami.
eros662 - 2009-07-24, 12:37
spyro napisał/a: | Po wyjęcia fotele zobacz jak wyglada podłoga i jak jest z szynami. |
Wczoraj sprawdzałem i podłoga jest naprawde w bdb stanie stanie rdzy nie ma i dobrze zakonserwowana od spodu jak i od wewnątrz auta. Ale sprawdze te rurki czy nie popękane i zdejme ta tapicerke. Jakby co bede dalej pisał i prosił o pomoc:)
piotrek/wawa - 2009-07-24, 13:07
tam na te metalowe kwadraciki co sa przy fotelu i wchodza w prowadnice (bo nie wiem jak to nazwac) nachodza jeszcze plastikowe nakladki moze sie wyrobily albo wypadly podczas przesuwania fotela
spyro - 2009-07-24, 15:32
piotrek/wawa napisał/a: | nachodza jeszcze plastikowe nakladki m | to są właśnie tzw. ślizgi
piotrek/wawa - 2009-07-27, 12:45
dobra moga byc i slizgi nie znam tych fachowych okreslen wiem tylko jak wyglada i z czym to jesc
|
|