|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - amortyzatory
majpio - 2009-07-28, 20:08 Temat postu: amortyzatory Muszę kupić amorki na przód .Przeglądając allegro natknąłem się na sporo ofert z amortyzatorami do Vento.
Mam w związku z tym pytanie do forumowiczów:
Czy amorki do Vento szły inne do 94 i inne po 94?
Czy amorki do diesla różnia się od tych do modeli benzynowych?
I trzecia sprawa czy te amorki z linka poniżej bedą pasowały do mojego ventyla tj:
1.9 tdi 90KM 1997 rok
http://moto.allegro.pl/it...seat_przod.html
sebastian - 2009-07-29, 20:28
Ja, wymieniając u siebie amorki, bardzo dokładnie przeglądałem różne rodzaje i ich typy. mam założone sachsa, a sachs nie rozróżnia u siebie innych zastosowań. Wszystkie pasują do każdej wersji silnikowej oprócz VR6. Może inni producenci tak, ale sachs, jako czołowy działacz w tej dziedzinie nie i bym na tym bazował. Nawet teraz w katalogu IC sprawdziłem i tak jest, jak piszę.
44marcus11 - 2010-03-03, 11:56
cze musze u swojej ventki wymienic amorki i sprezyny komplet na cale autko doradzcie gdzie szukac i jakiej firmy mam rodzinke i nie chce taczek pozdro
44marcus11 - 2010-03-03, 11:59
a i jeszcze jak to wazne to mam 15 calowe felgi 195x50
Paweł J. - 2010-03-03, 12:01
44marcus11 napisał/a: | doradzcie gdzie szukac |
Sklepy motoryzacyjne lub allegro.pl
44marcus11 napisał/a: | jakiej firmy |
Sachs, Bilstein, KYB.
44marcus11 napisał/a: | mam rodzinke i nie chce taczek |
To weź olejówki.....na gazówkach czasami jest twardawo, ale posiadaja swoje zalety.
Co do spręzyn to nie wiem jaki chcesz mieć efekt....czy lekko na minusie czy plusie...czy serię utrzymać.
44marcus11 - 2010-03-03, 12:22
dzieki .... czasem jest tak ze duzo do auta pakuje i niechcialbym miec tarć o nadkole predkosci z golego disla nie ma duzej 160max jaksam oczywiscie jade jak masz cos sprawdzone to prosze o podpowiedz
Paweł J. - 2010-03-03, 12:53
44marcus11 napisał/a: | czasem jest tak ze duzo do auta pakuje |
czyli kup te mocniejszy springi na tył...te niebieskie z allegro...chłopaki od nas z forum je kupowali i sobie chwalą. Poza tym w dziale giełda jest ogłoszenie że Wafel sprzedaje amorki na tył (KYB) ze spręzynami na których dosyć wysoko stoi auto więc pewnie nie będzie problemów z załadunkiem.
A co do przednich...skoro auto dobrze na nich stoi nie sa popekane to bym nie ruszał.
44marcus11 - 2010-03-06, 12:35
cze wlasnie ze przednie tez sa slabe i przy zakretach mi dociera kolo
enesen - 2010-03-06, 23:26
Bilstein rozróżnia amortyzatory do diesla i do benzyny, wg opcji wyposażeniowej również. W przypadku tej firmy amortyzatory do diesla, VR6 jak i 1.8GT są nazwałbym to mocniejsze, np. trzpień przedniego amortyzatora ma większą średnicę niż ten w "standartowym" amortyzatorze
|
|