Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Pozostałe - Zmiana koloru Ventki

SnQ_ - 2009-08-02, 10:48
Temat postu: Zmiana koloru Ventki
Witam.. chcialbym sie spytac czy ktos z Panow zamienial calkowicie lakier swojego pojazdu i ile to go wynioslo. obecnie balcha jest czerwona i ma plamy od slonca chyba i takie inne.. a chcialbym zmienic na bialy kolorek.. pytalem sie znajomych i mowia ze okolo 2000zl.. jednak nie wiem czy az tyle lakiernicy biora..
Bartek - 2009-08-02, 11:49

2 tys to trochę za mało za malowanie całego samochodu. Spyro zmieniał kolor w swoim Ventylu i zapłacił za to dużo więcej ale niech on sam wypowie się o kosztach. Ja wstępnie dowiadywałem się o malowanie całego Ventyla w ten sam kolor i lakiernik krzyknął mi 3,5 tys a renomowanym zakładzie z gwarancją 6 tys ;)
spyro - 2009-08-02, 12:55

Dokładnie: 3,5 tys musisz liczyć na to i to lekką ręką. Ja malowałem furaka rok temu to i ceny były inne. 2 tys zł to mało - co oznacza, ze będzie chusteczkowo fura pomalowana.

Poza tym oprócz kosztu samego malowania zawsze przy tak gruntownej robocie wyjdzie klika kwiatków. U mnie np do roboty był cały tył pod zderzakiem - wszystko korozja wzięła. Jeśli nie robiłeś progów nigdy to i one mogą okazać się całe przegnite.

sebastian - 2009-08-03, 11:53

spyro napisał/a:
2 tys zł to mało - co oznacza, ze będzie chusteczkowo fura pomalowana.

znam to z autopsji... :( po 2 miesiącach już zaczęło się pierd0lić wszystko, a teraz znów furak do malowania w całóści...

SnQ_ - 2009-08-03, 21:38

kurde teraz zaluje ze zamiast isc na lakirnika to zachcialo mi sie informatykowania..
spyro - 2009-08-03, 22:07

Ano piękny czas mają DOBRZY lakiernicy, bo partaczy co nie miara i niszczą rynek. Dobry z kolei sie ceni i ma roboty po pachy.