|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - problem z radiem
morfeusz212 - 2009-08-13, 11:20 Temat postu: problem z radiem a mianowicie chodzi o to, ze radio albo po zapaleniu albo wyjeciu kluczyka ze stacyjki (w zaleznosci od podlaczenia kabli zasilajacych) gubi dzwiek zaden glosink nie gra ale gdy wypne z iso kostke od glosnikow i ja podlacze to wszystko gra no ale znowu musze wyjac kluczyk ze stacyjki albo zapalic auto i znowu to samo radio sie wlacza wszystko pamieta oprocz dzwieki i tak w kolko co robic radio to DALCO CY-9298DE
Wydym - 2009-08-13, 11:53
Prawdopodobnie coś na płycie padło bądź gdzieś na kablach robi się spięcie....
morfeusz212 - 2009-08-13, 12:04
radio w vento gra jak trzeba ale w borze mam owy problem
Wydym - 2009-08-13, 17:56
No to bez znaczenia Szczerze powiem że tak na odległość to ciężko jest określić co to może być...Ja bym stawiał albo na jakieś spiecie w instalce bądź coś w radiu Ale skoro mówisz że po ponownym wpięci kości wszystko jest ok może wymień kość od głośników...Może tam coś ginie zasilanie przy gaszeniu...Ja miałem kiedyś taki przypadek w astrze Tylko że tam koleś po podłączał pod jedno wyjście z radia 3 głośniki i mu rozłączało bo za dużo omów było...U ciebie ciężko stwierdzić spróbuj z kościa ona tylko 4zł kosztuje a może pomóc...
|
|