|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Benzyna - czy zdearzyło się to komuś
szymko200 - 2006-09-01, 01:47 Temat postu: czy zdearzyło się to komuś jak w temacie a mianowicie czy faktycznie uszczelka pod przepustnicą i za razem pod całym ukł. wtryskowym w vento 1,8 jest elementen często psująsym się czyli przepuszcza tz. lewe powietrze do ukł. bo już kilka takich opinii słyszałem co wy na to?
a pytam gdyż szukam przyczyny zbyt dużego spalania.
spyro - 2006-09-01, 01:51
Jak narazie, a jeżdżę Ventką 6 lat jedyne co robiłem w okolicach wtrysku to poduszkę pod wtryskiem, bo zaczęła pękać a objawem było przerywanie silnika...
szymko200 - 2006-09-01, 01:56
może mówimy o tym samym
tylko że ja to nazywam uszczelką
ta ta twoja poduszka jest między ukł. wtryskowym a silnikiem?
spyro - 2006-09-01, 02:07
No dokłądnie:-) Czyli mówimy o tym samym. Ale spalanie miałem w normie, tyle, że silnik starsznie przerywał. Mechaniory się głowiły, przesądzały o przymusie wymiany silnika i wtedy odkryłem mechanika, fdo któego do tej pory jeżdżę, który od razu wykrył usterkę - poduszka wtrysku za całe 60 czy 80 zł.
szymko200 - 2006-09-01, 02:13
trochę droga ta uszczelka..
a to przerywanie silnika odczuwałeś tylko na jałowych obrotach czy w całym zakresie obrotów
ps wysłałem ci już 2 pyt na priv odnośnie gdzie u nas najlepiej rozrząd wymienić (chodzi o jakiegos pewnego mechaniora) i prożbę o to abyś polecił mi pproducenta od paska i rolki
spyro - 2006-09-01, 02:43
szymko200 napisał/a: | wysłałem ci już 2 pyt na priv |
Wiesz co dziwne, bo nie dostałem żadnej PW...
Ja mam zaufanego mechaniora, na ul. Chocianowickeij, to własnie ten ,który nie raz mnie wyratował zopresji i nigdy nie naciągnął...
[ Dodano: 2006-09-01, 02:44 ]
szymko200 napisał/a: | a to przerywanie silnika odczuwałeś tylko na jałowych obrotach czy w całym zakresie obrotów |
W całymzakresie, normalnie jechałem autem i nag;le przerywało, auto jechało kangurem i tak co jakiś czas, coraz częście w miarę czasu, potem się okazało, że poduszka była prawie cała pęknięta...
[ Dodano: 2006-09-01, 02:48 ]
szymko, wysłąłem CI PW z namiarami na mechnika. Daj znać czy doszła wiadomosć.
szymko200 - 2006-09-01, 05:06
twoje info na pv do mnie dotarło super dzięki
ale ja jakos nić nie mogę wysłać z mojego pw na górze ekranu wyskakuje mi dosłownie na 1s. komunikat o jakimś błędzie email czy coś takiego
Gavel - 2006-09-01, 10:49
spyro napisał/a: | auto jechało kangurem | :584:
A masz coś do kangurów?? :wpale:
:529: :528:
spyro - 2006-09-01, 11:03
Kangury są fajne, mają duże torby
A Renault Kangoo ten najnowszy jest nawet nawet, choć strasznie plastikowy w środku... Ja tam lubuję w niemieckich autkach...
Roman - 2006-09-01, 11:47
jak szukasz przyczyny większego spalania zmeń na początek stacje gdzie tankujesz
a ty masz benzynę z gazem czy diesela :556: bo jak z gaziorem to zmień stacje tankowania, ja kiedy śmigałem golfem zatankowałem tańszy gaz w ilości 35 litrów i przejechałem na nim 180 kilometrów zmieniłem stacje na renomowane
spyro - 2006-09-01, 12:47
Roman napisał/a: | zmieniłem stacje na renomowane |
nie raz już o tym pisałem, ja tylko tankuje na shellu i nigdy ne miałem problemów... Parę razu z braku laku zatankowałem na nie znanej stacji, wynik taki, że do baku wchodziło zawsze więcej niż miał pojemność i do tego wszystkiego przejeżdżałem na pełnm baku jakieś 40-50 km mniej jak na renomowanym paliwe...
marmarmarek - 2006-09-01, 20:08
jedyne co robilem pod ukladem wtryskowym (a w zasadzie nie ja tylko gazownicy) to dolozenie tam wlasnie przystawki od gazu.
klimur - 2006-10-19, 17:18 Temat postu: poducha.. przy pierwszym przegladzie ventki po zakupie mechanik z miejsca wymienil mi ta gume - byla koncertowo strzelona - stwierdzil ze poprzedni wlasciciel byl wyjatkowo naparty i niewiele do niego docieralo ;] kosztow nie pamietam - bylo wszystko razem rozliczone i niestety nie dopytalem sie o detale...
|
|