|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Tuning - Virtual tuning by kovval
kovval - 2006-09-02, 13:52 Temat postu: Virtual tuning by kovval ni i stalo sie tyle sie zbieralem i zbieralem, az wkoncu kolega Krooger wzbudzil we mnie zazdrosc i tez musialem sobie maly vizual tuning zrobic Poniewaz pierwszy raz w zyciu mialem Corela w reku, prosze wybaczyc wszelkie niedociagniecia. Niedlugo bedzie, rzut od przodu
spyro - 2006-09-02, 14:29
Kovval, wielkie gratulacje i jeszcze jak mi napisałeś, że pierwszy raz w życiu robiłeś coś w corelu to aż trudno uwierzyć...
Polibo - 2006-09-02, 14:32
podziwiam bo ladnie to wyszło!!!!!!!
:562: :559: Aż mnie też zazdrość bierze bo to zajebiście wyszło!!!!!!!!!
Gavel - 2006-09-02, 14:42
no jak na pierwszy raz to wyszło Ci rewelacyjnie
widze że jednak nie znalazłeś tej "drogi" o której rozmawialiśmy ale stawiam że jeszcze kiedyś zobacze Twoją Ventke i w takim otoczeniu
kovval - 2006-09-02, 20:11
no dzieki panowie, oplacilosie posiedziec 3 nocki i dostawac non stop *^%#$*&$ chociaz jak zauwazyl mapet, fele tylnia troche spaskudzilem .....ale do zlotu postaram sie przod zrobic....a tam bedzie ......wiadomo co. to na co choruje i wkoncu zaloze do ventki
marmarmarek - 2006-09-04, 01:13
fajnie, szkoda tylko, ze na dachu i na bagazniku jakies budynki sie odbijaja... ale ogolnie swietnie
kovval - 2006-09-04, 20:28
no tez ten dach zauwazylem....beda poprawki
to akurat jest najlatwiejsze
[ Dodano: 2006-09-05, 00:47 ]
nie moglem sie zdecydoac to se trzy opcje zrobilem.....dojdzie jeszcze jedna z grilem wpuszczonym w zderzak, ....w sumie juz to mam , ale troche lipnie wyglada - za malo wiedzy o corelu
...i jeszcze mialy byc takie spinki na klape, ale zapomnialem jak sie nazywaja i nie moge ich na necie znalezc. + lifty + siedziska z golfa GTI + kiedys kiedys skorka + czerwone podswietlenie podwozia...... jakies drobne wloty powietrza .....i genealnie to by bylo na tye
Polibo - 2006-09-05, 09:00
fajni to ci wyszło ja bym obstawał przy ringach albo przyciemnionych
Gril "ala golf V" dobrze prezentuje się na ciemnych lakierach
spinki by mi nie pasowały ale to rzecz gustu!!!
spyro - 2006-09-05, 10:28
Ja też spinek nie leubię, taki fajansiarski tuning proto z Wąchocka, z tym mi się kojażą spinki na masce
Kovval, pokombnuj trochę z kołami i mówię Ci, zacznij to robić w photoshopie, będzie ci dużo łatwiej!
[ Dodano: 2006-09-05, 10:36 ]
oto małe przykłady, jakimi możliwościami dysponuje Photoshop... Kovval, dla CIebie na rozgrzewkę bo nieźle Ci idzie ta robota...
sławek - 2006-09-05, 12:39
nic dodac nic ując. dla mnie rewelka
kovval - 2006-09-05, 16:17
panie spyro to nie moja liga ja sobie w zaciszu domowym....no moze pomijawszy zonke, ktora nie moze przezemnie spac po nocach .....dlubie sobie. a te niektore zdjecia poprzerabiane to jak pbrazki wygladaja, cos jak z need for speed. takie bardziej rysunki niz real foto. ale bede sie ksztalcil moze cos wykombinuje
marmarmarek - 2006-09-05, 17:32
jak dla mnie to i tak Ci nizezle wychodzi. i jak do tego auta obsstawialbym tez ringi
kovval - 2006-09-05, 17:44
ringi nr 1......czy nr2 od ??? aaa wlasnie zgadnijcie od jakiego to samochodu:)
Polibo - 2006-09-05, 23:02
Jedne i drugie są zajebiste
No ciekawe od jakiego??
tylko pokaż z fotką
to ocenimy
marmarmarek - 2006-09-06, 00:25
nr 2 takie oryginalniejsze - wymiataja... nr 1-tak mi jakos pod BMW podchodzi...-ale tez nienajgorzej
kovval - 2006-09-06, 09:55
jak pokaze fotke to od razu bedziecie wiedzieli......ze od malucha
arlosza - 2006-09-06, 21:37
Kochanie zapomniałes w tym pięknym tuningu dodać Kwiatka na masce, którego mi obiecałeś ... wwwrrrrrr
kovval - 2006-09-06, 21:40
dzis pogrzebalem w aucie i kolejna lekka modernizacje zrobilem. troche kaski oszczedzilem, jak bym mial montowac to "cos" co jest seryjnie przeznaczone, to by mnie 3x drozej wyszlo. i moim zdaniem jest duzo pikiej, niz seryjne, a o to mi chodzilo. ocenicie na zlocie. troche mnie to czasu i pomyslunku kosztowalo......niedlugo zrobie porade, sadze ze na pewno wielu sie tym zainteresuje
spyro - 2006-09-06, 22:47
Aleś ty tajemniczy się zrobił... Jak już stworzysz poradę to podeślij wszystko mailem, wrzucimy na stronkę.
kovval - 2006-11-20, 12:44
Tuning CDNastepuje:
- dywaniki (dzieki uprzejmości zony) zainstalowane - oczywiscie czarne z czerwona obszywka i napisikiem Vento
- galeczka zmniany biegow (dzieki gavlowi) - juz w paczce leci do Jablonna city
- neonki raczej juz wybrane (bo nikt nie odpowiada na apytanko ), trza tylko zakupic
I teraz mam zagwozdke na co sie zdecydowac:
http://moto.allegro.pl/it...hit_in_pro.html
http://moto.allegro.pl/it..._i_zderzak.html
jakies sugestie?
spyro - 2006-11-20, 13:33
No widzę Kovval, że inwestyujesz w furę
CO do lamp to jedne i drugie są zajeb... ale ja bym jednak kupił IN PRO. To jest firma niemiecka, posiadająca wszelkie możliwe certyfikaty, znana w świecie i ceniona... Poprostu wiesz, że są to lampy w super jakości, nie jakaś chińska podróba, a niestety większość super lamp na allegro, także te tylne w stylu lexus look i klary są chińszczyzną. Także szukaj lamp IN PRO albo HELLA. Przy okazji kup jeszcze migacze(halogeny jak masz) claer look lub coś w tym stylu, żeby cały przód łądnie CI się komponował...
kovval - 2006-11-20, 13:36
a tak tak, beda beda. migacze + halogenki clary. ale to za nastepna wyplate
spyro - 2006-11-20, 13:41
Widzę niezłe inwestycje w Ventkę
I pamiętaj, byle firmowe były te lampy, w końcu to twoje bezpieczeństwo, a te certyfikaty, któe niby mają lampy z Azji są o kont du... To jest oszustwo, po jakimś czasie świeca po bokach itp itd, także omijaj szerokim łukiem... IN-PRO oraz Hella - masz pewność w 100%!!
Gavel - 2006-11-20, 13:48
Chciałbym na żywo zobaczyć na Ventce te IN PRO bo z tych zdjęć jakoś mnie nie przekonują. I dlatego bardziej podobają mi się te FK ale ostatnio coraz częściej wydaje mi się, że jednak oryginalne lampy i tak są najładniejsze
spyro - 2006-11-20, 13:54
Gavel napisał/a: | jednak oryginalne lampy i tak są najładniejsze |
są ładne, ale takie soczewki albo angel eyes wyglądają jeszcze ładniej...
kovval - 2006-11-20, 16:44
no wlasnie tez zawsze chorowalem na rongi 2-kolorowe, a teraz to juz sam nie wiem
[ Dodano: 2006-11-20, 20:46 ]
jeszcze te lampy wymiataja, Mapet mi pokazal je. To to samo co te chromowane, tylko z czarna wkladka
http://www.mapet-tuning.c...der=asc&start=0
http://www.typ-17.de/index.html?lmd=38986.714803
spyro - 2006-11-20, 23:13
Mnie osobiście podobają się bardziej te chromowane. Jak w kolor nadwozia to bez szyby, takie jak na fotce poniżej (te są do focusa co prawda, ale o coś takiego mi ogólnie chodzi).
kovval - 2006-11-20, 23:26
baaa, bez szyby to by kazdy chcail, tylko znalezc nie mozna
spyro - 2006-11-20, 23:30
Można, ale cena z kosmosu... Jak przyciemnialem szyby jakiś czas temu to z nudów przeglądałem różne katalogi (ta firma co robiła mi szyby jest też tuninfgowa), więc w jednym z nich były takie fajniutkie reflektory do Vento, ale kosztowały jakieś kosmiczne pieniądze, takie nie osiągalne...
MAPET - 2006-11-20, 23:43
tak jak ci mowilem na GG dla meni only black a konkretniej in pro soczewkowe black mat!!!!
kovval - 2006-11-25, 16:58
no to sprawa lamp juz nieaktualna - naczy rozwiazana...troche z przymusu co prawda, ale rozwiazana Teraz mam inne zagwozdki, znaczy tez pewnie wiem co zakupie, mam swoich faworytów, ale zrobie tu taka mala miniankiete
Kierunki + halogeny:
1. http://moto.allegro.pl/it...lf_3_vento.html
2. http://moto.allegro.pl/it...f_3_vento_.html
3. http://moto.allegro.pl/it...ento_1991_.html
4. http://moto.allegro.pl/it...eny_chrome.html
5. http://cgi.ebay.de/VW-Gol...1QQcmdZViewItem
6. http://cgi.ebay.de/KLARGL...1QQcmdZViewItem
7. http://cgi.ebay.de/Golf-3...bayphotohosting
Grill lub grill+zderzak:
1. KLIK
2. KLIK
3. KLIK
4. http://cgi.ebay.de/Sportg...1QQcmdZViewItem (tylko nie ma pod lampy paska )
5. http://cgi.ebay.de/RS-shi...1QQcmdZViewItem
6. http://cgi.ebay.de/RS-shi...1QQcmdZViewItem
7. http://moto.allegro.pl/it...t_gril_jom.html
8. http://moto.allegro.pl/it...naczka_jom.html
9. KLIK (moj GTI, ale przybajerzony po maksie)
10. KLIK(standart)
Blenda:
1. KLIK
2. KLIK(ta przykrecana do maski)
jaca - 2006-11-25, 19:24
Kierunki + halogeny:tylko 7
Grill lub grill+zderzak: 9
Blenda: 2
i jest nowe auto
Polibo - 2006-11-25, 20:32
Światełka już właściwe zakupione!!
Migacze i halogeny tylko ciemne w twoim przypadku!!
kovval - 2006-11-25, 23:20
jaca niech twoja kobita przeczyta o co choci w tych halogenkach 7. czy to sa halogeni + migacze i co oni tam pisza do mnie
Polibo - 2006-11-26, 00:33
kovval, jak halogenki nr 7 z ebay to super wybór!!!!!!
idgray - 2006-11-27, 11:59
kovval, vento to vento a nie nissan czy toyota w stylu f&f
1. czyli halogeny oryginalne hella ewentualnie ZKW
2. grill : http://moto.allegro.pl/it...t_gril_jom.html
3. zderzak : http://cgi.ebay.de/STOssS...1QQcmdZViewItem
dobra felga i zawieszenie i vento kozak
kovval - 2006-11-27, 15:56
hehe widze idgray ze trzymasz sie korzeni. dzieki za opinie
Reflektory.......................zakupione
Grill ...............................zakupiony
Halogeny + kierunki.........zakupione
Zdjatka dam jak aparat dorwe
Wszytko lezy i czeka...na rzeczoznawce, a potem blacharza.
pinkz - 2006-11-27, 18:53
gdzie w Polsce mozna dorwac po taniosci taka brewke?? http://cgi.ebay.com/ebaym...sspagenameZWD2V
MAPET - 2006-11-27, 18:57
ciezkoooo
kiedys ok rok temu bylo 5 szt na allegro od tej pory nic!!! jakies 2 tygodnie temu sprzedalem swoja
kovval - 2006-11-27, 19:51
hehehehe pinkz ... ja juz czatuje i czatuje i dupa w krzakach. A ta cena z ebaya + koszt przesylki troche duza wychodzi
MAPET - 2006-11-27, 20:19
kovval nie zartuj ze takei lampki chcesz przyslonic brewka???
kovval - 2006-11-27, 20:43
jakie lampki..:) o niczym mi nie wiadomo
MAPET - 2006-11-27, 20:49
no jak to jakie .. DEPO
kovval - 2006-11-27, 21:10
dzisiejsze zakupy:
1. Grill jak to grill: SportGrill FK ohne emblem
2. Ale halogenki+migacze to juz inna bajka
LINK DECTANE
A to real foto:
A DEPO...jeszcze nie doszly
Od Spyro: skróciłem ten link, bo się cała strona rozszerzyła masakrycznie i wyglądało to nie za ładnie...
przemolas4 - 2006-11-27, 21:15
no to rewelka sie zaczyna u ciebie w stajni.
same pozytywy widze.
no no.
sponsor tez hehe niezly.
pozdrowienia dla malzonki hehe.
kamilzmc - 2006-11-27, 21:53
kovval, pieknie bedzie ajjjj ja chce to na furaku zoabczyc
MAPET - 2006-11-27, 22:36
czyli jednak ten grill
Gavel - 2006-11-27, 22:42
no lampki bomba
na Twoim czarnym Ventylku będą wyglądały zabójczo
kovval - 2006-11-27, 22:44
oby sie nie okazalo ze koncepcja i wizja dobra, a jak sie calosc zlozy to ZENUA.....ze tak z francuzka podjade
arlosza - 2006-11-28, 10:06
kovval na pewno będzie super...... MUSI BYĆ SUPER!!!!!!
spyro - 2006-11-28, 10:35
No jasne, że musi być super... Fajnie, że wziołeś za moją namową grillik bez znaczka, to podstawa
Lampki tez fajniutkie, zobaczysz jak złożysz to do kupy będzie super hiper fajnie wyglądało!
idgray - 2006-11-28, 10:53
kovval, szykujesz auto zlotu vento 2 ?
kovval - 2006-11-28, 11:03
idgray czy ty zawsze wszytko musisz wypaplac to ja tu podchody robie, po cichutku, zeby inni nie gonili a ty zes wywalil kawe na lawe
A tak na serio to zobaczymy co z tego wyjdzie......moze pokrak
A jak gadalem ze spyro ostatnio, jesze nie dostalem dyplomu za zeszy zlot. I nic mi w domku nie wisi na scianie a tak to bym mogl pokazac temu rzeczoznawcy i mowic....no panie, piekna furka, najpiekniejsza, picowana non stop, wszytkie czesci byly orginal...a pan mi taka cene tu chcesz dac
spyro - 2006-11-28, 11:20
Cytat: | a pan mi taka cene tu chcesz dac prosty uśmiech
|
to na ile ci wycenili szkodę w sumie? Jak mi powiedziałeś ostatnio, że to Link4 to prawie z krzesła spadłem bo nic dobrego to nie wróży...
kovval - 2006-11-28, 11:25
na razie to tylko sie przygotowywuje na rozne okolicznosci wycena jest jutro
idgray - 2006-11-28, 12:17
kovval napisał/a: | moze pokrak |
jak nie zapomnisz że to fałwej a nie japoniec to będzie dobrze
kovval napisał/a: | wycena jest jutro |
to to trzymam kciuki jak mi po dzwonie PZU zrobiło wycenę to mi uśmiech z twarzy nie chciał zejść, chciałem się dogadać z gościówą na 500 za to że wjechała mi w kuper ale o na NIE no a PZU 1900 wyceniło
spyro - 2006-11-28, 12:25
a zkolei jak mojej matuli wycenili w PZU ostatnio Matiza to im ręce opadly... Ta kasa nie wystarczyłaby na zrobienie 1/3 tego co było do zrobienia, ale na szczęście się udało i dostaliśmy tyle ile chcieliśmy... Teraz kicha jest z ubezpieczycielami, bo kupa ludzi robiła ustawki i oni teraz tną na każdej szkodzie ile się da....
kovval - 2006-11-28, 12:35
ja im dam! conajmniej 5-taka. bo jak juz liczylem to same zamienniki - i to lipne + lakier = daje nieco powyzej 4000!
spyro - 2006-11-28, 13:48
nie przesadzaj. Cała Ventkę w perle lub metaliku pomalujesz za 2 tys zł... Części do Ventki sa tanie, nie kupuj przypadkiem blach nowych zamienników tylko szukaj oryginalnych używek w idealnym stanie, bo te nowe zamienniki to są do dupy... Blachy muszą być oryginalesy!
Za wszystko powinieneś się zmieścić w max 2 tys zł (nie liczę oczywiście tych soczewkowych reflektorów tylko normalne), więc doliczając soczewy max 2,7-3 tys z lakierem i częściami i robocizną... No chyba że w ASO będziesz to robil
kovval - 2006-11-28, 14:02
no chyba ze w łodzi bede to robil...pamietaj ze tu jest warszafka
spyro - 2006-11-28, 14:17
Cytat: | no chyba ze w łodzi bede to robil |
Powiem CI że warto w takim razie oddać auto gdzieś poza Warszawę jak możesz za to sao wydać połowę...
MAPET - 2006-11-28, 15:49
oj nie sadze ze ta 5 wytargasz za 5 to juz vento mozna czasem kupic fakt ze nie porownywalne w stanie no ale... ale powodzenia
faktycznie szykujesz auto zlotu chyba
kovval - 2006-11-28, 17:22
co tu sie bedziemy rozwodzic, zeby odpowiednia kase dostac, czyli taka za ktora normalnie na legaly mogl sobie naprawic auto - to trzeba sie do sadu udac. no ale zobaczymy, jutro dzien prawdy
spyro - 2006-11-28, 23:40
WIesz, nasze furki są już wiekowe, więc nie poszalejesz, ale jak ma się autko np półroczne to mogą CI naskoczyć, bo do naszych Ventek to odliczają amortyzację itd itp. Też myślę, że 5 tys to nie masz szans, pamiętaj , że ot Link 4. Moja największe odszkodowanie jakie dostałem to koł l7 tysi, ale to było w 2001 roku i Ventka była wtedy warta 19 tys zł...
MAPET - 2006-11-28, 23:46
niestety kumpla mam blacharza w lodzi i mowi ze uniqa i link 4 to najgorsze firmy jesli chodzi o wyplate ;(
spyro - 2006-11-28, 23:49
Teraz wszystkie są do du... Z PZU w Matuli Matizie tez walczyliśmy, a to niby najlepsza firma, a nie są skorzy do wypłaty. Facet w PZU kłócił się zemną, że kupię nowe drzwi do Matiza za niecałe 200 zł, a za używkę dałem 450 na Allegro i to była naprawdę dobra cena. Prawie mu wpieprzyłem w tym PZU bo z uśmieszkiem na gębie stwierdził,, że jak mi nie pasi to mogę sobie zrobić bezgotówkowo... Także czy to Link4 czy PZU czy inna firma to wszyscy teraz rżną po klientach...
A z UNIQĄ też miałem przejście, jak porysowali mi całe auto pod uniwerkiem i chciałem zrobić z AC a oni wycenili malowanie caluśkiego auta na 800 zł a kierownik po mojej awanturze stwierdził, że jakbym był mądry to wziłąbym ta kasę i kupił sobie kredkę w markecie za 10 a resztę schował. Nie musze mówić jak zareagowałem... Także niestety ubezpieczyciele w Polsce to zwykli złodzieje!!
kovval - 2006-11-29, 00:18
no zobaczym, tescia bede mial przy sobie-bylego komandosa z czerwonych beretow. jak mi koles podskoczy to mu tesciu z dupy jesien sredniowiecza zrobi
idgray - 2006-11-29, 09:05
spyro napisał/a: | Cała Ventkę w perle lub metaliku pomalujesz za 2 tys zł |
gdzie są takie ceny ? z materiałami czy sama robocizna ?
spyro - 2006-11-29, 10:37
Zapraszam do Łodzi, ul. Kilińskiego. Za pomalowanie całego auta wraz z wymianą progów powiedzieli mi 2500 zł. W tym jeszcze miały być lakierowane wszystkie listwy i klamki.
kovval - 2006-11-29, 15:16
tylko ze cie w trabe zrobili z tego co slyszalem. pewno sie obudzili ze za moalo powiedzieli. A siry to nie jest smieszne...
spyro - 2006-11-29, 17:02
kovval napisał/a: | tylko ze cie w trabe zrobili |
To nie Ci... W trąbę mnie zrobił inne koleś, który chciał jeszcze mniej, Ci co chcą koło 2 tys za całe auto bez problemu wezmą, tyle że najbliższy termin u nich to za miesiąc a ja nie mogę tyle czekać... A co najlepsze robią naprawdę dobrze...
A tak wogóle zrobienie mnie w chu... polega na tym, że zrobią wszystko oprócz lakierowania... Podejrzewam, że albo koleś się przeliczył, albo jest tak jak powiedział, że lakiernik się połamał z deczka, no i z noga w gipsie nie bedzie pracował. A jak jest to wiedzą tylko oni... Narazie jestem bez fury od poniedziałku, a co najgorsze tym razem nie mam Matiza mojej rodzicielki do dyspozycji i wszędzie musze na pieszo albo komunikacją miejską (odzwyczaiłem się od tego:-))
kovval - 2006-11-29, 17:08
no to bol bez ventki, moja tez stoi. Blacharz i lakiernik dopiero w srode. A ja chyba w niedziele lece do Holandii na 3 tygodnie. wiec nowego ventyla bede mial na gwiazdke naczy arla wczesniej bedzie go widziala, ale ja nie
spyro - 2006-11-29, 17:12
kovval napisał/a: | no to bol bez ventki, moja tez stoi. Blacharz i lakiernik dopiero w srode. A ja chyba w niedziele lece do Holandii na 3 tygodnie. wiec nowego ventyla bede mial na gwiazdke naczy arla wczesniej bedzie go widziala, ale ja nie |
Oby Ventyl dotrwał do Twojego przyjazdu Oczywiście żartuję. Powiedz mi, czy coś jeszcze zmieniasz w wyglądzie Ventki?
kovval - 2006-11-29, 17:18
zmieniam: reflektory, halogeny, grill. narazie nic wiecej i to wszytko. a no jutro nowa galeczke montuje i neoniki zamawiam. a swoj stary grill wezme i podlubie w nim. moze mi sie uda cosik fajnego wykombinowac....V GTI
Gavel - 2006-11-29, 17:25
a co z tym rzeczoznawca??
był wogule?
kovval - 2006-11-29, 17:39
ano byl, ale wycene dopiero za 7 dni da
spyro - 2006-11-29, 17:50
kovval napisał/a: | ano byl, ale wycene dopiero za 7 dni da |
ale ch... na kaczych nóżkach. Nawet w cholernym PZU wycena była na drugi dzień a kwotę podał od razu podczas wyceny szkody...
kovval - 2006-11-29, 22:54
spyro napisał/a: | ale ch... na kaczych nóżkach |
podoba mi sie, przyznam sie ze jeszcze nie slyszalem a tak powiedzail, ze ma 7 dni i juz. sprawdzilem i ma. a nic mi nie mowi w trakcie na ile co wycenia, ja mu tylko trabilem ze autko z orginalnych czesci calkowicie zlozone, oprocz tlumika, i zaglowkow
spyro - 2006-11-29, 23:08
kovval napisał/a: | trabilem ze autko z orginalnych czesci calkowicie zlozone |
ichto nie interesuje, zrobią tak żeby jak najmniej CI wypłacić, to snatnard...
kovval napisał/a: | podoba mi sie, przyznam sie ze jeszcze nie slyszalem |
Wstyd się przyznać ale to powiedzonko mojej matki jak jej jakiś facet drogę zajedzie Ma jeszcze jedno w zanadrzu na facetów co jej drogę zajeżdżają, ale to na następnym zlocie powiem
kovval - 2006-11-29, 23:36
spyro napisał/a: | ichto nie interesuje, zrobią tak żeby jak najmniej CI wypłacić, to snatnard |
ty no wiadomo, wogole to jakas paranoja ze przychodzi chlop od firmy ktora ma mi rzetelne odszkodowanie wyplacic, przeciez wiadomo ze on wyceni jak najmniej. zaloze sie ze im za to nawet placa
ale nagadalem sie, ze vento cudne, zawsze to lepiej sobie pogadac. przynajmniej nie bede mial sobie za zle ze czegos tam nie zrobilem, a moglem. tak to by koles nie zauwazyl, np: peknietej opony!!!!! pomijajac elektryczne szyby z tylu , silowniki i inne pomnijesze *^%#$*&$
spyro - 2006-11-30, 00:59
kovval napisał/a: | wogole to jakas paranoja ze przychodzi chlop od firmy ktora ma mi rzetelne odszkodowanie wyplacic |
zawsze tak było... Jest to paranoja, ale takto bywa w Polsce i chyba nigdy nie było inaczej, bo odkąd pamiętam to rzeczoznawcy li pracownikami firm ubezpieczeniowych co z samej teorii jest idiotyzmem, bo wiadomo że będzie kombinować żeby jak najmniej policzyć, ale są przekupni, więc można się dogadać w wielu przypadkach A na poważnie, to ciekaw jestem ile ci wyceni ten mistrzuniu z Link4...
kovval - 2006-11-30, 18:12
nie wiem kto tam chcial zeby galke zamiescic....ale zamieszczam
a teraz wszystko co swieci na zielono trzeba zastapic kolorem czeeerwonym
spyro - 2006-11-30, 23:22
Wiesz co Kovval, nie obraź się, ale Gavel ma ładniejszą... Trzeba było zamówić chociaż napisik tą samą czcionką co napis na klapie
MAPET - 2006-11-30, 23:27
ladna gala tylko nei pasi do reszty podswietlenia
kovval - 2006-11-30, 23:34
spyro napisał/a: | nie obraź się |
no skad...ty ......!@#$@%#
spyro napisał/a: | Gavel ma ładniejszą |
identyczna tylko ma jeszcze napis TDI
spyro napisał/a: | Trzeba było zamówić chociaż napisik tą samą czcionką co napis na klapie |
nie mam napisu na klapie
MAPET napisał/a: | nei pasi do reszty podswietlenia |
no dokladnie, tak jak napisalem, ale to jak wroce z norwegii
spyro - 2006-11-30, 23:41
kovval napisał/a: | identyczna |
jest inna, bo ma napis taką czcionką jak jest normalnie na klapie (jak kto ma to wie o co chodzi) Poniżej fotka Gavel'a, zupelnie inna czcionka, podobna do tej na klapie...
kovval - 2006-11-30, 23:54
a moze i masz racje. minimalnie sie rozni. ale ciezko zauwazyc. ale skad biedny ja mialem to wiedizec nie mam znaczka na kalapie
Gavel - 2006-12-01, 00:01
kovval napisał/a: | ale skad biedny ja mialem to wiedizec |
Ano jak gadaliśmy na gg to Ci mówiłem, że jak zamawiałem to prosiłem tego gościa żeby mi zrobił napisy dokładnie taką czcionką jak na klapie.
spyro - 2006-12-01, 00:02
kovval napisał/a: | ale skad biedny ja mialem to wiedizec |
trzeba było zapytać swoich kumpli z Klubu...
kovval - 2006-12-01, 00:08
Panie zrob mi napis dokladnie taka trzcionka jak mam na klapie (mimo ze go nie mam ) Ano trzeba bylo sie zapytac. Ale ja bylem madrzejszy
A i tak od poczatku ta galka mnie do szewskiej pasji doprowadzala. 1. oczywiscie poczta polska strajkowala -no commen. 2. jak galka doszla to sie okazalo ze jest z napisem VW, a tego nie chcialem. 3. jak zaczalem montowac i wkrecac galke na drazek, to kabelki owinely sie dookola drazka , zacisnely ..i wkoncu wyrwaly z galki. i to gdzies w niej.!!!! 4. no to musialem proc skore i drewno. potem wez sie dobierz do tych kabelkow, jak tam 1cm miejsca. penseta, lupa, lutownica i lutowanko...grrrr. ale wkoncu sie udalo
spyro - 2006-12-01, 00:11
no to niezła przygoda... A niby to takie proste gałkę zamontować... A to idzie się nieźle wnerwić jak nowiutkie coś jest i już popsute... ALe przy okazji nauczyłeś się :
kovval napisał/a: | musialem proc skore |
szydełkować
kovval napisał/a: | i drewno |
i stolarstwa
Gavel - 2006-12-01, 00:16
spyro daj już spokój biednemu kovvalowi
Napocił się chłopak z tą gałką ale jest sukces bo jest w końcu założona i działa więc jest OK. Mi się podoba.
A że ma inną od mojej to nawet lepiej - jakbyśmy wszyscy mieli to samo to byłaby kicha a tak jest różnorodność i jest super. Niby wszyscy mamy Ventki a jednak każda inna i to jest wg mnie zaj...ste
kovval - 2006-12-01, 00:20
eee panie, wszystkie wlosy z glowy bym se wyrwal.....ostatnie 100
[ Dodano: 2006-12-01, 19:02 ]
lampki In Pro w domciu....wygladaja bombastycznie. duzoooo lepiej niz na zdjeciach. moze zaraz jakies tu podesle
[ Dodano: 2006-12-02, 10:18 ]
szczerze powiem ze jak wczoraj sie przygladalem lampkom, to wydumalem ze moga sie nie podobac znacznaj rzeszy ventomaniakow i nie tylko. Sa dosyc orginalne, przez to kontrowersyjne nawet bym powiediedzial. tzreba sie do nich przzwyczaic. Polozylem wczoraj miedzy nimi grill i jeszcze zupelnie inaczej to wszytko wygladalo. a ciekawe jak bedzie na wozie...
Gavel - 2006-12-02, 10:28
mam nadzieje, że nie będziemy musieli czekać aż wrócisz i Arla wcześniej wrzuci gdzieś fotki jak to na aucie wygląda
ja jestem strasznie ciekawy
Dzolo - 2006-12-02, 13:03
Ja to juz normalnie nie mogę się doczekac na efekt koncowy
Moim zdaniem najładniejsze lampki do vento i kierunki idealnie będa pasowały.
spyro - 2006-12-02, 13:24
Lampki super i co najważniejsze nie Angel Eyes które to mają już wszyscy (podobnie jak lexusy z tyłu). Tak więc jestem pewny w 100% że wyglądać będą super!!!
idgray - 2006-12-12, 08:58
spyro napisał/a: | nie Angel Eyes które to mają już wszyscy (podobnie jak lexusy z tyłu) |
podaj mi ilu ludzi z tego forum ma u siebie Angel Eyes lub lexusy z tyłu
spyro - 2006-12-12, 09:08
Jaca chociażby ma lexusy z tyłu!
A sam wiesz po sobie, bo niedawno się ich pozbyłeś, że każdy co robił cokolwiek w Vento zakładał Lexusy na tył (jak ty) i angel eyes na przód... I o to mi właśnie chodziło...
idgray - 2006-12-12, 09:23
spyro, nie zgadzam się z tobą mało ludzi ma angel eyes a co do lexów to pół na pół z crystal/red ludzie zakładali jak robili coś z autem
MAPET - 2006-12-12, 09:24
spyro napisał/a: | Jaca chociażby ma lexusy z tyłu!
A sam wiesz po sobie, bo niedawno się ich pozbyłeś, że każdy co robił cokolwiek w Vento zakładał Lexusy na tył (jak ty) i angel eyes na przód... I o to mi właśnie chodziło... |
no tu sie nie zgodze
j aani tych ani tych nikgdy nei mailem i nie bede...
sporo ludzi tez nigdy nie zakaldalo lexow bo np clary a andrzej sam widzisz ze tylko 1 uzytkownika wymianiles ze ma lexy z tylu .. wiec nawet ejdżel ajsy nie sa takei standartowe
chociaz dobrze kovval wybral tak jak mu doradzilem i ciesze sie bo szczerze to choom looki sa niezbyt a et czarne ok!
spyro - 2006-12-12, 09:50
Kurcze, nie zrozumieliście mnie wogóle... chodziło mi o to , że lexusy są tak powszednie i tak banalne, że nie ma sensu ich zakładać. Na Zlocie w Krzeczowie miała ich kupa ludzi, zresztą jak się widzi Ventkę na ulicy, która ma coś zrobione to zazwyczaj są lexusy, podobnie to angel eyes'ów, które też zakładał każdy co coś robił przy Vento. Jeszcze parę miesięcy temu mi się podobały, ale tak spowszedniały, że nie jest to już nic cool...
Sam osobiście na dzień dzisiejszy obstaję za zwykłymi lampami z tyłu (fabrycznymi), najchętniej chciałbym je mieć w kolorze nadwozia, ale jeszcze bordowych nie widziałem, zaś na przód albo xenony (cholernie drogo), albo soczewy jak Kovval właśnie zakupił...
idgray - 2006-12-12, 10:44
spyro napisał/a: | najchętniej chciałbym je mieć w kolorze nadwozia, ale jeszcze bordowych nie widziałem |
są całe czerwone ale ciężko je dostać
spyro - 2006-12-12, 13:35
Ano właśnie... Widziałem tez kiedyś jak byliśmy w Jastarni Hondę Civic, która miała tylnie lampy dokłądnie w kolorze nadwozia. Wyglądało to tak, że jak światła były zgaszone to tak jakby lampy były polakierowane, a jak zapalone to normalnie świeciły. Super t wyglądało, ale zapewne nielegalne w Polsce...
kovval - 2006-12-12, 13:40
ja powiem tak, dlugo sie zastanawialem i duzo z roznymi osobami gawedzilem i spekulowalem co za lampki by z przodu zalozyc. Na poczatku chorowalem na Ringi, takie co ma SPIDER- dwukolorowe...poprostu slina mi ciekla na ich widok Ale potem sobie pomyslalem - eee nie bedziemy papugowac. A poza tym i tak najwazniejsza role odegrala....jak zwykle...malzonka Bez jej zgody, to dupa by byla , a nie soczewki.
A co do tego ze soczewki sa jak ...codziennosc. No nie sa. Ale duzo widzi sie samochodzikow z ringami. I juz wiekszosc ludzi je zna od dosc dawna. Wiec pora na cos nowego
spyro - 2006-12-12, 13:43
kovval napisał/a: | duzo widzi sie samochodzikow z ringami. I juz wiekszosc ludzi je zna od dosc dawna. Wiec pora na cos nowego |
Kovval. nic dodać nic ująć ...
Dzolo - 2006-12-12, 14:27
Wiadomo ze każdy chciał by mieć sowjego Ventylka
niepowtarzalnego , odpicowanego wg własnego gustu
ale na rynku nie ma za wiele wyboru wiec jesli ktoś
juz sie podejmuje modyfikacji to trzeba sie liczyć ze
na zlotach zobaczy sie podobne akcesoria w kilku
furkach.
Spyro masz racje endżeli jest troche ale widzisz
soczeweczki Kovvala bardzo mi sie podobaja i
jeśli miał bym $ to duze prawdopodobieństwo ze
własnie na nie bym się zdecydowała , jesli jeszcze ktoś
by je kupił to to juz mamy 3 ventyle na soczewkach i
robi się sytułacja jak z leksami i endżelami.
Kovval kiedy foty ?
idgray - 2006-12-12, 14:34
Dzolo napisał/a: | eśli miał bym $ to duze prawdopodobieństwo ze
własnie na nie bym się zdecydowała , jesli jeszcze ktoś
by je kupił to to juz mamy 3 ventyle na soczewkach i
robi się sytułacja jak z leksami i endżelami |
ja już znam 3 osoby z soczewkami no a Kovval jest 4
ale soczewki to dobry wybór
kovval - 2006-12-12, 17:12
foty....jak tylko splyne z Norwegii i sam zobacze to cudo .... PS wycenili mi wkoncu szkody, ale to w innym watku.... http://forum.vwvento.org/...p?p=13776#13776 ......powiem tylko ze nie wiem czemu nazekacie na Linka4
przemolas4 - 2006-12-12, 20:30
racja. to fakt. akurat jesli chodzi o lampy to zaduzego wyboru nie ma.
mozna jescze oczywiscie kombinowac z lampami innych marek , ale jak zauwazyliscie nasze ogrupowanie jest raczej konserwatywne(z malymi wyjatkami )
jesli chodzi o adaptacje czesci z innych pojazdow.
ale do konca z tym sie zgodzic znowu to nie moge. bo idac dalej tym tropem mozna stwierdzic ze nie ma sensu niczego wymieniac bo kazdy ma podobne kola, lampy , drzwi itd.
moje zdanie jest okreslone i dotyczy calosci auta.
auto trzeba oceniac i podziwiac jako calosc, bo tylko wtedy ruzni sie od wszystkich innych nawet tych samych marek prawda?
maly przyklad.
-JACA
-GAVEL
-PRZEMOLAS4
takie same auta moznaby zec. ten sam kolor i wogole.
a jak jest naprawde sami wiecie nie.
jeden kangor, drugi gleba, trzeci gleba i to jescze ze skrzydlami i nosem hehe.
pozdrawiam.
kovval - 2006-12-12, 21:10
dobrze prawisz panie kolego. calosciowo sie liczy. ja tam znawca tematyki nie jestem, ale ma mi sie prawo podobac vento z wiegasnym spojlerem i aluskami przeznaczonymi nie do tego modelu....a co , wazne ze inne....i mowie ze mi sie podoba, a czy sam bym takie chcial miec......a to zupelnie inna sprawa
spyro - 2006-12-12, 23:29
Dobrze wszyscy gadacie, i każdy z nas ma rację. Ja wiem, jedno: najważniejsze żeby Ventka podobała się jej właścicielowi i już będzie dobrze
arlosza - 2006-12-17, 20:11
oj Chłopaki... jak czasem czytam to co piszecie... to prawie jak dzieci w piaskownicy
no ale do rzeczy... odebrałam Ventkę i już nią jeździłam... iiiii muszę Wam powiedzieć że jest zaaaaa....rąbista to co moje Kochanie tam wymyśliło przeszło najśmielsze oczekiwania
...ale od razu uprzedzam... nie zamieszcze fotek bo czekam na powrót Bartoliniego z Norwegii - chcę żeby zobaczył autko za żywo a nie na zdjęciu w necie...
poza tym będę go namawiać żeby nie zamieścił fotki na forum . Z góry Was przepraszam!!! - ale uwierzcie mi iż efekt na żywo jest dużo lepszy niz na zdjęciach - dlatego chcę Was przytrzymać do Zlotu
do szybkiego zobaczenia
Polibo - 2006-12-17, 22:53
poczekamy zobaczymy
arlosza napisał/a: | ..ale od razu uprzedzam... nie zamieszcze fotek bo czekam na powrót Bartoliniego z Norwegii - chcę żeby zobaczył autko za żywo a nie na zdjęciu w necie... mrgreen
poza tym będę go namawiać żeby nie zamieścił fotki na forum gafa . Z góry Was przepraszam!!! załamka - ale uwierzcie mi iż efekt na żywo jest dużo lepszy niz na zdjęciach - dlatego chcę Was przytrzymać do Zlotu wysmiewacz
do szybkiego zobaczenia luzik |
arlosza - 2006-12-18, 10:38
Polibo napisał/a: | poczekamy zobaczymy |
ciekawe kto będzie miał mocniejsze argumenty
Andzia - 2006-12-18, 10:54
Arla... w temacie dotyczacym kalendarza piszesz o Zlocie dopiero w wakacje albo we wrzesniu ładnie chcesz nas przetrzymac w niepewnosci...
Sama jestem ciekawa jak te Wasze cudeńko teraz wyglada
Moze zaproponuj zlot juz marcu albo kwietniu....
arlosza - 2006-12-18, 10:58
jak dla mnie moga byc nawet 2 zloty..... marzec lub kwiecien są jak najbardziej OK!! (byle nie 28-04-2006 bo mamy wtedy weselicho znajomych) ale ja i tak nalegam na zlot w wakacje!!!!!
Gavel - 2006-12-18, 11:00
Nie zgadzam się Protestuję Tak być nie może
arlosza widać, że brak męża w domu Ci nie służy bo strasznie głupie pomysły Ci do głowy przychodzą
Andzia - 2006-12-18, 11:01
zlot w wakacje jak najbardziej ale chodzi o jak najszybsze zobaczenie Ventylka dlatego proponuje wczesniejszy termin skoro zdjec nie chcesz umieszczac na forum
arlosza - 2006-12-18, 11:02
... no jestem ciekawa kto bedzie miał mocniejsze argumenty w przekonywaniu stęsknionego, spragnionego Bartolliniego.... koledzy z Klubu, czy czekająca w domu żona... równie stęskniona.... i równie......
Andzia - 2006-12-18, 11:12
ciekawe....
osobiscie wolalabym zebyscie uchylili jakiegos rabka tajemnicy i chociaz troche pokazali jak to Wasze autko teraz wyglada
Dzolo - 2006-12-18, 12:01
Skoro nie na forum to moze na maila ?
A tak powaznie to prosimy bez wygłupów i cyfrówke w dłoń bo wieczorkiem jak wejdę na forum to chcę oglądać foteczki
arlosza - 2006-12-18, 12:23
pliissss poczekajcie .... okolo czwartku Bartolini powinien byc juz Polsce to moze wtedy cosik podeśle ..
kovval - 2006-12-18, 12:55
ano , popieram zone. tez bym wolal nakpierw na zywo ogladnac Darka Vadera
MAPET - 2006-12-18, 16:57
kovval skad masz okaldzine klapy byla juz czy dokupiles?
kovval - 2006-12-18, 18:09
byla jak juz zakupilem ventyla
MAPET - 2006-12-18, 21:01
chetnie bym taka nabyl
kovval - 2006-12-19, 07:07
nie do sprzedania
MAPET - 2006-12-19, 10:50
wiwm wiem ale w ogole jak bys gdzies widzial to wiesz
ps to sztwyny matarial jest czy z czego to?
spyro - 2006-12-19, 22:29
MAPET napisał/a: | ps to sztwyny matarial jest czy z czego to? |
Na Zlocie w Krzeczowie oglądaliśmy u Romka tą okłądzinę klapy bagażnika.
Ja choruję nanią od 6 lat,czyli odkąd mam Ventkę. W wersjach po 1995 byłą w standardzie, wcześniej nie dawali jej wogole, a szkoda, bo zakrywa metal klapy i od razu fajniej wygląda wszystko. CO do kupna, to będzie Ci ciężko, tak jak napisałem ja szukam od ponad 6 lat i jeszcze nie spotkałem jej w dobrej cenie - raz widziałem na szrocie w Łodzi na ul. Wróblewskiego,ale facet widział, że bardzo chcę ją kupić i zasolił mi 400 zł za to więc jak dla mnie za dużo.
MAPET - 2006-12-19, 22:47
no 400 to ocipial!
spyro - 2006-12-19, 22:52
No tez tak uważam, więc od razu obróciłem się w tył i wyszedłem z tego szrotu, zresztą, już ich nie odwiedzam, skro cena jest podawana z kosmosu...
MAPET - 2006-12-20, 08:01
ty to wyrwales tak tanio na tej aukcji??? http://allegro.pl/show_user.php?uid=1792663
kovval - 2006-12-20, 11:16
sztywna jest....dosyc. da sie ja profilowac, lekko zginac...jak to material. nie jest to metal ...ale papier tez nie
spyro - 2006-12-20, 12:45
ale co? BO podałeś link do mojego konta, a nie do aukcji...
MAPET - 2006-12-20, 16:41
licytowales aukcje ktorej sie przygladam... dawno i pisalem do kolesai i nic w koncy zadzownilem ale juz nieaktualne ..
http://www.allegro.pl/item148626019_vw_vento.html
spyro - 2006-12-20, 20:26
licytowałem, ale jak widzisz burak jeden odwołał chwilę przed końcem aukcji Nie nawidze takich dupków, zaoszczędzi na cenie minimalnej 2 zł i robi takie przekręty...
MAPET - 2006-12-20, 20:34
no wlasnie
ja dzownilem i mowi ze nieaktualne
a tanio poszlo ze hoho!!
spyro - 2006-12-20, 20:37
Koles burak jest, więc pewnie przez tel tez ściemnia... Nicnie sprzedał tylko nie chciał oddać tego wszystkiego za te groszę z licytacji więc odwołał i napisał, że mu ukradli. A mnie w sumie zależało tylko na jednej rzeczy bo resztę już mam od dawna zmienione.
MAPET - 2006-12-20, 20:40
nie ja dzownilem czy ma to i za ile mowil ze juz sprzedane ja dzownilem wczesniej...
porpstu wkurza meni jak tkos wystawia cos an aukcji a sprzedaje na czesci poza
spyro - 2006-12-20, 20:53
też tego nie lubię. Albo na aukcji i tego się trzymam, albo poza. Nie rozumiem takich ludzi.
kovval - 2006-12-23, 17:02
No witam szanownych kolegow. Wkoncu wrocilem na polska ziemie. I wkoncu zobaczylem nowego ventyla Wiem ze juz sie doczekac nie mogliscie fotek....wiec postanowilismy wam uchylic rabka tajemnicy na swieta. Generalnie moje odczucia sa takie, ze jednym moze sie podobac , a drugim baaardzo sie niepodobac . Ciezko rozpoznac ventke z fronu. To ju znie to samo auto.
Narazie nie mam za duzo zdjec i wszystko telefonem. wiec wyglada to nie za dobrze. Na zywo robi pioronujace wrazenie - ale tak jak mowilem, zarowno dobre i zle.
- reflektory, bajka pod wzgledem oswietlenia drogi. jak przed nimi stoisz wogole nie raza, bo sa niby w takich tubach. dopiero jak sie prosto w nie popatzrysz to wala po galach.
- musze zmienic zarowki pozycyjne, bo mi nie odpowoadaja. naczy ich swiatlo. takie zolte. jakies biale, lub lekko niebieskie...zarowka chyba W5W tam siedzi.
- kierunki - najlepsze z tego wszytkiego, jak wlacze migacz to malo orgazmu nie dostane. zajeb... efekt z tymi smoked szybami
- halogeny, wczoraj podlaczalem...wg porady rydza, nie wiem czy cos skielbasilem czy moze zarowki sa kiepskie, czy kable za kiepskie, ale ilosc dawanego swiatla mnie nie satysfakcjonuje wogole. Jedyny pozytek z nich to.... wizualny.
No to czekam co powiecie. Narazie specjalnie dalem takie zdjecie zeby nie wszystko na raz.:)
Dzolo - 2006-12-23, 17:11
Jak dla mnie to wymiatasz stary ale dawaj tu szybko foto całego frontu
Gavel - 2006-12-23, 17:26
mi się podoba
tylko za długo nie mogłem patrzyć na tą fotkę bo strasznie po gałach daje
normalnie jakbym sobie mocnym halogenem w monitor świecił
czekam na więcej
pinkz - 2006-12-23, 17:38
kozacko!! jaram sie
spyro - 2006-12-23, 17:41
bajera!!
kovval - 2006-12-23, 17:45
nie lukrowac, tylko prawde gadac a ja w zamian wam wiecej fotek dorzuce
spyro - 2006-12-23, 17:59
kovval, nie da się powiedzieć niczego z tej fotki... To umówmy się tak, że zapodasz foteczki na forum i ja wtedy też zapodam fotek mojej bordowej strzały, bo u mnie tez się ciutke zmieniło, szczególnie z tyłu auta no i w środku, w szczególności po bokach, miałem zaczekać jak już zakończę wszystko, czyli koło sylwka, ab na początku stycznia, ale możemy pójść na taki układ.
przemolas4 - 2006-12-23, 18:05
fakt . z foty prawie nic nie widac . poprosze o jescze . hehe .
arlosza - 2006-12-23, 18:06
mnie też się podoba
a ostatnio jak wracaliśmy z pracy, czerwnone światło zatrzymało nas na jednym ze skrzyżowań, przejęta opowiadaniem kovvalowi co sie tego dnia wydarzyło u mnie w robocie, kątem oka zauważyłam że auto obok nas posuwa się coróż 2 metry do przdu 2 metry w tył ... jak się potem okazało kolesie chcieli zobaczyć co to za autko...
kovval - 2006-12-23, 18:07
noooo to na taki uklad mozemy isc a wiec....
w realu calosc lampy sie swieci, tutaj marnie widac, ale nie udalo mi sie zlapac kierunkowskazu aparatem
tak jak mowilem zdjecia z telefonu sa nie najlepszej jakosci. A udane zdjecie to polowa sukcesu
Gavel - 2006-12-23, 18:14
naprawdę kozacko wygląda
już nie mogę się doczekać żeby go zobaczyć na żywo
tylko jest jeden mały problem - ktoś Ci znaczek VW z grilla skubnął....
przemolas4 - 2006-12-23, 18:18
ostatnio przerabialem emat znaczka hehe . koval . tak trzymaj . teraz spokojnie mozesz sie wziasc za tyl hehe .
kovval - 2006-12-23, 18:20
no nad znaczkiem tez sie zastanawiam teraz oplacaloby sie go miec. Bo tak jak mowi Arla, nie idzie rozpoznac ze to VW z przodu, a tym bardziej Vento Takze znaczek z przodu jak najbardziej wskazany by byl....chociazby w celach informacyjnych
przemolas4 - 2006-12-23, 18:22
koval . szperales w moim "bagazniku"?
jak nie to "bardzo wielki problem"
kovval - 2006-12-23, 18:27
yyy przemolas nie kumam czaczy. jasniej prosze
a co do TYLU ...nie ruszam go. Ni c juz z zewnatrz nie bedzie zmieniane....oprocz felg, ale to na lato. Teraz pora zajac sie Interiorem
przemolas4 - 2006-12-23, 18:32
http://forum.vwvento.org/...p?p=14389#14389
no to tak jasniej . . .
kovval - 2006-12-23, 18:43
aaa, juz tam jestem zle zrozumialem. myslalem ze jak nie szepalem w twoim bagazniku (tzn ze mialem cos dla ciebie zalatwic do bagaznika).....i nie zrobilem tego....to mamy powazny problem
MAPET - 2006-12-23, 20:58
ok kovval jak mam byc szcxery napisze szczerze
lampy sa wypas no bo sma ci je radzilem wiec super ze wybrales czarne dobre zaroki kup i miodzio a moze kiedys xenon
grill jest ok choc mi bardziej podba sie ten JOM 2gi czyli usmiechniety bez znaczka
natomiast co do kierunkow w zderzku podba mi sie jak mruga ale tak to gladkie szklo jak jest zgaszone srednio mi sie niestety widzi... zarowko w keirunkach jak i halogenach
ale ogolnioe OK i to bardzo
kovval - 2006-12-23, 21:06
no W5W juz oblukalem na allegro i zakupie sobie takie z diod zrobione. prawdopodobnie biale bo nie chce miec klopotow jak zaloze czerwone...ale moze uda sie je lekko zabarwic.
grill mam stray w domu, bedzie na warszatacie mam zamiar z niego wyczarowac grilla docelowego ....czyli wiadomo golfika GTI
a z migaczami jak mowisz i ja wpominalem, jak swieca w realu to bajka jest!! jak nie swieca to sie w oczy praktycznie nie rzucaja, bo sa prawie pod kolor zderzaka
a co do xenonow...niebardzo, z tego co juz sie dowiadywalem do xenonkow pasowaloby wycieraczki+spryskiwacze zainstalowac przynajmniej z 2 powodow. 1-przy ksenonach jak sie ubrudza szkla to lipnie swieca. 2- na przegladach technicznych o tym wiedza i jest lipa. a po 3. vento z wycieraczkami ....eeee
przemolas4 - 2006-12-23, 22:13
nie musza byc odrazu wycieracvzki. to nie lada.
a spryskiwacze cisnieniowe nie wystarcza?
marmarmarek - 2006-12-23, 22:49
ma cos w sobie... choc przd dzwonem tez byl piekny
Paweł J. - 2006-12-24, 00:49
eeee KOVVAL RESPECT. super to wygląda!!!!
przemolas4 - 2006-12-24, 12:52
no to jesli juz wszyscy (prawie )sie wypowiedzieli na temat autka kowala, to moze tez swoje trzy grosiki wtrace .
na mnie najwieksze wrazenie robia lampy.
jest ich jak narazie malo na polskich drogach , bo nie kazdego na nie stac i miedzy innymi dlatego robia taka furore . w polaczeniu z twoim lakierem kovval robia niebywale wrazenie wizualne , a do tego powoduj , ze ciezko jest rozpoznac auto mimo
tak oczewistej rzeczy jak seryjny zderzaczek .
cleary robia wrazenie .
sa super . ale tez w polaczeniu z tymi lampami . przy normalnych lampkach moglyby sie prezentowac nieco inacze , npo., gorzej . (i tu kolejny punkt dla ciebie kovval )
tak naprawde tylo ten griillll jest juz nieco oklepany .
ale tez sie prezentuje okazale .
calosc wyglada naprawde precycyjnie i fachowo.
jak na moje oko .
te nie tunig z serii "nakleje se nakleike i bede super". to juz kawal dobrej roboty . tylko tak dale j .
pzdrawiam .
mam nadzieje ze jednak na tym nie poprzestaniesz .
ps. spotkalem mikolaja i sie na ciebie wkurzal , ze co ci przezent wybral to ty go sobie
kupowales .
hehehe.
ale nie mowil co przyniesie .
kovval - 2006-12-24, 13:49
racja, grill oklepany. ale tak jak mowie, stary lezy w domciu i czeka na swoja kolej, w lutym mysle ze doczeka sie realizacji
Polibo - 2006-12-25, 00:07
i znowu czarny wymiata
MAPET - 2006-12-25, 23:30
le tam wycieraczki spryskiwacze i jzu ... zreszt abym to ola jak bym mial soczewki i kas laduej xenon bez spryskow itd..
a zarowki polecam diodowe superfluxy
kovval - 2006-12-26, 17:15
co do ksenonow....narazie nie bede sie w to bawil. To co teraz mam to i tak jest kosmos w porownaniu z tym co bylo. Dzis wieczorkiem kazalem sie wysadzic, a zonie cofnac auto o 200m i jechac w moim kierunku. Ccialem zobaczyc jak te lamy w nocy wygladaja. Bylem zdumiony. Wali tak niesamowicei po galach , ze chyba az za mocno. Kolor - niebieski - bialy szklisty.
co do postojowek, na cos takiego patrzylem... http://moto.allegro.pl/it...ryginalne_.html
albo.. http://moto.allegro.pl/it...treme_led_.html
albo... http://moto.allegro.pl/it...magajacych.html
MAPET - 2006-12-26, 21:32
superfluxy!! ja mam zamowielm ojcu wlasnie i bez znaczka oczywiscie!
kovval - 2006-12-26, 22:36
bez znaczka..... znaczy co??? bo nie kapuje do konca?
MAPET - 2006-12-26, 22:38
gdzies pisales wyzej ze nie wiesz czy eni dac znaczka z prozdu bodajrzE?
kovval - 2006-12-26, 23:23
to byl taki zarcik tylko, no more znaczka
[ Dodano: 2006-12-29, 23:10 ]
no wiec dzis podzialalem z zonka....od 9 rano do 23 umeczylem sie strasznie. dluga historia. no ale nic. rezultat jak na zdjeciach.
tak bylo......
tak jest... dioda, super-flux, xenon white
Fajne te lampki InPro, ale zeby sie dostac do postojowek, tzreba zdjac grilla, lampy, odlaczyc kable....horror
a potem poczatki zmian podswietlenia, zeby z galeczka cos wspolgralo
Narazie wskazowki otrzymaly kolor Fluorescent Red....czyli pomarancz sportowa , zielone dziadostwo poszlo won, jedna dioda czerwona zdjae egzamin....
ciag dalszy nastapi....jutro
Gavel - 2006-12-29, 23:48
światełka profi - też się nad tymi fluxami zastanawiałem ale za żarówki to się później zabiore
co do zegarów to gratuluję Wam, że udało Wam się złożyć je do kupy i ze działają
oczywiście czekam na dalsze wieści z przeróbek
kovval tylko nie klnij tyle na te zegary bo mi aż uszy puchły od tego co mi Arla na gg pisała a co dopiero tam być i tego słuchać
theority - 2007-01-01, 13:39
A podświetla nawiewów to Kovval już zrobiłeś ?
Jak nie to taka mała propozycja (patrz zdj)
marmarmarek - 2007-01-01, 17:32
Niezle Theority... u mnie ladnie swieca tylko zewnetrzne-od temperatury w srodku juz nie...-przez to, ze thermotronic i sa tam jeszcze cyfry dopisane i plastik swiatloprzewodzacy ich nie obejmuje:|
kovval - 2007-01-01, 19:47
nie to toto to jest super. Indiglo jak juz sie dowiedzialem ja dwa dni spedzilem na calkowitej zmianie oswietlenia w aucie. No prawie calkowitej, jeszcze wlacznik swiatel mi zostal. Ale tak to Ac, nawiew wewnetrzny, elektryka przod/tyl, elektryka lusterek, ogrzewanie szybki tylnej,zapalniczka, no i zostaly mi 3 diody, to panel nawiewow (ale panel lipnie wyglada strasznie...do zmiany w najblizszym terminie a to dlatego ze punktowe podswietlenie) A oto co mi sie udalo osiagnac.
tu niebieskie podwietlenie - tymczasowe (2 diody - duuzo za malo) i nie podoba mi sie, ale chcailem sprawdzic jak to bedzie na diodach, bo to tania przerobka
Generalnie jestem zadowolony, i ze swojej postawy - ze nic nie zepsulem, i ze udalo mi sie, chociaz nie wiem gdzie + a gdzie -, i z efektow. Te stare zielone diody, ledwo swiecily, teraz jest zupelnie inaczej, a czerwono niebieski kolor tez robi swoje
Hemi77 - 2007-01-01, 20:07
jakies mam wrazenie ze na boki licznika to nie bardzo swieci ,raczej na srodku - ale efekt jest fajny - moze jakby dac jeszcze z boku diody zeby caly licznik oswietlalo,
ale moje gratulacje wreszcie zielony paskudny ,taki fuj , takie piiee. poszedl w niepamiec...
kovval - 2007-01-01, 20:14
dokladnie masz racje, ze swieci tylko po srodku. Ale i tak dobry wynik jak na dwie diody. Chcialem sprwdzic jak to bedzie wygladalo na diodach. Mam zupelnie inny plan, ale ten chcailem jako pierwszy zrealizowac.....bo duzo tanszy
marmarmarek - 2007-01-01, 20:34
ciezko jest diodami podswietlic rownomiernie zegary.. u mnie tez tak na srodek swieca-ale juz sie do tego przyzwyczailem
spyro - 2007-01-01, 21:25
Ja już przechodziłem wszystko co tylko możliwe jako podświetlenie zegarów. Najlepsza jest zimna katoda (prawdziwy neon), efekt rewelka, co Gavel potwierdzi
kovval - 2007-01-01, 21:29
a nie, bo najlepsze jest indiglo
spyro - 2007-01-01, 21:31
kovval napisał/a: | a nie, bo najlepsze jest indiglo |
kicha, ja wcale nie jestem zadowolony, zresztą niedługo zamierzam je wypieprzyć w cholerę... Poza tym każdy co tuninguje to zakłada Indiglo, więc fajnie mieć coś innego
theority - 2007-01-01, 21:35
INDIGLO tak jak ja mam złe ?
kovval - 2007-01-01, 22:10
Spyro, a ty jakie indiglo masz? bo zdjecia twojej fury na klubowej stronie nie chca sie odpalic. Takie jak jaca? Janso niebieskie - morskie, i duuuzo tego koloru, troche czarnego "w koloko" i czerwone napisiki? Ja najchetniej zrobil bym swoje wlasnie indiglo, czyli zegary identyczne jak teraz mam, tytko tyle zeby one same swiecily....a nie jak to jest w przypadku podswietlenia diodami lub katoda, ze calosc swieci.
spyro - 2007-01-01, 22:50
Mam identyczne zegary jak Jaca... Ale nie podoba mi się już to i będzie niedługo zmiana całych zegarów... A tarcze zrobię samemu jakiś projekcik, żeby było coś oryginalnego...
Kovval, jak chcesz mieć idendtyko zegary, ale indiglo to kup po prostu białą folię indiglo i wykonasz sobie nadruk jaki tylko będziesz chciał.
A jedyne co na pewno zostawię w nowych zegarach to alu ramki bo to nadal mi się podoba.
kovval - 2007-01-01, 23:15
a widziales gdzies projekt w corelu, byleby od 0-220km/h i 0-5,5tys obr...i w skali? to bym sobie poprzerabial reszte
Gavel - 2007-01-01, 23:20
kovval napisał/a: | a nie, bo najlepsze jest indiglo | Są gusta i gusta!
Na początku też bardzo chciałem indiglo ale na zlocie oglądałem kilka indiglo (Jaca, Spyro, Mapet) i bardzo się z tego cieszę że miałem taką możliwość zobaczyć to na żywo, bo stwierdziłem że jednak coś takiego mi się nie widzi. I dlatego postanowiłem (głównie za namową Spyra) kupić katody i powiem tylko tyle, że efekt wręcz mnie zaskoczył!
Jak do tej pory wszyscy, którzy to widzieli na żywo twierdzili że nieźle mi to wyszło
Może nie chcieli mi zrobić przykrości ale i tak najważniejsze że mi się podoba
spyro - 2007-01-01, 23:26
Gavel napisał/a: | i tak najważniejsze że mi się podoba |
co prawda nie widziałem tego w realu w Twojej Ventce, ale wiem, że efekt jest powalający...
Gavel napisał/a: | stwierdziłem że jednak coś takiego mi się nie widzi |
też to stwierdziłem i ciągle myślę co teraz wykombinować wywalając oczywiście indiglo.
kovval - 2007-01-02, 09:13
na zdjeciach fajnie wyglada ta gavla katoda.....wiadomoz e w rzeczywistosci napewno jeszcze lepiej...........ale co do indiglo, pragne przypomniec ze zarowno jaca, spyro jak i mapet - maja IDENTYCZNE. takze ciezko bylo cos do czegos porownywac ja takiego nie chce, bo ma za duzo bialego, a to mi nie pasi...wiec sam cos bede kombinowal, bo swiecenie calej deski tez mi nie pasi
arlosza - 2007-01-02, 10:39
wiedzialam że diabełek z Ciebie jest ale że aż taki.....
kovval - 2007-01-02, 12:08
dobre...... ale to tylko Ty molas to wypatrzec szukasz takich rzeczy na potwierdzenie
poza tym.... ma sie....czarne auto, i pelno czerwonych elementow....:> no i jak sie dobrze uczesze to jeden róg z wlosow.....bo na dwa to juz nie starczy
marmarmarek - 2007-01-02, 19:02
a ja chyba sie zastanowie nad ultrafioletem... gdzie na jakiejs stronce byly zdjecia jak ktos to w MK2 zrobil-niezly efekt. troche wycinania i naklejania-ale wyglada walsnie tak jakby od spodu swiecilo same a nie calosc...
http://vwgolf.pl/porady/uv.html
MAPET - 2007-01-02, 19:29
spyro dlaczego uwazasz ze indiglo sa zle .. ja mam i mi sie podbaja a watpie ze kazdy kupuje indiglo kto przerabia bo to jednak troche kosztuje.. wiekszosc kupuje zwykle tarczki...
http://www.mapet-tuning.c...ages/zegar3.jpg
http://www.mapet-tuning.c...ages/zegar4.jpg
spyro - 2007-01-02, 19:53
no właśnie miało coś w sobie póki miałem samemu - tzn nie widziałem w innych, ale po zlocie, kiedy to pare Ventek miało takie same to już mi przeszło
MAPET - 2007-01-02, 19:58
teraz sa ze 3 rodzaje indiglo .. a zrobic to samemu nie jest proste jak sie wydaje... dla mnei indiglo jest najlepsze bo mam rowno podstwetlone wszystko i zadne diody tego nie zapewnia!
teraz dolozyelm sobei jeszcze potencjometr i moge sobei sciemniac jak chce same zegary na noc sciemniam na dzien rozjasniam widac iodealnei czy jade na swiatlach czy nie
spyro - 2007-01-02, 20:02
MAPET napisał/a: | moge sobei sciemniac jak chce same zegary na noc sciemniam na dzien rozjasniam |
to wcześniej nie mogłeś? Ja normalnie mogę to robić przy pomocy tego pokrętła przy włączniku świateł.
A co d indiglo to można też im zlecić wykonanie tarcz jakie się tylko chce...
A masz rację Mapet, że drogie to jak cholera, ja na szczęście dużo mniej zapłaciłem bo wziąłem je od Mariusza, któremu tylko to po Ventce zostało
MAPET - 2007-01-02, 20:06
nie mialem do sciamniacza seryjnego bo nie chce sicemniac wlacnzikwo razem z zegarami same tarcze sciemniac chce osbno..
kovval - 2007-01-04, 19:24
no wkoncu sie wzialem i zawzialem i zrobilem ..... a oto co zrobilem
po malych poprawkach. na zdjeciu troche kiepsko widac, ale wyswietlacze sa krwisto czerwone, a nie pomaranczowe, za to wskazowki sa pomaranczowe...taki techno kolor, na gorze diody niebieskie + uv, co daje zludzenie ze wskazowki sie jarza i biale napisy lekko swieca.
....potem dorzuce wiecej, tescie przyszli ..........
MAPET - 2007-01-04, 19:30
dorzuc tarcze i bedzie wypas
marmarmarek - 2007-01-05, 00:27
wymiata
Andzia - 2007-01-05, 09:41
ladnie kovval zes se wylutowal
efekt bardzo fajny
spyro - 2007-01-05, 12:30
SUPER!
kovval - 2007-01-05, 14:51
jeszcze jedno zdjatko. niestety wiekszosc zdjec do bani jest. bo z komorki robiona, jak dorwe cyfowke, moze cos lepszego wyjdzie
a no i jeszcze zwykle zarowki do oswietlenia wnetzra zmienilem na diody białe.
przemolas4 - 2007-01-05, 17:38
pewnie teraz pan GAVEL sie na mnie wscieka , za to ze mu szybciej ramki nawiewu nie podswietlilem .
juz robie .
caly bajerek polega na tym zeby punktow nie bylo widac , prawda KOVVAL?
efekt kozacki . a tak na marginesie powiem , ze tearz wyjatkiem bedzie jak ktos bedzie mnial zwykly zielony .
-dzolo
-gavel
-przemolas
-no i koval dolaczyl .
zaczyna sie robic kozacka ekipa hehe .
pozdrawiam serdecznie .
[ Dodano: 2007-01-05, 17:40 ]
kovval . ta katoda w zegarach to uv?
Gavel - 2007-01-05, 17:46
bez przesady - mówiłem że się nie pali
jak zrobisz to będzie
a do tej kozackiej ekipy dodałbym też marmarmarka który już dawno ma coś takiego
przemolas4 napisał/a: | kovval . ta katoda w zegarach to uv? | Odpowiem za kovvala. To nie katoda
kovval wsadził tam 2 niebieskie żarówki tzn. diody i wlutował 2 dodatkowe UV i stąd taki efekt. Swoją drogą fajny ale dla mnie czerwony lepszy
przemolas4 - 2007-01-05, 18:46
ja robie sobie rowniez zegarki i .....
rowniez postawilem na czerwone liczniki kilometrow i zegarek ,
aczkolwiek po przrymiarkach szybciutko zreflektowalem na maciezysty kolorek .
- niebiueski hehe .
moium zdaniem lepiej , (de digustibus nom esputantum est)
hakj juz calosc zrobie to dam rowniez foteczki .
narka .
marmarmarek - 2007-01-06, 01:53
Gavel napisał/a: | a do tej kozackiej ekipy dodałbym też marmarmarka który już dawno ma coś takiego usmiech_duży |
ba no ale z przemolasem na zlocie sie "minelismy" o ile mi sie dobrze wydaje, wiec widzec nie mogl ja poszedlem po plastiku swiatloprzewodzacym (za podstawki diod wykorzystalem stary koszyczek z palstiku swiatloprzewodzacego-jakos mi sie fukslo, ze sie punkty nie porobily, ale tak jak juz wczesniej pisalem jest lipa s srdoskowym -zwalam to na thermotronic
spyro - 2007-01-06, 11:59
A ja ciągle ma zielony, tzn jego brak, bo świeci się tylko u góry jednego pokrętła Ale ciągle nie mam kiedy się zabrać za ten "szczegół".
kovval - 2007-01-06, 12:20
przemolas4 napisał/a: | caly bajerek polega na tym zeby punktow nie bylo widac |
no tak, to jest glowny problem i zeby calosc rowno swiecila. ja niestety jeszcze do tego nie doszedlem. tzn swieci mi mniej wiecej rowno, ale na srodkowym pokretle widac gdzie sa diody....szczegolnie w dzien.... w dzien to wogole lipnie to na maxa wyglada. A ten plastyk swiatloprzwodzacy to tandeta i lipa straszna....dupa a nie przewodzi!!
spyro napisał/a: | A ja ciągle ma zielony, tzn jego brak, bo świeci się tylko u góry jednego pokrętła |
...co potwierdza ten text. Ja dokladnie tak samo mialem z zielonym.....bo co moze zdzaialac jedna biala zarowka , w zielonej obudowie.....ze niby plastyk swiatloprzewodzacy cos pomoze--- taka dupa.
Generalnie w nocy jest bajera, w dzien....to bym to najchetniej zakrył ....daje natezenie swiatla na minimum i wtedy jest ok, bo nie widac diod
A w zegarach tak jak Gavel mowil, mam 2 diody niebieskie + 2 uv po bokach (wszytskie walcowate). Efekt na zywo przeszedl moje oczekiwania, szczegolnie ze ta farba od wskazowek jest fluorescencyjna...wieceie co to oznacza przy uv Takze mialem indiglo zalozyc, ale narazie wycofuje sie z tego pomyslu, za bardzo mi sie podoba
przemolas4 - 2007-01-07, 12:11
jednym slowem sie chlopie napracowales . a jak tam wlacznik swiatel?
kovval - 2007-01-07, 21:14
dupa ten wlacznik...dupa wielka. te plastyki swiatloprzewodzace to dupa. to wogole nie dziala. dzial tylko te pokretlo glowne, reszta nie swieci, nawet te orginalne podswietlenie nie dzailalo. jaca ma tak samo. nie wiiem o co tu chodzi. potwierdz asie tylk omoja teoria, ze te cale plastyki to dupa, nie technologia
to oczywiscie nie moje zdjecie, ale nie mam pojecia jak on to zrobil. te wszytkie czerwone poprostu nie dzialaja...... dupaaaaa
MAPET - 2007-01-07, 22:35
slabe foto ale mi jakotako sie udalo
marmarmarek - 2007-01-07, 22:50
znaczy u mnie na zielono swieci wszystko..moze zastosuj bardziej rozproszone zrodlo swiatla (spiluj soczewke diody albo cu...)
Gavel - 2007-01-07, 23:25
MAPET a zdradź tajemnicę czym zmywałeś tą zieloną farbę i gdzie ewentualnie taki wynalazek można kupić? Bo ja próbowałem zmywaczem do paznokci i przedobrzyłem
spyro - 2007-01-07, 23:27
Zmywacz niestety przedobrzy każdy plastik
MAPET - 2007-01-07, 23:31
zmywaczem tez.. ale trzeba z ciepliwoscia jak cholera tez gdzieniegdzie przedobrzylem ale bardzo nieznacznie
spyro - 2007-01-07, 23:35
MAPET, to rzeczywiście jesteś mocno cierpliwy, bo wiem, że to jeden ruch i po zabawie...
kovval - 2007-01-08, 09:50
ale ze wogole wam swieci to w szoku jestem u mnie nic nie swieci, jakby ten plastyk byl nie swiatloprzewodzacy, tylko swiatlostopujacy. Dupa. w kazdym razem zabiore sie za to znowu, za 5 tyg. A powiedz mi Mapet, ty zes chyba musial szpilki uzywac do zmywania tego zielonego badziewia, bo jak sie dostales miedzy "promienie swiatel" ?
MAPET - 2007-01-08, 14:32
patyczkeim z wata tylko delikatnie sa male bledy jednak...
Dzolo - 2007-01-08, 16:56
Ja tez patyczkiem robiłem ale raczej precyzji i cierpliwości brakło .
Tak mysle jeszcze może wziąc czarny lakier do paznokci albo jakąs farbke i szpileczką
to jakoś wyrównć.
A co do przewodzenia światła u mnie też nie ma problemu.
gucio - 2007-01-09, 23:59
Bardzo ladne zegarki wyszly
kovval - 2007-01-10, 14:12
6h przed wylotem z RP doszedlem czemu sie nic nie swieci. Dzieki podpowiedzi marmarmarka chodzi o to ze dioda diodzie nie rowna. potrzeba taka co bardziej swiatlo rozprasza. uzylem walcowej i wszytko piknie swiecilo. jak wroce to sie z trym pobawie
MAPET - 2007-01-10, 19:31
a ja mam zwykla nie walcową
marmarmarek - 2007-01-11, 16:12
Gavel napisał/a: | MAPET a zdradź tajemnicę czym zmywałeś tą zieloną farbę |
oswieci mnie ktos o co chodzi, bo jakos sie nie moge polapac jka to farba
Gavel - 2007-01-11, 16:39
tak po krótce to chodzi o to że włącznik świateł normalnie świeci na zielono dlatego, że odpowiedzialny jest za to plastik przewodzący światło i zielona farba którą od środka są pomalowane znaczki
poczytaj sobie tą poradę a trochę Ci się rozjaśni
MAPET - 2007-01-11, 16:42
poczytaj:
Zmiana koloru podświetlenia el.szyb, lusterek i świateł - by SQ4CCV
tutaj:
http://www.vwvento-fans.com/index.php?id=porady
bedziesz wiedzial co za farbka
marmarmarek - 2007-01-12, 00:29
dzieki mistrzowie-teraz juz wiem o co chodzi
MAPET - 2007-01-21, 22:39
kovval pamietaj ze ta blende trzeb lekko przerabiac by pasowala
kovval - 2007-01-22, 00:04
MAPET napisał/a: | ta blende |
yyy jaka blende?? bo nie kapuje.
MAPET - 2007-01-22, 00:08
a to nei ty kupiles na allegro na aukcji blende na szybe ?
kovval - 2007-01-22, 10:06
aa ajuz kapuje. za duzo w tym niku "k", a za malo "v" . a poza tym nie mam konta na allegro, wszytko na arlosze kupuje ....ale widze ze big brother czuwa
MAPET - 2007-01-22, 13:37
hehe no to ladnie koval nie koval
kovval - 2007-01-22, 14:09
no dzis wlacznik glowny swiatel zrobilem. co prawda troche na skroty, ale narazie pojezdzimy z takim. a jak mi sie znudzi zaczniemy na nowo kombinowac. mianowicie, zakupilem diode walcowa, dopasowalem tak zeby wchodzila jak najglebiej w ten tunel i pieknie rozpraszala swiatlo. wszystko swieci na czewono....tylko troche mniejsze natezenie swiatla jest....bo tego zielonego badziewia wogole nie dotykalem. ale swiatlo jest czerwoniutkie, a nie zadne zielone+czerwone = ? moze uda mi sie dziw w nocy jakies zdjatko cyknac, to zapodam
aaa przy okazji strasznie sie zlaklem, myslalem ze spiecie zrobilem gdzies.,... bo mi sie lewa postojowka swiecila - tylko, podczas wylaczonych swiatel. ale okazalo sie ze mialem kierunek wlaczony i tak madre autko sygnalizuje. a potem jaca mnie uswiadomil ze to parkingowki
MAPET - 2007-01-22, 14:53
to sa postojowe światla z kierunkiem.. pozycyjne sa we wlacnziku.. wiele osob myli i pisze ze pozycyjne=postojowe a to co innego bo postojowe to wlasnie na strone a pozycyjne to wszystkei r
spyro - 2007-01-22, 16:20
Dokładnie, tylko VW ma taki bajerek, czyi migaczem można włączyć sobie daną stronę (przód i tył). Czasami się przydaje, np stojąc na ciemniej drodze na poboczu... Mi tez ostatnio blacharz tak walnął: Panie Andrzeju, posotjówka jedna się Panu wypaliła, ja że co, a on żebym wysiadł z auta, uśmiałem się nieźle, z blacharz nie wiedział takiej rzeczy
Hemi77 - 2007-01-22, 19:21
nie tylko vw ,ja takie cos mialem w BMW 5 1976 r. poza tym jeszcze austin,LTD Wictoria , Opel i nie pamoetam jeszcze duzo ich bylo.
MAPET - 2007-01-22, 21:12
opel nie ma przynajmniej ople astry classic i corsy nei maja bo mama w rodzinie
spyro - 2007-01-22, 21:59
Oczywiście sypnąłem się, nie tylko VW,ale jest to mniejszość autek, Japończyki na pewno tego nie mają...
Dzolo - 2007-01-22, 21:59
MAPET napisał/a: | opel nie ma przynajmniej ople astry classic i corsy nei maja bo mama w rodzinie |
Calibra ma napewno
spyro - 2007-01-22, 22:02
Aleśmy z Dżolo równocześnie posta napisali Chyba jeszcze mi się to nie zdarzyło
kovval - 2007-01-22, 23:28
w koncu zrobilem zdjatko aparacikiem telefonowym. powiem szczerze ze na zdjeciu lepiej to wyglada niz w rzeczywistosci, ale jeszcze bede kombinowal.....jak mi starczy nerwow
Dzolo - 2007-01-23, 10:52
Kovval efekt fajny
Niebawem ja się pochwale swoimi ''czerwonymi'' poczynaniami
theority - 2007-01-23, 21:58
Fajna choinka
kovval - 2007-01-23, 22:12
ja ci dam choinke
theority - 2007-01-23, 22:31
kovval napisał/a: | ja ci dam choinke |
No to z zazdrości bo ja nadal taki zielony jestem
kovval - 2007-01-25, 00:58
no a teraz jak na allegro - mega super hiper tuning, poprostu full wypas, nikt takiego nie ma. bedziesz jedyny!!!
zwracam uwage na niebanalny grill oraz super wyjechane w kosmos, prosto z parady w berlinie lampy przednie marki "wrzuc do worka co tam masz i zatkaj dziure"
a tutaj troche szpachli nalozylem...lubie kanciaste ksztalty
marmarmarek - 2007-01-25, 01:08
ja skonczylem tydzien temu kombionowac z pokretlami. jako, ze na srodku mi tymi diodami nie wyszlo(przez thermotronic) a i tak zostawilem niektore elementy zielone, postanowilem srodkowe pokretlo na powrot zielonym tez uczynic
[ Dodano: 2007-01-25, 01:09 ]
zdjecia telefonem robione-w rzeczywistosci ciut lepiej sie to prezentuje
[ Dodano: 2007-01-25, 01:13 ]
no i jeszcze foto z "swiecaca gamma" ktora niedawno podlaczylem
Gavel - 2007-01-25, 09:31
ale Wam tam tego śniegu nasypało
u mnie na razie go mało ale jak dojeżdżałem do pracy to sypać zaczęło więc pewnie jak wyjdę z roboty to będę szukał Ventki pomiędzy innymi górami śniegowymi
kovval - 2007-01-25, 10:07
marmarmarek tez diodami podswietlalaes? jakimi? i ile sztuk i gdzie? widze....albo mi sie wydaje ze tam gdzie masz diody to tez takie jasniejsze punkty masz? racja?
marmarmarek - 2007-01-25, 13:06
tam jest taki mix, ze ciezko bedzie mi to wytlumaczyc, ale postaram sie diodami podswietlone sa zewnetrzne pokretla (te swiecace na niebiesko) jakimi diodami-nie mam pojecia wszedlem do sklepu, poprosilem 20 diod niebieskich, do tego oporniki (ale to jakies najzwyklejsze diody-chyba 3 mm, okragle (jak ja zaswiecic tak normalnie to punktowo dosc siwecila) no ale odziwo wlasnie to co jest podswietlane punktami(czyli zewnetrzne-to tam jasniejszych punktow zadnych nie ma(swiatlo z diody wedruje po oryginalnym plastiku swiatloprzewodzacym) a an srodkowym takie punkty sa...-a to dlatego, ze oprocz diod mam tez wsadzona oryginalna zarowke-ta zarowka daje zielony kolor(ale slaby jak to oryginalnie bylo) a diody, ktore podswietlaja zewnetrzne pokretla daja wlasnie te 4 widoczne jasniejsze punkty... ale juz nie mam pojecia co z tym zrobic-diodami chyba juz sie lepiej nie da w moim przypadku a no i dzieki temu, ze wlozylem spowrotem zarowke pod srodkowe pokretlo swieca mi kreski na pokretlach
kovval - 2007-01-25, 15:49
no ja sie jeszcze bede musial napocic, bo mnie moj efekt prac nie satysfakcjonuje
a tu z innej beczki. do prtzemolasa
[ Dodano: 2007-02-19, 17:57 ]
okej wiec chyba zabieram sie za audio.... jak mnie zonka nie zabije za to
A) Glosniki na tyl.
W polke chce cos wsadzic. nie chce skrzyni. za bardzo podoba mi sie 550l
http://www.allegro.pl/ite...tis_bonus_.html
cos takiego x2. by mi sie widzialo. generalnie cos okolo 250W RMS x2
B) Przod drzwi
nie wiem jakie do nas wchodza 160 czy 165?
http://www.allegro.pl/ite...ka_gratis_.html
ale cos w ten desen
http://www.allegro.pl/ite...ia_i_wzmac.html
http://www.allegro.pl/ite...ratis_bonu.html
C) deska
w deske chyba sa 100? czy sie myle?
http://www.allegro.pl/ite...e_gwarancj.html
http://www.allegro.pl/ite...rezultaty_.html
C) do tego oczywiscie trza wzmacniacza...albo dwa.
i teraz tak. nie ukrywam ze nie mam pojecia o audio. wiem ze im wiecej skutecznosci 93bB tym lepiej. wiem ze RMS sie liczy. nie mam pojecia o mostkowaniu. impedencjach i innych rzeczach. czy ktos moglby mi wylorzyc lopatologicznie z czym to sie je? i co jeszcze musze dodac i dokupic zeby zainstalowac taki system....zwrotnice....inne
Dzolo - 2007-02-19, 18:18
Klik
kovval - 2007-02-19, 19:10
no dzieki, troche podstaw....a potem to juz kosmos jak dla laika to musi ktos przy browarze wytlumaczyc a masz plusika
przemolas4 - 2007-02-19, 21:38
stary . nie kichaj sie zbytnio .
im wolniej tym lepiej .
przyjedziesz do torunia to tobie co nieco wytlumacze .
gdybym mial to przez kom robic , to bym pisal do rana .
stary . wbrew pozorom to nawet proste .
pozdrawiam ./
[ Dodano: 2007-02-19, 21:48 ]
jbl ki te niby na polke sa dwucewkowe .......czuli hehehehe dwa mocne wzmacniacze czterokanalowe sa potrzebne , najlepiej stabilne przy dwuch omach ........ na dwa mostki kazdy .
pamo od 23 hz. az mnie uszy bola .
bas tak gleboki , ze az strach .
tylko oczywiscie jest jedno ale .
do wzmacniaczy musza isc konkretne przewody .
minimum 5 kwadrat .
i zeby pradu nie zbraklo , ewentualnie zeby alternatora nie spalic potrzeba dwa kondensatory .
idziemy dalej ......
[ Dodano: 2007-02-19, 22:05 ]
a sie tak skromnie zapytam ....... jakie ty radyjko masz?
bo najmiej dwa wyjcia ci sa potrzebne i o ile drzwi nie bedziesz chcial posdlaczyc pod wzmacho .......
jesli nie to bbedzie ,tak :
- dwa *@$^*(^ taleze nisklotonowe jbl a na polce i nic wiecej z tylu .
- przednie drzwi ( i tu bardzo donbry wybor ...... bo o ile pamietalm w testach byly w czolowce )pasma szerokie i tweetery na slupki .
- plus jescze 100 tki w deske .
.
zestaw dobry . godny polecenia , ale niestety tylko dla dwuch osob .
w tyle nikt tego nie wytrzyma niestety .
a to nie za bardzo o to chodzi .
jak dobrze wiesz ja bym to troszeczke inaczej ugryz hehehe , ale to ja .
kovval - 2007-02-19, 22:56
przemo luzik. ja napisalem w tym miesiacy... a nie do spociku tyle ze nie mam co robic w robocie i sie postanowilem w koncu zainteresowac bardziej ta sprawa. jutro mam samolocik do RP. wiec na spociku bedziemy. spokonie sobie porozmawiamy. tylko daje tu taki ogolny zarys jak ja to widze, z przykladamii....zebys sie przygotowal
wzmacniacze ... cos takiego by sie nadawalo? nadawaly ewntualnie
http://www.allegro.pl/ite...wy_py9000_.html
http://www.allegro.pl/ite...oznan_bcm_.html
[ Dodano: 2007-02-19, 23:08 ]
poza tym jak siedzu na *@$^*(^ miesiac to pozniej musze se cos kupic zebym widzial po co tu tyle dymam.
|
|