|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Nasze Ventki - :: :: :: VW VENTO by zeniTh :: :: ::
zeniTh - 2009-09-05, 23:39 Temat postu: :: :: :: VW VENTO by zeniTh :: :: :: Witam wszystkich
Przedstawiał się nie będę bo zrobiłem to w odpowiednim dziale
Tutaj wpadłem tylko przedstawić mojego ventyla, z racji, że on osobiście nie może ;D
a więc :
kupiłem go 26 sierpnia 2009, sprowadzony z Niemiec - miał już 2 właścicieli, na szczęście jakichś dziadków ( w briefie wbity jest rok urodzenia właściciela, pierwszego 1945 i drugiego 1961 )
-rocznik 1993
-przebieg przy zakupie ~166 000, obecnie ~172 000
-silnik 1,8 PB (AAM) niestety tylko 75KM ;(
-kolor czerwony
-wspomaganie
-centralny zamek
-poduszka powietrzna
-el. lusterka
-thermotronic
-welurowa tapicerka
-radio beta VW + 3 głośniki, 1 w podszybiu i 2 w drzwiach
-hak
-koła - też niestety stalówki 14"
teraz może napisze co chciałbym zrobić ... :
-zakup i montaż silownikow do maski (DONE)
-zmiana koloru podświetlenia w stylu nowych VW (golf, touran) i deski na czerwony ( częściowo DONE)
-felga ( DONE)
-chromowane ringi na zegary
-przyciemnienie szyb
-smoked lights (wszystkie pomarańcze na czarno) (DONE)
-wygłuszenie auta
-car audio na jakimś dobrym poziomie - audiofil ze mnie
-lekka gleba(-40) ( częściowo DONE)
-tarcze brembo klocki ferodo (DONE)
-jakiś fajny wydech
-zakup CB
-obszycie kiery, hamulca i lewarka
-BRA na maskę
-rozpórka przód, tył ( częściowo DONE)
-zakup stożka
-zrobienie klapy na pół gładko, czyli zniknie znaczek Vento i znaczek VW zostanie zaspawany. ( częściowo DONE)
-możliwe ze zagoszczą elektryczne szyb, jak nie w całym wozie to na pewno w przodzie
-podniesienie mocy do przynajmniej 90KM
-poprawki blacharko-lakiernicze
-zmiana koloru wnętrza na czarny
-soczewki bi-xenonowe + xenon 6000k
mój wzór do naśladowania :
+
już dokonane zmiany :
2009-09-28
-zakup i montaż ori radia do venta
-nadanie mojemu devilowi nowych numerków już polskich i ubezpieczenie go
2009-10-17
- zregenerowany rozrusznik
- wymieniony filtr paliwa i filtr kabiny
- podłączona sonda lambda ( w końcu ) - działa
- pospawany tłumik
- zrobiony nadmuch ( teraz działa na wszystkich 4 biegach )
zakupiona nowa bateryjka do mojej zabawki ;D
centra standart 62ah
2009-11-11
- zalozenie nowych pozycji - biale diody
wtedy tez mialem maly wypadek, rozlalo mi sie troche benzyny z bagazniku i potopilo mi wygluszenie, musialem je sciagac i malowac podloge bagaznika :
czekam na jakas lepsza wyplate zeby zakleic to matami ...
2009-11-20
-odkleiłem napis "Vento_GL" z klapy, zamierzam jeszcze odkleić znaczek "VW"
-poza tym uszczelniłem bagażnik, odkręciłem lampy na błotnikach, przesmarowałem uszczelki silikonem i zakręciłem, na razie jest sucho... zobaczymy po większych opadach
2009-11-30
-wymieniłem dziś płyn do wspomagania, na febi (zielony)
-poza tym zakupiłem żarówki (Philips BlueVision)
2009-12-24
nowe graty :
ori głośniki od Jendker'a z forum vwvento.org, póki co, byle grało, na wiosnę budowa konkretnego audio ; P
lampy hella, kpl za 50 zł od kolegi z forum vwvento.org, miały być malowane na czarno-czerwone ale chyba dam sobie spokoj
i nowe tarcze i klocki, brembo i ferrodo premier
czekam jeszcze na nowe graty zamówione u Mapeta ;D - rozporka na przod i lifty do maski
we wtorek idzie do mechanika nawymiane :
-płynu chłodniczego,
-koniecznie napięcie ... przewody, kopułka, palec i świece,
-zaspawanie tlumika bo warczy jak wrc
-założenie zakupionych tarcz brembo i klocków ferrodo...
-prawdopodobnie wymiana pompy hamulcowej, bo chyba padła ...
a co wiecej to wyjdzie w praniu
03.06.2010
- 22.04 lampy tył, kierunki przód i blendy zostały przyciemnione za pomocą folii
- 05.05 została założona instalacja gazowa Lovato z komputerem Bingo + butla w koło (jestem zdania, że gaz jest do zapalniczek, ale niestety z przyczyn ekonomicznych musiałem... )
- 17.05 zostały zakupione prawie nowe amortyzatory MTS na przód (przejechane mają ok 400km ) + klp. używanych sprężyn obniżających -40mm
- koła zostały przygotowane do malowania, ale prawdopodobnie będę musiał prostować 2 felgi, bo na wew. rancie są wgięcia ... ;/
najbliższe plany
założenie kól i zawieszenia,
dokupienie tylnych amortyzatorów MTS i zalożenie
pomalowania grilla na czarno oraz zrobienie smoked przednich lamp
ogarnięcie blacharki (podłoga, progi, nadkola)
założenie rozpórki
a co więcej to wyjdzie w praniu, na ile kasa pozwoli bo planów jest ogrom
09.07.2010
w szybkim skrócie :
- 10.06.2010
zmiana koloru podświetlenia licznika z zielonego na ...
dzień
noc
pozostało mi jeszcze zmienić podświetlenie we włączniku świateł i thermotronicu ;P
- 19.06.2010
naprawa lampki w drzwiach od strony kierowcy a brakowało tylko kawałek kabelka
przełożyłem także kontrolki od LPG w mniej widoczne miejsce :prosze:
- 20.06.2010
zamiana z kolegą piotrek_inf na obudowy lusterek, ja dałem mu w kolorze czerwonym, on mi czarne
- 21.06.2010
pomalowanie zacisków i bębnów na czerwono
- 22.06.2010
założenie opon na felgi, koła wylądowały po wielkich mękach na aucie
szału nie ma
a także zamieniliśmy się z kolegą piotrek_inf na wnętrze bagażnika on dał mi pełnowymiarowe kolo + takie styropian podwyższający z przegrodami ( ORI ), co by mi butla nie wystawała, a ja jemu dojazdówkę, mi chodziło o to, żeby butla nie wystawała, a on potrzebował większego bagażnika
międzyczasie:
plany na najbliższe dni :
- BRA ( już zamówiona )
- wspawanie plecionki ( złącze elastyczne ) bo co chwile mi pęka tłumik
- grill na czarno
- założenie zawieszenia z przodu
i po głowie chodzą mi soczewki, ale zobaczymy co z tego wyjdzie ;D
co więcej ? tego nie wie nikt ;D
\
btw. autor zastrzega sobie prawo do zmiany planow bez podawania przyczyny ;D
Lwomati - 2009-09-06, 00:02
Ładna seryjka. Troszkę golasek, ale zawsze można podokładać kilka bajerków. Ładny środeczek taki jaśniutki
Ze zmianami to postąpisz tak jak Tobie pasuje. Mi się ogólnie nie podobają takie przeróbki, ale ventka z drugiego foto ma konkretną felgę.
Pozdrawiamy i witamy kolejnego gracza w grupie podkarpacie
Wydym - 2009-09-06, 08:48
Powitać i powodzenia w modach
Paweł J. - 2009-09-06, 08:53
Witam na forum
Furka widac ładnie utrzymana....z tymi plamkami rudego to działaj zeby się nie rozeszło bardziej...byc moze da radę to zrobic w domowym zaciszu
Plany zacne....troche tylko ta gładzona klapa jakos mnie nie przekonuje
zeniTh - 2009-09-06, 09:03
będzie fura kox mam nadzieję, a co do rudego to później zarzucę jakieś fotki to obadacie sprawę
btw. czytam to forum już od paru dni i nadal nie zczaiłem co to jest ten hokej ? xD ( tylko się nie śmiać )
Lwomati - 2009-09-06, 09:07
hokej to jest ta czarna plastikowa dokładka pod zderzakiem z przodu.
Składa się z dwóch części i można ją wyczepiać.
Paweł J. - 2009-09-06, 09:09
zeniTh napisał/a: | co to jest ten hokej ? |
Hokej to ta czarna dokładka pod zderzakiem:
EDIT: Lwomati-szybszy byłeś
zeniTh - 2009-09-06, 09:13
ok dzięki Panowie
jak będę miał jeszcze jakieś pytania to wiem, że można na Was liczyć
Lwomati - 2009-09-06, 09:20
jak nie na nas to na innych
krzeszak - 2009-09-06, 09:52
zeniTh, - ładne vento widzę masz grube plany względem furaka... nie zostaje nic jak życzyć powodzenia w modach.
a swoja droga to 75 czy 90 kony motor a co do zakładania halogenów to proponuje juz zacząć szukać włącznika full opcja bo nie jest to taka łatwa sprawa... a wiem co mowie
zeniTh - 2009-09-06, 10:04
chyba 75KM ale co do tego to nie jestem pewien, to akurat dla mnie było mało ważne przy wyborze auta ;D btw. gdzie sprawdzić jaki to motor ?
włącznika do świateł znaczy do halogenów ? mam włącznik z opcją halogenów, tylko nie mam samych halogenów ... jeśli o to chodzi ..
dżodżo1986 - 2009-09-06, 10:22
zeniTh napisał/a: | gdzie sprawdzić jaki to motor ? |
w dowodzie rejestracyjnym co do planów: nie rób klapy na gładko, nie wstawiaj progów jak na pierwszym foto, a reszta?? to Twóje auto powodzenia;)
zeniTh - 2009-09-06, 10:26
o progach nie myślałem, a co do tej klapy to czemu wszyscy tak na nie ? co w niej takiego złego ?
piotr nowok - 2009-09-06, 10:34
powitac na forum
furak ladny srodek jeszcze lepszy plany niezle ale pomysl z klapa m osobiscie nie podchodzi ani zdesie jakies z zywicy nie podchodza ale to twoj furak i ma sie podobac tobie
Lwomati - 2009-09-06, 10:51
zeniTh napisał/a: | co w niej takiego złego ? |
bo to jest zbyt perfidny tuning. Nie pasuje zbytnio do vento. Bardziej hondy...
krzeszak - 2009-09-06, 11:01
- dowód rejestracyjny
- wlep pod wykładzina w bagażniku
- sprawdzić oznaczenie silnika AAM ,ABS...
i będzie wszystko jasne
zeniTh napisał/a: | mam włącznik z opcją halogenów, tylko nie mam samych halogenów ... |
ale masz z opcja halogenów przód- tyl czy tylko tył bo z fotki ciężko wywnioskować, widać jedna ikonke halogenów tylnich
Rafik - 2009-09-06, 11:09
Siema
Ładna Serja
Plany zacne i powodzenia w modach i obys jak najszybciej zapomiał o klapie jest dobrze i najlepiej by było jakby tak zostało no ale cóż to będzie tylko i wyłacznie Twój wybór a my możemy jedynie sie przyglądać Twojej wizji Venta i oby była ona jak najlepsza
Furak Daje rade a mysle ze juz niedługo jak zaczniesz modzic bedzie coraz lepiej
I Jak to Piotrek Napisał to Tobie ma się Podobać Auto
Pozdrawiam
Paweł J. - 2009-09-06, 11:21
Tutaj link do tematu odnośnie rozpoznania silnika:
http://forum.vwvento.org/...t=bloku+silnika
zeniTh - 2009-09-06, 14:21
i jak ?
tylko nie wiem po co jest ta zielona lampa obok włącznika świateł ona miga tylko raz jak załączam kierunek, albo na zmianę z awaryjnymi ...
zlotykamil - 2009-09-06, 15:05
dobry furak srodeczek fajniusi i wogle lakierek niczego sobie
nie rób go prosze jak na tych fotach............. wyglada tam jak stodola...
krzeszak - 2009-09-06, 15:22
no to masz z gorki włącznik full opcja juz jest to brak tylko halogenów zeniTh napisał/a: | tylko nie wiem po co jest ta zielona lampa obok włącznika świateł |
tego pewnie nie wie nikt bo to nie było montowane seryjnie , wyłączne widzimisię poprzedniego właściciela
zlotykamil - 2009-09-06, 15:30
krzeszak napisał/a: | włącznik full opcja juz jest to brak tylko halogenów |
a jak sie wlancza przednie? ja mam taki sam a tez halogenów przednich nie posiadam...
krzeszak - 2009-09-06, 15:41
ten włącznik ma 3 pozycje... pokrętło przełącznika wyciąga sie 2 razy
1- światła mijania
2- halogeny przód
3-światła przeciwmgielne tył
zeniTh - 2009-09-06, 23:12
no ja tak mam, tylko nie mam z przodu halogenów, same dekle, a dekle nie będą świecić ;D
spyro - 2009-09-07, 15:03
zeniTh napisał/a: | drugiego 1961 | to żes dowalił, co poniektórzy by się wściekli za tego dziadka
idgray - 2009-09-07, 15:41
zeniTh napisał/a: | tylko nie wiem po co jest ta zielona lampa obok włącznika świateł ona miga tylko raz jak załączam kierunek, albo na zmianę z awaryjnymi ... |
jeśli masz hak to jest kontrolka od kierunków z tyłu ja zamiast tej lampki mam dwie strzałki podświetlane na zielono
zeniTh - 2009-09-07, 18:28
aha, a to seryjnie było tak montowane ?
Hormon - 2009-09-07, 18:56
Autko zadbane, powodzenia w zmianach. Ale klapę zostaw w spokoju
zeniTh - 2009-09-10, 22:15
nadszedł czas zmiany kloców, przeczyściłem kiedyś hamulce bo były zapieczone i słabo hamowały ale to było tylko chwilowe rozwiązanie, bo i tak klocki były cienkie... chciałbym przy tym zmienić tarcze ... w sumie to są jeszcze dosyć grube, ale czy tak czy tak musiałbym ich dać do regeneracji ...
i zastanawiam się nad kompletem :
http://www.allegro.pl/ite...vento_seat.html
co o tym myślicie ?
a może coś lepszego w tej cenie ? nie koniecznie brembo ?
zeniTh - 2009-09-28, 10:17
muszę odświeżyć temat bo trochę został zakopany ...
a więc krótko i na temat: to co ostatnio zrobiłem przy moim devilu
zakup od kolegi Bartek i montaż ori radia do venta
nadanie mojemu devilowi nowych numerków już polskich i ubezpieczenie go
znaczek VW wyciagnałem do malowania
naklejenie naklejek forumowych ;D
rozkręcenie i przeczyszczenie silnika od wycieraczek i zabezpiczenie go przed wodą
przeczyszczenie wydechu, nie dokończone ale już coś widać
byłem u mechanika na wymianie tulejek od wahaczy i sworzni
póki co to chyba tyle co udało mi się zrobić powoli a do przodu
BTW. NIE ZWRACAJCIE UWAGI NA TO, ŻE JEST TAKI BRUDNY, NIE MIAŁEM CZASU NA MYCIE GO JUŻ
Paweł J. - 2009-09-28, 10:27
Ventyl trafił w dobre ręce...widac dbasz o niego.
A polerka wydechy
cinek82 - 2009-09-28, 10:39
A jak to polerowałeś Bo może bym u siebie się wziął za takie coś Czy to musi być z jakiegoś dziwnego metalu czy zwykły tłumik też tak można wyglancować
Hormon - 2009-09-28, 11:37
Tak z ciekawości ile zapłaciłeś za wymianę tulejek i sworzni?
zeniTh - 2009-09-28, 15:55
Hormon napisał/a: | Tak z ciekawości ile zapłaciłeś za wymianę tulejek i sworzni? |
185 zł z wymianą
Paweł J. napisał/a: | Ventyl trafił w dobre ręce...widac dbasz o niego.
A polerka wydechy |
no zobaczymy
cinek82 napisał/a: | A jak to polerowałeś Bo może bym u siebie się wziął za takie coś Czy to musi być z jakiegoś dziwnego metalu czy zwykły tłumik też tak można wyglancować |
to jest zwykły tłumik, polerowałem wodnym papierem ściernym, ale nie wiem jaka grubość, mogę Ci na to odp jak wrócę do domu ...
cinek82 - 2009-09-28, 16:28
Oki dzięki
piotr nowok - 2009-09-28, 19:36
no ladne zmiany i ladnutki srodeczek masz
zeniTh - 2009-10-17, 02:04
i już po powrocie od mechanika
- zregenerowany rozrusznik
- wymieniony filtr paliwa i filtr kabiny
- podłączona sonda lambda ( w końcu ) - działa
- pospawany tłumik
- zrobiony nadmuch ( teraz działa na wszystkich 4 biegach )
zakupiona nowa bateryjka do mojej zabawki ;D
centra standart 62ah
a co do wymiany ...
płyn chłodniczy,
koniecznie napięcie ... przewody, kopułka, palec i świece,
zakup oponek zimowych ...
i amortyzatory tył ( to możliwe ze dopiero na wiosnę )
Paweł J. - 2009-10-17, 09:05
No to widzę nieźle doprowadzasz ventyla do niezłego stanu
Wow...jeszcze mocniejszy niż u mnie
zeniTh - 2009-10-17, 13:36
planuję rozbudowanie car audio i takie tam bajery, więc 62ah będzie w sam raz
zeniTh - 2009-10-17, 19:35
dziś nastąpił zakup oponek, co prawda używki, ale budżet mam na minusie, a oponki musiałem zakupić bo zima idzie ;]
Wydym - 2009-10-17, 19:39
zeniTh napisał/a: | planuję rozbudowanie car audio i takie tam bajery, więc 62ah będzie w sam raz |
To chyba potężna rozbudowa będzie
spyro - 2009-10-17, 19:42
zeniTh napisał/a: | przewody, kopułka, palec i świece, | przy okazji proponuje klemy zmienić, wydatek nie duży a różnice wielkie. Ja co prawda zrobiłem to dopiero parę dni przed sprzedaniem ale różnica niebo a ziemia
zeniTh - 2009-10-17, 19:49
widi napisał/a: | To chyba potężna rozbudowa będzie |
no lubię takie coś i nie ukrywam, że zamierzam mieć coś konkretnego, nie tylko dla siebie ale i dla okolicy
na początek:
radio - http://allegro.pl/item756..._4_gratisy.html
skrzynia - http://allegro.pl/item757...6_gratisow.html
co do wzmaka jeszcze nie wiem, możliwe, że będzie to alpine jakieś 1200, albo jakiś inny dobry 1200W ważne, żeby był 4 kanałowy
a głośniki przód podszybie (wysokie), przód drzwi (średnie) i tył drzwi (średnie) to myślałem o jakiś alpinkach albo hertz'ach ale póki co to też nie wiem ...
spyro napisał/a: | przy okazji proponuje klemy zmienić, wydatek nie duży a różnice wielkie. Ja co prawda zrobiłem to dopiero parę dni przed sprzedaniem ale różnica niebo a ziemia |
a jaki to koszt, mniej więcej jeśli mogę wiedzieć ?
Wydym - 2009-10-17, 19:51
Jak będziesz chciał jakiś porad to zapraszam Każdy ma swoje gusta...Ja bym trochę zmienił te klocki
zeniTh - 2009-10-17, 19:53
tzn co na co ?
lesny1982 - 2009-10-17, 19:53
radyjko wez ALPINE ale CDA model !! a skrzynia troszke za mala do tych glosnikow zle ja dobrali chyba
zeniTh - 2009-10-17, 19:56
Cytat: | radyjko wez ALPINE ale CDA model a skrzynia troszke za mala do tych glosnikow zle ja dobrali chyba |
a czemu za mała trzeba by kogoś wyczaić kto ma taką skrzynie i wyciągnąć od niego jakieś info ...
a czemu CDA drogie są... a mi pasuje akurat to bo ma po pierwsze - czerwone podświetlenie, a taką będę miała całą deskę ... po drugie ma - wyjście mini jack, a to mi jest potrzebne bo mam iPhone i np z niego muze puszczać ...
Wydym - 2009-10-17, 19:59
Zamiast tego radia w linku kupić używkę 9812...Bądź jeśli wolisz nowe to coś z serii CDA CDE ma za ostrą górę....Za prawie 700 zł które chcesz wydać na skrzynie z Jbl-ami masz np 2x PB S-12 I masz tutaj jakość która idzie w parze z mocnym uderzeniem...A Z własnego doświadczenia ci powiem że jbl to tylko łomot robi....
lesny1982 - 2009-10-17, 20:01
to ja mam ALPINE CDA 9885R z ipodem oryginalnym ALPINE 2GB i chce 650zł
zeniTh - 2009-10-17, 20:04
lesny1982 napisał/a: | to ja mam ALPINE CDA 9885R z ipodem oryginalnym ALPINE 2GB i chce 650zł |
nie potrzebuję iPoda ;D bo mam iPhone 16GB xD a po drugie ono nie jest czerwone, a do mnie tylko z czerwonym podświetleniem wchodzi w grę ...
lesny1982 - 2009-10-17, 20:07
no niestety ma czerwone i niebieski lub wymieszane i iphona nie naladujesz przez radyjko
zeniTh - 2009-10-17, 20:07
lesny1982 napisał/a: | i iphona nie naladujesz przez radyjko |
ale przez zapalniczkę, mam ładowarkę ... ;P
widi napisał/a: | Bądź jeśli wolisz nowe to coś z serii CDA CDE ma za ostrą górę... |
a dokładniej o co chodzi bo nie zrozumiałem...
Wydym - 2009-10-17, 20:13
Chodzi o to że seria CDE jest serią budżetową alpine....I ogólnie większość modeli ma słabą jakość ale nie zawsze...I mają za bardzo wyostrzone podbicie wysokich tonów...CDA jest seria która gra jakościowo i to na wysokim poziomie....
zeniTh - 2009-10-17, 20:20
aha
a nie koniecznie alpine, to co byś jeszcze polecił ? może sony, albo pioneer ?
Wydym - 2009-10-17, 20:22
Clarion...
Wydym - 2009-10-17, 20:24
Ogólne jeśli masz jakieś pytania związane z Car Audio to zapraszam na http://www.strefacaraudio.pl/forum/ oraz http://www.elektroda.pl/rtvforum/forum72.html Z chłopakami z forum zawsze ci pomożemy
zeniTh - 2009-10-17, 20:46
dobra dzięki
póki co to muszę jeszcze zmienić ten płyn chłodniczy, wysokie napięcie i klocki hamulcowe ... a później zabieram się za modyfikacje
zobaczymy jak to będzie, póki co trzeba zbierać zielone, żeby mieć za co to wszystko kupić ;D
zeniTh - 2009-10-21, 18:37
ventyl dostał dziś nowe piórka wycieraczek ...
nie wiem jakiej firmy, ważne, że dobrze zbierają i byle by przelatały zimę ;D później zmienię na coś lepszego.
zeniTh - 2009-11-10, 01:53
oto i foto mojego wentolota z nowymi pozycjami diody, założone na małym spocie z Jendker'em
;]
jutro zamawiam jeszcze żarówki
Paweł J. - 2009-11-10, 08:48
zeniTh, a przy tych diodach nie masz efektu żółtej żarówki.....tzn biała dioda ale w połączeniu za żarówką ( światła mijania i drogowe), żarówka świeci na żółtawo
Jendker - 2009-11-10, 09:34
ja mam też takie diody i jest tak że światła mijania świecą na żółto a do okoła lampy jest białe światło postojówki u ZeniTha jest podobnie
Jendker - 2009-11-10, 09:35
jeśli oto chodzi
zeniTh - 2009-11-10, 10:54
No jest tak jak piszesz, bo jedną żarówkę mam te normalna, więc żółtawe światło, a druga się spaliła. Może zrobię fotkę wieczorem jak nie zapomnę chociaż nie wiem czy będzie widać ...
Jendker - 2009-11-10, 11:44
spróbuj z bliska zrobić fotke może coś wyjdzie
Hormon - 2009-11-10, 14:54
A tak z innej beczki, jakiego produktu używałeś do zabezpieczenia przed wlewaniem się wody do bagażnika?
Bo muszę to zrobić, a nie bardzo wiem co do tego użyć.
zeniTh - 2009-11-10, 16:02
może to głupio zabrzmi, ale zwykłego silikonu, do tego czarny do silnika xD bo innego nie było, ale i tak mi się woda wlewa pod tylną lewa ( na błotniku ) lampa i tam gdzie idzie kabel przez taką uszczelkę też jej nie mam ...
ale tamte miejsca co zbezpieczyłem to się już nie leje ..
no ale trzeba będzie zmienić te lampę na błotniku na helle, bo to jst jakiś zamiennik i to chyba dla tego, poza tym narobiłem sobie biedy bo wylało mi się trochę benzyny w bagażniku ;/ i farbę i te konserwację mi potopiło ;/ a o smrodzie już nie wspominam i teraz muszę cały bagaj wypróżnić z obić lamp itp. i zrobić konserwację od nowa ... i pomalować
więc myślę, że jak to zrobię to już się woda nie będzie lała
zeniTh - 2009-11-11, 23:57
tak jak pisałem wyżej, zalałem sobie kiedyś bagażnik benzyną ;/
stopiło mi konserwacje na podłodze bagażnika, no i musiałem to wszystko wyskrobać, oczywiście jeszcze nie skończyłem, do tego wykręciłem lampy, które muszę jeszcze uszczelnić, prawa to hella, mało ciekła, ale coś tam zawsze kapało, a lewa to depo z taka ch**ową uszczelką, tam właśnie ciekło najbardziej, nie wiem czy nie zmienię całej lampy na helle, tylko ciężko dostać po taniości...
fotki jak wygląda teraz mój dupowóz :
i teraz pytanie, czym to zakonserwować
konserwować na gładko i pomalować w kolor auta ? czy zainwestować w maty wygłuszające i to zakleić
i fotki z cyfrowki moich pozycji :
lesny1982 - 2009-11-12, 01:16
zawal barankiem w kolor i na to maty wszedzie i bedzie si
zeniTh - 2009-11-12, 01:34
a jakie maty będą w tym przypadku najlepsze ? miękkie ? aluminiowe ? a może polimerowe ?
od razu bym sobie walnął je na cały bagażnik.
lesny1982 - 2009-11-12, 01:40
obojetnie jakie dasz beda dobre
zeniTh - 2009-11-13, 01:40
mam mały problem, rozebrałem drzwi od strony kierowcy i po pierwsze lusterko mam manualne, niepodgrzewane, a po drugie lampka się nie świeci, a powinna po otwarciu drzwi ( od strony pasażera się świeci ) i tam jest wszystko ok
no ale mało ważne, prawdopodobnie były zmieniane całe drzwi, ale zastanawia mnie jedno, po co tam w środku są 2 wolno wiszące kable ( w prawych drzwiach jest tylko ten pierwszy, bo ten drugi idzie do lampki )
taki, bliżej zawiasów :
i taki przy końcu drzwi ( w miejscu gdzie powinien być kabel do lampki ) :
i pytanie czy można odciąć końcówkę i podłączyć do tego kabla lampkę ?
lesny1982 - 2009-11-13, 07:11
jeden do lampki pewnie a drugi od glosnika
Hormon - 2009-11-13, 07:30
lesny1982 napisał/a: | jeden do lampki pewnie a drugi od glosnika |
Tak jak pisze lesny1982.
zeniTh - 2009-11-13, 09:11
lesny1982 napisał/a: | jeden do lampki pewnie a drugi od glosnika |
ale czemu taka dziwna końcówka ? ta od lampki ? jakiś nowszy typ ?
Hormon - 2009-11-13, 10:25
Chyba był jeden typ, w każdym bądź razie mam dokładnie takie kabelki jak u Ciebie.
Jendker - 2009-11-13, 12:03
były 2 typy bo ja mam szeroką końcówkę
zeniTh - 2009-11-13, 12:04
w drugich drzwiach do lampki mam inne wejście ... jutro wrzucę foto.
zeniTh - 2009-11-15, 04:04
no w lewych drzwiach mam ten drugi (nowy) typ, no ale niestety nie jest chyba podłączona, bo nie ma na niej napięcia ... sprawdzałem wczoraj miernikiem ... muszę całkiem ściągnąć tę matę wygłuszającą i tam pooglądać te kable ;/
Jendker - 2009-11-15, 09:43
Mi raz szyba przecieła kabelek od światełka
zeniTh - 2009-11-20, 00:42
dobra na razie zostawiłem w spokoju te drzwi, w 50% zakończyłem pracę nad tym bagażnikiem, wystarczy teraz go wykleić matami, (które muszę najpierw zakupić)
poza tym uszczelniłem bagażnik, odkręciłem lampy na błotnikach, przesmarowałem uszczelki silikonem i zakręciłem, na razie jest sucho... zobaczymy po większych opadach
odkleiłem napis "Vento_GL" z klapy, zamierzam jeszcze odkleić znaczek "VW", ale nie wiem jak go odkleić, a nie chce poniszczyć lakieru, a on jest na pewno przyklejony, ponieważ na wylot nie ma żadnego kołka, czy śruby...
założyłem nowe żarówki OSRAM COOL BLUE, nawet ładne białe światło, ale spodziewałem się czegoś więcej, zamierzone było niebieskie światło, pseudo ksenony, ale nie wyszło...
poniżej fotki mojej pracy
znaczek "Vento_GL", a raczej pozostałości, które muszę jeszcze usunąć
bagażnik, nie ma jeszcze maty, muszę ją wyprać bo nadal śmierdzi benzyną ;/
światełka ;P lampa nie jest zaparowana, tylko trochę brudna, z resztą jak całe auto ... ;D
i miejsca uszczelnienia bagażnika :
to miejsce jest bardzo ważne
uszczelnienie lampy, pod uszczelką
i mikropęknięć, najlepiej zrobić to od środka bo nie widać ...
Hormon - 2009-11-20, 07:16
Znaczek żeby ściągnąć to użyj małego śrubokręta płaskiego, u mnie ten znaczek był przyklejony na taśmie dwustronnej. Jak delikatnie tym śrubokrętem pod wadzisz do okoła to znaczek powinien zejść.
zeniTh - 2009-11-20, 08:54
ale trzeba podważać pod tą gumą czy tylko znaczek ?
cinek82 - 2009-11-20, 09:03
Pod tą gumą podważasz
zeniTh - 2009-11-30, 17:09
wymieniłem dziś płyn do wspomagania, na febi (zielony)
no i lepiej się kręci kierownicą
poza tym zakupiłem drugie żarówki (Philips BlueVision) no ale niestety, dalej efekt nie jest taki jak chciałem, światło jest białe, żarówki ładnie świecą, nawet chyba lepiej niż te poprzednie osramy, które teraz wylądowały u mojej mamy w puncie
no ale niestety nie jest to fajne niebieskie/ksenonowe światło
Jendker - 2009-11-30, 17:23
a jak spuszczałeś płyn przy zbiorniczku czy przy pompie
zeniTh - 2009-11-30, 17:32
przy pompie, ściągnąłem wąż z pompy i wyleciało, oczywiście kręciłem kierownicą przy spływaniu płynu
Jendker - 2009-11-30, 17:36
a mniej więcej gdzie się znajduje popa??
zeniTh - 2009-11-30, 17:56
pod alternatorem
Hormon - 2009-12-01, 10:07
Nie kupuj niebieskich żarówek, przez chwile będzie wydawało ci się to fajne, a później zmienisz zdanie i założysz białe.
zeniTh - 2009-12-01, 11:51
No właśnie też rozkminiłem ten sens ... teraz mam Philips BlueVision i ładnie świecą, może kiedyś jak zmienię auto to będę szukał takiego z ksenonami albo jak będę miał więcej kasy to założę do tego prawdziwe ksenony xD
zeniTh - 2009-12-24, 15:25
no i nowe graty do Vento ;P
ori głośniki od Jendker'a, póki co, byle grało, na wiosnę budowa konkretnego audio ; P
lampy hella, kpl za 50 zł od kolegi z forum, będą malowane na czarno
i nowe tarcze i klocki, brembo i ferrodo premier
czekam jeszcze na nowe graty zamówione u Mapeta ;D,ale to tajemnica co to będzie, wie tylko Jendker
a ze złych wiadomości to to, że prawdopodobnie padła mi pompa hamulcowa ;/
krzeszak - 2009-12-24, 20:51
Cytat: | ori głośniki od Jendker'a, póki co, byle grało, na wiosnę budowa konkretnego audio |
na wiosnę mogę odkupić od Ciebie te głośniczki
piotr nowok - 2009-12-24, 21:20
no ladne gratki jak co to ja mam hertze na sprzedaz jak by kto chcial na gwarancji
dawid_sc - 2009-12-25, 09:43
za hertz:P i zarzuc fotkami
piotr nowok - 2009-12-25, 12:28
w moim temacie sa bo na kompie nie mam fot
zeniTh - 2009-12-31, 13:16
a więc tak, w końcu zostały wymienione:
- świece na NGK
- przewody na SENTECH
- palec, kopółka
- założone nowe tarcze i klocki (brembo, ferrodo)
- wymieniony płyn chłodniczy na DYNAGEL
- wymieniony olej w skrzyni
- wymieniony płyn hamulcowy
i nieoczekiwane wydatki
- wymieniona pompa hamulcowa wraz z serwem
- wymienione dwa przewody hamulcowe (tylne)
myślę, że o niczym nie zapomniałem ;P
a w sumie kosztowało mnie to 620 zł + tarcze z klockami 150 zł
do wymiany szykuje się jeszcze cały tłumik od początku do końca, tylne amortyzatory, ale poczekam na kasę i zakupię już gwint i tylne tulejki ...
możliwe, że będę chciał wymienić jeszcze 2 pozostałe przewody hamulcowe ...
i dotarły do mnie graty od Mapeta ;D rozpórka i lifty do maski
piotrek_inf - 2009-12-31, 23:05
No to nieźle działasz. sam myślałem o liftach, muszę to oblukac. Ile dałeś za nie? Na allegro widziałem po 59.99 są jakieś zniżki u Mapeta?
Hormon - 2010-01-01, 02:40
Zniżki są jak się na jego forum zalogujesz, zamów u Venom24.pl i masz 10% zniżki gwarantowane a może i więcej jak się potargujesz. Podobne fanty leża tez u mnie od Venoma
Vento-Łukasz - 2010-01-01, 04:02
zeniTh napisał/a: | a więc tak, w końcu zostały wymienione:
- świece na NGK
- przewody na SENTECH
- palec, kopółka
- założone nowe tarcze i klocki (brembo, ferrodo)
- wymieniony płyn chłodniczy na DYNAGEL
- wymieniony olej w skrzyni
- wymieniony płyn hamulcowy
i nieoczekiwane wydatki
- wymieniona pompa hamulcowa wraz z serwem
- wymienione dwa przewody hamulcowe (tylne) |
no to powiem ci że ładnie działasz
zeniTh - 2010-01-01, 07:50
od Venoma dostałem noworoczna cene 49,99 a u mapeta 45 zł na rozpórke analogicznie 109 i 105 zl ale mowie to byla noworoczna wyprzedaz ;P dla tego tak tanio
krzeszak - 2010-01-01, 09:59
zeniTh napisał/a: | - wymieniony olej w skrzyni |
jaki olej kolega zalał czy to pierwszy raz czy działo się coś złego ze zapadła decyzja wymiany oleju
zeniTh - 2010-01-01, 12:44
krzeszak napisał/a: | jaki olej kolega zalał czy to pierwszy raz czy działo się coś złego ze zapadła decyzja wymiany oleju |
tego to Ci nie powiem, bo nie wiem, mechanik mi to robił, wiem tylko, że litra kosztowała coś koło 30 zł, pierwszy raz po kupnie auta, auto ma już 16 lat , no rocznikowo to 17 i nie wiadomo kiedy był wymieniany olej ... a te 50 czy 60 zł to jeszcze nic, na pewno taka operacja nie zaszkodzi
krzeszak - 2010-01-01, 13:34
zeniTh napisał/a: | pierwszy raz po kupnie auta, auto ma już 16 lat , no rocznikowo to 17 i nie wiadomo kiedy był wymieniany olej ... a te 50 czy 60 zł to jeszcze nic, na pewno taka operacja nie zaszkodzi |
właśnie każdy mówi co innego szkoda ze nie wiesz co za olej jest wlany
zeniTh - 2010-01-01, 13:37
krzeszak napisał/a: | szkoda ze nie wiesz co za olej jest wlany |
jak się dowiem to Ci dam znać ... bo teraz to nawet kasy na koncie nie mam żeby do niego zadzwonić
piotr nowok - 2010-01-01, 13:45
no ladne zakupy porobiles
Hormon - 2010-01-01, 14:20
Jeśli chodzi o skrzynie biegów to raczej każdy mówi aby nie wymieniać oleju jeśli nie ma takiej potrzeby. A jak już się wymiana olej, to powinien być bardzo gęsty np taki http://moto.allegro.pl/it...niowy_0_5l.html
zeniTh - 2010-01-01, 14:24
a jaki był fabryczny ? bo wiem, że mechanik patrzył w książkę ... i chyba mówił coś o gęstszym ... ale nie jestem na 100% pewien ..
jak bede miał jak to się go zapytam i napisze ;p
krzeszak - 2010-01-01, 14:29
zeniTh napisał/a: | a jaki był fabryczny ? |
no właśnie ktoś wie co było dokładnie lane w fabryce do naszych skrzynek
Hormon - 2010-01-01, 14:50
krzeszak napisał/a: | zeniTh napisał/a: | a jaki był fabryczny ? |
no właśnie ktoś wie co było dokładnie lane w fabryce do naszych skrzynek |
Trzeba by pewno książkę serwisową przeglądnąć, może tam coś pisze na ten temat.
Wvojtek - 2010-01-01, 17:27
widzę że ventka ładnie nowy rok zaczyna....... nowe graty olej no no
Arcaj - 2010-01-01, 19:10
do silników 1.8 AAM
w skrzyni był lany olej SAE 75W-90
krzeszak - 2010-01-01, 19:14
Arcaj napisał/a: | do silników 1.8 AAM
w skrzyni był lany olej SAE 75W-90 |
Arcaj, - skad wziołes ta informacje a jakiej firmy ... castrol ,mobil a może jeszcze cos innego
Arcaj - 2010-01-01, 19:19
krzeszak napisał/a: | Arcaj, - skad wziołes ta informacje |
z eTECH-a
Hormon - 2010-01-01, 19:38
Czyli ten olej do którego podałem linka spokojnie można lać.
Arcaj - 2010-01-01, 19:51
Hormon napisał/a: | Czyli ten olej do którego podałem linka spokojnie można lać. |
nie powiem że zdecydowanie tak.
Parametry się zgadzają więc ja bym lał
zeniTh - 2010-01-28, 22:17
ojojoj ;D dawno tu nie odświeżałem ;D temat został zakopany, ale już działamy
mimo chłodu, touran został parę dni na zewnątrz a w garażu zagościło moje Vento
skutkiem tego było :
- zamontowanie liftów
- zamontowanie głośników w drzwi
- wyczyściłem ten ohydny klej, który został po jakiejś na klejce na tylnej szybie ...
- przeczyściłem ten wentylatorek od thermotronica, który zawsze tak brzęczał ... i już jest cisza
- przy okazji rozbierania deski, pobawiłem się trochę i zacząłem w końcu, dawno już planowaną wymianę podświetlenia
oto i foto relacja :
stanowisko pracy
diody jakich używałem ( porównanie ze starą diodą SMD )
i mój patent na kratkę pasażera
oto efekty, oczywiście nie dokończonej pracy ...
- zdarłem klej z klapy (pozostałości po napisie "Vento"), ale niestety jeszcze troszkę zostało, poradźcie jak to usunąć ? może jakoś chemicznie ?
a w bagażniku kolejne fanty czekają na zamontowanie
i wczoraj zamówiłem jeszcze to :
na dniach będzie montaż tłumików i wycięcie katalizatora = sprzedaż
plany jakie mi ostatnio wpadły do głowy, to :
- zrobienie diodowych kierunków w błotnikach
- oklejenie lamp tylnych, przednich i bocznych kierunków przyciemniającą folią do lamp
- założenie sierpów na nadkola
- pomalowanie lusterek na czarno
- dokończenie czerwonego podświetlenia
- uglebienie przodu, zakup niskiej zawiechy od kolegi z forum
- założenie końcówek REMUS uciętych z pordzewiałego tłumika, tylko trzeba będzie je najpierw odnowić
- a jak będzie cieplej to zajmę się rudym ...
Paweł J. - 2010-01-28, 22:23
zeniTh napisał/a: | - oklejenie lamp tylnych, przednich i bocznych kierunków przyciemniającą folią do lamp |
Jak Ci sie folia na lampach, tych w tylnych błotnikach zacznie załamywać i nerwy Cię puszczą i jeśli zaczniesz działać spray-ej to służę poradą
zeniTh - 2010-01-28, 22:39
Paweł J., mam już specjaliste od folii więc dam radę poza tym, najpierw chciałem malować, ale teraz przekonałem się do folii i zrobię folią
Blenders - 2010-01-28, 22:58
zeniTh, widze ze jednak dales rade zrobic oswietlenie. bylo kombinowania no nie?! ale najlepiej swoim pomyslem zrobic
zeniTh - 2010-01-28, 23:01
Blenders, jakoś dałem rade bawiłem się z tym 2 dni ;D bo trochę mi się nie chciało z tym bawić ... bo było zabawy, ale i zabrakło mi diod bo sobie za mało kupiłem i musiałem dokupywać xD i tak się zeszło z tym ...
Blenders - 2010-01-28, 23:10
wiem cos o tym. jest zabawy przy tym i to takiej jeszcze wku....cej . ale pozniej jak sie wszystko podlaczy to usmiech na twarzy sie pojawia . ps. trzebabylo sie zapytac ile potrzeba diod i nie byloby problemu ;p
zeniTh - 2010-01-28, 23:13
wiesz myślałem, że nie będę tego robił jeszcze teraz ... więc tak na próbę kupiłem par diod... no a że tak wyszło, to rozebrałem, porobiłem co miałem porobić i zacząłem lutować ;D
Blenders, a Ty zmieniałeś podświetlenie we włączniku świateł ?
Wvojtek - 2010-01-29, 08:02
zeniTh, na laptopie widze że na forum golfa siedzisz
niezła robota ostro bierzesz się za ventke
Hormon - 2010-01-29, 09:01
No to robota widzę idzie pełną parą .
Powiedz mi co z tą folią, czy zamawiamy razem ?
Przemek - 2010-01-29, 09:49
za pracę nad ventylkiem.
Jendker - 2010-01-29, 09:59
Hormon napisał/a: | Powiedz mi co z tą folią, czy zamawiamy razem ? |
dobre pytanie to i ja bym zamówił jeśli można
Arcaj - 2010-01-29, 10:15
zeniTh napisał/a: | touran został parę dni na zewnątrz a w garażu zagościło moje Vento |
turan ma dobre blachy na dworze mu nic nie będzie a starsi mają pierwszeństwo czyli venciak w garażu Dobra robota z oświetleniem i dobre graty
zeniTh - 2010-01-29, 10:59
Wvojtek napisał/a: | zeniTh, na laptopie widze że na forum golfa siedzisz
|
no wiedziałem, że się ktoś przyczepi ;D szukałem tam tylko informacji
Wvojtek napisał/a: | niezła robota ostro bierzesz się za ventke |
no biore się biore, żeby nie jeździć typową serią ;D ale na wiosnę będzie pewnie zamiana na AFN'a ... i to nie swap, tylko całe autko ale nie zdradzam nić póki co
Hormon napisał/a: | Powiedz mi co z tą folią, czy zamawiamy razem ? |
Jendker napisał/a: |
dobre pytanie to i ja bym zamówił jeśli można |
jak będę zamawiał to dam wam znać i zamówimy razem
czarnysauber - 2010-01-29, 12:04
Ładnie działasz ja mialem zmieniac podswietlenie na czerwono ale pusciły mi nerwy
zeniTh - 2010-01-29, 12:56
czarnysauber, daleko nie masz ;D
wpadnij na jakiego spota i będziemy działać ;D
czarnysauber - 2010-01-29, 13:34
moze blizej wiosny ale nie omieszkam was odwiedzic
piotrek_inf - 2010-01-29, 13:38
zeniTh napisał/a: | jak będę zamawiał to dam wam znać i zamówimy razem |
I ja I ja chce. Nie wyszło mi ze sprayem to może z folią wyjdzie, może jeszcze umówimy się na grupowe oklejanie?
zeniTh - 2010-01-29, 14:33
piotrek_inf, ok nie ma problemu
a co do oklejania to ja już jestem ustawiony z szafikiem2000GT
Hormon - 2010-01-29, 14:41
piotrek_inf napisał/a: | zeniTh napisał/a: | jak będę zamawiał to dam wam znać i zamówimy razem |
I ja I ja chce. Nie wyszło mi ze sprayem to może z folią wyjdzie, może jeszcze umówimy się na grupowe oklejanie? |
Ta i jeszcze grilla rozpalimy i przydało by się ze 3 zgrzewki browara
piotrek_inf - 2010-01-29, 20:29
kurde musimy Zenith na kiedy się ustawiliście? Może i mi byście pomogli?
zeniTh - 2010-01-30, 00:40
póki co to jesteśmy ugadani na robotę jak będzie cieplej, ja jemu robię podświetlenie włącznika świateł a on mi pomoże przy klejeniu folii
to może na jakiś parking podziemny pojedziemy gdzie będzie dostęp do prądu sieciowego ? weźmiemy suszarki i zabawimy się w grupowe klejenie ?
piotrek_inf - 2010-01-30, 07:13
Piszę się na to, ja mogę w zamian zorganizować jakieś piwko
zeniTh - 2010-01-30, 10:27
ok jak się zrobi cieplej będziemy się organizować ( nie mylić z onanizować... )
zeniTh - 2010-02-07, 21:22
w czwartek, tj 4 lutego byłem u mechanika, który zmienił mi przepalony tłumik i wyciął katalizator, wstawił za niego strumienicę ...
i na podnośniku już
i fotki starego, ori tłumika ...
a w piątek mi się trochę nudziło więc zrobiłem przymiarkę rozpórki ;D
Jendker - 2010-02-07, 21:26
rozpórka całkiem fajnie wygląda
v-w - 2010-02-07, 21:40
a co to daje?
Jendker - 2010-02-07, 21:43
auto trzyma się sztywniej na zakrętach
zeniTh - 2010-02-07, 21:45
v-w - 2010-02-07, 21:52
a to musi sie dawac na gore i na dół silnika?
rolz - 2010-02-07, 22:12
Jendker napisał/a: | auto trzyma się sztywniej na zakrętach |
Rozmawiałem w sobotę z gościem z Venom24 i stwierdził, że te regulowane rozpórki jedynie ładnie wyglądają bo przez tą śrubę rzymską można je zgiąć w rękach...
v-w napisał/a: | a to musi sie dawac na gore i na dół silnika? |
Np. w golfach 1 ma sens dawanie dolnej rozpórki na wahacze bo buda już ze zmeczenia tam też zaczyna pracować, w vento nie ma sensu.
czarnysauber - 2010-02-07, 23:10
ładnie działasz daj znac jak załozysz jak sie ventka prowadzi
fajnie wytłumaczone zasada działania rozpórki proponuje dac to w dziale "tuning" napewno komus sie kiedys przyda
piechu43 - 2010-02-08, 07:46
z tych animacji widać wszystko bajecznie, tylko mnie zastanawia, czy amorki nie dostają więcej po dupie przy założonej rozpórce
Paweł J. - 2010-02-08, 08:24
A ja uważam że te animacje są ostro przesadzone...kielichy amortyzatorów chodzą, wahacz na mocowaniu się przemieszcza...losie..nic tylko rozsypanie się furce zostało.
Mati_89 - 2010-02-08, 10:50
hehe popieram Pawła przesadzone troszke animacje
piechu43 - 2010-02-08, 12:19
tak właśnie siedzę i oglądam i stwierdzam że nie ma bata coś musi po dupie dostawać
pawelvw - 2010-02-08, 12:22
albo ta rozrórka ze sruba rzymską nie wytrzyma i pękne na srubie i może zrobic ładna dziurke w masce bo i o czyms takim słyszałem
zeniTh - 2010-02-08, 14:18
koledzy nie straszcie mnie, bo za chwile wystawie te rozpórkę na allegro xD
na forum pare osób na takim czymś jeździ i daje rade więc ?
piechu43 - 2010-02-08, 14:42
jak by co to mogę załatwić tanio maskę zeniTh, więc się nie bój
Hormon - 2010-02-08, 15:06
Nie ma co przesadzać, jego auto nie ma jakiejś mega gleby i strasznie twardych amortyzatorów i sprężyn. Tak że ta rozpórka da rade.
arek07 - 2010-02-08, 15:28
zeniTh napisał/a: | koledzy nie straszcie mnie, bo za chwile wystawie te rozpórkę na allegro xD
na forum pare osób na takim czymś jeździ i daje rade więc ? |
ja też mam taką rozpórkę i wszystko jest ok
Paweł J. - 2010-02-08, 18:56
zeniTh, ale Ty chyba gleby nie masz
Jeśli się nie mylę i nie masz ani gleby ani poliuretanów to chyba rozpórka jest zbędna
rolz - 2010-02-08, 20:13
Paweł J. napisał/a: | zeniTh, ale Ty chyba gleby nie masz
Jeśli się nie mylę i nie masz ani gleby ani poliuretanów to chyba rozpórka jest zbędna |
Plastiki powinny mniej trzeszczeć we wnętrzu
dżodżo1986 - 2010-02-08, 22:34
rozpórka zawsze przydatna jest, a co do tego że powygina maskę to nie ma tekiej opcji nawet, no chyba, że jeździsz w rajdach to wtedy ma prawo nie wytrzymać, a tak w takich warunkach jak jeździsz to nie masz sie o co bać
levis521 - 2010-02-08, 23:12
heh ja mam taka rozpórkę,twarde sprężyny i poliuretan żółty i jeszcze dziury w masce nie zrobiło .
WAFEL - 2010-02-09, 06:37
rzeby sztywna byla furka to potrzebna jest rozpurka
Paweł J. - 2010-02-09, 08:46
rolz napisał/a: | Plastiki powinny mniej trzeszczeć we wnętrzu |
Nie wszystkim trzeszczą
Hormon - 2010-02-09, 10:16
Paweł J. napisał/a: | rolz napisał/a: | Plastiki powinny mniej trzeszczeć we wnętrzu |
Nie wszystkim trzeszczą |
Dokładnie
piechu43 - 2010-02-11, 15:28
STO LAT STO LAT STO LAT STO LAT STO LAT STO LAT STO LAT
Vento-Łukasz - 2010-02-11, 16:55
wszystkiego najlepszego
czarnysauber - 2010-02-11, 17:01
Pićset lat
pawelvw - 2010-02-11, 18:10
o nie panowie 1000lat oraz zdrowia szczescia pomyślości i bez awaryjnej jazdy
zeniTh - 2010-02-11, 18:30
dzieki Panowie nie przesadzajcie, 1000 lat bym nie chciał żyć ... wystarczy mi tak dożyć zdrowo i spokojnie do 80
a ta emotka jest świetna ;D
zeniTh - 2010-03-22, 20:56
a więc była zima, mało się działo ;P
nastaje wiosna, czas wielkich zmian ;D
w piątek zakupiłem w tesco wosk koloryzujący
za 19,99 ;D i powiem szczerze, że byłem mile zaskoczony, nie wiedziałem, że takie coś może tyle zdziałać
w sobote zabrałem się do pracy, mycie, szorowanie, pastowanie
a w niedziele wieczorem spadł deszcz ;(
oto jak wyglądał samochód w niedziele wieczorem
zdjęcie tego nigdy nie odda, poza tym robione było pod wieczór ;P
do tego bawiłem się jeszcze trochę z podświetleniem ...
licznik jeszcze nie jest skończony, brakuje mu podświetlenia tych zielonych wyświetlaczy
ale za to nie działa mi podświetlenie włącznika świateł, coś pochrzaniłem, muszę się za niego jeszcze raz zabrać, może diody się popaliły ...
a i jeszcze jedna, może trochę smutna wiadomość, że Vento niestety za pare dni ląduje na OTOMOTO
będzie zamiana na 1,9tdi 110km - taki docelowo ma być ;D
będzie to prawdopodobnie ibiza II albo golf 3 ( oczywiście z Vento Frontem )
zmiana będzie tylko i wyłącznie z przyczyn ekonomicznych, jeżdżę bardzo dużo, a jeździł bym pewnie jeszcze więcej jakby nie to spalanie ... a gazu mi się nie opłaca wkładać bo straci jeszcze bardziej na mocy ... a ja potrzebuje mocnego i w miarę ekonomicznego silnika, jakim jest AFN lubię sobie poprostu czasami przycisnąć ...
więc jakby ktoś ze znajomych szukał jakiegoś ciekawego autka to kierować go do mnie ;D
Wvojtek - 2010-03-22, 21:09
szkoda że sprzedajesz a tym bardziej że nie będzie vento-następcy
Hormon - 2010-03-22, 21:09
Widzę że muszę do tesco podjechać, bo na stacjach benzynowych prawie 30zł wołają za ten wosk.
Auto się świeci jak psu jajca sesese
naws - 2010-03-22, 23:04
a to juz wiemy po co wosk do sprzedazy musi sie prezencic Ale szkoda ze sie pozbywasz
zeniTh - 2010-03-22, 23:46
zeniTh napisał/a: | szkoda że sprzedajesz a tym bardziej że nie będzie vento-następcy |
nie powiedziane, że nie będzie Vento
jeśli znajde ciekawe z AFN'em to czemu nie bardziej bym wolał Vento niż Golfa ;P większy bagażnik i tył ładniejszy
zeniTh - 2010-04-06, 00:18
a więc Panowie, Vento zostaje jeszcze przynajmniej do września/października ;P a może i dłużej ;D
musiałem wydać trochę pieniędzy i nawet jakbym go sprzedał to nie kupię czegoś lepszego ...
myślę, że po wakacjach się trochę zarobię i kupię to co mi wpadło w oko czyli passat b5 kombi 1.8t ;D ale zobaczymy
póki co to modzę jeszcze przy Ventylu, bede chcial zalozyc jeszcze gaz ... zeby taniej jezdzic
narazie musze przy nim troche podlubac, bo po pierwsze wypadla mi dziura w podlodze
- trzeba będzie to zrobić, poprawić nadkola, bo ruda się pokazuje ... klapa tak samo.
- tak jak pisałem, założyć gaz
- i wprowadzić lekkie zmiany optyczne i mechaniczne :
dużo pierdól jest do poprawienia np takich jak :
- dokupienie klamki do schowka
- podłączenie lampki w lewych drzwiach
- poprawienie podswietlenia we wlaczniku swiatel
- zmiana obudów lusterek na czarne
- pomalowanie felg na bialą perłę
- przyciemnienie frontu, kierunków i lamp z tyłu (folia na kierunki i tył i spray na przednie lampy)
- dokupienie prawej zaslepki w zderzaku
- dokupienia 2 diod do podswietlenia wyswietlaczy na liczniku
- zmiana koloru podswietlenia nadmuchu
- dokupienia tylnej popielniczki, bo jest troche wytarta ...
- zespawanie koncowek remus razem i zamontowanie ich do tlumika ;D
- usuniecie haka i zmiana tylnego zderzaka
- zamontowanie rozporki w koncu
- zakupienie BRY
- zalozenie centralnego z pilota i moze czujników cofania ;D
- zaspawanie znaczka VW przy okazji roboty klapy
- moze jakies przyciemnienie szyb z tylu
- i jakies nie wielkie audio
- obnizenie przodu, bo stoi wyzej niz tyl ;/
duzo rzeczy z tego ( tych mniejszych ) chcialbym zrobic przed 25 kwietnia bo wtedy jest otwarcie sezonu VAG podkarpacie ;D a z reszta mysle ze wyrobie sie do konca sezonu
wiem ze duzo tego jest, ale duzo z tego to takie *^%#$*&$ ...
mysle ze uda mi sie chociaz 3/4 tego wykonac, oczywiscie na ile pozwola fundusze
Jendker - 2010-04-06, 07:40
widzę że ostro się bierzesz za ventyla
Hormon - 2010-04-06, 08:15
Powodzenia w pracach i dużo czasu wolnego . A co do sprężyn, to będę miał niedługo do sprzedania -40, jak byś chciał.
Wydym - 2010-04-06, 08:29
To się chwali I oby furka służyła jak najdłużej....A jak byś chciał to w giełdzie moje sprężynki wystawiłem...Są to - 40 fk...Możesz zobaczyć u mnie w temacie jak auto na nich siedziało.....
Arcaj - 2010-04-06, 08:59
Kolego zeniTh całkiem podobne plany jak moje z tymi felami też ja podobnie jak widi będę miał springi na sprzedaż -40 vogtlandu. Sprzedaje bo diesel jest za ciężki na springi benzyniaka Powodzenia w planach i trzymam kciuki
piotrek_inf - 2010-04-06, 09:35
Zacne plany, ja w tym roku chciałbym zacząć blacharkę, więc jak znajdziesz/masz jakiegoś fachowca godnego polecenia to byłbym wdzięczny za namiary
piechu43 - 2010-04-06, 09:45
Ja też trzymam kciuki żeby się udało z robotą
zeniTh - 2010-04-06, 09:47
na pierwszy ogien ida kola, czyli malowanie felg, zakup opon i blacharka ... bo z taka dziura nie bede jedzil
Wvojtek - 2010-04-06, 16:19
zeniTh, ładne piany powodzenia życzę i myślę że na bieżąco będzie fotorelacja z prac
Rafik - 2010-04-06, 16:46
no oby plany jak najszybciej sie wypełniły no dbasz o furaka a to sie chwali
zeniTh - 2010-04-06, 18:16
a no staram się, byle by kasa cały czas była ... pracy nie mam stałej i to jest ból, bo muszę się jeszcze uczyć ... dopiero 3 technikum, jeszcze rok przedemną ;( ale jakieś biznesy staram się kręcić, więc przynajmniej z tego kasa jest, bo tak to by pewnie nie było nawet na paliwko
btw. zapomniałem napisać, że 31.03.2010 wymieniłem olej
jest to zwykły Lotos 15w40, a to dla tego, że nie chciałem ryzykować z 10w40 ... auto już jest stare, nie znam jego przeszłości ...
i powiem Wam, że bdb na tym oleju autko chodzi wcześniej końcówka tłumika była okopcona, teraz jest czysto silnik ciszej chodzi, ogólnie to jestem zadowolony ...
piotrek_inf, nie ma problemu, póki co szukam ...
zeniTh - 2010-04-11, 22:27
no tak
kiedyś robiłem małą przymiarkę felg, a dziś taki mały VT z nudów
oczywiście będą białe dokładnie biała perła, ale tak patrzyłem tylko jakby to wyglądało z czarnymi (a wyszedł mi grafit xD)
w czwartek zakup pierścieni centrujących z 70,4 na 57,1
i śruby do alu stożkowe, m12 x 1,5, 28mm długości
http://allegro.pl/item987...tal_kurier.html
wczoraj zakupiłem także oponki
pirelli p5000 195/50/r15
używki, ale jeszcze na ten sezon będą w sam raz
jakieś 4-5mm bieżnika
teraz czas na malowanie felg i zalozenie ich na autko już
pozniej zamje sie blacharka
zeniTh - 2010-04-28, 00:33
no kurcze nikt nie zagląda ... trzeba pewnie ruszyć z poważnymi modami, coby przyciągnąć widownię ;D tylko skąd brać na to kasę ? xD
co by nudno nie było :
niestety dalej na kołpakach bo czasu nie ma, żeby przysiąść i zrobić koła ... ;/
farbę już zakupiłem, niestety zwykła biała ... za perłę gość krzyknął 350 zł za 1l więc sobie odpuściłem ...
krzeszak - 2010-04-28, 09:27
zeniTh napisał/a: | za perłę gość krzyknął 350 zł za 1l |
dobra cena
zeniTh napisał/a: | farbę już zakupiłem, niestety zwykła biała |
tez będzie ładnie
zeniTh - 2010-04-28, 14:00
niestety, może i dobra, ale ja za tę kasę wolę sobie zrobić blacharkę ... niż felgi malować, a i tak szału nie będą robić bo jakbym miał co pokazać to pewnie bym się skusił ;D
naws - 2010-04-28, 14:36
każda Ventka jest warta pokazywania !
I każda jest warta tego aby o nia dbac
Ale rozumiem Cie z felgami Ja za 2 takie Twoje felgi całe auto w blacharce i pomalowaniu bym zrobil ale to po znajomości
Hormon - 2010-05-24, 21:51
Co z felgami? Kupiłeś zawias? Jak się sprawuje gaz?
zeniTh - 2010-05-25, 08:32
Felgi się robią, ale powoli bo czasu brak ... i to strasznie, bo teraz muszę być dzień w dzień w szkole ;/
zawias kupiłem ale jeszcze nie założyłem bo kasy brak, a chciałbym dokupić jeszcze amory na tył i założyć wszystko naraz
gaz sprawuje się świetnie, po 1000km się już wszystko wyrobiło i nie ma takiego wielkiego spadku mocy jak na początku wyregulowany już i wszystko ok
może wieczorem jakieś fotki
naws - 2010-05-25, 16:39
to czekamy
Paweł J. - 2010-05-25, 20:01
zeniTh napisał/a: | i nie ma takiego wielkiego spadku mocy |
Czyli jakiś mały spadek mocy jest
zeniTh - 2010-05-25, 21:09
Paweł J. napisał/a: | Czyli jakiś mały spadek mocy jest |
No niestety coś za coś, ale powiem Ci, że nie taki wielki, myślałem, że będzie gorzej
Paweł J. - 2010-05-25, 21:10
Powinno być normalnie
zeniTh - 2010-05-25, 21:17
Paweł J. napisał/a: | Powinno być normalnie |
hehe w cuda nie wierzę ;D normalnie to jest tylko w PRINCE , ew w stagu 300
zlotykamil - 2010-05-25, 21:29
a masz nowa instalacje? Paweł J., ma racje powinno choć nie koniecznie - bo wiele elem sie sklada na to
zeniTh - 2010-06-03, 23:39
03.06.2010
- 22.04 lampy tył, kierunki przód i blendy zostały przyciemnione za pomocą folii
- 05.05 została założona instalacja gazowa Lovato z komputerem Bingo + butla w koło (jestem zdania, że gaz jest do zapalniczek, ale niestety z przyczyn ekonomicznych musiałem... )
- 17.05 zostały zakupione prawie nowe amortyzatory MTS na przód (przejechane mają ok 400km ) + klp. używanych sprężyn obniżających -40mm
- koła zostały przygotowane do malowania, ale prawdopodobnie będę musiał prostować 2 felgi, bo na wew. rancie są wgięcia ... ;/
najbliższe plany
założenie kól i zawieszenia,
dokupienie tylnych amortyzatorów MTS i zalożenie
pomalowania grilla na czarno oraz zrobienie smoked przednich lamp
ogarnięcie blacharki (podłoga, progi, nadkola)
założenie rozpórki
a co więcej to wyjdzie w praniu, na ile kasa pozwoli bo planów jest ogrom
jak zrobi to jakiś moderator to będzie
UP w 1 poście, na 1 stronie
Mati_89 - 2010-06-04, 11:05
zeniTh, no widze plany zacne masz powiedz mi te springi to tez mtsy??
pawelvw - 2010-06-04, 11:21
działaj działaj i foty z prac i po dawaj
Arcaj - 2010-06-04, 20:52
zeniTh robi opisywanie auta na zasadach forum golfa
Mati_89 napisał/a: | powiedz mi te springi to tez mtsy |
coś mi się wydaje ze to Vogtland
powodzenia w modach
Rafik - 2010-06-04, 21:40
Jest Spoko widze po opisie tematu zapowiada sie dluzsza miłość z ventlem
zeniTh - 2010-06-04, 21:53
Arcaj napisał/a: | coś mi się wydaje ze to Vogtland |
nie mam pojęcia jakie to springi ;P kupiłem od kolegi Kowal_80 z forum cały zestaw
Rafik napisał/a: | widze po opisie tematu zapowiada sie dluzsza miłość z ventlem |
chciałbym bo vento mi się bardzo podoba i serce by chciało, żeby tak było, ale rozsądek podpowiada, żeby nie pakować już dużo kasy w niego i zmienić na paska b5 1,8T w pasku kusi mnie to, że jest młodszy ;D i mocniejszy 2x
Arcaj - 2010-06-04, 22:00
zeniTh napisał/a: | nie mam pojęcia jakie to springi ;P kupiłem od kolegi Kowal_80 z forum cały zestaw |
poznaje je kiedyś były moje
zeniTh - 2010-06-04, 22:36
Arcaj, to te od Ciebie
Arcaj - 2010-06-04, 22:48
Kliknij na "sprzedaje części do vento"
zeniTh - 2010-06-04, 23:26
Arcaj, a no widzisz, a miałem je kupować od Ciebie, ale sobie myślę później, że Kowal_80 ma zestaw z amorkami to wziąłem bo się opłacało
Arcaj - 2010-06-05, 08:35
Dla Kowala_80 było trochę za nisko. Dlatego je sprzedał a na springi kilka osób się czaiło. Ważne że posły i czekam kiedy je zamontujesz i jak będzie wyglądać.
Rafik - 2010-06-06, 20:08
zeniTh, jak z tą folią ładnie sie układa powiedz cos o tym jak mozesz
zeniTh - 2010-06-06, 20:36
Rafik, fajnie się układa, tylko na tylnych lampach trzeba używać suszarki, żeby to podgrzać i naciągnąć ładnie, najlepiej robić to we 2 osoby, jedna trzyma lampę i podgrzewa a druga naciąga
Rafik - 2010-06-06, 22:20
dzięki za wskazówki dałbym Ci plusa ale to nie mój temat tylko Twój więc nie moge daj sobie sam
zeniTh - 2010-07-10, 06:53
witam ponownie
09.07.2010
w szybkim skrócie :
- 10.06.2010
zmiana koloru podświetlenia licznika z zielonego na ...
dzień
noc
pozostało mi jeszcze zmienić podświetlenie we włączniku świateł i thermotronicu ;P
- 19.06.2010
naprawa lampki w drzwiach od strony kierowcy a brakowało tylko kawałek kabelka
przełożyłem także kontrolki od LPG w mniej widoczne miejsce :prosze:
- 20.06.2010
zamiana z kolegą piotrek_inf na obudowy lusterek, ja dałem mu w kolorze czerwonym, on mi czarne
- 21.06.2010
pomalowanie zacisków i bębnów na czerwono
- 22.06.2010
założenie opon na felgi, koła wylądowały po wielkich mękach na aucie
szału nie ma
a także zamieniliśmy się z kolegą piotrek_inf na wnętrze bagażnika on dał mi pełnowymiarowe kolo + takie styropian podwyższający z przegrodami ( ORI ), co by mi butla nie wystawała, a ja jemu dojazdówkę, mi chodziło o to, żeby butla nie wystawała, a on potrzebował większego bagażnika
międzyczasie:
plany na najbliższe dni :
- BRA ( już zamówiona )
- wspawanie plecionki ( złącze elastyczne ) bo co chwile mi pęka tłumik
- grill na czarno
- założenie zawieszenia z przodu
i po głowie chodzą mi soczewki, ale zobaczymy co z tego wyjdzie ;D
co więcej ? tego nie wie nikt ;D
vwkrzysio - 2010-07-10, 07:18
no troche się zmieniło
soczewki fajna sprawa, sam bym zastosował ale troche kasy trzeba :/
a fela ładnie wygląda na czerwonym autku
Jendker - 2010-07-10, 07:36
No ładnie ładnie widzę prace pełną parą idą
Hormon - 2010-07-10, 08:59
Z tyłem już coś robiłeś ? Bo dość nisko siedzi. Ogólnie wszystko na plus Pasowało by więcej fotek.
Mlody~ - 2010-07-10, 09:19
Dzieje się dzieje do mnie nie przemawia tylko to podświetlenie
Reszta na plus, jak Ventylek pójdzie na dół to dobrze będzie wyglądał na tym kole
zeniTh - 2010-07-10, 11:53
Hormon napisał/a: | Z tyłem już coś robiłeś ? Bo dość nisko siedzi. |
właśnie, że nic nie robiłem i to mnie dziwi, bo seryjnie nie powinien być tak nisko, może to przez to, że amortyzatory i sprężyny są już "zmęczone"?
Mlody~ napisał/a: | do mnie nie przemawia tylko to podświetlenie |
czemu nie ? mi się właśnie takie podoba, coś w stylu tych nowych VW czerwono-niebieskie
vwkrzysio napisał/a: | soczewki fajna sprawa, sam bym zastosował ale troche kasy trzeba :/ |
nom fajna fajna ;P za 400 zł idzie to zrobić, lampy 100 zł, kpl. soczewek bi 100-150 zł, polerowanie szkieł 200 zł
Cytat: | Pasowało by więcej fotek. |
Fotki będą jak już zawias założe, dojdzie bra i grill pomaluje ;D bo wtedy auto już będzie jako tako wyglądać
naws - 2010-07-10, 13:08
Mlody~ napisał/a: | do mnie nie przemawia tylko to podświetlenie |
No do mnie też nie...troszke mi wiochą zalatuje z Calibry, ale nie nam sie ma podobać auto
Reszta zmian
levis521 - 2010-07-10, 16:14
nie wyświetla mi zdjęć
Mlody~ - 2010-07-10, 17:59
levis521 napisał/a: | nie wyświetla mi zdjęć | bo Zenitha zdjęcia są płatne musisz mu dyche na konto wysłać
Arcaj - 2010-07-10, 22:01
Mlody~ napisał/a: | zdjęcia są płatne musisz mu dyche na konto wysłać |
drogie te hobby no ale cóż
zeniTh - 2010-07-11, 12:25
dodaje foto jeszcze raz bo coś się z nim pochrzaniło i nie wyświetla ...
WAFEL - 2010-07-11, 12:30
ladnie dzialasz zeniTh wkoncu sie wzieles za furke
zeniTh - 2010-07-11, 12:40
ładnie to by było jakbym miał w portfelu ze 2000 zł
wtedy by się gewinde zakupiło i blacharkę zrobiło tak jak ma być ;P
piechu43 - 2010-07-11, 12:53
eeeeeeeee pewno nie jest tak tragicznie jak piszesz, no ale 2 tysie to każdy by chciał teraz mieć
czarnysauber - 2010-07-11, 13:03
ładnie dzialasz zeniTh,
zeniTh napisał/a: | za 400 zł idzie to zrobić, lampy 100 zł, kpl. soczewek bi 100-150 zł, polerowanie szkieł 200 zł |
zatrzymanie dowodu bezcenne
Vento-Łukasz - 2010-07-11, 13:32
elegancko sie prezentuje Ventek
zeniTh - 2010-07-11, 13:40
czarnysauber napisał/a: | zatrzymanie dowodu bezcenne |
raz się żyje a dowód idzie szybko odzyskać ;D
piechu43 napisał/a: | eeeeeeeee pewno nie jest tak tragicznie jak piszesz |
no nie jest, progi wstawić nowe, bo te to tak w 40% są już porudziałe, zrobić nadkola przód lub wymienić błotniki i zabezpieczyć od razu wszystkie nadkola no i podłogę poprawić co mi ta dziura wypadła i zabezpieczyć całość na zimę
Hormon - 2010-08-10, 21:49
Dawaj fotki gleby
zeniTh - 2010-08-10, 22:05
Hormon, a skąd wiesz że już założyłem ?
narazie to lipa troche bo przód jest już -60 ale tył seria, jak wróce w przyszłym tygodniu z wrocka to zakladam na tył -40 ;P
Arcaj - 2010-08-10, 22:07
zeniTh napisał/a: | z wrocka |
a czemu nic o tym nie wiem
Hormon - 2010-08-10, 22:15
Arcaj napisał/a: | zeniTh napisał/a: | z wrocka |
a czemu nic o tym nie wiem |
Arcaj jak byś przeczytał swój temat dokładnie, to byś wiedział ze zeniTh jedzie cię odwiedzić
zeniTh czyli masz teraz nie za ciekawy zawias skoro tył wysoko a przód tak nisko, dawaj fotki to się oceni
zeniTh napisał/a: | Hormon, a skąd wiesz że już założyłem ? |
Czytam też wiadomości na innych forach
zeniTh - 2010-08-21, 00:02
taki mały przedsmak
jeśli auto będzie u mnie dłużej to docelowo auto ma wyglądać tak jak ten poniżej, plus czarny dach, plus soczewka bi-xenon, + małe drobiazgi
ale cały czas nachodzi mnie na diesla z klima i elektryka
jak będzie więcej czasu to uaktualnie temat w pełni, narazie brak czasu i pieniędzy
za miesiąc ubezpieczenie i przegląd, a teraz czeka mnie robota blacharki i konserwacja ... tylko funduszy brak ;/
zeniTh - 2010-08-21, 00:44
przed
po
tył pójdzie jeszcze na -40 bo póki co jest seria
przód jest -60
na fotkach dziwnie wygląda bo stoi na nierównym terenie
jak będzie okazja to zrobię fotki na równym
//proszę o scalenie tego z poprzednim postem
piotr nowok - 2010-08-21, 09:26
ten czerwony jak sie nie myle to na nysie byl niezle zglebowany i nie air
piotrek_inf - 2010-08-21, 09:41
Fajnie teraz, tak powinien siedzieć przód.
WAFEL - 2010-08-21, 09:45
i jeszcze tylko dupka i
zeniTh - 2010-08-21, 10:58
tył będzie jak będzie coś kaski, mam nadzieje, że już nie długo ...
póki co trzeba zbierać na OC i przegląd, wymiana oleju też się szykuje, więc wydatki będą ...
Rafik - 2010-08-21, 11:52
zeniTh,
zeniTh napisał/a: | póki co trzeba zbierać na OC i przegląd, wymiana oleju też się szykuje, więc wydatki będą |
To Zawsze na 1 miejscu musi byc
Vento-Łukasz - 2010-08-24, 17:49
pięknie Vento wygląda
zeniTh - 2010-08-24, 22:07
Vento-Łukasz, aj tam, do piękności to mu jeszcze brakuje drugie tyle
a co do gleby, to jednak jest to -40, kupiłem jako -60, ale na innym forum jednak doszli, że to wygląda jak -40
ale o tak jest lepiej jak było w serii
Mlody~ - 2010-08-24, 22:50
Wrzuć fotę od boku bo nic nie widać
zeniTh - 2010-08-24, 23:07
niestety fotek brak, jedynie to co wyżej było
Mlody~ - 2010-08-25, 00:05
Oo faktycznie, jakoś umknęła mi ta fotka
Ładniutko jest
zeniTh - 2010-09-19, 01:56
odświeżenie tematu
była sesyjka z kolega z mk1
prócz paru naklejek które doszły i zgubionego dekielka od felg to nic się nie zmienia, bo brak funduszy :-( :-( :-(
na dniach
- przegląd
- wymiana oleju i filtra
- zakup opon na zimę
- wymiana przednich łożysk
- wymiana tulejek belki tył
no i na zime bede chciał blacharke zrobić i zakonserwować ... ale czy to się uda to nie wiem bo fundusze poniżej minimum
Mlody~ - 2010-09-19, 02:16
No i git Rzucaj tył na dół i szprejuj lampy
zeniTh - 2010-09-19, 02:19
Mlody~ napisał/a: | Rzucaj tył na dół i szprejuj lampy |
tył będzie na glebie jak będzie kasa na stringi, a lampów nie bede szprejował bo beda soczewki, wiec nowe lampy beda na czarno, a te beda na zmiane jak sie pojedzie na diagnostyke czy cos
Mlody~ - 2010-09-19, 02:22
Na zmianę ? To u Ciebie problem na przeglądzie robią o soczewkę ? Pierwszy raz słyszę
zeniTh - 2010-09-19, 03:06
Mlody~ napisał/a: | To u Ciebie problem na przeglądzie robią o soczewkę ? Pierwszy raz słyszę |
soczewka bixenon z xenonem 6000k w takim starym aucie ?
vwkrzysio - 2010-09-19, 08:12
trzecie foto jest zajebiste
a z funduszami u ciebie jak i u mnie ale sie nie przejmuj, bedzie git
Mlody~ - 2010-09-19, 10:31
zeniTh napisał/a: | soczewka bixenon z xenonem 6000k w takim starym aucie ? | Noooo. Dziwie się, chłopaki latają u mnie na takim. Tu masz Korka mojego kolegi http://www.polskajazda.pl...n/Corrado/37094 . 89 rok .... I problemów za nic nigdzie nigdy nie ma.
piotr nowok - 2010-09-19, 14:19
ladna ta sesja
WAFEL - 2010-09-19, 15:25
dobre foty panie zeniTh
spyro - 2010-09-19, 20:18
Fajna sesyjka, no gofer jedynka w całkiem dobrym stanie
zeniTh - 2010-09-19, 20:24
Cytat: | Fajna sesyjka, no gofer jedynka w całkiem dobrym stanie |
na wakacjach przeszedł odmłodzenie, czyli usuwanie rudej, szpachlowanie i malowanie, poprzednio był żółty
Lwomati - 2010-09-20, 14:54
zeniTh, świetne zdjęcia Furka super się prezentuje
Mlody~ - 2010-09-21, 12:41
http://moto.allegro.pl/gw...1234153194.html
zeniTh, rzucaj siano na stół i bierzemy zawias od Vezeta na pół
zeniTh - 2010-09-29, 11:06
trzeba odkurzyć temat ..
pare dni temu zakupiłem olej ;p
jest to mobil super s 2000
+ filtr oleju
oraz łożyska kół przednich od kolegi ŻuReK, (www.petrov.pl) właśnie czekam na dostawę ;P
szykuje się jeszcze kupno opon zimowych, pomalowanie felg stalowych i zakup obniżających springów na tył
co więcej ? nie wiadomo, jak będzie kasa to będziemy działać dalej ...
Hormon - 2010-09-29, 16:02
Trzeba było pisać że jak nie będzie motula to chcesz mobila.
zeniTh - 2010-09-29, 20:14
Hormon, a wiesz nie chciałem robić Ci zachodu, już kupiłem, może następnym razem ;P
zlotykamil - 2010-09-29, 22:34
a po cuż aż piątka tego oleju?
zeniTh - 2010-09-30, 08:40
bo była promocja ;P
a po drugie, mineralnego oleju mi bierze jakieś 2 setki od wymiany do wymiany, więc półsyntetyka może wziąć wiecej, więc na dolewkę będzie ;D
zlotykamil - 2010-09-30, 23:03
zeniTh napisał/a: | bo była promocja ;P | hehehe dobre
zeniTh napisał/a: | więc półsyntetyka może wziąć wiecej |
ciekawi mnie dlaczego chcesz mu zmienic olej na polsyntetyk? co ludzi to opini o tym ale ja jednak jestem przeciwnikiem takich zabiegow
zeniTh - 2010-10-01, 10:11
zlotykamil, bo polsyntetyk jest rzadszy, wiec lepszy przy odpalaniu w niskich temperaturach a zima idzie ...
poza tym czytałem duzo o tym w internecie i ludzie w starych autach jezdza na pelnych syntetykach, no chyba ze tylko tak pisza ...
poza tym polsyntetyk to tak naprawde 30% oleju syntetycznego a 70% mineralnego
wiec prawie zadna zmiana ;D byle by olej nie mial zadnych substancji czyszczacych ...
zlotykamil - 2010-10-01, 19:32
zeniTh, masz w zupełności racje co do eksploatacji silnika choć z benzyniakami nie ma az takiego problemu mi chodzi o to że jestem przeciwnikiem lania rzadkiego oleju po to żeby go silnik przepalał bo nie wiem co dlaniego bardziej szkodzi - czy ten gesty minerał czy litry przepalonego syntetyku....
a co do 20 letnich aut jeżdżacych na syntetyku - to sledzilem kiedyś kiedyś temat na forum golfa - posiadacza mk2 który sie tym strasznie szczycił w innym dziale napisal posta z ktorego wynikalo ze juz dwa razy remontowal motor wiec czy ten jego silnik az taki stary i zdrowy....
zeniTh - 2010-10-02, 10:12
no to widzisz, wiadomo jak to jest w internecie ;P ludzie się chwalą bo nie można tego sprawdzić i mogą pisać cuda wianki
ja wczoraj wieczorem wymieniłem oliwę i powiem Ci, że silnik chodzi ciszej i jakby elastyczniej (tak jakby mu przybyło mocy ) zobaczymy co będzie później, oby było tak cały czas i obyło się bez wycieków to będzie to najlepszy zabieg w moim życiu ...
krzeszak - 2010-10-05, 18:08
podobno szukasz
http://forum.vwvento.org/...ghlight=#173858
zeniTh - 2010-10-05, 18:13
krzeszak, dzięki
zeniTh - 2010-12-09, 00:51
uzupełniam, żeby nie było, że nic się nie dzieje ;P
fotki z ostatniego małego spotu na letnim setupie
powoli się porusza, ale niestety brak funduszy i idzie to bardzo powoli, ale miejmy nadzieję, w styczniu ruszy już lepiej ;P
- olej wymieniony
- wnętrze rozebrane
- podłoga pospawana
od strony kierowcy było to samo ...
- konserwacja zrobiona
- oponki zimowe zakupione
- felgi pomalowane
- koła założone
jest i gleba
tył siadł, bo miałem dużo towaru ;D jak widać na foto
oraz w aucie zaczęło w końcu coś grać ;D
kenwood kdc-4047ua
łożyska domagają się już wymiany, więc w przyszłym tygodniu mam nadzieję, w końcu to zrobię
wnętrze nadal czeka na maty wygłuszające i wtedy będę działał przy zmianie wnętrza na czarne/ciemne ;P
oraz styczeń/luty miejmy nadzieję, zacznie się progress przy soczewce ;P
to na razie tyle, więcej szczegółów nie zdradzam
Hormon - 2010-12-09, 08:35
No to nieźle podziałałeś, teraz podłoga zdrowa to masz spokój na kilka lat .
zeniTh - 2010-12-09, 09:42
aha i wpadły jeszcze nowe wycieraczki areo bo stare skrzypiały, piszczały, charczały i nie zbierały dobrze
nie ma to jak aero, nikt mnie nie namówi już na inne wycieraczki
pięknie zbierają wodę, a do tego są ciche ;P
a no podziałałem z podłogą w końcu, jeszcze progi muszę wymienić, ale to na wiosnę już bo teraz ani czasu, ani kasy, ani sposobności, żeby to robić ;P
Jendker - 2010-12-09, 09:49
no ładnie ładnie działasz teraz przynajmniej podłoga nie zostanie gdzieś po drodze
vwkrzysio - 2010-12-09, 10:48
dobra robota kolego
auto z tymi białymi felgami tak mi sie podoba że czasem sam chciał bym mieć czerwone vento
radio też fajne, nie ma jak japoniec
piotr nowok - 2010-12-09, 18:58
no pieknie dzialasz i gleba mila
Paweł J. - 2010-12-09, 20:03
Miły ten letni setup
Dobrze działasz...wyzbycie się rudej to podstawa
Wvojtek - 2010-12-09, 23:27
świetna furka oby tak dalej
arek07 - 2010-12-10, 11:04
dobra robota
Vento-Łukasz - 2010-12-10, 17:31
elegancko działeasz przy furcze
ale jedno mi sie nie podoba co chcesz zrobić
zeniTh napisał/a: | będę działał przy zmianie wnętrza na czarne/ciemne |
nie rób tego masz piekne wnetrze
zeniTh - 2010-12-10, 22:53
Vento-Łukasz napisał/a: | nie rób tego masz piekne wnetrze |
niestety mi się bardziej podoba ciemne ;P
czarna podsufitka itd ;P
już pewne kroki zostały poczynione do zmiany, więc już za późno
vwkrzysio - 2010-12-11, 08:17
jak dla mnie ciemne wnętrze też jest ładniejsze więc działaj
lesny1982 - 2010-12-11, 09:05
to jak bedziesz zmienial na czarne to ja bym odkupil z przednich drzwi te schowki bez lampek no i dzialaj tam dzialaj
zeniTh - 2010-12-11, 20:18
lesny1982, spoko
jak będę sprzedawał jasne wnętrze to na pewno pierw ogłoszenie pójdzie na forum ;P
zeniTh - 2011-01-07, 23:59
emmm... u mnie narazie się mało dzieje, ale zawsze coś, byle do przodu
ostatnio wybiła liczba 188888 ;D ciekawe który to już raz xD
wnętrze złożyłem bo kapitału nie było na maty, więc pomalowałem pogłogę środkiem do konserwaji i bedzie GIT
tapicerka wyczyszczona, zostało tylko jeszcze siedzenia przeczyścić
parę małych gadzetów wpadło ostatnio
jak nowe kostki na lusterko, bo stare były wyblaknięte już i brzydkie :mikolaj:
nowe mieszki na lewarek i ręczny
i taki mały akcent projektu
dziś zostały wymienione łożyska z przodu W KOŃCU cisza w aucie !
za parę dni zaś wymiana świec i kabli bo obecne po 15 tys padły ;/ i silnik na zimnym ma problemy
o i plany na wiosnę
wymiana progów, poprawa ogólnego stanu blacharki ;D
koła niestety zostają te same na drugi sezon i tył się troszkę zglebi + wyleci hak i zmieni się zderzak
a reszty nie zdradzam, wyjdzie w praniu
pawelvw - 2011-01-08, 09:21
a co ten mieszek od ręcznego tak odstaje w tym tunelu środkowym brzydko to wygląda należało by poprawic
Vento-Łukasz - 2011-01-08, 10:36
Ładne mieszki tylko tak jak Paweł pisze popraw ten od ręcznego
plany też eleganckie
Fele fajnie pasuja do autka, tylko ten tył troszke niżej
Wydym - 2011-01-08, 10:45
Mieszek zapewne nie przymocowany do tunelu i dlatego jest opadnięty....Co do kostek no moda na nie jest na wentylkach w felgach hehe ale dobra każdy robi dla siebie....Ogólnie Vento jak dla mnie praktycznie identyczne jak Senseja Wąskiego.....Czeka cię dużo pracy aby coś zmodzić bo tak każdy będzie kojarzył O czerwone Vento białe koło hmm...Także powodzenia w modach.....
zeniTh - 2011-01-08, 12:57
pawelvw napisał/a: | a co ten mieszek od ręcznego tak odstaje w tym tunelu środkowym brzydko to wygląda należało by poprawic |
tak wiem że odstaje bo go jeszcze nie przymocowałem w tunelu, chciałem na szybko to zrobić żeby ładnie wyglądało już, bo te stare strasznie brzydkie były ;P
Przemek - 2011-02-11, 06:53
100 lat i wszystkiego najlepszego
vwkrzysio - 2011-02-11, 10:12
stówka i najlepszego dla Ciebie i żeby vento się nie psuło
pawelvw - 2011-02-11, 10:23
100 lat i wszystkiego najlepszego oraz miliona km
zeniTh - 2011-02-11, 11:04
Dzięki koledzy za życzenia
skończyło się życie nastolatka
Mlody~ - 2011-02-11, 11:44
Wszystkiego Najlepszego
vst93 - 2011-02-11, 17:48
100 lat
Vento-Łukasz - 2011-02-11, 19:09
wszystkiego najlepszego
Raziel500 - 2011-02-11, 19:33
100 lat
MANIEK - 2011-02-11, 22:42
100 LAT kolego
czarnysauber - 2011-02-13, 17:51
Sto lat staruszku
Rafik - 2011-02-13, 18:04
STO LAT Spoznione
zeniTh - 2011-02-13, 20:36
Dzięki wszystkim jeszcze raz
zeniTh - 2011-03-05, 20:30
temat jak zwykle zagrzebany gdzieś daleko, więc trzeba świeżości trochę wpuścić ;D
po kolei:
styczeń nie był za bardzo udanym miesiącem na modzenie bo kasy brakowało to nic się wiele nie działo
z eksploatacyjnych części wymienione zostały:
palec i kopułka (EPS), kable WN (sentech), świece (NGK)
przegub zewnętrzny prawy (reuville) bo coś pukało, ale jak się okazało, winowajcą pukania są zmęczone życiem poduszki/łożyska amortyzatorów - zostały zakupione nowe (lemforder) ale niestety jeszcze nie założone ;/
później nadszedł czas na dokończenie rozebranego wnętrza, czyli podsufitkę z alacantary (jakby ktoś chciał kupić to będzie w przyszłym tygodniu na sprzedaż)
;p i żeby to dziwnie nie wyglądało zacząłem malowanie plastików wnętrza, czyli lampki, słupki itp ... (niestety nie wszystko jeszcze skończone jak widać na foto)
wczoraj właśnie doszła reszta czarnej podsufitki czyli czarne rączki od kolegi Ventylek
przy okazji zabawy z wnętrzem wyrzeźbiłem także klamkę schowka ;D ale muszę to jeszcze deczko poprawić
międzyczasie zbierałem także (i zbieram nadal) stickersy więc jakby ktoś miał coś wolnego to chętnie przyjmę lub tanio odkupię ;P mam już ok 200szt, a potrzebuję jeszcze jakieś 100 szt.
ale narazie nie zdradzam co będzie obklejone ;D
no i to na co czekałem od dawna ;D
soczewka bi-xenon (bi-halogen H7)
dla porównania fotka soczewki z zegarkiem (jest łogromna)
oraz zestaw diod na kierunki w lampach ;D
do kpl. brakuje tylko jeszcze lamp, które na dniach może się załatwi ;D
ogólnie ma wyjść coś takiego z jedną różnicą - ja będę miał całe czarne odbłyśniki :
http://www.youtube.com/watch?v=0EBIKDj08VI
oczywiście zderzak planuję zrobić tak samo jak na tym filmiku na gładko, tylko nie będę malował hokeja ;D
do tego muszę odebrać od luksis'a grill starego typu i zrobi się przeszczep na stary nowy grill czyli grill starego typu bez znaczka ;P
jakieś tam postępy w końcu widać ... ale czym większe postępy tym większa chęć na nowe, ale kasy brakuje
jeśli chodzi o koło to wczoraj zapaliła się mała iskierka możliwości zmiany kół na borbet A 7,5" i 9" ;D ale to nic pewnego jeszcze, wszystko się wyjaśni w ciągu 2-3 tygodni
dokładnie za tydzień jadę do Tarnowa po kolejne graty do Vento ;D ale to już w kolejnym UP'ie
o planach nie piszę bo one się co chwilę zmieniają także wole pisać o tym co już jest niż o planach
jedynie co mogę napisać to na pewno tył pójdzie na glebę, a reszty sam nie jestem pewien
pawelvw - 2011-03-05, 20:45
nie rozumiem po co sobie robiłes podsufitkę z alcantary a teraz chcesz ja sprzedac a reszta gratów jest
zeniTh - 2011-03-05, 20:49
bo będzie kolejna ;D tylko w ulepszonej wersji
pawelvw - 2011-03-05, 21:09
no to wszystko jasne
Wydym - 2011-03-05, 21:16
zeniTh napisał/a: | bo będzie kolejna ;D tylko w ulepszonej wersji |
Bo ta widać że się pofałdowała trochę na krańcach
zeniTh - 2011-03-05, 21:19
Wydym napisał/a: | Bo ta widać że się pofałdowała trochę na krańcach |
to pofałdowanie co widać akurat to efekt złego ułożenia się materiału pod słupkiem (tym plastikiem) ;P
Hormon - 2011-03-05, 23:12
Podsufitka wyszła bdb, tylko na brzegach trzeba oprawić i będzie super, słupki tez fajnie wyszły, trzeba się dobrze przyjrzeć aby dostrzec że są malowane .
Mlody~ - 2011-03-06, 03:18
Wszystkie graty na plus tylko moim zdaniem ze stikerami powinieneś trochę urozmaicić kolory bo tylko widzę czarno - czerwono - żółto. A żeby fajnie wyglądało pasowało by więcej kolorów, a najlepiej kupić gotowy porządny arkusz ...
zeniTh - 2011-03-06, 12:48
Mlody~ napisał/a: | powinieneś trochę urozmaicić kolory bo tylko widzę czarno - czerwono - żółto. |
kolorów jest trochę nie ma strachu
arek07 - 2011-03-06, 19:21
fajne gratki
a z czego są te soczewki?
vwkrzysio - 2011-03-06, 19:34
dobra graty
Przemek - 2011-03-06, 19:38
a miałem pytać rączki przyszły mokre
zeniTh - 2011-03-06, 20:13
arek07 napisał/a: | a z czego są te soczewki? |
a nie mam pojęcia, wiem że hella ;P nie wiem czy nie przypadkiem z tej nowej fabii
ventylek86 napisał/a: | rączki przyszły mokre |
nie, suche były, a co ?
vwkrzysio napisał/a: | dobra graty |
a w przyszłym tygodniu dostawa nowych
jutro się dowiem co i jak z kołami, jak będzie git, to moje idą na handel i na nowy sezon borbet A
Przemek - 2011-03-06, 20:19
zeniTh napisał/a: | nie, suche były, a co ?
|
bo były nawilżone przed wyjazdem
zeniTh - 2011-03-14, 22:20
kolejny UP
więc tak 9.03.2011 zostały wymienione poduszki/łożyska amortyzatorów
oraz w sobotę zrobiłem sobie małą wycieczkę po wnętrze i inne drobiazgi do Tarnowa ;P
pod koniec marca będzie jeszcze reszta, czyli czarny tunel (wysoki) vento i deska stary typ vento także czarna
jakby kogoś interesowało jasne wnętrze to będzie na sprzedaż ;D (prócz deski i tunelu)
i małe wspomnienie jak to było w zimie :mikolaj:
Mlody~ - 2011-03-14, 22:47
Jest trochę tych drobiazgów dobre zakupy działaj teraz
zeniTh - 2011-03-28, 00:28
kolejny up ;P
czarne wnętrze założone, brakuje deski i tunelu no i foteli
deska i tunel będą we wtorek, a fotele prawdopodobnie czwartek/piątek z wersji GT
mody jakieś tam się cały czas dzieją
podczas zmiany zawiasu bo stary o zgrozo miał ponad 1mm luzu ... teraz jest jak nówka :prosze:
zakupiony grill starego typu na przeszczep, będzie stary nowy grill ;D
i zaczyna się robić kolorowo
poza tym białe kółeczka sprzedane, jutro jadę po nowe
Borbet A 7,5" oraz 9" oczywiście w 16"
a i co najważniejsze to zaczynam składać zielone na gwincik także za niedługo zacznę się za nim rozglądać
piechu43 - 2011-03-28, 06:51
a to oklejone lusterko sam robiłeś, cz już kupne
i ci to jest to wyżej na tym samym zdjęciu
skoda mi trochę kółek, bo pasowały, ale pewnie będzie lepiej
zeniTh - 2011-03-28, 10:31
oczywiście że sam oklejałem i w dodatku nie gotowcem (gotową folią z wzorkiem) ale każdą naklejką z osobna ... bo wg. gotowa folia z wzorem to już nie sticker ;P
piechu43 - 2011-03-28, 10:48
zeniTh napisał/a: | czywiście że sam oklejałem i w dodatku nie gotowcem (gotową folią z wzorkiem) |
łeeee no tym bardziej szacun
pawelvw - 2011-03-28, 16:21
ostro wziołeś się za robote
Vento-Łukasz - 2011-03-28, 19:02
no no ruszyłes konkretnie
Wydym - 2011-03-28, 19:08
zeniTh napisał/a: | kolejny up ;P
poza tym białe kółeczka sprzedane, jutro jadę po nowe
Borbet A 7,5" oraz 9" oczywiście w 16"
a i co najważniejsze to zaczynam składać zielone na gwincik także za niedługo zacznę się za nim rozglądać |
I jeszcze po wiec że Białe Borbety
zeniTh - 2011-03-28, 21:09
Wydym napisał/a: |
I jeszcze po wiec że Białe Borbety |
no akurat nie
pawelvw - 2011-03-28, 22:25
no ładnie sie dzieje
vst93 - 2011-03-28, 22:26
Ooo. Takiego kolorku to jeszcze nie widziałam na felgach
Ale nie wiem czy do czerwonego byłby najlepszy...
zeniTh - 2011-03-28, 23:02
vst93 napisał/a: | Ooo. Takiego kolorku to jeszcze nie widziałam na felgach
Ale nie wiem czy do czerwonego byłby najlepszy.. |
spokojnie dopiero je zakupiłem, wymagają drobnego dopieszczenia i malowania
to jest jasne że w takim kolorze ich nie zostawię
docelowo ma być LY3D
piotr nowok - 2011-03-29, 19:19
ta furka jest z czech i bodajze na 15 stoi bo widzialem furaka w nysie zeszlego roku gleba powala
zeniTh - 2011-03-29, 20:04
piotr nowok napisał/a: | ta furka jest z czech i bodajze na 15 stoi |
16" 4 x 7,5"
gleba mega, ale ma ponacinane podłużnice
piotr nowok - 2011-03-31, 18:37
jestes pewien bo mi sie wydawalo ze 15
pawelvw - 2011-03-31, 18:40
a mi się wydaje że to vento ma aira ale tylko mi się tak wydaje
rolz - 2011-03-31, 20:41
Widziałem zdjęcie tego czerwonego vento na vortexie i miażdży
zeniTh - 2011-03-31, 21:32
pawelvw napisał/a: | a mi się wydaje że to vento ma aira ale tylko mi się tak wydaje |
na pewno nie ma aira
ma cięte podłużnice i nie ma co ukrywać, jego gleba kręci wora ...
jak znajde link do opisu auta i przebiegu tworzenia gleby to wrzucę
pawelvw - 2011-03-31, 23:18
ok to szukaj i dawaj
zeniTh - 2011-04-07, 09:23
miałem nie pokazywać fotek dopóki nie pomaluję kół i nie założę ale jednak się zdecydowałem na trochę krytyki
wiem opony z przodu baloniaste, ale będą zmienione, bo te (195/45) już są do wywalenia, trzeba kupić nowe (195/40) bo używki ciężko trafić po kasie w dobrym stanie, tył na razie zostaje jak jest (215/40) bo oponki jeszcze na sezon do przelatania, później myślałem o (205/40), niestety duży naciąg odpada bo autem jeżdżę na codzień
tył wystaje pięknie przód równo z błotnikiem
trzeba będzie naciągnąć trochę błotnik i lekki negatyw zrobić
fotele z GT i czarna deska założone, do pełnego czarnego wnętrza brakuje jeszcze założyć tylną półkę
to narazie tyle z modów
trzeba teraz działać z odświeżeniem kółek, poza tym nie wiele się nie modzi narazie bo zaczyna powstawać garaż dla ventyla, więc na chwile jest chwile zmniejszone zainteresowanie autem, podkreślam na chwile
szykują się małe wymiany ale to eksploatacja (klocki, króciec wody, olej, filtry)
w przłyszm tygodniu jadę pewnie odebrać nowe tajle (elektryka szyb porzód, MFA, drzwi pasażera w tym samym kolorze bo obecne mają dużo korozji ;/ oraz tylną klapę w lepszym stanie bo moja nie dość ze pordzewiała to jeszcze krzywa ;/) rozglądam się za lampami na przód do bixenonu, oraz orientuje się w temacie gwintu, tak żeby może w czerwcu już to poskładać i posadzić w końcu jak ię należy ;D
Hormon - 2011-04-07, 09:54
A co to za balon na przedniej feldze ?
zeniTh - 2011-04-07, 09:57
Hormon, czytaj dokładniej
"wiem opony z przodu baloniaste, ale będą zmienione, bo te (195/45) już są do wywalenia, trzeba kupić nowe (195/40)"
Hormon - 2011-04-07, 10:11
zeniTh napisał/a: | Hormon, czytaj dokładniej
"wiem opony z przodu baloniaste, ale będą zmienione, bo te (195/45) już są do wywalenia, trzeba kupić nowe (195/40)" |
Czytałem, ale chciałem coś napisać
piotrek_inf - 2011-04-07, 16:16
Szacun za tak te oponki, 40 przy stanie naszych dróg . daj foty wnętrza, musi fajnie wyglądać
Mlody~ - 2011-04-07, 16:32
No może coś z tego będzie ten kolor kół lepszy niż docelowy
Vento-Łukasz - 2011-04-07, 19:19
Mlody~ napisał/a: | ten kolor kół lepszy niż docelowy |
zgadzam sie z Młodym , fajnie kolorek pasuje do czerwonego i sie wyróznia
zeniTh - 2011-04-07, 20:37
niestety decyzja zapadła, nie chce kontrowersyjnego koloru, wolę spokojnie w kolor auta
felgi są do odnowienia poza tym jedna felga jest już zmatowiona także po ptokach
pawelvw - 2011-04-07, 20:47
bardzo ładnie
arek07 - 2011-04-07, 23:07
wygląda elegancko jeszcze tylko zmiana koloru i będzie git
vwkrzysio - 2011-04-08, 08:46
no autko kozacko wyglada, dojdzie gleba i bedzie już całkiem miodzio
zeniTh - 2011-04-10, 00:11
a tutaj obiecane fotki wnętrza, takie kiepskie bo mi padały baterie więc musiałem się spieszyć ;D
jak ogarnę do końca wnętrze i ładnie wysprzątam to wrzucę lepsze ;P
twety100 - 2011-04-10, 00:14
no no jest kozacko
Mlody~ - 2011-04-11, 14:04
Elegancki środek
Rafik - 2011-04-11, 14:33
dobry środek nie jest zły
Hormon - 2011-06-12, 21:10
zeniTh na Dynóvwce 
Przemek - 2011-06-12, 21:16
trochę pognieciony zderzak ma.
Rafik - 2011-06-12, 22:29
chciało Ci sie dach tak oklejac
zeniTh - 2011-06-12, 22:35
dzięki Hormon za fotki
Rafik, a no bo miałem fale Dunaju, po jakimś gradzie był czy coś na niego spadło i musiałem coś z tym zrobić ;P
ventylek86, zderzak będzie wymieniony, a ten przyda mi się na dawce do spawania przedniego ;P jak będzie kasa to się to ogarnie ;P
vwkrzysio - 2011-06-13, 08:19
coraz bardziej przemawiają do mnie te naklejki
Raziel500 - 2011-06-13, 09:48
no całkiem sympatycznie
Rafik - 2011-06-13, 11:29
dobrze to wygląda ale uzyles folii czy każdą naklejke osobno kleiłeś co
zeniTh - 2011-06-13, 22:51
Rafik napisał/a: | dobrze to wygląda ale uzyles folii czy każdą naklejke osobno kleiłeś co |
naklejki
Rafik - 2011-06-14, 22:16
zeniTh, to miałeś troche roboty
zeniTh - 2011-06-14, 23:03
5h roboty
zeniTh - 2011-06-27, 12:09
łooo temat nieźle popłynął w zapomnienie :oops:
trzeba trochę odświeżyć
a więc może od ostatniego up'a nie wiele się zmieniło, ale tak to jest, wcześniej był czas a nie było kasy, teraz kasa jest a nie ma czasu na mody ;/
jak chyba większość widziała na aucie zagościł stickerbomb
dach, lusterka zewnętrzne, lusterko wewnętrzne oraz klapka wlewu paliwa
docelowo oklejona będzie także listwa pod światłami z przodu
koła jeszcze nie gotowe z powodu braku czasu ;/
ale za to dzisiaj dotarły do mnie oponki na przód 195/40/16 dunlop sp sport 9000
za jakieś 2-3 tygidnie jeden z ostatnich ważniejszych elementów układanki czyli gwint
lampy do bixenonu także zostały kupione, leżą i nie mam czasu się za nie zabrać
wywaliłem hak, teraz tylko zmienić zderzak od razu auto inaczej wygląda ;p
wymieniłem prawe drzwi przód bo od spodu były bardzo pordzewiałe
klapa tylna została zaspawana, zaszpachlowana i czeka na malowanie
grill czeka na usunięcie znaczka
oraz zamontowałem szeroki hokej (z golfa) mniej szkoda i łatwiej dostać nowy jak się ten połamie ;D
także z zewnątrz chyba tyle
teraz wnętrz doszło pare małych szczegółów
m.in. zakupiłem elektrykę szyb na przód także czeka na podłączenie ;/
zamontowałem MFA (trzeba ustawić tylko odpowiedni przebieg na liczniku )
oraz zmieniłem gałkę zmiany biegów na taką z golfa V/tourana/passata
drążek został skrócony o jakieś 1,5 cm
na święta odwiedziłem kolegów z Wrocławia
fotki z dynówki :
jak czegoś zapomniałem to dopiszę
arek07 - 2011-06-27, 14:56
dobrze działasz
zakładaj jak najszybciej te koła bo na tych stalówkach wygląda strasznie
pawelvw - 2011-06-27, 18:08
działaj działaj a aventka widziana w niedzielę na żywo
zeniTh - 2011-07-26, 17:05
jest i jeden z najważniejszych up'ów
nowe tajle które dziś/wczoraj dotarły
gwindefahrwerk
ta-technix golf 3/vento od mapeta
tablica US, narazie pójdzie do blendy EU, szukam US jakby ktoś coś wiedział to proszę o info
camber shims i kilka naklejek na tylną szybę
nie pytajcie dla czego to nie jest jeszcze na aucie
powoli się wszystko pozakłada dobrze że prace znalazłem, to jest kasa na mody :prosze:
na tym nie kończymy, za kilka dni nowe fanty 8-)
aLi PL - 2011-07-26, 19:01
nom nom spoko spoko to zakładaj i na ziemie go
pawelvw - 2011-07-26, 23:41
coraz ciekawiej się robi tu
Rafik - 2011-07-27, 08:09
dobre fanty
lukasz17 - 2011-07-27, 11:15
felge to masz konkretna ile to cali z tylu 9?? na przod jaka poleci??
Hormon - 2011-07-27, 11:23
lukasz17 napisał/a: | felge to masz konkretna ile to cali z tylu 9?? na przod jaka poleci?? |
przod 7 cali, tył 9. Bez rzeźby się nie obejdzie :/
lukasz17 - 2011-07-27, 11:35
jestem ciekawy jak to sie na takich felgach jezdzi;)
zeniTh - 2011-07-27, 12:20
Hormon napisał/a: | przod 7 cali, tył 9. Bez rzeźby się nie obejdzie :/ |
przód 7,5
jakiej rzeźby ?
przód się jeszcze chowa, trzeba jeszcze dystanse kupić, żeby to jakoś wyglądało a na tył kupiłem camber shims żeby negatyw zrobić ;D i wsio będzie git
lukasz17 napisał/a: |
jestem ciekawy jak to sie na takich felgach jezdzi;) |
zróbcie gdzieś spota w okolicach Lublina to wpadne na spota i Cię przewiozę ;D
lukasz17 - 2011-07-27, 12:33
zeniTh napisał/a: | zróbcie gdzieś spota w okolicach Lublina to wpadne na spota i Cię przewiozę ;D |
spoko trzymam Cie za slowo
WAFEL - 2011-07-27, 14:49
zeniTh zaczeles wkoncu robote na mase graty
piotrek_inf - 2011-07-27, 15:26
widzę że ładnie działasz i jak już wszystko będzie pozakładane to będzie jedna z ładniejszych Ventek.
piotr nowok - 2011-07-27, 16:57
coraz lepiej
Wąski 2 - 2011-07-27, 18:59
no dobrze się dzieje ,zakładaj fanty na autko i dawaj foto ,i przy okazji może ty rozkminisz tą tabelkę z negiem
Wydym - 2011-09-10, 12:13
Leży już na ziemi
zeniTh - 2011-09-10, 17:07
leży
pawelvw - 2011-09-10, 19:52
jakieś nowe foty by się przydały panie żeby zobaczyć jak jeży to vento
zeniTh - 2011-09-11, 01:32
nie ma co oglądać
ale może z jedną fotkę jutro zrobię
Hormon - 2011-09-20, 13:55
I gdzie te fotki ?
vwkrzysio - 2011-10-04, 12:07
ej poczęstował byś nowymi fotkami
Hormon - 2011-10-06, 11:05
Nie ma co oglądać , wczoraj widziałem na żywca.
Przemek - 2011-10-06, 11:43
a zrobiłeś zdjęcia ?
Hormon - 2011-10-06, 12:57
ventylek86 napisał/a: | a zrobiłeś zdjęcia ? |
Nie zrobiłem bo ciemno było i nic by na nich nie było widac.
A widziałem tak: koło jest na aucie, na razie podkład biały ale już wygląda ciekawie, gwint założony, doszły nowe elementy zrobione na styl sticker bomb, dokładka szeroka z przodu, blenda us oraz tablica.
zeniTh - 2011-10-06, 18:51
Hormon napisał/a: | A widziałem tak: koło jest na aucie, na razie podkład biały ale już wygląda ciekawie, gwint założony, doszły nowe elementy zrobione na styl sticker bomb, dokładka szeroka z przodu, blenda us oraz tablica. |
nie rozpędziłeś się za bardzo
Hormon napisał/a: | Nie zrobiłem bo ciemno było i nic by na nich nie było widac.
|
dla tego właśnie przyjechałem wieczorem żeby mi żadnych fot nie strzelać bo nie ma co
zeniTh - 2011-10-06, 22:44
mata co chceta ...
kolega mi zrobił fotki jak byłem na rajdzie, bo ja bym się do tego pewnie zbierał jeszcze długo
ogólnie dużo jeszcze do poprawy
grill bez znaczka, soczewki, blacharka do ogarnięcia ;/ tylny zderzak do zmiany, klapa bez znaczka
ale jakoś to ogarnę ;D ... mam nadzieje
arabian - 2011-10-06, 22:59
Lampy zrob chociaż w smoked
Mlody~ - 2011-10-07, 00:43
Dałeś w *@$^*(^ ... napisze tak jak na vagu ...
Zapowiadało się mega fajnie, a zrobił się festyno-wóż za dużo tych wlepek, lepiej by było bez nich do tego zrobienie smoked to 30 min ... a zaczął bym od tego bo to najmniejsze koszty a efekt mega ...
zeniTh - 2011-10-07, 02:02
a ja odpisze tak jak na vagu
Mlody~ - 2011-10-07, 13:10
Widzę ze krytyki nie umiesz przyjąć. Nie licz się z tym że każdemu się spodoba bo są gusta i guściki. A ja wyraziłem swoje zdanie. Po to są fora.
Jendker - 2011-10-07, 13:35
czasami lepiej jest zachować swoją ocenę tylko dla siebie bo krytykowanie na forach jest żenujące każdy ma swój gust jeden lubi jak mu kwiatki pachną a inny jak mu buty śmierdzą
zeniTh - 2011-10-07, 16:36
Jendker napisał/a: | czasami lepiej jest zachować swoją ocenę tylko dla siebie |
w 100% się zgadzam
jakbyś poczytał parę postów wcześniej to by wiedział, że auto jest jeszcze nie skończone i trochę mu brakuje, że smokedu nie zrobiłem tak jak Ty zaraz po kupnie auta to nie znaczy że go nie zrobię
arabian - 2011-10-07, 21:42
zeniTh, obklej całe auto najlepiej naklejkami , jak tak dłużej patrze zaczyna mi to agro tuningiem zajeżdzać . Za dużo tego wszystkiego, może i poszedłeś w dobrą strone modyfikacji ale robi się tego dużo i kolorowo . i może to nie wyglądać sympatycznie
zeniTh - 2011-10-08, 00:31
arabian, jak się nie podoba to nie musisz patrzeć, nie zmuszam ...
Mlody~ - 2011-10-08, 02:45
Po to jest forum ... Wyraziłem swoje zdanie na temat wlepek, a ty jak dzieciak zaczynasz do mnie jakieś teksty podlatywać zeniTh napisał/a: | że smokedu nie zrobiłem tak jak Ty zaraz po kupnie auta to nie znaczy że go nie zrobię |
Nic Ci nie mówię ze masz cokolwiek robić jak ja czy ktoś inny.
Wlepy mnie nie przekonują i tyle. Cała reszta fantów fajna.
A ty Jendker chyba mylisz pojęcia fora od blogu czy pamiętnika
Ode mnie tyle bo widzę że się zaczynacie nie potrzebnie spinać a ja nie mam ochoty na tego typu gadki.
OFF
vwkrzysio - 2011-10-08, 08:16
jak dla mnie też naklejek trochę za dużo, fajniej wyglądał jak miał sam dach obklejony
daj fotke z boku
Jendker - 2011-10-08, 22:10
nie wiem może mylę ale teksty "pokaż fotki co nowego zrobiłeś" a potem krytykowanie tego jest żenujące jeżeli ktoś robi tak a nie inaczej to znaczy że mu się to podoba jego auto jego sprawa jak będzie wyglądać Zenith dobrze napisał i popieram w 100%
zeniTh napisał/a: | jak się nie podoba to nie musisz patrzeć, nie zmuszam ... |
Rafik - 2011-10-08, 22:40
Koledzy spokojnie po to jest forum zeby każdy sie wypowiedział są gusta i gusciki tak było jest i bedzie . Forum tutaj każdy może wypowiedziec sie w danym temacie i nie musi nikomu slodzic jeśli sie to komus nie podoba. Zenith vento ok dobrze idziesz kilka rzeczy nie trafionych według mnie listwa pod grillem brak smoka ale wiadomo soczewki maja byc więc to się zmieni. felgi z tyłu jak dla mnie troche przesada za szerokie porównując z przodem (ale ja sie nie znam ). Co do grilla zostawil bym ze znaczkiem lepiej by wyglądało.
Wiadomo robisz auto dla siebie a nie dla kogoś wiec nawet krytyką nie należy sie przejmowac każdy może sie wypowiedziec w temacie i nie musi słodzic. Bo jesli by każdy każdemu wchodził w też było by nie zbyt fajnie
P.S Nikt tu nikomu nie narzuca stylu w jakim ma robic auto wyraża tylko swoją opinie i nie ma się co oburzać tylko robic swoje ludzie nie spinajcie sie tak wiecej luzu
Mlody~ - 2011-10-09, 03:25
Rafik, pięknie napisane
Jendker, ja tam nie mówiłem pokaż fotki więc czilll. A i mała rada, zmień dilera albo rzuć to ...
Wydym - 2011-10-09, 07:17
Pobijta się i mi się tu Młodego nie czepiać
vwkrzysio - 2011-10-09, 07:44
Wydym napisał/a: | Pobijta się |
dobra rada, przez neta nie będzie siniaków
Rafik napisał/a: | felgi z tyłu jak dla mnie troche przesada |
właśnie felga jest najlepsiejsza
Jendker - 2011-10-09, 08:18
Mlody~, gdzie w moim poście widzisz że to do ciebie i kto tu musi zmienić dilera
Wydym - 2011-10-09, 08:46
Co do auta to wypowiem się się tak....Jak mu się tak podoba to niech tak robi,,,,Jedyna rada ode mnie to za inwestuj w dobre opony na borbety bo na tych bamboszkach nie zejdziesz w dół i to nie będzie wyglądać...miał być negatyw z tyłu ale jakoś go nie widać no chyba że nie ma tam jeszcze camberów...i przyjmujta słowa krytyki bez unoszenia się
zeniTh - 2011-10-09, 09:52
na tyle oponki są 215/40 do końca sezonu wystarczą, a na przyszły sezon będzie coś węższego
na przodzie jest 195/40 i narazie nic innego nie będzie
jak bym miał jakiegoś innego dupowoza to na przodzie było by 165 a tył 195 ale do jazdy na codzien sie to niestety nie nadaje ...
negatyw jest, ale coś go nie widać, na zwykłych stalówkach było go bardziej widać
może to być wina wybitych tulejek na belce chyba nie ? jak nie to nie wiem, trzeba bedzie coś pokombinować
póki co do konca sezonu dojezdze tak jak jest, pozniej bede kombinował mam nadzieje że na wiosne będzie gut
Rafik - 2011-10-09, 10:52
Wydym napisał/a: | miał być negatyw z tyłu ale jakoś go nie widać |
jakbyś podpowiedział Zenithowi jak ma rozkminic tabelke to by moze był wiekszy negatyw a teraz sie czepiasz co
Wydym - 2011-10-09, 14:28
Rafik napisał/a: | jakbyś podpowiedział Zenithowi jak ma rozkminic tabelke to by moze był wiekszy negatyw a teraz sie czepiasz co |
Niestety ja się nie znam i kradnę pomysły od innych
Mlody~ - 2011-10-09, 15:14
Jendker, odebrałem że to do mnie bo zacząłeś razem z zeniTh od samego początku płakać i naskakiwać na mnie.
Dobra tyle off topów bo szkoda brudzić tematu
zeniTh, działaj spokojnie dalej i ciesz się furką
Hormon - 2011-10-09, 15:31
Ajajaj panowie bez takich mi tu. Kazdy ma prawo do krytyki, tym bardziej ze fotki chyba po to sa wstawiane aby ocenic mody
Wvojtek - 2011-10-09, 16:07
zeniTh, a ja poprosiłbym więcej fotek auta
ogólnie dobrze się dzieje
Wąski 2 - 2011-10-09, 17:59
zeniTh napisał/a: | tył 195 ale do jazdy na codzien sie to niestety nie nadaje ... |
ja tak latam od prawie 3 lat i daje radę na codzień
Rafik napisał/a: | jakbyś podpowiedział Zenithowi jak ma rozkminic tabelke |
ja tez miałem problem z tym pytałem wielu "znawców" i nic ale sam se doszedłem co i jak
zeniTh - 2011-10-09, 18:20
ja tabelke rozkminiłem i wiem co i jak, zrobiłem maxymalny negatyw (20/20), ale nie wiem czy nie przykręciłem za mocno śrub i boję się o to że mogło zgnieść tego cambera, trzeba będzie rozebrać i zobaczyć co i jak a jak nie to zrobić od nowa, może na podkładkach
no na 9 cali naciągnąć 195/40 to dla mnie hardcore już
ale wszystko wyjdzie na wiosne ;D
Wydym - 2011-10-09, 18:33
zeniTh napisał/a: | no na 9 cali naciągnąć 195/40 to dla mnie hardcore już |
E tam hardcore jest na 9,5
vezet22 - 2011-10-09, 18:35
Cytat: | E tam hardcore jest na 9,5 |
e tam gadasz
Rafik - 2011-10-09, 20:45
Wąski 2 napisał/a: | ja tez miałem problem z tym pytałem wielu "znawców" i nic ale sam se doszedłem co i jak |
Pamiętamy Pamiętamy bo niektórym było za mało Koniec OT
zeniTh napisał/a: | no na 9 cali naciągnąć 195/40 to dla mnie hardcore już |
Kombinuj kombinuj dasz rade
Wydym - 2011-10-10, 03:39
vezet22 napisał/a: | e tam gadasz |
Sorki 195/40 masakrą jest na feldze 6,5j
Aeternus - 2011-10-18, 22:51
zeniTh, sporo działasz przy furce i to się chwali! sticker ok ale jak dla mnie grill i dach by starczyły ale Twój cyrk Twoje małpy. Fajnie leży na borbetach ale myślałem że pójdziesz w kierunku ventki z podpisu. Ale i tak jest dobrze i jestem Ciekaw jak będzie wyglądał furacz po realizacji wszystkich planów
zeniTh - 2011-10-19, 17:52
Aeternus, nie chciałbym zdradzać nic teraz, ale na przyszły sezon auto będzie wyglądać całkiem inaczej, mam nadzieje że będzie się Wam bardzo podobało = mniej stickera, a może i wcale
także do przyszłego sezonu, za kilka dni dodam jeszcze ostatnie fotki z tego sezonu, zakładam zimówki i trzeba się będzie zbroić na nowy sezon
Wvojtek - 2011-10-19, 21:10
zeniTh, wytrzymaj jeszcze tydzień i w tą niedziele wpadaj z ekipą z podkarpacia do Krk na zakończenie sezonu...
Hormon - 2011-10-19, 21:14
Wvojtek napisał/a: | zeniTh, wytrzymaj jeszcze tydzień i w tą niedziele wpadaj z ekipą z podkarpacia do Krk na zakończenie sezonu... |
Ja bym wpadł, ale jak mam jechać na benzynie to troche droga impreza, chyba ze bym naprawił lpg do niedzieli.
zeniTh - 2011-10-20, 00:06
Wvojtek, dziś już jest wszystko przygotowane na zimę i trzeba działać, konserwacja, zaprawki, poprawki lakieru itp
poza tym musiałem to pościągać bo ze 3 tygodnie jeżdże bez aktualngo przeglądu, a na weekend szykuje mi się trasa na bielsko-białą także przydało by się zrobić ten przegląd
Aeternus - 2011-10-20, 17:13
zeniTh, mechanika przede wszystkim!!! Coś mi się widzi że nowy sezon będzie obfitował w niespodzianki
Wvojtek - 2011-10-20, 20:39
Hormon, jak co to daj znać czy będziesz..... może jeszcze ktoś z forum się pojawi??
Brutal - 2011-10-20, 21:21
Ja chyba przyjade
Hormon - 2011-10-20, 21:49
Wvojtek napisał/a: | Hormon, jak co to daj znać czy będziesz..... może jeszcze ktoś z forum się pojawi?? |
Vag- Podkarpacie jedzie klika aut, ale nie zaśmiecajmy tematu zeniThowi
zeniTh - 2011-11-13, 23:00
ostatni UP w tym sezonie i ostatnie fotki
nie udało mi się w tym sezonie wykonać wszystkiego co sobie założyłem a szkoda, ale za to najważniejsze itemy są takie jak gwint czy koło
na przyszły sezon będzie kilka zmian, ale nie chciałbym ich zdradzać
powiem tylko tyle, że będzie bardziej w stronę german style
zniknie sticker, a przynajmniej większa część
oraz będzie niżej
zastanawiam się tylko nad oponami na przyszły sezon na tylna oś (9j) 205/40 czy 195/45 może ktoś doradzi ?
a od ostatniego up'a coś się tam jeszcze działo m.in.:
- filtry, olej, klocki
- kierownica raid dino 32cm
- blenda us
a także zacząłem kompletować klocki CA
głośniki - PowerBass L60C
wzmak pod głośniki - Kenwood KAC 626
dystanse MDF
maty wygłuszające - Boll standard
brakuje mi jeszcze kabli - będą HW energetic cca 24
i ostatni fant który do mnie dotarł to tulejki tylnej belki z żółtego poliuretanu
kolejny up na wiosnę
szefuniopaslek - 2011-11-13, 23:05
Ładnie wygląda, nie ma co
Hormon - 2011-11-14, 13:44
I oczywiście jeszcze nie wymieniłeś tulei na belce , widzę lubisz to kołysanie na drodze hehe.
zeniTh - 2011-11-14, 15:59
no dopiero dotarły w czwartek, także nie miałem kiedy nawet ;p
Aeternus - 2011-11-14, 17:48
zeniTh, dla mnie baja!!! Ale jak wszystki stickery znikną i zrealizujesz reszte planów będzie kosmos A oponke bym dał 195/40/16
pawel39106 - 2011-11-14, 18:30
Auto fajnie wygląda, tylko ten papierowy tuning ech no ale cóż , nie mnie się ma podobać. Poza tym fura błysk. A opony ja ja będę z 205 na 195 zmieniał z tym że ja mam felgi r15 i 7j
zeniTh - 2011-11-14, 19:15
pawel39106,
Cytat: | będzie bardziej w stronę german style
zniknie sticker |
pawel39106 napisał/a: | opony ja ja będę z 205 na 195 zmieniał z tym że ja mam felgi r15 i 7j |
ja mam 195/40 na 7,5" a na przyszły sezon są plany na 165/45 na przód (7,5") i jednak chyba 195/40 na tył (9")
Wąski 2 - 2011-11-14, 22:45
no wiadomo jest czerwono jest bombowo ,co do oponek to jak chcesz niżej to tylko 195/40 na tył zwłaszcza ze ładnie ci się to zgra z nadkolem ,no i jak zniknie te stikersy na dachu do będzie miodzio
Migal1 - 2011-11-15, 16:38
Super Ventyl i te Borbety
Swistakes - 2011-11-19, 15:24
PLUS dla Ciebie za to ze planujesz wywalic te stikersy bo juz przeżarte
zeniTh - 2012-02-22, 20:57
proszę o zamkniecie, za niedługo się okaże czy na stałe
jak by ktoś był zainteresowany jakimiś gratami to pisać PW, a jak nie to będą na czasie w odpowiednim dziale
pozdr
|
|