|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - problem ze skrzynią
bladekamil - 2009-09-06, 09:25 Temat postu: problem ze skrzynią Witam mam mały problem skrzynia biegów coś nawaliła i nie wiem co zrobić kurcze zawiesił sie wsteczny cały czas do tyłu drązek sie za blokował nie da sie znienić drazek chodzi we wszystkie strony tylko na kazdym biegu maam wsteczny zaczoł ciezko chodzić . wiec mam taką prośbe jakby ktoś miał jakies schematy pomoce naukowe odnosnie rozebrania skrzyni i jej złozenia to mógłby mi pomóóc i wrzucic bo niestety do mechanika nie dam rady i mysle ze skrzynie juz wyjmowalem sam wczesniej bo wymieniałem sprzegło ale do skrzyni nie zagladałem nigdy i boje sie ze coś porye i kaplica bedzie wiec jakis schemacik by mi sie przydał albo jakas instrukcja naprawybo no szkoda zepsuc takiej skrzyni . dodam ze silnik mam 1.6 skrzynia 5 biegów .1993r pozdrawiam z góry dziekuje
vezet22 - 2009-09-06, 10:24
jerzeli przyczyna leży w skrzyni to jej naprawa morze być nieopłacalna poniewasz części dostaniesz tylko w ASO nieraz jeden wałek potrafi kosztować 700 zł a używaną skrzynie wyrwiesz za 500 zł
Paweł J. - 2009-09-06, 12:11
Podobnie jak vezet22, uważam że naprawa skrzyni jest nieopłacalna....po prostu najlepiej jest wrzuci drugą....no tylko z tym kupowaniem używki to nigdy nic nie wiadomo, ale z tego co wiem to handlarze dają gwarancję na kilka dni.
Ale jakby co to wrzucam to co mam odnośnie skrzyni:
Przemek - 2009-09-06, 12:49
jeżeli chodzi o skrzynie to zawsze sprawdzaj dokładnie zdjecia skrzyń które są na aukcjach. Ja kupywałem do swojej 2-iltówki i niby było wszysko ekstra i wogóle a okazało się że jest to od 1.8 gt z golfa. i trzeba było szkuać nowej tarczy sprzęgłowej
|
|