Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Gadżety Klubowe - Kalendarz Klubowy na 2010 rok

Gavel - 2009-09-15, 14:14
Temat postu: Kalendarz Klubowy na 2010 rok
Tradycyjnie jak co roku zapraszamy do nadsyłania zdjęć Waszych Ventek, które chcielibyście umieścić w Kalendarzu.

Fotki nadsyłajcie na adres klubowy czyli klub@vwvento.org wpisując w tytule maila Kalendarz 2010 + Wasz nick z forum.

Ważne informacje dotyczące zdjęć do kalendarza:
- Termin nadsyłania zdjęć to 15 październik 2009r.
- Maksymalna ilość zdjęć to 4. Więcej nie wysyłajcie, bo nie będą brane pod uwagę.
- Minimalna rozdzielczość zdjęcia to 2048x1536 pikseli. Niższe rozdzielczości nie będą brane pod uwagę. Oczywiście im większa rozdzielczość zdjęcia tym lepiej!

Po 15 października podobnie jak w roku ubiegłym zrobimy ankiety na forum, dzięki którym wybierzemy najlepsze zdjęcia spośród tych, które nadeślecie.

Z rozmów z klubowiczami, którzy zamówili kalendarz rok temu wynika, że forma tamtego kalendarza większości przypadła do gustu (12 kartek formatu A3 + okładka) więc proponuję żeby w tym roku Kalendarz Klubowy był w podobnej formie.
Poszukujemy zatem osób, które za miesiąc będą miały trochę wolnego czasu i chęci do pomocy w tworzeniu takiego projektu.

piotr nowok - 2009-09-15, 16:13

a to fajnie moze sie zalapie z jetta :D
zeniTh - 2009-09-15, 18:18

witam
jako niedoszły jeszcze grafik mogę pomóc w miarę możliwości ;)

cinek82 - 2009-09-15, 18:28

:oklaski: :oklaski: :poklon: :poklon: :oklaski: :oklaski: :poklon: :poklon: :oklaski: :oklaski:
szwagier - 2009-09-15, 18:50

no dobra :D
jestem gotowy do tworzenia miesięcy z imionami :D
już mam wprawę :P :P :P :P

no ale co jak co, ale poprzeczke to nieźle podnieśliśmy sobie z kalendarzem patrząc na poprzedni rok :D :D :D

krzeszak - 2009-09-15, 19:13

szwagier napisał/a:
jestem gotowy do tworzenia miesięcy z imionami :D

szwagier, tylko pamiętaj żeby 25lipca było Krzysztofa a 26 Anny bo moja sie piekli i imienin nie obchodziła przez to :D

pawelvw - 2009-09-15, 19:54

no nareszcie
szwagier - 2009-09-15, 20:16

krzeszak napisał/a:
szwagier, tylko pamiętaj żeby 25lipca było Krzysztofa a 26 Anny bo moja sie piekli i imienin nie obchodziła przez to :D

ciesz się :D przynajmniej zaoszczędziłeś :D

Rafik - 2009-09-15, 20:19

szwagier napisał/a:
ciesz się :D przynajmniej zaoszczędziłeś :D

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :D

Róbta kalendarzyk co i ja se na 2010 zamówię :D

SnQ_ - 2009-09-16, 11:48

Ja jestem chetny takze chetny do pomocy przy projekcie kalendarza..
marasbilewski - 2009-09-16, 13:43

Muszę szybko ładnie swoje porobić może się moje załapie na kalendarz ;P chętnie zamówie kalendarzyk ;} i przyłącze się do pomocy
Gavel - 2009-09-16, 22:22

Cieszę się, że są chętni do pomocy w projekcie :OK:
Zanim wszyscy fotki prześlą i wybierzemy z nich te najlepsze to jeszcze trochę czasu upłynie ale w zasadzie jak chętni już są to możecie przemyśleć sprawę i zaproponować jakiś Wasz pomysł na to jak mniej więcej może wyglądać strona przyszłorocznego kalendarza.
A dla tych co nie widzieli tegorocznego kalendarza jeden miesiąc jako przykład tego co w tym roku na naszych ścianach wisi ;)

Aaaa zapomniałem o jednym - pewnie pamiętacie kolegę klimura, dzięki któremu w tamtym roku mieliśmy bardzo ładnie wydrukowane kalendarze w dobrej cenie. Wstępnie już się zgodził być naszym "drukarzem" i w tym roku :OK:

cinek82 - 2009-09-16, 22:30

Taki układ strony jest wg mnie najlepszy :oklaski:
No i fajnie, że klimur i w tym roku pomoże :oklaski:

krzeszak - 2009-09-17, 07:53

Ale mnie zaszczyt kopnął jako przykładowy miesiąc Luty a na nim moje auto :D :D :D
Gavel napisał/a:
pomysł na to jak mniej więcej może wyglądać strona przyszłorocznego kalendarza.

nie trzeba nic zmieniać bo ustawienie jest w pytę ... tylko logo klubowe trochę w złym miejscu ściśnięte z następnym miesiącem no i z deczko za małe ;) ... możne logo zrobić ruchome w zależności jak się będzie komponować na zdjęciu i dać je w górnym rogu ?? z reguły i tak na większości zdjęć rogi będą niewykorzystane przez pierwszy plan czyli vento :D a niebo czy tło morze przykrywać logo :D

szwagier - 2009-09-17, 15:29

krzeszak napisał/a:
Ale mnie zaszczyt kopnął jako przykładowy miesiąc Luty a na nim moje auto :D :D :D

no w tym roku pewnie też startujesz do kalendarza :D :D:D
a co do projektu to myślę że ten jest idealny, po prostu pikny
i dodatkowo będzie o wiele łatwiej i szybciej go zrobić bo będzie można pracować na tych właśnie gotowych szkieletach kalendarza, jak się oczywiście zachowały :D

pawelvw - 2009-09-17, 16:42

panowie mam taką propozycję jeśli się zgodzicie co prawda nie znałem Spikera i go nie poznałem ale jeden miesiąc w kalendarzu należy się jemu bez żadnego gadania, a już od was zależy, który to będzie miesiąc, więc powinno byc wybranych tylko 11 zdjęc do tego kalendarza a 12 zdjęcie Spikera
szwagier - 2009-09-17, 17:59

pawelvw napisał/a:
ale jeden miesiąc w kalendarzu należy się jemu bez żadnego gadania

to już było od dawna ustalone że w kalendarzu nie może zabraknąć naszego kolegi
tak więc oto się pawelvw, nie martw :)

Rafik - 2009-09-17, 21:20

Tak to juz było ustalone czytałem na forum ale jaki miesiąc moze maj co bo on majowy jest Ale to juz zarząd ustali :)
Lwomati - 2009-09-17, 21:49

raczej grudzień. Miesiąc, w którym zginął Szpiker
idgray - 2009-09-18, 08:13

Cytat:
panowie mam taką propozycję jeśli się zgodzicie co prawda nie znałem Spikera i go nie poznałem ale jeden miesiąc w kalendarzu należy się jemu bez żadnego gadania, a już od was zależy, który to będzie miesiąc, więc powinno byc wybranych tylko 11 zdjęc do tego kalendarza a 12 zdjęcie Spikera

pawelvw, genialny pomysł sam na niego wpadłeś ?

cinek82 - 2009-09-18, 09:51

W grudniu by można dać zdjęcie główne a w maju na tych mniejszych fotkach ;)
przemolas4 - 2009-09-18, 09:54

Cytat:
pawelvw, genialny pomysł sam na niego wpadłeś ?

Widze id , ze nie tkliwosc , to twoj atut.

przemolas4 - 2009-09-18, 09:55

ja bym siwa vente dal na okladke na grubym papierku ......
idgray - 2009-09-18, 09:56

Przemek nie wiesz o co mi chodzi a paweł wie na pewno ;)
przemolas4 - 2009-09-18, 09:58

ok.
pawelvw - 2009-09-19, 13:02

idgray, ty wiesz i ja wiem o co chodzi i niech tak zostanie przeciesz nie beiemy się o to kłucic bo to nie ma sensu
Hormon - 2009-09-19, 14:13

To nie dla wtajemniczonych napisz o co chodzi, ja tez wiem ale nie każdy na obu forach czyta tematy.
pawelvw - 2009-09-19, 14:40

nic więcej na ten temat Hormon, nie będę pisał jak ktoś bardzo będzie chiał to albo sobie to sam znajdzie albo wyśle pyt. na PW to tyle w tym temacie
odemnie foty już poszły

szwagier - 2009-09-19, 19:17

dobra ludziska, to proponuje jak w tamtym roku :D
13thghost i szwagier robią kalendarz ( 13thghost obróbka graficzna, szwagier cała reszta )
i dodatkowo jak w tamtym roku zrobie kalendarz A1

bo chyba poprzedni kalendarzyk był rewelacyjny i proponował bym jego kontynuację :D

klimur - 2009-09-20, 10:40

brydzien

Jezeli moge wtracic swoje 3 grosze ;]

Projekt jest bardzo zgrabny, miloby bylo widzec jego rozwiniecie w tym roku.
Mam natomiast uwage co do kalendarium, ktore wg mnie dobrze jest troszku za "ciezkie" - za duzo xboldow przytlacza projekt.
Druga rzecza jest logo klubowe, ktore zostalo wcisniete w naroznik (prawie udalo mi sie przyciac je gilotyna ;) . Duzo korzystniej mogloby sie prezentowac na topie, moze jako znak wodny lub cosik podobnego.
Ostatnia uwaga juz czysto techniczna. Prosze zeby wszystkie teksty i wazne elementy graficzne znalazly sie maksymalnie do 1 cm od krawedzi - nie bede musial sie gimnastykowac przy cieciu i skladaniu a i projektowi to nie zaszkodzi.

Jezeli potrzebujecie kalendarium imienne do projektu, znacie indesigna i nie straszne Wam poprawienie calosci z 2009 na 2010 to moge takowy plik udostepnic.
Chyba ze wygospodaruje czas w ciagu najblizszych 2 tygodni to udostepnie wlasciwa wersje na 2010, w ktorej mozna tylko zmienic typografie lub dam pdf-a do wstawienia w szopowy projekt. To juz jak bedzie grafikowi pasowalo ;)

pozdrawialscy

SnQ_ - 2009-09-20, 19:22

ja mysle, ze ologo klubu Vento mozna by bylo dac w to miejsce, gdzie teraz znajduja sie te trzy fotki male.. i wtedy ten przenikajacy gradient pociagnac do konca, a nie zeby tylko nazwy pobocznych miesiacow byly na nim.. jesli bym dostal plik psd albo jakis innym projektowym to moglbym pokazac o co mi chodzi.. :)
Gavel - 2009-09-22, 10:33

szwagier napisał/a:
13thghost i szwagier robią kalendarz ( 13thghost obróbka graficzna, szwagier cała reszta )
rozmawiałem już wcześniej z kolegą 13thghost i niestety z braku czasu on nie może nam w tym roku pomóc i dlatego napisałem na samym początku że potrzebni są chętni do pomocy...

szwagier napisał/a:
i dodatkowo jak w tamtym roku zrobie kalendarz A1
nie ma sensu chyba że masz nadmiar wolnego czasu ;)
Nikt nigdy nie chciał A1 oprócz mnie, a w tym roku i ja nie będę chciał bo w nowym mieszkaniu do którego mam nadzieję uda mi się do końca roku przeprowadzić nie będę miał na takowy miejsca :(

Co do plików z zeszłego roku to ja mam w domu na kompie tify w dobrej rozdziałce (do druku) ale z tego co pamiętam to chyba już nie były na warstwach więc chyba jedyną osobą, która może gdzieś mieć całe pliki z PS jest 13thghost..

szwagier - 2009-09-22, 11:03

Gavel napisał/a:
Co do plików z zeszłego roku to ja mam w domu na kompie tify w dobrej rozdziałce (do druku) ale z tego co pamiętam to chyba już nie były na warstwach więc chyba jedyną osobą, która może gdzieś mieć całe pliki z PS jest 13thghost..

to podeślij mi na poczte :) lukne co i jak :)
no i trzeba skontaktować się z 13thghost

szwagier - 2009-09-23, 17:25

oki kolega nie będzie miał czasu, tak więc podstawiłem sobie tiffa od Gavel, i właśnie jestem na etapie odtwarzania szkieletu kalendarza, i musze przyznać że przez rok sporo poprawiłem się w obsłudze photoshopa :D idzie mi nawet nawet
drobiazgowa robota, ale przynajmniej nasz przyszły kalendarz będzie jak poprzedni, a może i nawet lepsiejszy :P :P :P :P :P

misiek - 2009-09-23, 21:09

szwagier napisał/a:
oki kolega nie będzie miał czasu, tak więc podstawiłem sobie tiffa od Gavel, i właśnie jestem na etapie odtwarzania szkieletu kalendarza, i musze przyznać że przez rok sporo poprawiłem się w obsłudze photoshopa :D idzie mi nawet nawet
drobiazgowa robota, ale przynajmniej nasz przyszły kalendarz będzie jak poprzedni, a może i nawet lepsiejszy :P :P :P :P :P

NO I TO JEST GOOD NEWS :D :D :D :D

13thghost - 2009-09-24, 12:15

No to działajta, działajta, z chęcią zamówie świeży pomysł :) .
szwagier - 2009-09-24, 13:56

13thghost napisał/a:
No to działajta, działajta, z chęcią zamówie świeży pomysł :) .

no będzie ciężko bo ty nieźle poprzeczkę ustawiłeś :D
jak już to mogę cię tylko naśladować :)

Vento-Łukasz - 2009-09-27, 19:17

własnie poszedł e-mail ze zdjeciami mojego Ventylka :] Teraz czekamy na wybór tych najlepszych. :hejka:
szwagier - 2009-09-27, 19:37

no Panie i Panowie proszę o ocenę szkieletu i stwierdzenie czy może być
jeżeli ktoś ma jakieś sugestie to z chęcią wysłucham :)
13thghost, liczę na twoją ocenę w szczególności :D :D :D

Paweł J. - 2009-09-27, 20:15

A tutaj szwagier wrzucił na moją prośbę fote jakiegoś szrota....robiana tak na szybko....oczywiscie brak jeszcze trzech małych fotek

Hormon - 2009-09-27, 20:17

Rzeczywiście szrot :P , nieźle wypucowany do fotek :)

Kalendarz wygląda lux.

cinek82 - 2009-09-27, 20:23

Ale w sytuacjach tak jak ze zdjęciem :tygrysek: "małe" miesiące zrobi się czarną czcionką ??
Aaa i jeszcze jedno.... zmień rok bo to już 2010 będzie :diabełek:

spyro - 2009-09-27, 20:30

Kalendarzyk prezenci się przecudnie ;)
Narazie mamy fotki od 4 osób.

szwagier - 2009-09-27, 20:31

spyro napisał/a:
Narazie mamy fotki od 4 osób.

ja oczywiście poproszę potem wszystkie fotki z opisem czyje to :)
bo będe musiał wstawić miniaturki

Vento-Łukasz - 2009-09-27, 20:53

zajefajne kalendarze bedą. Mi sie projekt podoba i to bardzo :] Na 100 % zamówie sobie kalendarzyk :]
piotr nowok - 2009-09-27, 21:23

ja powiem ze kalendaz 1 klasa :oklaski:

juz nie umiem sie doczekac kiedy bede go mial :D

a mniejsze foty tez bede jak tego roczny kalendaz czy jz tego nie bedzie

czarnysauber - 2009-09-27, 21:29

Paweł J. napisał/a:
A tutaj szwagier wrzucił na moją prośbę fote jakiegoś szrota

Oj Paweł J., nowy jestes to nie wiesz jeszcze ze to autko Tygrysisko naszego MODERATORA :hahaha:

cinek82 - 2009-09-27, 21:49

czarnysauber napisał/a:
Oj Paweł J., nowy jestes to nie wiesz jeszcze ze to autko Tygrysisko naszego MODERATORA :hahaha:

:hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: Dobry Joke :OK:

szwagier - 2009-09-27, 22:05

piotr nowok napisał/a:
a mniejsze foty tez bede jak tego roczny kalendaz czy jz tego nie bedzie

będą będą :D
czarnysauber napisał/a:

no właśnie uwarzaj bo cię jeszcze posądzi o plagiat :D

Paweł J. - 2009-09-28, 07:12

He he he....miałem pozwolenie od własciela.

A tak na poważnie to wstawiona fotka do kalendarza miała na celu pokazanie jako-takiego zarysu jak to będzie wyglądac.....oczywiscie brakuje jeszcze 3 małych fotek-takze dużo furek się załapie do kalendarza. ;)

pawelvw - 2009-09-28, 09:43

śledz i :czytaj: uważnie forum czarnysauber,
szwagier - 2009-09-28, 09:45

przydotuje styczniową stronę tak finito aby zobaczyć pełny efekt końcowy
szwagier - 2009-09-28, 09:47

kurcze nikt nie szczaił że rok pomyliłem :D
przecież on ma być na 2012

pawelvw - 2009-09-28, 09:49

szwagier napisz mi na gg o co chodzi z tym podpisem co masz na forum
Hormon - 2009-09-28, 10:07

Panowie a czy nie dało by się przygotować kalendarza na nasze pulpity ? Myślę ze wiele osób było by zainteresowanych taką tapetą :)
Paweł J. - 2009-09-28, 10:11

Hormon, a chodzi Ci tylko o tapetę czy taki wirtualny kalendarz, który działa w tle (na pulpicie) podczas pracy kompa ??
cinek82 - 2009-09-28, 10:26

szwagier napisał/a:
kurcze nikt nie szczaił że rok pomyliłem :D

Na pewno szwagierku ??
cinek82 napisał/a:
Aaa i jeszcze jedno.... zmień rok bo to już 2010 będzie :diabełek:

Zaraz pod zdjęciem :tygrysek: :diabełek:

Wvojtek - 2009-09-28, 11:20

kalendasz super wygląda a kiedy mniej więcej będzie można go nabyć???
Hormon - 2009-09-28, 11:38

Paweł J. napisał/a:
Hormon, a chodzi Ci tylko o tapetę czy taki wirtualny kalendarz, który działa w tle (na pulpicie) podczas pracy kompa ??

Chodzi mi o tapetę, tylko przygotowaną w różnych rozdzielczościach.

zeniTh - 2009-09-28, 15:59

co do tego wzoru kalendarza z tym wiśniowym ventylem

to jest wstępny projekt bez przeróbek ? prawda ? bo nie pasuje mi to drastyczne przejście z tego śniegu na ten czarny kolor... to taka uwaga z mojej strony

szwagier - 2009-09-28, 20:15

tu już na 99% skończony szkielet :D

krzeszak - 2009-09-28, 20:38

z tym stopniowym przejściem kolorów jest super :poklon: ... ale może nich tak samo to przejście koloru wchodzi na te małe 3 zdjęcia ... i może te małe fotki troszkę do góry żeby zrównały sie z początkiem tego sciemnianaa ;)
spyro - 2009-09-28, 20:54

Rewelka!
Rafik - 2009-09-28, 21:41

Nie no elegancja ;)
cinek82 - 2009-09-28, 23:36

Eee ale tylko ten bordo szrot będzie w całym kalendarzu.... ?? :diabełek:
Elegancko szwagier :poklon: :poklon: :poklon: :poklon: :poklon: :poklon:
Tygrys.... oczywiście joke :kot:

13thghost - 2009-09-30, 08:21

szwagier napisał/a:

no Panie i Panowie proszę o ocenę szkieletu i stwierdzenie czy może być
jeżeli ktoś ma jakieś sugestie to z chęcią wysłucham :)
13thghost, liczę na twoją ocenę w szczególności :D :D :D

Nie wiem jaki jest ogolny zamysł, ale wydaje mi się, że rok powinien być wyśrodkowany względem "minikalendarza", bo tak jakos dziwnie mi sie wydaje ( a moze to ja mam jakies kiepskie poczucie harmonii :) ). A poza tym jest gitara :) . No, moze ewentualnie jakies tlo (np gradientowe z góry) podłożyć pod logo klubowe, bo na tym tle zielonym to mało widoczne jest (a juz jak bedzie tam biało, albo chmury to calkiem bedzie nie widoczne.).

zeniTh napisał/a:
to jest wstępny projekt bez przeróbek ? prawda ? bo nie pasuje mi to drastyczne przejście z tego śniegu na ten czarny kolor... to taka uwaga z mojej strony

Jak szwagier dorzuci male zdjecia, to nie bedzie widac tego "załamania" kolorów.

PS. Szwagier podciagnij kolorystycznie troche fotki, bo np ta z wisniowym ventylem (pewnie Twoim) ma strasznie jałowe kolory). Ewentualnie ja to moge porobic, jak juz fotki sie zbiorą.

W kwestii zdjątek, to ja i swoje podesle, ale pewnie dopiero w weekend, bo teraz to sie przeprowadzam wiec nie wiem gdzie moj komp lezy, a juz nie mowiac o laptopie :) .

rolz - 2009-10-08, 19:02

Muszę mieć koniecznie taki kalendarzyk w pracy :) Koszt mniej więcej jak w zeszłym roku ?? Foty właśnie wysłałem... :D
SŁAWNY - 2009-10-09, 16:14

dla mnie bomba :brawa: co prawda vento nie mam ale fotki i tak wysłałem a nóż widelec jakieś letnie miesiace bedą wolne :P
piotr nowok - 2009-10-13, 22:03

wyslalem 2 fotki moze sie zalapie :D ale nie jettki jeszcze vento :P
Gavel - 2009-10-14, 09:25

przypominam, że

Termin nadsyłania zdjęć to 15 październik 2009r.

Dziś mamy 14 więc dużo czasu spóźnialskim nie zostało :zegar:

lesny1982 - 2009-10-14, 16:39

poslane teraz fotki :P mialy tez byc w czasie sztormu ale nie udalo sie :( czasu zabraklo

piotr nowok - 2009-10-14, 17:11

no ale fala i tak ladna :P
czarnysauber - 2009-10-15, 22:36

poszly fotki ufff ledwo zdazylem mam nadzieje ze chociazna male sie zalapie bo te co mialem zrobione na ta okazje sa na laptopie a on odmowil posłuszeństwa :mur:
Hormon - 2009-10-15, 23:11

Też wysłałem dzis fotki, nic specjalnego, bo pogoda zepsuła plany na sesje zdjęciową.
Arcaj - 2009-10-16, 09:38

to ta ankieta dziś będzie zrobiona?
spyro - 2009-10-16, 09:38

Za foteczki dziękujemy Pany ;) Już niedługo będziecie wybierać najlepsze fotki do kalendarza, dajcie nam chwilkę czasu na ich obróbkę ;)
Arcaj - 2009-10-16, 09:59

A no to elegancko

Jeśli można to zróbcie listę kto przesłał foteczki :)

Gavel - 2009-10-16, 10:33

Arcaj nie ma sensu teraz robić osobnej listy.
Jutro albo pojutrze będzie pierwsza ankieta w której będzie można zobaczyć kogo fotki są a kogo nie ma :P

Arcaj - 2009-10-16, 10:37

no ok :)

jeśli coś trzeba pomóc to ja się pisze :)

pomogę zawsze :)