|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - Wentylator chłodnicy nie wyłącza się.
GzymssS - 2009-09-18, 17:00 Temat postu: Wentylator chłodnicy nie wyłącza się. Siema.
Mam problem z wentylatorem chłodnicy.
Już 2 razy po wyłączeniu silnika pracował tak długo (przypuszczalnie całą noc), że rozładował mi akumulator. Nie dzieje się to zawsze. Teraz dla pewności odłączam wiatrak ręcznie. Doradźcie coś. W necie coś pisali, że może to być przekaźnik, ale nie mam pojęcia , który, nie znam numeru i położenia przekaźnika.
Z góry dzięki za wszelkie sugestie.
Lwomati - 2009-09-18, 17:09
do wymiany będzie czujnik temperatury w chłodnicy. lukasz_lwo przerabiał ostatnio ten problem.
GzymssS - 2009-09-18, 17:26
Nie drogo - można sprawdzić.
Dam cyne co i jak.
THX
pablomed - 2009-09-18, 21:31
GzymssS, parę info potrzeba, przede wszystkim czy masz klimę, albo sam sterownik wentylatora czyli skrzyneczka czarna pd zbiorniczkiem płynu chłodzącego. Bo od tego zależy przewidywanie co się zepsuło. W każdym razie najpierw sprawdź czy wypięcie wtyczki z włącznika wentylatora w chłodnicy ( a nie z samego wentylatora) go zatrzyma jak chodzi niepotrzebnie czy nie.
zlotykamil - 2009-09-21, 20:45
ja mialem raz taki przypadek - chodził ze 25 min (2 piwa ) odłaczyłem ale czujnik - wentylator sie wyłaczył - podłaczyłem i od tej pory wszystko ok dodam że autko stało ponad tydzień przed tą małą awarią nie ruszane...
|
|