|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Pozostałe - Pomoc przy wyborze
CitySir - 2009-09-20, 21:26 Temat postu: Pomoc przy wyborze Witam przymierzam się do kupna vento i tu moje pytanie czy ktoś z was miał stycznośc z którymś z tych samochodów czy warte sa tej ceny? z góry dzieki za odpowiedz
http://moto.allegro.pl/it...00km_pilne.html
http://moto.allegro.pl/it...rym_stanie.html
Wydym - 2009-09-20, 21:29
Ja bym zainteresował się propozycją numer dwa...Na fotkach wygląda nieźle ale ciekawe jak wygląda w realu
cinek82 - 2009-09-20, 21:37
No chyba faktycznie nr 2. W jedynce coś ten przód dziwnie wygląda
czarnysauber - 2009-09-20, 22:05
cinek82 napisał/a: | W jedynce coś ten przód dziwnie wygląda |
ja tez jestem za 2 bo 1 niby nie byla bita a tu grill nowego typu i hokej od vr cos mi tu nie gra
pawelvw - 2009-09-20, 22:11
najlepiej by było obydwa na żywo oblukac z kimś kto się bardzo dobrze na tym zna i dopiero wtedy zadecydowac i wybrac ale to tylko moje zdanie
Lwomati - 2009-09-21, 05:08
2 to TD a jest napisane, że ma 90KM, może jakieś podkręcone
A ja jestem za 1
CitySir - 2009-09-21, 14:51
Dzięki panowie za szybką odpowiedz przejade sie zobaczyc te 2 vento na co powinienem zwracac uwage no i czy cena jest dobra czy wysoka troche?
Paweł J. - 2009-09-21, 14:57
CitySir napisał/a: | na co powinienem zwracac uwage |
http://forum.vwvento.org/...ht=przy+zakupie
http://forum.vwvento.org/...ht=przy+zakupie
bradley - 2009-09-21, 14:58
Lwomati napisał/a: | 2 to TD a jest napisane, że ma 90KM |
Raczej nie wie co sprzedaje;)
Na pewno jest to zwykly klekot TD 75KM.
Miejscowosc Kozy. Beda jaja jesli to Vento jest z ulicy Poludniowej bo kiedys widzialem takie srebrne
Troche duzo jak na Vento z tym silnikiem i rocznikiem.
CitySir - 2009-09-21, 15:01
no wlasnie ten silnik mnie dziwi że to niby 90 koni to warto takiego zwykłego diesla brac? już samochodu szukam od prawie 2 miesiecy to jak coś znajde fajnego i w okolicy to albo bite albo sprezarka padnieta
Paweł J. - 2009-09-21, 15:03
1.9 TD to na pewno wytrzymały i solidny silnik....da się go też podkręcic.
CitySir, sprawdzaj jak tam samochód z rudym stoi ...czy ranty błotników zdrowe ....jeśli ma bąble to czy wyszły w widoczne miejsca itp.
bradley - 2009-09-21, 15:10
CitySir napisał/a: | to warto takiego zwykłego diesla brac? |
Chcesz tani dupowoz czy cos mocniejszego?
Bo jakbym mial jeszcze raz wybierac to na pewno nie wzialbym 1Z (nie mowiac juz o AAZ ) tylko odrazu AFNa bo mialbym teraz 150KM a nie.. szkoda gadac
Okresl sie do czego ten samochod chcesz miec.
To samo z klimatyzacja. Nastepny samochod bez warunkowo klimatyzacje posiadac musi. A szybrdach to niestety tylko bajer. Fakt, gdyby go nie bylo to bym sie chyba ugotowal bez klimy. To takie mniejsze zlo.
Rudy na blaszce to jest pikus. U mnie atakuje rant przedniego nadkola, takie male purcheliki sie zrobily i to samo z drzwiami kierowcy na dole. Wazna jest podloga, a ta jest w bardzo dobrym stanie.
CitySir - 2009-09-21, 15:14
Hehe napisze tak na poczatku poszukiwan samochodu szukałem seata ibizy tdi 110KM ale znalesc fajny egzemplarz i nie taki drogi jak sobie wołają graniczy z cudem ale mniejsza z tym samochód będzie trochę nabijał kilometrów dlatego jakoś tak diesla chciałbym miec a troche mocy też przydałoby się a słyszałem ze te 90KM wystarczy do w miare dynaczmicznej jazdy klima i bajery nie sa mi potrzebne heh jedynie na wspomaganiu mi zależy co jest chyba podstawą w tych samochodach
Paweł J. - 2009-09-21, 15:16
bradley napisał/a: | U mnie atakuje rant przedniego nadkola, takie male purcheliki sie zrobily i to samo z drzwiami kierowcy na dole. Wazna jest podloga, a ta jest w bardzo dobrym stanie. |
A ja bym powiedział ze jest odwrotnie według mnie podłoga to pikuś....nawet mając kawałek migomatu samemu można ją zrobic i błotnik i drzwi musi robic fachowiec co by było idealnie...zdarzają sie różnice w doborze koloru itp
bradley napisał/a: | Okresl sie do czego ten samochod chcesz miec. |
To na początek.....uważam że do normalnej, spokojnej jazdy 75 KM w klekocie chyba styknie bez problemu.
zlotykamil - 2009-09-21, 20:30
[quote="Tygrysisko"]no i czy cena jest dobra czy wysoka troc CitySir napisał/a: | no i czy cena jest dobra czy wysoka troche? |
bradley napisał/a: | Troche duzo jak na Vento z tym silnikiem i rocznikiem. |
a ja mysle ze jak by był wporzadku od strony technicznej (silnik zwieszenie ) i blacharka ok to cena jak by jeszcze cos opuscił to ni jest zla - samochód ma być warty ceny!!! - a nie cena samochodu
pozatym byłem w niedziele na giełdzie w Białymstoku i jak spojrzałem ile kasiory za Ventyle ludzie chcą to mi szczena opadła... dobre 1.5 tyś wiecej niz na allegro..
pawelvw - 2009-09-21, 21:16
ja mam zwykłego Td już czwarty rok i jest zajebis..e mało pali moc jak dla mnie ma wystarczającą silniczek chodzi jak zegarek nie kopci i lepszego silnika mi nie trzeba
|
|