Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - problem z radjem a dokładniej z zasilaniem radia

krzys9262 - 2009-09-27, 21:34
Temat postu: problem z radjem a dokładniej z zasilaniem radia
Witam. Chciał bym zamontować radio w swojej vedce ale okazało sie ze po podłączeniu radia ono nie działa :zšb: myślałem ze coś z radiem wiec wziąłem drugie podłączyłem i..to samo :poklon: wziąłem kontrolke okazało sie ze nie ma zasilania na kostkach myślałem ze bezpiecznik ale nie.. :mur: wiec stad mam do was pytanie gdzie szukać przyczyny zaniku prądu?? dodam ze kable nie były ruszane od czasu jak kupiłem vento poprzedni właściciel mówił ze radio mu działało... :zšb: wiec co to jest nie tak :tazz: pomocy
Wydym - 2009-09-27, 21:37

Najprościej puść kable o przekroju 2,5mm ^2 od aku + i - Bezpośrednio do radia....Na plusie daj oprawkę z bezpiecznikiem do 10 A...Czerwony i żółty spinasz razem z plusem a czarny z minusem....Ja tak przeważnie robie instalacje podczas montażu gdyż fabryczna instalka jest za słaba :diabełek:
vezet22 - 2009-09-27, 21:41

jeśli niemasz zasilania na kostce iso to sprawć czy na bezpieczniku jest napięcie (pierwszy od prawej) jeśli tam na nim niemasz to będziesz miał przyczyne w skrzynce bezpieczników :faja: a na iso powineneś mieć dwa plusy jeden stały 30 a drugi w zależności jak chcesz żeby załączało się radyjko albo po zapłonie 15 albo na stałe 30 :]
krzys9262 - 2009-09-27, 21:56

ok :) jutro sprawdze :] wielkie dzieki :hejka: i Pozdrawiam