Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - Woda w środku autka :(

Rafik - 2009-10-11, 11:06
Temat postu: Woda w środku autka :(
Juz któryś raz z kolei po lekkiej ulewie kiedy wsiade do auta z przodu od strony pasażera na chodniczku i pod jest troche wody i czasami wali spod bocznych srodkowych słupków niewiem oco chodzi moze ktos miał taki problem i podpowie w czym szukac tego mokrego problemu :(
Paweł J. - 2009-10-11, 11:46

Szyber albo uszczelki spod na szyby/drzwi.

Rafik napisał/a:
po lekkiej ulewie

Czyli samochód tylko stał...jeżdzone nie było ??

Rafik - 2009-10-11, 12:16

tak samochód stał na parkingu jak starszy był w pracy przez szyber to czasami woda splynela jak samochod stal i mial uchylony szyber i jak sie go zamknelo wtedy woda sciekała własnie mysle nad uszczelkami o tych co mówisz Paweł ale jak to sprawdzic :D
zlotykamil - 2009-10-11, 12:40

rynienki pozatykane masz najszybciej kolego - otwrz drzwi i zobacz czy leci woda z tych gumowych zakonczen przy zawiasach? jak nie cieknie to trzeba przepychac - u mnie co chwila taka historia sie pojawia :mur: kiedyś po kolanach mi leciało w czasie jazdy i to było dopiero zdziwkoi :diabełek:
FWD350 - 2009-10-11, 12:59

albo uszczelka drzwi siadz do samochodu a niech kto polewa woda z szlaufa i zpbaczysz gszie co i jak i szukaj przyczyny
Rafik - 2009-10-12, 19:27

zlotykamil napisał/a:
rynienki pozatykane masz najszybciej kolego

Nie bardzo wiem oco chodzi mógłbys cyknać fotke i dokładnie pokazac gdzie sa te rynienki bo chyba zle szukałem :D

Uszczelki tez sprawdzalem :(

No dla panów po plusiku ;)

zlotykamil - 2009-10-12, 19:34

dziś juz ciemno i sie nie chce ale nie da sie ich nie zauważyć bo jak otworzysz przednie drzwi to w połowie miedzy zawiasami wystaje z blotnika taki gumowy element - ja to nazywam rynienką ;) poruszaj i zobaczysz czy cieknie coś z tamtąd i czy nie ma tam syfu - a najlepiej otwórz szyber i od góry spróbuj przedmuchac albo jakaś cieka linka przepchac te węzyki :]
tylko nie wiem ktorędy wychodza te które idą w słupkach??

lesny1982 - 2009-10-13, 09:32

zobacz jak wyzej napisane rurke odplywu szybra napewno jest zapchany , butelke od gory i lejesz wode i jak nie leci to przepchnij od dolu gdzie scieka gummowa koncowka , a druga mozliwosc to moze walic wode z fitra kabinowego tam gdzie jest wiatrak dmuchawy :P albo jeszcze lepiej szyba ci przecieka na gornym laczeniu :P i leje tapicerka na slupki i na dol
cinek82 - 2009-10-13, 13:00

Jeszcze można spróbować odetkać wężyki które idą do tyłu auta. Kończą się w bagażniku po obu stronach. Trzeba zdjąć obicie boczne bagażnika i widać tam niebieskie wężyki. Należy je wyjąć i dmuchnąć porządnie :P