|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - Dziwny choć zaskakujący system .
mauypit - 2009-10-18, 20:22 Temat postu: Dziwny choć zaskakujący system . Witam wszystkim mam Ventke z 1993 roku auto sprowadzilem 3 lata temu z Hamburga . auto mialo bardzo dobre wyposazenie w tym tempomat ( nie oryginalny) oraz pewny element przy przedniej szybie (centralnie umieszczony) kazdy znajomy oraz mechanicy i elektrycy wypowiadali sie ze to jakas dodatkowa antena . coz zylem z ta swiadomoscia 3 lata az do tej soboty. bylem ventka we włoszech pozwiedzac i coz natrafilem na wspaniale serpentyny , droga byla mokra lecz nie pokryta sniegiem i jak juz zbiera ktorys z kolei zakret no to oczywiscie delikatnie przegiolem az tu nagle hmm (pikanie - nie potrafie tego innaczej okreslic) wlasnie z tej NIBY anteny oraz zapalila sie kontrolka chamulca recznego po czym i teraz najciekawsze zamiast wywinac w barierke samochod nagle zlapal przyczepnosc i skrecil idealnie. Zachowało sie to jak ESP lecz jest to montowane nie przez fabryke tylko przez speców w Niemczech . moje pytanie brzmi tak. Gdyby ktos kiedyś sie spotkal z czyms takim i znał konkretną nazwe bardzo prosze o odpowiedz.( chciałbym zamiescic te nazwe przy ewentualne sprzedarzy pojazdu ) z góry dzięki.
spyro - 2009-10-19, 09:08
Nie prościej zadzwonić do poprzedniego właściciela? Na pewno jest gdzieś nr tel a niemiecki zapewne znasz jak mieszkasz w Austrii
mauypit - 2009-10-19, 13:11
no wiesz ten pomysl byl pierwszy jaki mi wpadl do glowy lecz poprzednim wlascicielem był Arab ktory prowadzil komis i przed moim kupnem on nabyl ten samochod od kobiety ktorej no niestety danych nie posiadam . jednym slowem przy sprzedarzy najlepiej bedzie pokazac klientowi dzialanie a jak on sobie to przetlumaczy no to jego sprawa dzieki za checi
tomek87 - 2009-10-19, 16:14
mauypit, zapodaj jakies fotki elementow tego systemu, moze tam sa jakies oznaczenia
mauypit - 2009-10-19, 17:26
no to na foty musisz poczekac bo jakie kolwiek kable usb od aparatu i telefonu zostaly mi w polsce najblizsze zdecia w sobote powiem ci ze jest to kwadratowa puszeczka wysokosci 1 cm na jakies 4 cm X 4 cm i kabelek wchodzacy w deche ale przez nawiew jakis emblemat jest ale jak wysle zdjecia to wiecej zobaczycie niz teraz
|
|