|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Tuning - listwa led
pawelvw - 2009-10-28, 16:24 Temat postu: listwa led co myślicie o takich światłach pozycyjnych http://allegro.pl/item792...nne_tunnig.html w moich lampach tych z soczewką, warto to założyc czy zostac przy zwykłych żarówkach może ktoś ma foty jak to wygląda w vento
KickAss - 2009-10-28, 19:39
Pawelvw jak zrobisz to z głową to będzie gites.
Moim zdaniem trzeba przemyśleć dwie sprawy:
1. Jak założysz je byle jak to (z racji jaskrawego światła) będziesz oślepiał innych kierujących. Tych z przeciwka i tych przed sobą.
Jest szansa na stratę dowodu rejestracyjnego jeśli się ktoś poskarży.
2. Jak założysz cacy to będzie wygląd ale i tak nie będzie homologacji. W/g polskiego prawa wszystkie światła zewnętrzne muszą posiadać odpowiednią barwę i odpowiednia oznakowanie tzw. homologację.
Jest szansa na stratę dowodu rejestracyjnego jeśli się ktoś poskarży.
Jak chcesz wiedzieć co można "napsuć" w światłach i nie tylko to tutaj możesz przeczytać. Jest to ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTÓRY
z dnia 31 grudnia 2002 r. w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia. Pożyteczna sprawa jak chcesz przekonać Pana Wladzę, że to jednak Ty masz rację.
vezet22 - 2009-10-28, 20:48
widać tego mase w autach i moim zdaniem WIOCHA z tymi ledami kolejne gów.. z allegro kture tylko szpeci auto
Arcaj - 2009-10-28, 22:06
tak jak vezet22 mówi już jest tego pełno na samochodach. Moim zdaniem pawelvw masz fajny, konkretny wózek, a tylko tą listwą oszpecisz autko. Ja bym odstąpił od kupna tej listwy. Pamiętaj to jest tylko moje zdanie i nie musisz się tym sugerować
Paweł J. - 2009-10-29, 07:48
pawelvw, masz fajne lampki i nie ruszałbym ich....teraz jest OK...z ledami to nie wiem co wyjdzie...będzie trochę choinkowo
kovval - 2009-10-29, 09:28
nie rob tego, bedzie starszna www...ies. tez kiedys o tym myslalem. ale potem zobaczylem pare autek wlasnie z takimi cudami, i byla kicha jak stad do tamtad
Przemek - 2009-10-29, 10:04
to już lepiej jakbyś kupił sobie te lampy z tym ze to od trójki
http://moto.allegro.pl/it...belchatow.html.
Żeby nie Audi to nikt by nie montował tych listew a tak kazdy chce miec światła dzienne bo to jest super
kovval - 2009-10-29, 10:36
............ o sorry zla emotikonka "cos ty sie z wlasnym ... na ... pozamienial" z golfa do vento to mozesz fotele przeszczepic....ale napewno nie lampy. nawet jakbym byl nieszczesliwym posiadaczem golfa to i tak bym takiego folwarku nie zakupil
przemolas4 - 2009-10-29, 16:36
kovval napisał/a: | folwarku nie zakupil |
dobre ......
pawelvw - 2009-10-29, 17:55
niewiem nie widziałem bo te linki od was nie działają
ja nie powiedziałem że to zamontuje tylko się pytam innych o zdanie bo już zrobiłem nowy otwór na pozycje i teraz już nie będę się tak gimnastykował żeby pozycje wymienic bo wcześniej to całą lampę musiałem wyciągac żeby pozycje wymienic
Wąski 2 - 2009-10-31, 21:52
panie pawle po pierwsze primo to te listwy jak i z linków które podałeś jak i na samochodach co jeżdżą po pruszkowie i nie tylko listwy te są bezmyślnie montowane na zewnątrz lampy ,pomijając to że to wiocha bynajmniej ja tak myślę to ,myślę że temperatura jaka się wytwarza w lampie mogła by zniekształcić te listwę lub ją stopić
ale tak dla zasady NIE RÓB TEGO
enesen - 2009-11-01, 15:51
co to za moda przyklejania listew led do podświetlania szafek i mebli do auta?
Po pierwsze kiepsko to wygląda a po drugie nie jest to zgodne z prawem. Istnieje takie coś jak "przepisy" i "prawo" i dostosujmy sie do tego, ja wiem że każdy jest indywidualistą i chce żeby jego auto wyróżniało się w tłumie ale bez pzresady
pawelvw - 2009-11-01, 21:28
moje na tych wyjatkowych lampach i tak sie rzuca w oczy i wyróżnia w tłumie
danieluss123 - 2009-11-04, 17:29
jak założysz to wrzuć jakieś foto
KickAss - 2009-11-08, 19:19
enesen napisał/a: | kiepsko to wygląda ... nie jest to zgodne z prawem |
Dokładnie. Pisałem Ci kolego żebyś doczytał w rozporządzeniu, masz tam linka do chomika.
A tak zupełnie prywatnie: Vento jest zbyt fajnym autem, żeby tak go szpecić
ale... twoje Vento - twoja sprawa.
pawelvw - 2009-11-08, 19:58
spokojnie panowie listwy led nie bedzie lampy juz sklejone ii zostaje wszystko po staremu czyli na standardowych pozycjach będzie
vezet22 - 2009-11-08, 22:31
pawelvw napisał/a: | spokojnie panowie listwy led nie bedzie lampy juz sklejone ii zostaje wszystko po staremu czyli na standardowych pozycjach będzie |
no masz szczęście i obyś niemiał więcej takich pomysłów
pawelvw - 2009-11-08, 22:40
ok
Daaamiano - 2009-11-29, 12:53
Dobrze ze tego nie założyłeś... Wystarczy już wiochy na drogach.. Masz piękne auto i niech tak zostanie:)
|
|