|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - Problem z podświetleniem deski w aucie ! ! !
eros662 - 2009-11-21, 16:06 Temat postu: Problem z podświetleniem deski w aucie ! ! ! witam wa sponownie:)
Kolejny problem narodził się w moim Vento. Mianowicie po przekręceniu włącznika świateł w pozycje świateł postojowych czy też normalnych nie włącza mi się podświetlenie w aucie tzn włącza sie na ułamek sekundy i gaśnie. czasem działa czasem nie tylko musze przyduszac pokrętło od włącznika. Co to moze być?? z góry thx
Paweł J. - 2009-11-21, 16:11
Najprostsza metoda to wymiana włacznika.
Ale mozesz go rozebrać i zobaczyć co się dzieje....jeśli coś nie styka to ok i da się zrobić...gorzej jeśli coś się zjarało.
eros662 - 2009-11-21, 16:16
Paweł J. napisał/a: | Najprostsza metoda to wymiana włacznika. |
Taa ale jedna z droższych ehhh
krzeszak - 2009-11-21, 16:23
eros662 napisał/a: | Paweł J. napisał/a:
Najprostsza metoda to wymiana włacznika.
Taa ale jedna z droższych ehhh |
no full opcja do Twojej dechy to 70zl
sebastian - 2009-11-21, 16:40
eros662 napisał/a: | Mianowicie po przekręceniu włącznika świateł w pozycje świateł postojowych czy też normalnych nie włącza mi się podświetlenie w aucie tzn włącza sie na ułamek sekundy i gaśnie |
też tak miałem i nawet światła mijania nie chciały zawsze się włączyć. Rozbierałem go, to moze przez to, że trochę był brudny... Ale nie chciało mi się czyścić i sprawdzać, bo nabyłem inny włącznik a ten stary pogoniłem na szrocie jako dobry i zwrócił się wydatek za nowy Musisz spróbować wyczyścić i może lekko przesmarować. Ale nie polecam WD40 bo mi po tym strasznie ciężko pokrętło chodziło. Smar sylikonowy w sam raz do tego się nadaje.
lysy86 - 2009-11-24, 09:42
jak dasz rade to ten przełącznik rozbierz tam pewnie coś nie łączy w nim .
Gavel - 2009-11-24, 10:14
krzeszak napisał/a: | eros662 napisał/a: | Paweł J. napisał/a: | Najprostsza metoda to wymiana włacznika. |
Taa ale jedna z droższych ehhh |
no full opcja do Twojej dechy to 70zl |
w razie czego to mam taki na zbyciu - dla klubowicza za 65 oddam
eros662 - 2009-11-24, 12:57
Gavel napisał/a: | w razie czego to mam taki na zbyciu |
narazie postaram sie rozebrac i zobaczyc co się tam kryje heh
|
|