Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Nasze Ventki - Vento by aro1120

aro1120 - 2009-11-24, 22:28
Temat postu: Vento by aro1120
Czesc, jestem Arek :afro: posiadacz ventylka z 1995r. wersja GLX :faja: z przebiegiem 223000 na wyposażeniu posiada:
- 4 elektryczne szybki (działają 3 niestety)
- elektryczne lusterka
- szyberdach (sprawny w 100%)
- centralny zamek z funkcją komfort
- wspomaganie kierownicy
- ksenon
- 2 poduszki powietrzne
- jasny kolor tapicerki oraz deskę w odcieniach kawy z mlekiem a dół jest jasny chyba rzadko spotykana ??
- schowek zamykany na kluczyk
- przyciemnione tylne szyby
- sportowy wydech
- instalacje gazową ze stycznie tego roku z butlą w miejsce koła zapasowego :)
A wszystko to napedza niezawodny 90 konny silniczek o oznaczeniu ADZ

Fotki przedstawiają ventylka już po mojej małej interwencji w dniu zakupu miał z tyłu założone lampy typu lexus co mi strasznie nie odpowiadało dlatego lampy te wyleciały na rzecz oryginalnych pomarańczowo-czerwonych co moim zdaniem dużo lepiej pasuje do autka :) docelowo mają być lampy czarno czerwone :) ewentualnie clary biało czerwone :)
Na dniach na pewno znikna z autka naklejki z drzwi kierowcy i pasażera a w przyszłości jak mój budzet się odbuduje ten wielki komin który fajnie moim zdaniem mruczy zastąpi coś mniej rzucającego się w oczy :)

Plany na dalszą przyszłość ??
- gleba -60/-40
- alu
- nowa tylnia klapa i poprawki lakiernicze( tylnia klapa i błotnik przod kierowca)
- pzyciemka przednich bocznych szyb
- doprowadzenie środka do całkowitej czystosci
- usunięcie stożka pod maska który g.... daje moim zdaniem :P

Zdjęcia narazie takie lepsze po weekendzie :)

a teraz kilka pytan do was maniacy ventylków ;)

ventolot łapie temperature dokładnie na środkowej kresce i tak trzyma jak dłuzej postoje teraz w chlodne dni na swiatłach to załacza sie ventylator a wskazówka prawie sie nie rusza to wszystko ok ??

w jezdzie mieszanej spalił mi na 100km 11l gazu przy czym to nie była jezda niedzielna w normie ??

mam ventylator do wymiany :/ jak sie załącza to trekocze jak kamaz :/ wiem ze trzeba do tego rozebrac przód ale ile taki ventylator moze kosztować ??

lukasz17 - 2009-11-24, 22:33

aro1120 napisał/a:
ventolot łapie temperature dokładnie na środkowej kresce i tak trzyma jak dłuzej postoje teraz w chlodne dni na swiatłach to załacza sie ventylator a wskazówka prawie sie nie rusza to wszystko ok

u mnie jest tak samo wiec chyba wszystko spoko :)

aro1120 napisał/a:
w jezdzie mieszanej spalił mi na 100km 11l gazu przy czym to nie była jezda niedzielna w normie

Spalanie normalne ;)

aro1120 napisał/a:
mam ventylator do wymiany :/ jak sie załącza to trekocze jak kamaz :/ wiem ze trzeba do tego rozebrac przód ale ile taki ventylator moze kosztować

na to pytanie juz Ci nie pomoge ale myślę że Allegro rozwiaże ten problem :D

A co do Ventla to spoko wyposarzenie ;) widac że ładny i dobre plany na przyszłość ;)

miki9a - 2009-11-24, 22:35

witam kolejnego nowego kolegę :hejka:
ładny wentylek i zacne plany. powodzenia w modach.
w moim dieslu tego nie ma. ale w drugim aucie jak jeżdżę po mieście (autko zasilane benzyną) i stoję na światłach jak mówisz to tez mi się wentylator włącza.

cinek82 - 2009-11-24, 22:37

Witam :hejka:
Fajna Ventka z dobrym wyposażeniem.
Co do terkotania wentylatora to sprawdź najpierw czy nie zaklinował Ci się tam jakiś kamień.... ja tez kiedyś chciałem wymieniać wiatrak ale mój szwagier mądra głowa (mechanik) najpierw go dokładnie obejrzał i wyjął z miedzy chłodnicy a wentylatora dosć konkretnego kamulca :D

Michcik - 2009-11-24, 22:39

Ventyl godny uwagi, plany rowniez zacne :D tylko przywitac nowego forumowicza i pochwalic plany na przyszlosc :D ;]
aro1120 - 2009-11-25, 05:38

ventylator juz obadany i niestety nie ma tam żadnego kamienia za to jest luz :( tak więc 1 najblizsze zakupy to wentylator, nowy rozrzad (pomimo ze ten ma 19tys. według słow sprzedającego) płyn chłodniczy, świece i kable WN ;) tylko na to trzeba poczekac aż będzie matki boskiej pieniężnej :D oleju na tej liście nie ma bo wymieniłem wczoraj ;)

ps. kupiłem go w sobote pojechałem po "piękne" vento w kolorze zgniła zieleń do zduńskiej woli w opisie 2 komplety kół klima na pokładzie, na zdjeciach tez wygladał zacnie rozmowa ze sprzedającym to potwierdziła więc decyzja była prosta...wsiadłem z wujasem w golfa 2 i polecielismy na miejscu golf wygladał lepiej niz zielone vento :( pomalowane chyba w stodole wałeczkiem, szpary takie ze pożal sie boże, pełno jakiegos kurzu pod lakierem na progach na błotniku z tyłu, po masce chyba bernardyn skakał i podrapał ja do podkładu nawet odpalać nie kazałem ani nie jezdziłem miałem chęć zrobić :boks: i wyjść.....wsciadłem w golfine i powrót do domu po drodze przypomnialo mi sie ze niedaleko stoi jeszcze jedno vento ktore ogladałem na necie ale nie chciałem po nie jechac no bo lexusy miało czarne szyby stwierdziłem napewno ktoś w moim wieku kto mu nie załował na miejscu okazało sie że koles co prawda młody ale o vento dbał nic nie picował a tu podloga zdrowa progi tez prowadzi sie swietnie przy 1zł60 nie sciąga daje stos papierów na gaz naprawy alarm jakies gwarancje i tak vento stało sie moje :) po drodze przygoda jak wsiadłem byłem pewien ze chodzi na gazie wiec zatankowałem sie do pełna gazem i w drodze zaczał gasnac kichac itd wiec niby go przełaczałem na benzyne i jakos do domu dojechalem wkur..... i w ogole, pobudka w niedziele rano i co sie okazuje ?? ze jechalem na benzynie i to na benzynie mi gasł i kichał bo sie poprostu konczyła i w zaleznosci jak sie bujnał tak złapał paliwa, przełaczyłęm na gaz i śmiga jak złoto po zalaniu benzyny tez wszystko na benie działa dobrze:) także z ventylkiem mam juz 1 koty za płoty :D

Paweł J. - 2009-11-25, 07:47

Miło ze pkazałes tutaj swoje auto...co prawda zdjęcia strasznie ubogie i mało na nich widać-chyba ze mi się coś nie wyswietl.

aro1120 napisał/a:
ventolot łapie temperature dokładnie na środkowej kresce i tak trzyma jak dłuzej postoje teraz w chlodne dni na swiatłach to załacza sie ventylator a wskazówka prawie sie nie rusza to wszystko ok ??

Tak jak producent nakazuje.

aro1120 napisał/a:
w jezdzie mieszanej spalił mi na 100km 11l gazu przy czym to nie była jezda niedzielna w normie ??

Raczej norma....mi na krótkich odcinkach pali 10.5-10.8...w każdym bądź razie w 11 zawsze się mieści.

aro1120 napisał/a:
nowy rozrzad (pomimo ze ten ma 19tys. według słow sprzedającego)

Spoko...tu akurat 1.8 jest chyba najtańsze z całej gamy silników...a mianowicie paseczek tani....na pasku rozrządu nie ma pompy-to mi się strasznie podoba w tym silniczku :D

aro1120 napisał/a:
przełaczyłęm na gaz i śmiga jak złoto po zalaniu benzyny tez wszystko na benie działa dobrze:)

Czyli wygląda na to że masz dobrą instalkę-ładnie ustawioną, która będzie przyzwoicie palić bez spadku mocy....oby tak dalej...taki gaz to prawdziwy skarb :D

vwkrzysio - 2009-11-25, 07:59

łasdmy samochodzik :]
wyposażenie też fajne, niestety u mnie golizna :(
no to proszę o udzielanie się na forum i życzę dalszej przyjemności z jazdy :]

izba - 2009-11-25, 11:57

plany jak najbardziej sa OK tylko nie moge ocenic autka z takimi fotkami...czekamy na swieze:P :hejka: :hejka:
pawelvw - 2009-11-25, 12:25

no witamy i tak jak kolega izba, napisał czekamy na lepsze foty
WAFEL - 2009-11-25, 13:06

witamy kolege z opisu niezla kolumbryna :D
piechu43 - 2009-11-25, 14:06

witam witam, co do spalania to jak najbardziej 11l lpg u mnie też występuje, a jak już mam naprawde ochotę depnąć, to jest wir jak cholera z tym moim automatem :faja:
eros662 - 2009-11-25, 14:54

No witamy kolege heh:0 nom spalanie to masz w normie u mnie jest 13 litrów ale to przed regulacją jeszcze jest takze si. Wentylator zachowuje sie tak samo u mnie i tez kiedys myślałem że cos jest nie tak ale okazało się że to norma w Vento:) takze gratuluje zakupu. Plusik za wyposazenie i kolorek
Vento-Łukasz - 2009-11-25, 15:37

bardzo fajny ventylek i wyposażonko :]
czekamy na lepsze fotki ;)

aro1120 - 2009-11-25, 16:48

panowie obiecuje lepsze fotki bede po weekendzie niestety pracuje od 7 do 15 zanim pojawiam sie w domu jest godzina 16 i jest juz szaro na dworze wiec zrobie fotki w weekend ;) pozdro Ps. dzieki za mile przyjecie ;)
aro1120 - 2009-11-25, 18:49

pytanko. dorwałem wiatrak do chłodnicy od golfa 2 kostka pasuje tylko nie wiem jak z mocowaniem i widze ze wiatrak w vento jest wiekszy, da rade przełozyc sam wiatrak z vento na silnik od wentylatora od golfa 2 ??
piechu43 - 2009-11-25, 19:11

eros662, ma racje!!!! kolorek pierwsza klasa :P
aro1120 - 2009-11-25, 19:43

wiem ze 1 klasa ale to nie jest bordo :P :D
aro1120 - 2009-11-26, 20:21

panowie mam problem :( wymienilem w poniedziałek olej i uszczelke pod miska olejowa bo sie pociła dosc mocno zrobiłem od tego czasu 200km i widze ze nowa uszczelka tez sie poci :( może wkleje ja na silikon?? tylko jaki ?? ten zwykły czerwony to sie nie nadaje moim zdaniem moze znacie jakiejs innej firmy dobry silikon wysokotemperaturowy albo macie jakis dobry patent na to :P
Paweł J. - 2009-11-27, 08:39

Może po prostu ją za bardzo przykręciłeś :mysli:
cinek82 - 2009-11-27, 08:57

Paweł J. napisał/a:
Może po prostu ją za bardzo przykręciłeś :mysli:

Bardzo możliwe. ;)
Co do silikonów to w sumie wszystkie temperaturowe powinny dać radę ;) Ja jak wymieniałem uszczelkę pod deklem to dałem jakiś czarny silikon i podołał zadaniu, nigdzie się nie poci ;)

Paweł J. - 2009-11-27, 09:29

A u mnie pod uszczelkę pod deklem był dawany czerwony-chyba ten najmocniejszy...2 lata wytrzymało a teraz się ciurczy-głowica, blok, nawet kawałek miski w osadzie olejowym :( Pytanie tylko czy to wina uszczelki czy silikonu :mysli:
Daaamiano - 2009-11-27, 13:57

Niezła Ventka, wyposażenie bogate i kolor jakoś podobny do mojego.. daj więcej fotek bo nic nie widać.. Gratuluje rezygnacji z tych LEKXSUÓW bo to szpeci strasznie.. Pozdro.. Powodzenia w MODach
aro1120 - 2009-11-28, 16:04

oto obiecane fotki ventolota :)

tak wygladał tył w zeszła sobote jak go przyprowadziłem do domu....

a tak następnego dnia :)

na chwile obecna wyglada tak :

Vento-Łukasz - 2009-11-28, 16:07

bardzo fajna furka :]
środeczek pierwsza klasa ;) :oklaski:

aro1120 - 2009-11-28, 18:12

Dzięki kolego za miła opinie :) postaram sie zeby było tylko lepiej z ventylkiem ;)
piotr nowok - 2009-11-28, 18:16

fajnie ze tylne lampi zamieniłeś na serie :oklaski:
aro1120 - 2009-11-28, 18:22

te lampki to było jedno wielkie nieporozumienie :mur:
aro1120 - 2009-11-28, 18:22

te lampki to było jedno wielkie nieporozumienie :mur: jak dobrze pojdzie to w przeciagu najblizszych tygodni wyleci takze komin
piotr nowok - 2009-11-28, 19:01

:OK: seria
aro1120 - 2009-11-28, 19:03

panowie nie długo matki boskiej pieniężnej ;) wiec planuje wymienic w ventolocie świece, przewody WN, pasek rozrządu, rolke, filtr paliwa, i tak stwierdziłem ze kupie pasek rozrzadu gates rolke SKF, świece NGK i przewody beru no ale na allegro tego tyle ze nie wiem ktore wybrać :/ w jednym z tematów na forum widziałem jak ktos pisał ze ma pasek gatesa o jakims innym profilu ząbków i nie wiem teraz sie pogubiłem który kupić :/ jakbyście mogli zarzuccie jakimis linkami co polecacie :)
piotr nowok - 2009-11-28, 19:09

podaj dokladne dane wozu to ci na pon wszystko napisze i podam ceny porównasz do cen allegro :D a może tesciu będzie miał taniej :P
aro1120 - 2009-12-06, 12:49

ventylek po umyciu :)

Panowie czym moge zmyc te napisy na drzwiach?? sa naklejane, próbowałem je juz delikatnie nożykiem oderwac ale gdzie tam sa tak przyklejone ze trzeba by uzyć jakiegos zmywacza :]

Przemek - 2009-12-06, 13:17

spróbuj gąbką z gorącą wodą może pomoże.

Powiedz czy ta żółto-szara jest na sprzedaż? :P :D

aro1120 - 2009-12-06, 14:11

nie "orson" nie jest na sprzedaż :D woda z gorącą woda też nie daje rady :evil:
krzeszak - 2009-12-06, 14:27

aro1120 napisał/a:
czym moge zmyc te napisy na drzwiach??

Benzyna ekstrakcyjna, zmywacz do paznokci

Paweł J. - 2009-12-06, 17:18

krzeszak napisał/a:
Benzyna ekstrakcyjna, zmywacz do paznokci

Yyyyy...a to lakieru nie uszkodzi ??

Na lakierze to tylko delikatne zdzieranie paznokciami zostaje...i to też bez szaleństw żeby lakieru nie podrapać....możesz popsikać płynem do mycia szyb-być może coś ruszy chodź i tak lakieru szkoda na taki płyn :(

Ostatnio męczyłem się ze zerwaniem tej dużej (jedynej w PL) naklejki klubowej na tylnej szybie gdyż już mnie rozpraszała i denerwowała i muszę powiedzieć, że się namęczyłem co nie miara-oderwanie naklejki to jedno...a zmycie kleju to drugie...chodź jedno i drugie łatwe nie było ale na szczęście to szyba a nie lakier wiec było łatwiej.

A co do zrywania naklejek na lakierze to tak jak pisałem wyżej...długi paznokieć, dużo precyzji, i ogrom cierpliwości. ;)

krzeszak - 2009-12-06, 17:32

Paweł J. napisał/a:
Ostatnio męczyłem się ze zerwaniem tej dużej (jedynej w PL) naklejki klubowej na tylnej szybie

na szybie to tym bardziej mozna uzyc benzyny ekstrakcyjna i zmywacza do paznokci może jak sama foli zejdzie pod paznokciem tak klej niekoniecznie a bezynka super rozpuszcza klej tak samo zmywacz
Paweł J. napisał/a:
Yyyyy...a to lakieru nie uszkodzi ??

bez obaw Pawełku ... a jak tankujesz benzynę na CPN i sie rozleje na lakier to przecież sie nic nie dzieje... wiec benzyna ekstrakcyjna tez nic nie zrobi
Paweł J. napisał/a:
do zrywania naklejek na lakierze to tak jak pisałem wyżej...długi paznokieć, dużo precyzji, i ogrom cierpliwości.

najważniejsze żeby poderwać naklejkę ... bo klej na bak zejdzie od powyższych specyfików bez uszkodzę lakieru ;)

Paweł J. - 2009-12-06, 17:45

krzeszak napisał/a:
na szybie to tym bardziej mozna uzyc benzyny ekstrakcyjna i zmywacza do paznokci

No tak...tylko nic z tych rzeczy nie ruszy Ci naklejki...trzeba ją zerwać samemu. ;) no chyba że namoczysz na noc ;) Pod koniec wakacji zrywałem także naklejkę z jakiegoś niemieckiego salonu gdzie było nabyte vento i też lipa-nic tego nie ruszało-tylko paznokiec-zawsze można pomóc sobie żoną ;)

krzeszak napisał/a:
a jak tankujesz benzynę na CPN

Rzadko to bywa...a jak już tankuję to ani kropelki nie marnuję gdyż benzyna to drogie dziadostwo w dzisiejszych polskich realiach ;)

krzeszak - 2009-12-06, 17:50

Paweł J. napisał/a:
No tak...tylko nic z tych rzeczy nie ruszy Ci naklejki...trzeba ją zerwać samemu.

krzeszak napisał/a:
najważniejsze żeby poderwać naklejkę ... bo klej na bak zejdzie od powyższych specyfików bez uszkodzę lakieru

Paweł J. - 2009-12-06, 17:53

Fakt...przepraszam za pomyłkę :gafa:
aro1120 - 2009-12-06, 18:15

dobra panowie jutro podejscie drugie do zrywania po pracy mam nadzieje ze sie uda :)
krzeszak - 2009-12-06, 18:29

Wyczytałem ze dobry efekt osiąga się suszarka do włosów, folia zmięknie łatwiej sie będzie odklejać... a o klej sie nie martw pójdzie benzynka lub zmywaczem , nie używaj tylko żadnych ostrych narzędzi (żyletki,tapeciaka ,śrubokręta) jak juz to tak jak Pawełek mówił paznokieć ewentualnie kawałek zeszlifowanego plastiku (kuchenna łopatka teflonowa) oczywiscie z wyczuciem bo nawet paznokieć czy plastik drapie lakier zwróć uwagę przy klamkach swojego autka ;)
Paweł J. - 2009-12-06, 18:36

krzeszak napisał/a:
suszarka do włosów

Oooo...to może być dobre :OK:

krzeszak napisał/a:
zwróć uwagę przy klamkach swojego autka ;)

wszystko do ogarnięcia za 7.99zł ;)

aro1120 - 2009-12-06, 18:43

suszarka powiadzasz?? to jest mysl :D
krzeszak - 2009-12-06, 18:46

Paweł J. napisał/a:
krzeszak napisał/a:
zwróć uwagę przy klamkach swojego autka ;)

wszystko do ogarnięcia za 7.99zł ;)

dokładnie :D
aro1120 napisał/a:
suszarka powiadzasz??

tylko suszarka nie opalarka ;) bo narobisz bigosu :P

aro1120 - 2009-12-11, 07:15

kilka drobiazgów do ventylka ;)

oprócz tego w bagażniku jeżdzi wentylator chłodnicy za który dałem śmieszne pieniądze, i oryginalna obudowa filtra powietrza bo stozek wylatuje na dniach :) jeszcze zakupie świece tylko narazie nie wiem czy dać 3 elektrodowe czy 1 elektrodowe, osobiście jestem za 1 elektrodowymi :)

Wvojtek - 2009-12-11, 07:33

:oklaski: :oklaski: :oklaski: za to że dbasz o vwnto
piechu43 - 2009-12-11, 07:52

też lubię czasem zrobić małe prezenty dla mojego ventyla :oklaski:
Paweł J. - 2009-12-11, 09:06

Dobre graty :OK: widzę szykuje się serwisowanie auta :D

Z tymi chlapaczami to uważaj....jak źle założysz to Ci się tylko rudzielec rzuci...chlapacze ogólnie fajna sprawa jak się mieszka na wsi, w mieście już się tak nie przydają...niestety vento jest tak zbudowane że syf z przedniego koła wali przez pół auta-szczególnie jak się ma szersze koło niż producent nakazuje ;)

piechu43 - 2009-12-11, 09:58

Paweł J. napisał/a:
chlapacze ogólnie fajna sprawa jak się mieszka na wsi

mądre słowa!!! ja mieszkam na wsi i taki problem niestety właśnie mam, ale chlapaczy i tak nie założę :P po prostu mi się nie podobają :D

Paweł J. - 2009-12-11, 09:59

Mi też się nie podobają :P Ale jak mus to mus ;)
aro1120 - 2009-12-11, 14:18

panowie i tak błotniki z przodu do listwy mam do naprawy na wiosne bo ruda od kierowcy juz go przezarła a od pasazera napewno trzeba malować :( mieszakm w mieście ale jak po fotkach widac czesto jestem na wsi i tam mam garaż dlatego zdecydowałem sie na chlapacze z przodu ;) Ps. prezentów bedzie więcej tylko w styczniu :)
krzeszak - 2009-12-11, 14:22

aro1120, - uporałeś sie z usunięciem naklejki ??
aro1120 - 2009-12-11, 19:29

krzeszak niestety jeszcze nie :mur: w tygodniu nie byłem w garażu a teraz jestem 150km od domu i wracam dopiero we wtorek do domu więc w środę bedę działał przy ventylku :) na dzien dzisiejszy zrobił 370km bez zająknięcia :)

Ps. dziś przed wyjazdem spod maski wyleciał stożek a zawitał oryginalny filtr powietrza i potwierdziła sie zasada że stożek i gaz to złe połaczenie ;) samochód lepiej sie zbiera teraz i jest bardziej elastyczny :)

Paweł J. - 2009-12-11, 19:39

aro1120 napisał/a:
z przodu do listwy mam do naprawy

Ja też...ale szkoda mi całych błotników wymienić gdyż tylko od listwy w dół są skażone...no i od listwy tak nie było by widać np źle dobranego koloru jak na całym błotniku...nasz jakiś patent na to...lakiernicy sami dorabiają dół czy jak ?? Pytam tak na zaś gdyż nie mam zaufanego lakiernika w okolicy....co prawda mam dobrego speca co super robi takie rzeczy jak podłogi czy progi ale nie odważyłbym się mu powierzyć polakierowania jakiegoś elementu vw który wychodził pod nazwą bordowej perły ;) jakiś mniej błyszczący kolor tak...ale uważam że temu nie podoła :(

aro1120 - 2009-12-11, 19:48

pracuje w firmie zajmującej się zabudowa specjalistyczna pojazdów, karetki , radiowozy, bankowozy itd... w pracy mam naprawdę zajeb..... lakiernika, ogladał juz ventylka i powiedział ze ogarnie temat :) wstawi tak jak mówisz reperaturkę błotnika do listwy tam połączy błotnik z nowym elementem i do listwy pryśnie, od środka to ja już sam się nim zajmę :D od pasażera był tylko mały bombel ktorego już nie ma bo wszystko do gołej blachy zerwałem i zamalowałem podkładem , za to strona od kierowcy trzyma się na nadkolu i słowie honoru ze nie odpadnie :( oprócz tego standardowo będę miał robioną klapę z tyłu, ale to w ogóle nowa będę kombinował, obecna jest zardzewniała, w 2 miejscach zagięta a pod blendą jest pruchnica :mur: no a oprócz tego zrobię jeszcze to co wyjdzie po zimie także zobaczymy :)
Paweł J. - 2009-12-11, 19:57

aro1120, powiem szczerze że zazdroszczę dojścia do takiego fachowca...oby Tobie się udało :OK:

aro1120 napisał/a:
wstawi tak jak mówisz reperaturkę błot

No tak...tylko czegoś takiego chyba nie ma...są dostępne reparaturki ale tylnych błotników...przednie są wymieniane w całości.....

aro1120, Twój majster ma jakie dojście do reparaturek przednich błotników ??

aro1120 - 2009-12-11, 20:15

powiem ci szczerze ze tematu nie pogłebiałem czy sa do kupienia, ale kiedys widziałem na forum tylko nie wiem czy to było to forum , temat w ktorym ktos pisał ze lepiej wstawic reperaturki błotników z przodu jesli nie ma w sprzedazy no to bede szukał błotników z dobrym dołem i wycinał i wstawiał do swoich bo napewno nie bede całych błotników od innego ventylka zakłądał i malował bo to nie ma sensu, bliżej wiosny bede sie tematem bardziej interesował :)

PS. jak wróce do domu to wybiore sie do zaprzyjażnionego sklepu z cześciami i pogadam z kumplem zeby poszukał czy jest to materił do dostania ;) to dam znać co i jak :)

Paweł J. - 2009-12-11, 20:21

aro1120 napisał/a:
PS. jak wróce do domu to wybiore sie do zaprzyjażnionego sklepu z cześciami i pogadam z kumplem zeby poszukał czy jest to materił do dostania ;) to dam znać co i jak :)

OK....trzymam za słowo :OK:

Respect - 2009-12-11, 20:47

http://moto.allegro.pl/it...lf_3_91_98.html cos takiego ostatnio się pojawiło na allegro jeśli o to wam chodzi
Paweł J. - 2009-12-11, 20:57

Respect napisał/a:
cos takiego ostatnio się pojawiło na allegro jeśli o to wam chodzi

Dokładnie...o to chodzi...kiedyś byłem przeciwnikiem spawania furki...ale ostatnio zgłębiłem temat i jeśli się to robi przy odpowiedniej temperaturze to jest ok i nie ma problemu z

Paweł J. napisał/a:
źle dobranego koloru jak na całym błotniku.

;)

aro1120 - 2009-12-11, 21:18

dokłądnie oto chodzi tak wiec Paweł J. jednak miałem racje i to można dostać :)
aro1120 - 2009-12-13, 09:43

panowie jak myślicie tak:

czy tak:

Jestem za opcją czarno-czerwonego grila bo jakos za duzo mam tego czerwonego z przodu :)ale sie wacham wiec pytam znawców tematu :D

krzeszak - 2009-12-13, 09:47

aro1120, - druga wersja dożo lepsza ,tym bardziej ze masz czarne listwy i zderzak tez dwu kolorowy...jeszcze lepiej by było ze starym grillem w czarnym macie ...ale tak tez jest dobrze
piotrek_inf - 2009-12-13, 09:51

Zdecydowanie druga wersja, bardzo mi się podoba ten typ grilla właśnie w takiej aranżacji, co ja bym dał żeby taki mieć u siebie
piechu43 - 2009-12-13, 09:54

dawaj go w czarny mat!!!! ja ostatnio malowałem samą listwe bo mam grill starego typu i wygląda zdecydowanie lepiej. no ale wybór zależy od Ciebie :P
aro1120 - 2009-12-13, 09:58

całego w czarny mat nie chciałem dawać, same żeberka mi wystarczą ;)
piotr nowok - 2009-12-13, 09:58

mnie tez 2 obcja pasuje ale ja bym jeszcze do calosci lampy przyciemnil jak i halogeny :D
vwkrzysio - 2009-12-13, 10:02

no 2 opcja i będzie zajefajnie, jak coś to mam stary gril :P
aro1120 - 2009-12-13, 10:02

piotr nowok idealnie trafiłes w moj plan co do lamp :D widizałem jak lampy zrobił Lwomati i strasznie mi sie spodobało :D i tez planuje tak zrobić tylko pytanie jak przyciemnić kierunki i halogeny w zderzaku ?? malowaniem?? chyba nie bardzo lepiej by było sprzedac ten zestaw i kupic przyciemniony a na to teraz mnie nie stać :/ usze mechanicznie ventyla ogarnać w 100% :)
aro1120 - 2009-12-13, 10:05

stary gril tzn ?? ja mam oryginał od ventyla z jakim z fabryki wyjechał, dostałem przy zakupie ventylka, lezy sobie w piwnicy schowany jak kiedys taka opcja przodu mi sie znudzi :)
vwkrzysio - 2009-12-13, 10:14

miałem na myśli najstarszy gril :]
aro1120 - 2009-12-13, 10:16

na stary gril takiego wielkiego parcia nie mam chodż nie mowie że nie podoba mi sie albo bym nie chciał ale jak juz sie odbije z kasa to chyba 1 będzie dokładka średnia do zderzaka :)
piechu43 - 2009-12-13, 10:24

:oklaski: pomysł dobry!!! a te żebra naprawde będą zajefajnie wyglądać w macie :hejka:
piotr nowok - 2009-12-13, 18:02

albo mozesz oklejic ciemna folia tako co ja mialem ale zolta chyba gdzies mam ciemna folie to bym ci wyslal za free ;)
aro1120 - 2009-12-19, 20:39

witam panowie ponownie :) dobre wieści sa takie że ventylek ma juz założony nowy ventylator z przodu, nowy filtr powietrza i nowy rozrząd, zalany jest świeżym płynem chłodniczym :) złe wieści sa takie że stoi teraz w garażu bo alternator padł w piątek....:( ale juz w poniedziałek ma byc ok :) ale jest problem.....wyciagnałem z ventyla akumulator i zamknałem ventyla łącznie z przednia klapa:/ nie ma zasilania centralny drzwi nie otworzy a z kluczyka?? kluczyk drzwi otwiera bo ten dzyndzel u góry sie rusza góra dół ale drzwi sie nie otwieraja od kierowcy a od pasażera nic sie nie dzieje :( jedyne do czego mam dostęp to bagażnik którego nie zamknałem tyle ze jak z bagażnika złożyć tylna kanape zeby wejsc do środka?? wiecie może?? bo juz sam nie wiem jak podpiac ventyla do aku gdy klapa jest zamknięta żeby otworzyc go z pilota ....ehhhhh :mur: głupi arek oj głupi :mur:
aro1120 - 2009-12-20, 13:21

kilka fotek z prac przy vento :)

Buli - 2009-12-20, 13:46

dlaczego
aro1120 napisał/a:
głupi arek oj głupi
wcale nie jestem głupi:P kolego gdzies koło grula idzie linka do otwierania maski jak sie nie myle;p miałem cos takiego w audi i w taki sposob otwierałem
aro1120 - 2009-12-20, 14:26

niestety u mnie w vento przynajmniej tak pieknie nie jest :/ linka idzie za obudowa osłony od chłodnicy bo ja jej z tej stroy ie widze ehhh....w golfie 2 otwarcie maski zajmowało 30sekund

Ps. o sobie mowie Arkadiuszu :D

aro1120 - 2009-12-30, 18:31

jak wymyślilem tak zrobiłem ;) żeberka w grilu poszły w czarny mat dla mnie miodzio :) przydałoby sie jeszcze lampy przyciemnić i założyć ciemny zestaw w zderzak ale.....to plany na przyszły rok, narazie zostąłem bez pracy więc poszukiwania nowej trwają

Ps. szukam dobrego gazownika w łodzi, zgierzu, kole koninie,włocławku lub inowrocławie który na analizatorze spalin ustawi mi odpowiednio instalacje gazową bo pali i jezdzi spoko ale troche przymuła ma, udało sie go odmulić ale wtedy chlał 13l gazu w trasie wiec chyba trzeba mieszanke wyregulować odpowiednio :)

Ps2. nadal borykam sie z cieknącą miska olejową :/ nowa uszczelka nie pomogła ;/ wklejenie jej na klej tez nie pomogło :/ a ventyl na postoju nadal znaczy teren olejem masakra :mur: juz nie mam pomysłu co zrobic zeby nie leciało :( miska prościutka nawet nie ejst przytarta w zadnym miejscu

piotr nowok - 2009-12-30, 20:17

ladnie gril wyszedl :oklaski:
Rafik - 2009-12-30, 20:18

:OK: super gril teraz sie prezentuje :OK:
Vento-Łukasz - 2009-12-30, 20:24

aro1120 napisał/a:
dla mnie miodzio

nie tylko dla ciebie :mniam: :OK: zajefajnie teraz wygląda ;0

vezet22 - 2010-02-11, 18:55

specjalnie rozciełem swoją starą poduszke ;)
owszem jest to olejowa ale ta substancja w śrotku ma kąsystęcje miodu ;)
raczej niema możliwości wypłynięcia na zewnątrz, moja była naderwana i nic nieciekło :)

piechu43 - 2010-02-11, 19:06

:hahaha: nie mogę z tego drugiego zdjęcia, to coś wygląda jak fujara :hahaha:
vezet22 - 2010-02-11, 19:07

piechu43, Ty zboczeńcu :P to tylko mój paluch :D
piotr nowok - 2010-02-11, 19:22

ja tez tak myslalem :hahaha:
Lwomati - 2010-02-11, 19:27

coś źle patrzycie... ja widzę poduszkę...
Arcaj - 2010-02-11, 19:38

piechu43 napisał/a:
to coś wygląda jak fujara

głodnemu chleb na myśli :P Zobczek :P

aro1120 - 2010-02-11, 20:13

dzieki za fotki :D nie zaśmiecać mi tematu zboczuchy wy jedne :D :D :D :diabełek:
cinek82 - 2010-02-11, 23:02

piechu43 napisał/a:
to coś wygląda jak fujara :hahaha:

:diabełek: :diabełek: :diabełek: :diabełek: :diabełek: :diabełek:
vezet22 napisał/a:
to tylko mój paluch :D

No to z takim palcem nie będziesz miał problemów ze znalezieniem żony..... :diabełek: :diabełek: :diabełek: :diabełek: :diabełek: :diabełek: :diabełek:

aro1120 - 2010-02-23, 20:16

kilka fotek ventyla po pseudowiosennym myciu ;)

a teraz kilka faktów z życia ventylka :D

był czas że po głowie kołysała mi się mysł żeby go sprzedać i wrócić do golfa 2 kupic coś w GTI, vento jest ok ale brakuje mocy, z tym problemem borykam sie już od kupna, wtedy twierdziłem ze ogarne bo buda zdrowa wiec mechanika to juz pikuś, ostatnio jednak odechciało mi się, ventyl jest słąby, jak na 90 KM coś go dusi, nie pozwala mu sie bujać z miejsca, o spaleniu kapcia nie ma mowy, jezdzi na półsyntetyku, pali świetnie po całonocnym postoju i na ciepłym silniku, a juz na przykład po przejechaniu kilometra na zimnym silniku i probie odpalenia ma strasznie ciezko łapie łapie az zapali, wiec cos jest nie tak, instalacja gazowa steruje lambda blitz, dziadostwo ze sruba i attuatorem na przewodzie zasilajacym attuator wywaliłem, sruba została jest troche żywszy, przy cofaniu na benzynie gaśnie, lewego powietrza nie stwierdziłem, mysle tylko ze to wszystko wina rozjechanej mapy wtrsyku wczesniej był stozek teraz zwykły filtr powietrza a resetu kompa i jazdy na benzynie ne doswiadczył, wiec to wszystko skłaniało mnie do sprzedazy ventyla, ostatnio przejrzałem go na kanale sciagnałem wykładzine z podłogi i stwierdziłem jednak że ........................................zostaje. dlaczego ?? mam bude z 95 z super zdrowa podłoga i progami, ogolny stan budy bdb- na wypasie jasna tapicerka, elektryka, kanapa z zagłowkami, regulowana wysokosc pasów, alarm z funkcja komfort, roczny gaz z butla w miejsce koła i jeszcze wiele pierdól które mi sie podobaja i przemawiaja za wentylem :) także furka zostaje i bede szukał dalej mojego stada 90 KM :)
Plany na ten rok były duże, malowanie klapy z tyłu i robienie poprawek lakierniczych, alu, ale priorytetem jest jednak moje 90KM, dlatego najpierw odnajde moje stado potem zajme sie reszta :) mysle jeszcze o swapie ale wtedy w gre wchodzilby tylko ABF, ale juz to przerabiałem w golfie i wiem ze zawsze po drodze sie cos wysra, dlatego najpierw rpzejrze u siebie elektryke, wyjezdze bak benzyny i zobaczymy co sie okaze dalej.

z MODÓW, znaczek na klapie mam czarny :D

WAFEL - 2010-02-23, 21:04

co do braku mocy to gaz robi swoje. kolega ma taki sam silnik w pasku b4 i tam to dopiero jest mul i tez koles cuduje zeby go troche rozbujac ale i tak nic nie pomaga ale mozesz sprobowac miejmy nadzieje ze pomoze :faja: i trzymam kciuki za realizacje planow
Paweł J. - 2010-02-23, 21:07

Co do 90KM to szału nie ma ale da się tym w miarę zwinnie poruszac....poszukaj czy na bank masz szczelny dolot itp....

aro1120 napisał/a:
o spaleniu kapcia nie ma mowy

Czyli na bank cos go muli

aro1120 - 2010-02-23, 21:22

dolot przeglądałem juz setki tysięcy razy i nie mam mu nic do zarzucenia, z ciekawostek podobne objawy miał ojciec u siebie w cc 700 muł straszny był z niego zero przyspieszenia raczej męczenie sie to było, wymiana modułu zapłonowego ożywiła cieniasa że śmiga dziś jak żyleta, myle też nad tym żeby kupic golfa po dzwonie ze sprawnym silnikiem i metoda prób i błedów znaleść poprzez przekłądanie pojedynczych pierdólek co go tak muli, 1 co bym przełozył to monowtrysk bo skoro samochós przyśpiesza skokowo a nie liniowo to cos jest nie halo :) ale ja juz ozywie moje konie :)
vezet22 - 2010-02-23, 21:28

sprawć zapłon lampą stroboskopową
Paweł J. - 2010-02-23, 21:30

WAFEL napisał/a:
co do braku mocy to gaz robi swoje

Ech...kocham takie wypowiedzi.....mi tez gaz na maxa zamulił silnik...tak się to zwija....pierścienie stopione od gazu...panewki stukają.....to samo zawory....wszystko gaz spitolił....ale setke przekracza (na dziurawym dolocie) :P

na szczelnym idzie lepiej....do 140 :P

vezet22 - 2010-02-23, 21:34

Paweł J. napisał/a:
Ech...kocham takie wypowiedzi.....mi tez gaz na maxa zamulił silnik...tak się to zwija....pierścienie stopione od gazu...panewki stukają.....to samo zawory....wszystko gaz spitolił....ale setke przekracza (na dziurawym dolocie)

niema to jak wszystko zgonić na gaz :D

aro1120 - 2010-02-23, 21:36

zapłon tez juz ustawiony :) tak ta gadka o gazie jest najlepsza :P jakbym nie wiedział co to gaz to był kupił sama benzyne, głupie gadanie z tym gazem i tyle :P
WAFEL - 2010-02-23, 21:47

czyli twoim zdaniem gaz nie zamula ?? chyba ze masz sekwecje to ok
aro1120 - 2010-02-23, 22:00

gaz zamula ale nie az tak drastycznie, napewno jest strata mocy ale juz nie przesadzaj ze z 90Km robi sie 50KM bo tak nie jest
WAFEL - 2010-02-24, 04:18

no az tak to nie wiec musi byc jakas inna przyczyna. wez go moze pod kompa bo masz za mala dawke paliwa ustawiona
Paweł J. - 2010-02-24, 07:23

WAFEL napisał/a:
czyli twoim zdaniem gaz nie zamula ??

Moim zdaniem nie...jeśli masz dobrą inastalację to nie poczujesz rożnicy w dynamice w stosunku do benzyny....byc może na hamowni beda jakies minimalne róznice ale pod pedałem gazu nic nie poczujesz. Był już nie raz ten temat poruszany na wielu forach i 1/3 osób nie czuje spadku mocu, a reszta niestety przyoszczedza na instalacji i spadki sa.

aro1120 - 2010-02-24, 08:02

vag tez nic nie pokazuje niestety :] Paweł J ma racje jak jest instalka na badziewiu zrobiona i do tego sterownik do dupy to gaz jest przekleństwem, ja mam patrząć na podzespóły instalki wszystko ok, tylko na sterowniku ktos zaoszedził zakładając attuator, zamiast lambda just chociażby, jest mało gazowników którzy potrafia ustawić moją instalke a ten który zakładał gaz u mnie napewno nie umie jej wyregulowac bo juz u niego byłem, także zmiana sterownika od gazu napewno nastąpi :) ja nie mam problemów z praca silnika na gazie, płynnie mi sie przełacza na biegu jałowym chodzi super ale to zależy głownie od ustawienia parownika, natomiast kroków na attuatorze nie sprawdzał gazownik patrzył tylko czy lambda działa i tyle.
piechu43 - 2010-02-24, 08:08

aro1120, u mnie jest ten sam problem. też ma instalkę, od której każdy gazownik spierdala, jak najdalej, hahaha :D
Paweł J. - 2010-02-24, 08:11

Cinek ostatnio przerzucił się na BRC Just i zaczęło mu mnie palic i na mocy zyskało....takze mam Just-a......bardzo dobry komp.....ale niestety bardzo czuły...nawet czujnik temperatury który zaniżał ją o ok 8-9 stopni potrafił nie co namącić w pracy kompa od gazu. Tak jak z Cinkiem gadałem, Blitz też ok....ale nie co "głupszy" przez co nie przeszkadzają mu jakieś bolączki auta....a just nie co lepszy ale w furce musi być wszystko praktycznie perfect...chodzi o czujniki, kable itp.
miki9a - 2010-02-24, 08:12

piechu43 napisał/a:
aro1120, u mnie jest ten sam problem. też ma instalkę, od której każdy gazownik spierdala, jak najdalej, hahaha :D

jedyne rozwiązanie to zmiana na diesla i zero problemów z gazem wtedy :P :diabełek:

aro1120 - 2010-02-24, 08:40

Paweł J teraz jak bede zakładał sterownik do gazu to może bingo-m albo cos podobnego, musi miec cos zebym sam mogł sie z laptopem podłaczyć i ustawic bo do żadnego gazownika juz nie pojade ;)

miki9a diesla lubie szanuje i z miła chęcia bym jeżdził dieslem, tylko u mnie w rodzinie diesla unikaja jak ognia a ze znajomych nikt nie ma wiec nie miałem kogo wziasc na ogledziny zeby posłuchał popatrzył i powiedział czy warto kupic ten a nie inny egzemplarz także wyszło jak wyszło :)

w dieslu zakochalem sie prowadzac golf 4 z holandi 1050km do domu średnie spalanie 5,2, w niemczech nie wiedziałem co to redukcja :) wspaniałe autko :)

miki9a - 2010-02-24, 09:01

aro1120 napisał/a:
wyszło jak wyszło :)

ale ważne ze VW VENTO :D

aro1120 - 2010-02-24, 09:07

dokłądnie tak to mnie bardzo cieszy :) tylko znudziło mi sie pytanie z serii :

ktoś: słuchaj to twoja jetta??
ja: jaka jetta?? ja mam vento
ktoś: a to ty nie jezdzisz ta czerwona jetta
ja: nie, ja mam czerwone vento
ktoś: aaaaaaaaaaaaa to vento jest ;)

piechu43 - 2010-02-24, 09:56

aro1120 napisał/a:
aaaaaaaaaaaaa to vento jest

hahaha, ale co niektórzy ludzie mają siekę w mózgu :hahaha: :hahaha: :hahaha:

miki9a - 2010-02-24, 10:18

Cytat:
hahaha, ale co niektórzy ludzie mają siekę w mózgu :hahaha: :hahaha: :hahaha:

jak można Vento pomylić z jettą . ja na szczeście nie mam takich problemów :P

aro1120 - 2010-02-24, 13:14

z serii "śmierdzi mi w samochodzie"
Od jakiegos czasu zawsze po odpaleniu rano było czuć nieprzyjemny zapach, wiedziałem że to filtr kabinowy jest do wymiany, dzis zakupiłem nowy rozebrałem podszybie i moje oczy ujrzały taki oto widok

aro1120 - 2010-04-16, 17:09

temat uciekł gdzies daleko.....ale to dlatego że nic szczególnego się nie dzieje ;) vento przemierza ze mna kolejne kilometry i wiernie służy ;) przez cały ten czas wymieniłem ostatnio klocki i pomalowałem bębny i tarcze na czerwono :)

Z bardzo dobrych nowości to od kilku dni vento znów ma swoje 90 KM :) plan był taki żeby sciagnać głowice dac do regeneracji, założyć nowe pierścionki i zamknąć się w 1000złotych, aleeeeeee w ostatni weekend robiłem rozrząd koledze w golfie 1.8 AAM i sposób zakładania paska rozrządu poprzez znaczenie białym markerem paska i kół okazał się błedny, po ustawieniu rozrządu w golfie na znaki fabryczne odpalił i śmiga jak talala :) to mnie tchneło do sprawdzenia rozrządu ze znakami fabrycznymi u siebie i okazało się ze na dolnym kole znaki sie nie pokrywają, rozebrałem wszystko ustawiłem pasek jak się należy złożyłem i nie ten samochód w ogole : to co było do tego co jest to niebo a ziemia gniecie w fotel przy przyspieszaniu :) do tego spalanie spadło :) :D
Wczoraj zrobiłem mały teścik w pewnym miejscu na wysokości znaku z nazwa miejscowości od startu wczesniej miałem około 78km/h po ponownym ustawieniu rozrządu 95km/h wiec różnica znaczna aż chce się jeżdzić :)

aro1120 - 2010-04-29, 14:21

19.04.2010

to był żły dzień dla ventyla :/ we włocławku w korku zatarł się wentylator chłodnicy, temperatura skoczyła na 110, dobrze ze akurat w tym momencie ruszałem powoli do przodu , kawałek spokojnej jazdy i spadło do 90, nie było gdzie sie zatrzymac bo wszedzie roboty drogowe wiec musiałem jechac dalej, gdy dotarłem do celu okazało się że straciłem pół litra płynu, kruciec z przodu głowicy sie rozszczelnil a wentylator po ruszeniu go ręką zaczał działąć, na powrocie juz chłodziłęm go ogrzewaniem i wytrzymał w korku :) dzielnie dotarł do domu :) dostał nowy(używany) wentylator i oba krućce od płynu chłodzącego przy okazji zrobiłem troche porządku pod maska i wymyłem podłużnice :)

Powoli zaczałem konserwacje jedno nadkole z przodu zrobione :) czas zdjąc drugi błotnik wyciagnac amortyzator i działać dalej ;)

Paweł J. - 2010-04-29, 18:54

Dobrze że szkończyło się bez szkód dla silnika....jeśli chodzi o temperaturę 110 to producent twierdzi że jest ona dopuszczalna krótkotrwale, więc powinno być OK :OK:
aro1120 - 2010-04-29, 19:18

no to moge potwierdzić że producent nie kłamie :) nic złego się nie stało :D
aro1120 - 2010-05-09, 02:29

z racji tego ze mam jasną tapicerke a po zimie wygladała koszmarnie :mur: rozebrałem wczoraj wnętrze vento, tapicerke wyprałem, plastiki podomywałem i w końcu jest czysto :)

moja podłoga, jak na 15 lat prawie zero rdzy, delikatne naloty sie znalazły ktore szybko usunąłem i w jednym miejscu wgniotka po stopami pasażera z tyłu :) reszta rewelacja moim zdaniem :)

Paweł J. - 2010-05-09, 09:14

Faktycznie....świetnie zachowana podłoga :OK:
piechu43 - 2010-05-09, 10:38

:wow: :wow: :wow: :wow:

jeszcze takiego czegoś nie widziałem w 15'letnim furaku

masz aro1120, szczęście i jest teraz o co dbać :oklaski:

krzeszak - 2010-05-09, 12:02

Zdrowy egzemplarz :oklaski:
karolek_ust - 2010-06-01, 09:02

No ładne Vento i jeszcze trochę i będzie jeździć na moim Clearze :P
aro1120 - 2010-07-08, 20:57

małe odświeżenie :P jak widac vento cały czas wiernie służy :) problemów nie sprawia jedynie przyjemność z jazdy :)

WAFEL - 2010-07-09, 09:50

no i tak trzymac aro1120, ;)
aro1120 - 2010-07-14, 21:29

14.07

"Nowe" lampki z tyłu :

Mlody~ - 2010-07-15, 01:31

Ładna dupka :oklaski: mi tylko ten wydech nie leży
aro1120 - 2010-07-15, 04:53

mi tez :p chociaz do pomruku juz przywyklem i mi sie podoba to jednak wyglada niezbyt ciekawie :( ale to wymysł poprzedniego właściciela, plan jest na tłumnik z końcówka 2*90 :) ale nie wszystko na raz :)
WAFEL - 2010-07-15, 08:08

ale to sa chyba malowane pomarancze co ?? czy mi sie tylko wydaje
Arcaj - 2010-07-15, 09:02

wydają się ori
aro1120 - 2010-07-16, 09:57

ori helenka czarno-czerwona :) zakupione od mgbak
Vento-Łukasz - 2010-07-17, 15:02

elegancki tyłeczek ;)
tylko ten tumniik nie pasi :( jakieś owalny by sie przydał ;)

WAFEL - 2010-07-17, 17:30

aro1120, zwracam honor ;) wydawalo mi sie ze byly malowane :piwo:
aro1120 - 2010-07-17, 17:39

Vento-Łukasz tak wiem pisałem już o tym :P
WAFEL loozik :piwo:

A oto efekt wczorajszego mycia, wycierania, głaskania, polerowania i wosku sonax :)

małe porównanie z troche matowym uno...troche ;)

WAFEL - 2010-07-17, 17:44

leee ale wycacana :P :P
kolczyx - 2010-07-17, 18:48

o i takie czyściutkie i zadbane Vento mi się najbardziej podoba :oklaski:
Hormon - 2010-07-17, 19:26

Teraz pasuje go schować w garażu aby się nie zabrudził :P
aro1120 - 2010-07-17, 20:32

trzeba mieć garaż :P a fakty sa takie ze juz sie pogoda popsuła i nawet popadało :( ale co tam spłuka sie woda i znów będzie błysk :) a za tydzień znów wosk :)
czarnysauber - 2010-07-18, 02:17

Niezle sie błyszczy :oklaski: :oklaski: i lampki super sie prezentuja ;)
Mlody~ - 2010-07-18, 02:35

aro1120 napisał/a:
małe porównanie z troche matowym uno...troche ;)
Sąsiadowi też trzeba było odchamić furę !! :P :P :P

Elegancko :oklaski:

karolek_ust - 2010-07-18, 10:19

podejrzewam że to Uno się nie da już doprowadzić do lepszego stanu :P
aro1120 - 2010-08-28, 16:08

vento ostatnio bawi sie ze mną w kotka i myszke, juz 2 razy było brane na hol po czym po kilku kilometrach od tak sobie odpalało po przekreceniu kluczyka, czasem ma tak ze rano nie zapali i juz problem tkwi albo w okablowaniu jakie idzie do silniczka krokowego albo w samych silniku krokowym dlatego że jak ktoś probuje zapalić a ja ruszam wtyczką idąca do silniczka krokowego to odpala i potem 100 razy zapali a za 101 nie chce, mowi pier... nie robie i tyle :P ale i tak go bardzo lubie więc ostatnio....

oto sprawca

doktor

a to juz moja ingerencja z obu stron wyglada podobnie

teraz czas na podłoge ,tylne nadkola i założenie plastikowych nadkoli z tyłu które lezą i czekaja aż zakonserwuje :)

vwkrzysio - 2010-08-28, 16:26

ładna konserwa sie z ventyla robi :P
pawelvw - 2010-08-28, 19:04

no dobrze dzialasz :oklaski:
czarnysauber - 2010-08-29, 02:08

dobra robota :oklaski:
cinek82 - 2010-08-29, 10:36

Dobrze działasz :brawa: U mnie też by się przydała taka robota tylko wieczny brak kasy :(
aro1120 - 2010-08-29, 10:58

ja zaciskam pasa zeby kasa była na to, bo wyszedłęm z założenia ze taniej zaspawac jedna dziure niz wspawac mu potem cala podłoge i progi i to malowac ;) oprocz tego dostał nowy termostat wahlera :) a na dniach zamawiam motula :) i lece dalej z konserwą ;)
aro1120 - 2010-10-01, 17:24

mały aktual dzis vento celująco zaliczyło przeglad :D i dostało prezent , wczesniej był mobil teraz motul, bardzo zachwalany....zobaczymy ;)
Vento-Łukasz - 2010-10-01, 18:21

elegancki prezent tak samo dobry olej jak i filtr :oklaski: :oklaski:
aro1120 - 2010-10-15, 14:41

Sobota 09.10.2010
Tak wygladało vento z samego rana tego dnia
dzien wczesniej wieczorem dokladnie je wymylem myjką ciśnieniowa pod spodem żebym mogł położyć konserwacje

w tym celu zdjałem cały układ wydechowy oraz wszystkie jego osłony a także amorki z tyłu

Zdjeć z samej konserwy nie mam bo nie chciałem telefonu brudzić ale zapewniam że jest położona dokladnie i wszedzie gdzie sie tylko dało :) Dodatkowo progi prysnałem czarna struktura bo miały sporo odprysków i wygladaja dużo lepiej :)
Przy okazji konserwacji odkryłem że guma na przegubie zewnetrznym od strony kierowcy wygląda tak

więc wczoraj dokonałem jej wymiany :) dodadkowo vento dostało mały prezent

Do tego wszystkiego doszedł jeszcze problem z akumulatorem, po ktorejs z kolei zimnej nocy odpalanie rano dawało mi do zrozumienie ze aku sie konczy, pojechałem na spokojnie sprawdzic akumulator ale pani mnie poinformowała ze musze go jej wyciagnac i wniesc do sklepu bo inaczej mi nie sprawdzi czy on ma w sobie zycie no to jej podziekowałem bo to był dzien w ktorym juz mnie ojciec z kabli odpalil wiec zgaszenie auta okazaloby sie duzym problemem, pojechalem wiec do speca ktory naprawial mi alternator rok temu zeby zmierzył ładowanie okazało sie ze na alternatorze jest 14,2 a na akumulatorze przy wyłaczonych światlach radiu i dmuchawie mam 13,0 -13,2 wiec za malo !! Doradził mi zebym wyczyscił wszystkie styki na drodze akumulator alternator dodatkowo podładował akumulator prostownikiem 10h i powinno byc ok :) zobaczymy.... zrobiłem jak kazał okaze sie na dniach ;)

Rafik - 2010-10-15, 15:08

:oklaski: :oklaski: :oklaski: dobra robota przed zima :) czym konserwowałeś ?? bitex czy cos lepszego i sprawdzonego :D
aro1120 - 2010-10-15, 15:10

boll na pistolet :)
aro1120 - 2010-10-24, 18:55

w ventce małe zmiany :) jak kupiłem vento to miało przyciemke tylko z tyłu wiec ja dołozyłem teraz i z przodu :P jednym sie podoba innym nie , mi za to bardzo ;)

do szybek dostałem gratisowo nowe kierunkowskazy boczne

strasznie wkurzał mnie szum paska od wspomagania wiec zakupiłem nowy gates-a za magiczne 14 złoty ;)

a do tego umyłem sobie silnik i załozyłem osłone z diesla

jutro po pracy wyciagam alternator bo mam słabe ładowanie, zaraz po zakupie go robilem no i wytrzymał troche ponad 20tys i wystawil kopyto :/ dobra wiadomosc to taka ze kumpel polecił mi dobrego i niedrogiego elektryka wiec napewno zrobi to lepiej niz poprzednik :)

MANIEK - 2010-10-24, 19:11

Dobra robota :OK: :oklaski: :oklaski:
Teraz mam wzor jak wyglada czerwona strzała z przyciemnionymi szybkami ;) jak dla mnie to zaje.... sie prezentuje :oklaski:

aro1120 - 2010-10-24, 20:11

MANIEK jeszcze 2 fotki zebys tez sie skusił na czarne szybki :D

piechu43 - 2010-10-24, 20:22

nie ma bata żeby czarny z czerwonym zajebiaszczo nie wyglądał :oklaski:
vwkrzysio - 2010-10-24, 20:26

piechu43 napisał/a:
nie ma bata żeby czarny z czerwonym zajebiaszczo nie wyglądał

dokładnie !!
ładnie się prezentuje :oklaski:

tomek87 - 2010-10-24, 20:29

Świetnie się prezentuje :mniam: A ile to jest % no i czy wszystko jest tak samo ?
aro1120 - 2010-10-24, 20:38

tomek87 nie było takiej super pogody zebym mogł dokładnie ocenic czy jest tak samo jak byla reszta, moge ci powiedziec tylko tyle ze koles ktory mi to robil powiedział ze przod jest delikatnie jasniejszy ale nie widac tego za bardzo, a juz napewno nie widac przy takiej pogodzie jak jest teraz ;) ile procent nie wiem....nie patrzyłem na cyferki jak wybierałem folie :P myslałem ze bedzie wiekszy kontrast a jest idealnie ;) mam jakis swistek na szybki ...ale mi to w ogole nie potrzebne wiem z czym bedzie sie to wiazało przy kontroli drogowej w razie czego ;)

dalsze plany ??
- naprawa alternatora,
-komplet kratek nawiewów,
- średni hokej,
-podłokietnik,

To tyle na ten rok ;)

w przyszłym planuje poprawic zaiweszke bo po zimie napewno cos tam sie odezwie, zalozyc nowe amorki na tył, -40 ?? i pod koniec wakacji 2011 poprawic lakier, jak wyjdzie?? zobaczymy :D :D:D

MANIEK - 2010-10-24, 21:45

aro1120, dzieki wielkie kolego za tak dokladne foty :OK: kusisz teraz ;) ale nie wiem czy sie skusze. Wiesz zeby nie bylo plagiatu :] ale zaje.... sie prezentuje :oklaski:
Rafik - 2010-10-24, 21:59

ładnie wygląda :OK: Trzymam kciuki aby plany wypaliły no i POWODZENIA :)
Vento-Łukasz - 2010-10-24, 22:51

super wyglada z tymi szybkami tylko tak jak piszesz przypał z miśkami i przeglądem :(
zycze powodzonka w modach aby wszystko sie udało zrobić bez zadnych niespodzianek itp :) :]

aro1120 - 2010-10-25, 04:57

Vento-Łukasz miskami sie nie przejmuje, na xenonie latałem rok zrobiłem 20 tys. co weekend trasa kutno-inowrocław, 2 kontrole drogowe i nikt sie nie czepiał xenonu.
Kumpel jak zrobil przyciemke to rok czasu miał spokoj az kiedys wyjezdzalismy z kauflandu a oni wjezdzali i zauwazyli ze my jedziemy bez zapiętych pasów :P ale potem i tak go nie scigali o to ;) pożyjemy zobaczymy :)

piechu43 - 2010-10-25, 19:29

aro1120 napisał/a:
pożyjemy zobaczymy

tylko ile :diabełek: :diabełek: :diabełek:

Wąski 2 - 2010-10-25, 19:49

nie no widze że się dzieje i to na całego w dobrym kierunku ,gratki za prace :oklaski: :oklaski: autko wygląda co raz lepiej i będzie zawsze pikne bo jest czerwune :P :P podoba mi się podświetlenie reg nawiewów sam teraz mam zamiar takowe zrobić bo poprzednie oświetlenie rozje$#%@^ jak robiłem swap i dechę wyciągałem

jest dobrze i czekam na dalsze mody :oklaski: :oklaski:

arek07 - 2010-10-25, 20:44

Fajne szybki :oklaski:
aro1120 - 2010-10-25, 21:10

piechu długo długo :P
Wąski 2 no no mistrzu od ciebie dobre słowo motywuje ;)
arek07 dziekować :)

Ogolnie furak teraz 2 dni minimum ma wakacje bo stoi bez alternatora :(

czarnysauber - 2010-10-25, 21:15

Ładnie sie szybki prezentuja na czerwonej ventce :oklaski: :oklaski: :oklaski:
A jaki ma odcien folia ?? czarny ??

vezet22 - 2010-10-25, 21:23

stanowczo lepiej :oklaski: sam tył dla mnie dziwnie wygląda ;)
aro1120 - 2010-10-25, 21:53

czarnysauber czarny :)
vezet22 dla mnie tez sam tył raził tylko oko wiec dokończyłem dzieło poprzednika ;)

aro1120 - 2010-11-21, 19:53

dzis mija dokładnie rok jak kupiłem vento :)

pora podsuowac troche ten rok:
od dnia zakupu zrobiłem 27tys , usterki ?? wikeszych brak, najcieższa dla portfela to 2 razy regenerowany alternator :P poza tym drobnostki, wprowadziłem kilka zmian na lepsze moim zdaniem :)
jak przyprowadziłem było tak:

:bije:

na dzien dzisiejszy jest tak :

vwkrzysio - 2010-11-21, 20:06

no i laleczka :oklaski:

i nastepnych lat jeszcze lepszych życzę :]

Vento-Łukasz - 2010-11-21, 21:13

zmiany na duży +
obys jeszcze kilka latek pośmigał tak bezawaryjnie :oklaski:

Aeternus - 2010-11-26, 20:10

aro1120, poprzedni wlasciciel zrobil ventce wielka krzywde zakladajac te lampy z tylu :bije: Najwazniejsze ze auto trafilo w dobrerece i jak widac w temacie co chwile dostaje nowe czesci i jest pozadnie konserwowany wiec powinien sie odwdzieczac frajda z jazdy :) Osobiscie nie podobaja mi sie jasne clary ale to Twoje auto i kazdemu podoba sie co innego. + za szybki bo z czerwonym zajefajnie to wyglada :OK: Jak dojdzie srednia dokladka i gleba to bedzie bardzo przyjemnie :D
arek07 - 2010-11-26, 21:36

Aeternus napisał/a:
Osobiscie nie podobaja mi sie jasne clary ale to Twoje auto i kazdemu podoba sie co inneg

z tyłu czarne lampki z boku czarne szyby a przód... jak dla mnie też nie pasuje ;)

czarne lampki moim zdaniem lepiej by wyglądały :P

aro1120 - 2010-11-26, 22:30

panowie z przodu całkowicie ciemno nie bedzie bo byłoby wypisz wymaluj vento Arcaja , narazie tak zostaje jak jest z przodem napewno lamp ABT nie bede rozbierał i przyciemniał, jedynie to dolne przyciemnie szprejem albo folią ;) dzieki za uwagi i dobre słowo panowie :pijacy:

arek07 bardzo ładny twoj ventolot mijalismy sie kiedys na trasie od razu rzucił mi sie w oczy ;)

lisek86 - 2010-11-27, 19:31

Bardzo fajny ventytlek :) prace w dobrym kierunku :D
vezet22 - 2010-11-28, 16:26

chwała ci za to że te lampy tylnie zmieniłeś :oklaski:
co do clarów to mi też się to nie widzi ;)

aro1120 - 2010-12-04, 11:10

maly up ;) tyle ze bez zdjec :p w czwartek okazało sie ze chłodnice szlak trafił :mur: zamowiłem od razu nowa 145zł do tego kuler 29 wczoraj szybka akcja w nieogrzewanym garażu i juz jest si :) do tego doszedl alternator bosch-a wyrwany na allegro za 24,50 zeta z przesyłką :D
aro1120 - 2011-01-02, 15:27

male zmiany z przodu

http://www.fotosik.pl/pok...4a25c7c26f.html

http://www.fotosik.pl/pok...6d72515713.html

http://www.fotosik.pl/pok...a3717dfc16.html

w drodze juz folia zeby przyciemnic lampy z przodu :)

czarnysauber - 2011-01-02, 15:36

Średni grill :oklaski: :oklaski: :oklaski: jak dla mnie najładniejszy ;)
MANIEK - 2011-01-02, 15:38

Małymi kroczkami ale do przodu :oklaski:
a jak tam twoje szybki nadal wszystkie przyciemnione :mniam:

aro1120 - 2011-01-02, 17:24

MANIEK no jasne ze wszystkie :) a czemu niby nie?? pytasz pewnie czy policja sie nie czepia ?? nie mam zadnego problemu z nimi :)
MANIEK - 2011-01-02, 19:34

no tak wlasnie to mam na mysli :diabełek:
moze na wiosne i ja sie skusze :D

aro1120 - 2011-01-02, 20:02

skuś sie skuś nie pożałujesz :) beda dwa czerwone bandyty na forum :D
MANIEK - 2011-01-02, 20:04

ale to na wiosne bo teraz to za duzy przeciag w portfelu :diabełek:
aro1120 - 2011-01-02, 20:23

wiem wiem rozumiem u mnie tez długa lista rzeczy do zrobienia ;) na 1 rzut nowy błotnik strona kierowcy ;)
vwkrzysio - 2011-01-02, 20:39

aro1120 napisał/a:
na 1 rzut nowy błotnik strona kierowcy ;)

heh u mnie to samo :mur:

no jeżeli o mnie chodzi to mi ten gril najmniej się podoba :P ale ogólnie nie jest źle, tylko te lampy i kierunki mogły by być czarne :mniam:

Paweł J. - 2011-01-02, 20:44

aro1120 napisał/a:

chcesz przyciemniać folia przednie lampy ?? :wow:

Wydym - 2011-01-02, 20:49

Paweł J. napisał/a:

aro1120 napisał/a:

chcesz przyciemniać folia przednie lampy ?? :wow:

Wiesz ile światła ci folia zabierze... ;) .Te lampy się rozbiera i maluje od środka to co w chromie....

Przemek - 2011-01-02, 21:13

Wydym napisał/a:
Wiesz ile światła ci folia zabierze...

jeśli by wrzucił mocne żarówki to bedzie jakoś swieciło

Wydym - 2011-01-02, 21:15

To jak dasz mocniejsze żarówki nic nie da jedynie co może pogorszyć sprawę poprzez spalenie kostek lub przepalania się soczewki wraz z jej podłożem odblaskowym...za duża temperatura światła by była....
Przemek - 2011-01-02, 21:17

no to zrobi chłodzenie wodą i nie spali się nic :P :D
aro1120 - 2011-01-02, 21:30

ale wy przezywacie ojeja ojeja , najpierw zrobie sprawdze na własnej skórze a potem wam powiem jaki efekt to daje :P bez spinki panowie :P kierunki i halogeny napewno zostana oklejone na stałe, a górnych lamp za zadne skarby swiata nie rozkleje i nie pomaluje :P po raz ze mi sie do konca całe czarne nie widza, po 2 ze juz takie na czerwonym vento na forum sa ;)
czarnysauber - 2011-01-02, 21:42

aro1120, a brałes folie do szyb czy na lampy ??
Wydym - 2011-01-02, 21:43

aro1120 napisał/a:
:P bez spinki panowie :P

Spinki no co ty my z ventylkim mozemy jedynie :pijacy: :pijacy:

Wvojtek - 2011-01-02, 22:04

sory że to powiem, ale dla mnie ten gril i lampy ni pasują do ventki a na pewno nie czerwonej
ale to tylko moje zdanie a Ty aro1120, zrobisz jak będzie ci pasowało z lampkami

Raziel500 - 2011-01-03, 06:26

i tu jest właśnie ten problem do czerwonego ciężko dobrać kolor lamp. mi w czerwonym najbardziej to się widzi ori smoked :D
aro1120 - 2011-01-03, 15:28

czarnysauber folia do lamp
Wvojtek loozik :) kazdy ma prawo do własnego zdania, ja ventke kupiłem z takimi lampami, moim zdaniem nie wyglada wcale tak źle :) a gril to oryginał od tej właśnie ventki i mi sie bardzo widzi :)
Raziel500 dobrze gada polać mu :D

aro1120 - 2011-01-09, 17:08

krzeszak - 2011-01-09, 17:34

No do mnie te lampy nie przemawiają... jak jeszcze ringi wyglądają ta te nieeee :(
aro1120 - 2011-01-09, 17:36

takie były odkad kupiłem i zostają :P tylko spryski sie założy i ponownie ksenon :P
wiem że najlepsze rozwiązanie to oryginalne ciemne helenki z przodu do tego w zderzak ciemne ZKW i ciemne kierunki to by było mistrzostwo świata :)

Paweł J. - 2011-01-09, 17:48

aro1120 napisał/a:
i zostają :P

Np Lwomati takie miał i psiknął na czarno i o niebo lepiej to wygląda, czyli wyszło czarne in-pro ;)

Co do grilla, to uważam, że z poprzednim było lepiej.

A takie lampy i folia to chyba nieporozumienie, raz że nie wiadomo jak to będzie świecić-czy nie będzie rozpraszać światła, a dwa to zawsze problemy z miśkami.

aro1120 - 2011-01-09, 17:54

Paweł J. odpusciłem sobiwe przyciemnianie soczewki folia :)
Lwomati - 2011-01-09, 17:54

Paweł J. napisał/a:
Np Lwomati takie miał i psiknął na czarno i o niebo lepiej to wygląda

dokładnie, roboty mniej niż przy ściemnianiu seryjnych lamp. A wygląd dużo lepszy.

aro1120 - 2011-01-17, 19:00

masakra, wczoraj zauwazyłem ze oba szkła w halogenach popękaly :/ nie wiem co teraz zrobic macie jakies pomysły na zestaw w zderzak ?? bo chyba samych szkieł gładkich to nie kupie :mur:
vwkrzysio - 2011-01-17, 20:52

no lipa troche :(
sam mam dwa pęknięte al w halogenach :mur:

Vento-Łukasz - 2011-01-17, 20:59

a bardzo pekły ?? moze przyklic na nie jakas folie czarna albo żółta bo chyba niestety biełej nie znajdziesz :( no chyba ze dobrze poszukasz ;)
aro1120 - 2011-01-17, 21:17

folia to juz jak widzisz troche wyzej jest na nich, jeden ma gruba ryse przez srodek a drugi pekł w kształt litery Y
vwkrzysio - 2011-01-17, 21:30

może jedno bym miał, jutro sprawdze
Vento-Łukasz - 2011-01-17, 21:31

aro1120, sorki przeoczyłem :(
arek07 - 2011-01-17, 21:39

od jakiegoś czasu są na allegro są szkła do halogenów :D
http://moto.allegro.pl/vw...1403963526.html
więc nie ma się co martwić :P

vwkrzysio - 2011-01-17, 21:45

tylko troszke lipa że to są ryflowane klosze
pawelvw - 2011-01-18, 16:29

i te oryginalne klosze nie zawsze pasują idealnie w miejsca tych gładkich
aro1120 - 2011-01-26, 19:05

mały UP

szykuje sie powoli na lakiernika, dzis doszła tylna klapa stan bardzo dobry plus, ma troche powierzchniowej rdzy tam gdzie lampki ale ogolnie źle nie jest , zadnej szpachli itd ;)

w sobote kolejna wymiana oleju znow motul 10W40, co ciekawe wczesniej jezdziłem na mobilu 10W40 to tu sie pocił to tam , teraz oprocz uszczelki pod pokrywa zaworów ogolnie suchutko :)

Ze złych spraw dzis ogladałem vento pod spodem i niestety tam gdzie w czasie konserwacji na prawym progu zerwałem mase uszczelniajaca a na to położyłem podklad i bolla wyszedł rudzielec tak więc w sobote działamy :diabełek:

Rafik - 2011-01-26, 20:13

aro1120 napisał/a:
dzis doszła tylna klapa

aro1120 napisał/a:
stan bardzo dobry plus

a wiec da rade wyrawac jeszcze takowa :D

dobrze ze ogarniasz blache :oklaski:

Przemek - 2011-01-26, 20:18

ja jak zmieniałem klapę to wyglądała jak nówka salonówka. widze vento dostaje drugą młodość
Wvojtek - 2011-01-26, 21:20

działaj kolego bo z rudym niema żartów
aro1120 - 2011-01-26, 21:29

Rafik jasne ze da rade wychaczyc i to na allegro, koszt 150 z przesyłka

ventylek86 tak trzeba troche o niego zadbac w koncu to vento :D

Wvojtek w sobote bedzie zrobione :)

Rafik - 2011-01-26, 21:33

aro1120, gdzie tak daja :D kurde ja szukalem i nic nie znalazlem widocznie slabo szukalem :D Ej a jaki kolor tej klapy ?? ? :>
aro1120 - 2011-01-26, 22:01

ciemno zielony rocznik 97, bordowa tez była ale w łodzi i spozniłem sie 1 dzien
Vento-Łukasz - 2011-01-27, 14:54

rudy out :OK: :OK: elegansio
aro1120 - 2011-02-13, 21:10

za wiele z ventka sie nie dzieje, sprzegło kaprysi, a poza tym założylem juz średni hokej i gril ktory miałem od początku i tak pozostanie :)

niestety zima pokazała rogi itakie oto efekty jej mamy :mur:

jak widac poszukuje zestawu kierunki plus halogeny w zderzak :)

MANIEK - 2011-02-13, 21:16

dzięki za fotki ;) teraz widze jak bedzie wygladał moj grill po malowaniu tylko ze znaczek bedzie i to na czarno :) a z szybkami jak dobrze pojdzie to w tym miesiacu bedzie przyciemnianie :D :faja:
czarnysauber - 2011-02-13, 21:28

aro1120 napisał/a:
oto efekty jej mamy

codzi o to ze paruja ??

pawelvw - 2011-02-13, 21:44

aro1120, jak byś sobie dobrze zakleił silikonem to miejsce gdzie wychodzą kabelki to by ci nie parowały kierunki wiem bo sam to przerabiałem
aro1120 - 2011-02-13, 22:03

przyjrzyjcie sie dobeze szkła sa popękane :mur:
pawelvw - 2011-02-13, 22:10

to już coś wcześniej o tym wspominałeś że szkła halogenów są popękane
vwkrzysio - 2011-02-14, 07:40

ale w kierunkach też popękały ??
pawelvw napisał/a:
aro1120, jak byś sobie dobrze zakleił silikonem to miejsce gdzie wychodzą kabelki to by ci nie parowały kierunki wiem bo sam to przerabiałem

no a u mnie była inna sytuacja z parowaniem kierunków, były zaparowane i pomyslełem że je zdejme i zobacze co da się zrobic, tylko się dotknołem a klosz z kierunku sam odpadł !! drógi też ledwo się trzymał, skleiłem na nowo sylikonem i problemy się skończyły z parowaniem.

aro1120 - 2011-02-14, 16:09

szkla popekane w hslogenach kierunek dosta kamieniem a zderzak słupkiem :(
Aeternus - 2011-02-14, 22:55

aro1120, niestety tak to jest z tymi clearami :/ Nie sa najwyzszych lotow. Kumpel tez mial akcje parowanie i na nowo wklejalismy szkla a i tak popekaly od malych kamieni po zimie... Lepsze ori blendy i halogeny.
aro1120 - 2011-03-11, 20:00

delikatnie zmiany w vento ;) szału nie ma ale mi sie podoba z reszta za ta cene :P :D

piechu43 - 2011-03-11, 20:14

noooo :oklaski: elegancko :OK:
arek07 - 2011-03-11, 22:58

15-ki pasują idealnie do vento :D :D :D
vwkrzysio - 2011-03-12, 07:51

aro1120 napisał/a:
za ta cene

Tzn ??

piechu43 - 2011-03-12, 08:05

aro1120, trzaśnij jakąś ładniejszą fotkę :aparat: :aparat: :aparat: :aparat:
aro1120 - 2011-03-12, 12:24

350:) z oponami 195/50 :) wyważone prościutkie :)
aro1120 - 2011-03-27, 18:07

lepsze fotki ventyla na alu po myciu :)

do tego pomalowałem zaciski

przy okazji zajrzałem do filtra kabinowego

:diabełek:

Hormon - 2011-03-27, 18:15

Filtr fajnie wygląda.
piechu43 - 2011-03-27, 22:26

fajowo, fajowo i jeszcze raz fajowo :oklaski:
aro1120 - 2011-05-08, 17:28

vento cały czas w śmiga :D dzien dnia targane za łeb :D ostatnio wskoczyło 260tys. na blat ;)

po raz 3 padł mi wentylator wiec juz teraz nie skąpiłem kupiłem nówke :)

z przdou do tego było słychac dziwny odgłos okazało sie ze wytrzymała koncówka drążka ale drązek nie dał rady polskim drogą :/ wymieniony komplet plus osłony

do tego widok popekanych clarow tak mnie meczył że założyłem narazie same kierunkowskazy DEPO

w kolejce czekaja amory przód a potem to juz geometria i zbieźność :) i dalej w droge :)

aro1120 - 2011-11-20, 18:37

dawno tu nic nie pisałem ale za wiele sie nie zmieniło wiec nie ma o czym za bardzo pisać ;) vento smiga kolejne kilometry dostało podłokietnik, halogeny w zderzak ale ta koncepcja i tak nie długo sie zmieni ;] dodatkowo wpadły zimowki i teraz vento wyglada tak

aha zapomniałbym z tyłu wyleciał tłumnik zastapiła go ta sama firma tylko 2 proste koncówki o średnicy 90mm :)

Wąski 2 - 2011-11-20, 19:11

tak jak pisałem na innym forum auto strasznie mi przypomina mojego złomka przed malowaniem ten sam kolor ,dobrze że auto służy i dbasz ,tyle ze lampki bym jeszcze na przodzie wymienił ,ale jest sii ;)
Rafik - 2011-11-20, 20:03

dobrze wygląda tylko za jasne te soczewki albo ciemne takie albo ciemne ori i bedzie majonez :OK:
aro1120 - 2011-11-20, 20:34

przednie lampy zostaja tak jak sa :) z 2 powodow po pierwsze to jedyna rzecz ktora zostala nie zmieniona po poprzedniku, wiec tak na pamiątke hehe po 2 mi sie podobaja bardzo fajnie swieca a takie lampy tylko z czarnym srodkiem ma prawie kazdy kto je kupuje wiec u mnie musi byc inaczej :D

ps. Waski masz jeszcze ten spojler na sprzedaż??

Swistakes - 2011-11-20, 21:27

aro1120 napisał/a:

ps. Waski masz jeszcze ten spojler na sprzedaż??

jesli chodiz o ten naklape z tylu to prosze,nie rób tego

Rafik - 2011-11-20, 22:02

ori lotka w niektórych ventach wygląda dobrze ale tylko ori żadna inna ;)
Wąski 2 - 2011-11-20, 22:21

lotka dawno sprzedana ,ale tak jak poprzednicy mówią nie na każdym to dobrze wygląda ,ja bynajmniej w czerwonym jej nie widzę ,ale auto twoje i ma się tobie podobać ;)
aro1120 - 2011-12-12, 19:35

jakis czas temu wymienilem wydech , teraz przezentuje sie tak

a od mikolajki vento dostalo to

i taka fotka na koniec jak vento prezentuje sie na codzien za kolkiem jego drugi "miszcz" kierownicy :P

pawel39106 - 2011-12-12, 20:21

Mi się dwururki nie podobają no ale przynajmniej estetycznie wydech wygląda. Ogólnie ładne auto.
karolek_ust - 2011-12-12, 20:27

No proszę Mikołaj wiedział co przynieść :P
Pisałeś list zapewne co :P ?

aro1120 - 2012-03-11, 10:28

dawno mnie tu nie było ale vento jest cały czas :) miało być nowe koło na ten sezon jednak doszły tylko opony i tak zostaje narazie, nie wszystko na raz ten sezon to jeden podstawowy cel poprawić lakier :)
Ogolnie vento problemow nie sprawia no poza tym ze padla chlodnica 2 miesiace po tym jak skonczyła sie gwarancja :( ale cóż zrobić :(
Wczoraj profilaktycznie wymieniłem nagrzewnice ktora juz od jakiegos czasu dawała znac że albo to zrobie albo ona zrobi mi niespodzianke z dnia na dzien :]
Ku mojemu zaskoczeniu nikt nigdy nie wymieniał jeszcze w mojej ventce nagrzewnicy stara valeo miła na sobie rok 95, czyli wytrzymała 290000 tys km teoretycznie o ile licznik nie był cofany :D

vw-maly - 2012-03-11, 10:53

no ja u siebie tez wymieniałem dwa miecy temu bo ciekła, znam bul ;) :P troche czasu i pracy włozone w wypatroszenia wnetrza i złozenie puzzli do kupy :P :oklaski: ale auto ładne ;) ładne ;)
Kruchy69 - 2012-03-12, 19:49

Ja jak sobie przypomne o tym, to az mam ciarki :D
aro1120 - 2012-03-18, 16:30

przyszła wiosna......przynajmniej na weekend :D średnia dokładka clary i letnie buciki na aucie :) w tym sezonie niewiele sie nie zmieni jest tylko jeden cel LAKIER trzeba poprawić :)

fotka odswizonych własnoręcznie alusków i zacisków :)

zB3ig - 2012-03-18, 17:15

ładnie, czerwone zaciski pasują do Twego auta :P jaki masz profil oponki na tych 15-kach ??
aro1120 - 2012-03-18, 17:22

w zeszłym sezonie miałem 195/50 teraz sam założyłem 195/55 i jest fajnie :)
aro1120 - 2012-04-02, 19:06

nowe dobre wiesci dla vento :) wpadla w rece cała wykładzina bagażnika teraz jest zacnie :) do tego jest juz umowiony termin u lakiernika :D do końca kwietnia powinno byc wszystko ogarniete :)
aro1120 - 2012-04-10, 21:26

nowe dwa graty do vento przyszły

i vento pojechało do lakiernika na kuracje odmładzającą ;)

Aeternus - 2012-04-10, 22:21

aro1120, zaczyna się walka z małym głodem ;)
aro1120 - 2012-04-14, 17:39

małe foto z placu broni lakiernika :)

aro1120 - 2012-04-28, 09:25

vento odebrane 11 dni temu od lakiernika odwiedziło otwarcie sezonu w Płocku i było jakojedyne vento :p lakiernik sie postarał w ten weekend miało iść na delikatne poprawki no ale niestety.......a było to tak postawiłem vento przed blokiem a 2 chłopców lat 14 grało sobie w tenisa no i tak zagrali ze jeden wpadł na vento rozbił szybe urwał wycieraczke i powgniatał maske i dziekuje :/ dobre w tym jest to że rodzice wykazali sie wolą dogadania nie robili problemow nie bawiłem sie w policje itd........ także vento w majowy weekend wraca na warsztat maska 2 raz do malowania a szyba bedzie nowa.
vw-maly - 2012-04-28, 11:09

o matko! to załamka ale o tyle dobrze ze dało sie wyskrobac kase na naprawe i dogadac z rodzicami...! ja u siebie tez wmianiałem szybe postawiłem pod blokiem po miesiacu jechałem spowrotem po nowa szybe! tyle ze sprawca niezłapany :-/ uczucie do bani...
Swistakes - 2012-04-28, 13:32

No to szczescie w nieszczęsciu ze tak powiem
vw-maly napisał/a:
tyle ze sprawca niezłapany :-/ uczucie do bani...

No najgorsze uczucie.
Ja po potrąceniu wymieniałęm przednią szybe jak juz sie tak chwalimy o szybach xD

aro1120 - 2012-04-28, 18:08

dajcie spokoj zalamka w ogole ostatnio nie moge sie vento nacieszyć jutro moze bede miał załatwiony garaż wole wydac 100 miesiecznie i byc spokojniejszy
Aeternus - 2012-04-28, 20:03

aro1120, sponsoring to nic złeho :P A szybę to kup z paskiem słonecznym :D
vw-maly - 2012-04-28, 20:04

tez czasem to rozmyslam bo mam parking nie daleko osiedla tylko ze nia kryty a strzezony...!!! zawsze to spokojniej troche...
vwjanekvento - 2012-04-28, 21:30

Skad ja to znam :]
Swistakes - 2012-04-29, 02:20

Moj tam mieszka we wlasnym blaszaku na wiosce na szczescie, (tzn akurat dziś stoi tam Ventyl mojej kobitki )
vw-maly - 2012-04-29, 11:49

heh zielona butelka sie wprowadziła :P :P trzeba powiekszyc blaszaka dla parki ventylkow bo jak małe przyjda to gdzie je zchowacie?! :D :D :D :D
Swistakes - 2012-04-29, 15:17

hehehe One wiecznie razem ale cos nie chcą sie rozmnażać xD
vw-maly - 2012-04-29, 17:51

na handel by były he he he... nie wiecznie bo w rotten były osobno :P zrobił bys pare fotek im we dwojke pokazał...
Swistakes - 2012-04-29, 18:49

Juz kiedyś wrzucałem takie foty, ale dobry pomysł ;p zeby odswieżyć
czarnysauber - 2012-04-29, 19:25

to czekamy ;)
aro1120 - 2012-04-29, 20:46

no tak najlepiej w moim temacie :P
czarnysauber - 2012-04-29, 21:41

aro1120 napisał/a:
no tak najlepiej w moim temacie

a sorki juz sie troche pogubiłem :diabełek:

aro1120 - 2012-05-05, 23:44

vento odebrane nowa szyba jest maska lsni martwi mnie odcien błotnika ale laiernik mówi że za 2 tygodnie sie wszystko wyrówna wieć nie pozostaje nic innego jak wierzyć :D

a dziś odbyła sie wycieczka do inowrocławia wiernym golfem II

i przyjechały nowe felgi do vento

pawelvw - 2012-05-06, 09:04

felgi brock b2
aro1120 - 2012-05-06, 10:05

dokładnie :D
aro1120 - 2012-05-06, 14:18

vw-maly - 2012-05-06, 14:30

ładnie widac czerwien z za alusa :D
Paweł J. - 2012-05-06, 15:01

Co to za felga ?? wygląda jak jedna z gamy RH, ale ma lekko inny, według mnie fajniejszy wzór ramion....coś jak z aluett typ 61
vw-maly - 2012-05-06, 15:06

felgi brock b2 pisze na stronie wczesniej Pawle J. :P :]
Paweł J. - 2012-05-06, 16:43

tak to jest jak się same obrazki ogląda....
vw-maly - 2012-05-06, 16:51

he he he :D :D czasem tak jest na szybkiego...
aro1120 - 2012-05-11, 17:53

piersćienie centrujące doszły więc felgi na aucie :)

vw-maly - 2012-05-11, 22:10

wszystko ładnie ale lampy bym zmienił !! takie tam moje zdanie...
Hormon - 2012-05-11, 22:25

Dokładnie, lampy do zmiany, albo idziesz w ciemny kolor, albo robisz wszystko na jasno.
karolek_ust - 2012-05-12, 10:19

No racja lampy się za bardzo gryzą jedne z drugimi , lepiej by wyglądały org w smoked.
aro1120 - 2012-08-17, 10:55

dawno mnie tu nie było.....vento nadal ze mna, pomimo...............................
ale zostało , pojechałem obejrzec seata leona no niby fajny i w ogole ale taki normalny czysty seryjny nie zakrecił mi w głowie a vento to vento typowy wół do wszystkiego i za to go lubie ;)

w ostatnim czasie dostał nowe łożyska kół, nowy płyn hamulcowy stary był najczarniejszym odcieniem czarnego :] no a ostatnio okazało sie ze vento to noweczka bo kreci licznik od nowa po 300000 :D

a to paskud w całej okazałości

Swistakes - 2012-08-17, 15:20

Noo to pozazdrościć przebiegu hehehhe
Dobrze sie ,,paskud" prezentuje wiec zapomnij o jakims tam leonie

Mentos1916 - 2012-08-21, 19:20

to goń go od nowa :P u mnie tez sie wyzerowal licznik i juz nakrecilem ponad 4tys km :D
collin31 - 2012-08-21, 22:13

No widać że Nówka z Saloniku tylko tak dalej Kolego :)
i jakiś spocik musimy zrobić ale tym razem zapraszam do Wrocławia :)
a co do licznika mój ma już 130tys po obróceniu he he
aaaaale za to śmiga jak nówka :) i jeszcze nie jedno autko przyjeździmy
Pozdrowienia :)

aro1120 - 2014-01-09, 22:18

venciak cały czas sluzy wiernie :) dawno nic nie pisalem a przez ten czas było i malowanie na koszt mojego pracodawcy i remont zawieszenia z przodu kompletny cztery nowe opony letnie na brocki , założony nowy centralny zamek elektryczny i tankowanie i do przodu ;) zaszła tez mała zmiana wizualna przodu ;) ale to jeszcze nie końcowa koncepcja ps. gril starego typu odpada :P

vwjanekvento - 2014-01-09, 22:39

Dobrze jest ;) tylko jakies kratki znajdz w zderzak bo chyba zgubiles :P a tak pozatym jest ok ;)
Hitchhiker - 2014-01-10, 11:51

aro1120 napisał/a:
...malowanie na koszt mojego pracodawcy...

Gdzie pracujesz? Nie szukacie ludzi ? :D :D :D

aro1120 - 2014-01-10, 19:12

spoko kratki sa tylko nie założone jeszcze ;)