Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - zmiana kratek nawiewu z kanciatych na owalne

piotr nowok - 2009-12-08, 15:57
Temat postu: zmiana kratek nawiewu z kanciatych na owalne
siemka ma pytane czy owalne kratki i reszta plastikow z tej tapicerki podejda w desk o kratkach kanciatych czy musze zmieniac cala deske??

tu macie owalne kratki i reszta plastikow z deski ci bym chcial ale nie wiem cz podejda do mojej deski

lesny1982 - 2009-12-08, 16:03

no jak dasz cale 2 elementy razem z kratkami to nie bedzie problemu
Przemek - 2009-12-08, 16:25

Piotr jeśli chcesz zmienic na owalne kratki to wiaze sie to z wymiana włącznika świateł zaślepek i całej tej listwy z ramka od licznika tak ze lepiej szukaj kpl półki od vento do 95 roku.
Paweł J. - 2009-12-08, 17:23

Piotrek-same kratki nie podejdą...zobacz to trochę inne wymiary i kształt...musisz wymienić z przodem deski...ale jak przód wymienisz to musisz i włącznik świateł dać od starej dechy.

piotr nowok - 2009-12-08, 17:28

tak ale mi chodzi o caly komplet rame na licznik wlacznik swiatel ramki nawiewu plasticzek po lewej co leci w ramke z licznika tylko pwtanie czy musze zmieniac cala deskr czy pdejdzie do mojej

i jak widac plastik ten wypukly laczacy sie z deska czy bedzie pasowal do mojej deski??

Paweł J. - 2009-12-08, 17:40

Tak się dobrze przyjrzałem...nawet u siebie sprawdziłęm i przy okazji foto strzeliłem i dochodzę do wniosku z e to nie będzie pasowało.

Piotrek...zwróć uwagę na miejsce zaznaczone strzałkami...u Ciebie jest tam inny kształt i wypustka u góry a u mnie nie ma

piotr nowok - 2009-12-08, 17:48

no wlasnie czy to spasuje??
Paweł J. - 2009-12-08, 18:14

piotr nowok napisał/a:
no wlasnie czy to spasuje??

Chyba nie :mysli:

Jeśli chcesz to jutro mogę ściągnąć ten plastik i zrobić fotę tego co tam jest-może to co naprowadzi-chodź wydaję mi się ze lipa będzie...wystarczy spojrzeć na odległość od maskownicy głośników do krawędzi-widać od razu różnicę.

EDIT:

Znalazłem kolejną różnicę....starego włącznika nie spasujesz dobrze do nowej deski zostanie szpara...zwróć uwagę na to miejsce:

Pewny nie jestem ale zapewne w tych miejscach także są różnice i będą szpary:

Przemek - 2009-12-08, 18:40

piotr nowok, jutro jak bedę miał wolna chwile to przymierze kratki z vento do deski od gofra3 bo takowa mam w domu i powiem ci gdzie beda róznice. Co ty na to Piotr
piotr nowok - 2009-12-09, 14:51

ok dzieki wielkie

ventylek jak bys przypasowal i foty porobil ale tez mi sie wydaje ze ne bedzie pasowac :(

spyro - 2009-12-09, 15:46

Nie będzie na pewno pasować. Miałem kiedyś deskę calutką z tej nowszej wersji - kupiłem ja dla paru plastików - cena była bardzo dobra. Porównywałem ją jak zdjąłem swoją deskę przy zmianie nagrzewnicy i one są po prostu inne. Także musiałbyś zmienić caluchną deskę rozdzielczą. Wprawę w rozkręcaniu już masz, więc do dzieła.

Też uważam, że ta pierwsza jest fajniejsza ;)