Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - Basen w środku

VW VENTO 2.0 GL - 2006-10-01, 23:59
Temat postu: Basen w środku
Wsiadam do autka, a tu po deszczu basen w środku. Najwięcej wody było po stronie kierowcy z tyłu. Może wiecie/znacie newralgiczne punkty, którędy mogła nalecieć, bo może niepotrzebnie coś będę rozbierał, a zima tuż tuż i jeszcze lodowisko mi się zrobi, a trochę mało miejsca do jeżdżenia na łyżwach. :lol: Korki w podłodze wszyskie są, dziur nie ma, woda naleciała jak auto stało.
Gavel - 2006-10-02, 01:09

Pierwsze co mi do głowy przychodzi to szyberdach, a konkretnie zapchane kanaliki odprowadzające wode.
Stopa - 2006-10-02, 19:51

U mnie identyczne objawy wynikały z przecieku pod lewą tylną lampą, zaś z bagażnika woda szła po wiązce elektrycznej, właśnie lewą stroną pod nogi pasażera. Radzę sprawdzić, szkoda kabelków :(
VW VENTO 2.0 GL - 2006-10-02, 21:00

Nie mam szyberu, Stopa ciekawe co piszesz sprawdzę.
wojtek - 2006-10-02, 22:17

Mnie woda właziła na zgrzewie pod tylną szybą (jak otworzysz bagażnik po lewej stronie zobaczysz lączenie blach)tam wchodziła a wylewała się pod siedziskiem tylnej kanapy i dalkej za fotel kierowcy pod nogi pasażera.Powodzenia
kamilzmc - 2006-10-04, 15:32

Stopa napisał/a:
U mnie identyczne objawy wynikały z przecieku pod lewą tylną lampą, zaś z bagażnika woda szła po wiązce elektrycznej, właśnie lewą stroną pod nogi pasażera. Radzę sprawdzić, szkoda kabelków :(

u mnie również woda wchodzila zza lewej tylnej lampki :P ale juz jest good :P wystrarczyło odkrecic lampe i posmarowac tam kolo uszczelki smarem sylikonowym czy cos takeigo nie pamietam czym :P

VW VENTO 2.0 GL - 2006-10-04, 18:54

Dzięki, w sobotę będę działał
Waldek - 2006-12-13, 15:40

Miałem nadzieję że ominie mnie ten problem. Ale znów potwierdza się powiedzonko - "nadzieja matką głupich". Niestety dziś po deszczowej nocy zauważyłem że pod przednią wycieraczką dla pasażera jest mokro... :beczy: Reszta podłogi sucha.

Cóż, czeka mnie żmudne szukanie miejsca skąd dostaje się ta woda .. ehhhh

spyro - 2006-12-13, 22:45

Waldek napisał/a:
zauważyłem że pod przednią wycieraczką dla pasażera jest mokro...

sprawdź szczelność szyby, bo ja też się nauszkałem przez wiele godzin i dopiero wtedy mi przyszło, że może przednia szyba... No i to było to! Teraz problem zniknął.

Waldek - 2006-12-14, 18:20

Tak też zrobię. Zacznę poszukiwania od szyby.
Garaż, kompresorek, jakiś płyn i do dzieła............ ;)

Robson - 2007-11-19, 19:53

u mnie woda dostawała sie po lince do podnoszenia maski. Odpływ był zapchany śmieciuchami. Teraz woda dostaje sie w innym miejscu i nie jest to szyberdach.Na weekendzie poszukam którędy... :mysli: